Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Hartland

Je suis Ugocsa, qui non coronat.

Százhúsz ország közül GDP-ben a 34., optimizmusban és közérzetben a 117. Lakói az EU-ban a legszkeptikusabbak a rendszerváltással kapcsolatban. Melyik lehet ez a kemény ország?

"A baromi abszurd helyzetre az abszurd baromkodás pont megfelelő válasz." (H. Hartland)

"I hate conservatives, but I really fucking hate liberals." (Matt Stone, South Park Republican)

Friss topikok

Linkblog

El innen

2012.05.24. 11:45 Holger Hartland

Egy reggel Magyarföldi Aladár, a Kommunikációs Tanszék docense kiment a fürdőszobába és megnyitotta a csapot. A csapból azonban víz helyett mindössze a benne szorult levegő csúfondáros gurgulázása jött:
- Elkell-innen-menni! - hörögte a csap.
- Bassza meg - mondta Magyarföldi Aladár, a Kommunikációs Tanszék docense - Hát Szarszagú Magyarugarisztánban már a vizet is elzárták?
  Felhívta a vízműveket, ám ott nem tudtak semmiféle hibáról vagy elzárásról.
  Ekkor Magyarföldi Aladár, a Kommunikációs Tanszék docense rájött: ő zárta el a főcsapot még elutazása reggelén. Tegnap este pedig, amikor hazajött, csak ledobálta a ruháit és úgy zuhant az ágyba.
  Magyarföldi Aladár érzelmi életében komoly szerepet játszottak az utazások. Amikor egy-egy nyugati konferenciáról vagy tanulmányútról jött haza, hetekig depressziós volt. Amikor a felesége rokonaitól jöttek meg Erdélyből, határozottan boldog volt, hogy ismét Magyarországon lehet. Most éppen egy nyugati konferenciáról jött haza. Válása óta nem látogatta már a volt felesége rokonait.
  Megnyitotta a főcsapot, mire a fürdőszobai csapból is csobogni kezdett a víz:
- Maradjitt-maradjitt-maradjitt!
  Magyarföldi Aladár, a Kommunikációs Tanszék docense borzasztóan szerencsétlennek érezte magát.

*

Egy este munkából hazajövet Magyarföldi Aladár, a Kommunikációs Tanszék docense beugrott egy útba eső kiskocsmába. A pultnál kért egy sört és leült egy asztalhoz. Korán volt még, a kocsmában kevesen voltak, még nem kezdődött el az esti sportközvetítés, így a falon lógó lapostévén Magyarföldi Aladár láthatta, hogy kollégája, Ballibber Balambér professzor éppen a magyar felsőoktatás helyzetéről magyaráz valami hírműsorban.
  Ballibber Balambér kifejtette, hogy mivel a magyar társadalom irigy, bezárkózó, előítéletes és nem ismeri el a teljesítményt, a tehetséges magyar fiataloknak el kell menniük nyugatra. Magyarország így még élhetetlenebb hely lesz, ezért még több fiatal fog távozni, ettől Magyarország még annál is élhetetlenebb hellyé válik, és így tovább. A folyamat ördögi körként teszi tönkre az országot, amiről a kormány tehet, na és persze a társadalom, amelyik ezt hagyja. Magyarföldi Aladár szomorúan bólogatott.
- Könnyen beszél ez a rohadék, bazmeg - recsegett a pult mellől egy hang - Ha beüt a krach, ez megy nyugatra, mi meg megyünk a levesbe. Ez kap egy tanszéket nyugaton, ahol kedvére pofázhat, mi meg örülhetünk, ha lesz mivel tömni a pofánkat.
- Jól mondja, Józsi bá! - helyeselt a pultnál egy kopasz fiatalember - Még egy rövidet az öregnek!
- Könnyű neki, bazmeg - felelte az öreg - Ő okosnak született!
  Magyarföldi Aladár behúzott nyakkal sandított körül, nem látta-e valaki az iménti bólogatását. Gyorsan kifizette a sörét és távozott.

*

Egy reggel Magyarföldi Aladár, a Kommunikációs Tanszék docense kiment a fürdőszobába és megnyitotta a csapot. A csapból azonban víz helyett mindössze a benne szorult levegő csúfondáros gurgulázása jött:
- Elkell-innen-menni! - hörögte a csap.
- Bassza meg - mondta Magyarföldi Aladár, a Kommunikációs Tanszék docense - Hát Szarszagú Magyarugarisztánban már a vizet is elzárták?
  Felhívta a vízműveket, ám ott nem tudtak semmiféle hibáról vagy elzárásról. A főcsap is nyitva volt. A fürdőszobai csap tehát elromlott.
  Szerencsére aznap reggel nem volt órája, így Magyarföldi Aladár, a Kommunikációs Tanszék docense megvárhatta, míg kijön a szerelő, és megjavítja a csapot. A szerelő azonban váratlan hírrel érkezett:
- Lent ki van írva a ház kapujára, hogy ma reggel szerelik a központi csapot, és tíz óráig el lesz zárva. Utána lesz víz. Nem olvasta? Hanem a kiszállási díjat sajnos így is el kell kérnem: nekem sincs ingyen a benzin!
  Valóban, a többi csap is teljesen száraz volt. Magyarföldi Aladár kelletlenül fizetett, majd várta, hogy tíz óra legyen. Fél tizenegykor a nyitva hagyott csapokból megindult a víz:
- Maradjitt-maradjitt-maradjitt! - csobogott.
  Magyarföldi Aladár, a Kommunikációs Tanszék docense borzasztóan szerencsétlennek érezte magát.

*

Egy este munkából hazajövet Magyarföldi Aladár, a Kommunikációs Tanszék docense úgy érezte: végleg itt kell hagynia ezt az országot. Aznap fülébe jutott, mit pusmorognak a fiatalabb kollégák a tavalyi sikeres habilitációjával kapcsolatban. Csak pletyka volt, de két forrás is megerősítette, hogy többek részéről elhangzott a "gyenge" és a "kamu" kifejezés. Különösen annak a kolleginának a megjegyzése fájt, akit pedig már titokban kinézett magának, s aki állítólag azt kérdezte, hogy ha ennyi egy habilitáció, akkor ő miért nem csinálhatja meg már másnap.
  És ezekkel dolgozott együtt, ezek mosolyogtak rá, köszöntek neki előre a folyosón! Ballibber Balambérnak igaza volt abban a tévéműsorban. El kell innen menni. De nem akart elmenni csak úgy. Elégtételt akart. A boldogabb életbe távozó, sikerre ítélt emberként gúnyosan visszanevetni az irigyekre, akik majd megpukkadnak mérgükben. Mímelt sajnálkozással nemet inteni a szerencsétleneknek, akik marasztalni akarnák. Mindenekelőtt pedig kiönteni a lelkét, és elmondani valakinek, hogy elmegy. Beszélni akart valakivel. Amikor hazaért, föl sem ment a lakásáig, becsöngetett a kettővel alatta lakó, szintén elvált mérnökhöz, akivel olykor eldiskuráltak egy ital mellett a szomszéd sörözőben. A csöngetésre sovány, riadt tekintetű, szemüveges egyetemista fiú nyitott ajtót:
- Nem mi hangoskodunk... A szomszédban buliznak... Igazából minket is zavar... De nem szóltunk, mert mi csak albérlők vagyunk... Óh, a Németh urat keresi? Elköltözött nyugatra. Kiadta nekünk a lakást. A húga jön havonta, hogy beszedje a lakbért...
  Magyarföldi Aladár szó nélkül sarkon fordult, és kábultan támolygott föl a lakásába.

*

Egy reggel Magyarföldi Aladár, a Kommunikációs Tanszék docense kiment a fürdőszobába és megnyitotta a csapot. A csapból azonban víz helyett mindössze a benne szorult levegő csúfondáros gurgulázása jött:
- Elkell-innen-menni! - hörögte a csap.
- Bassza meg - mondta Magyarföldi Aladár, a Kommunikációs Tanszék docense - Hát Szarszagú Magyarugarisztánban már a vizet is elzárták?
  Felhívta a vízműveket, ám nem tudott beszélni senkivel. Egy női hang közölte, hogy minden munkatársuk foglalt. Ezután egy számítógép elcsépelt, idegesítő dallamot játszott perceken keresztül.
  Magyarföldi Aladár, a Kommunikációs Tanszék docense leült a számítógépéhez, hogy megnézze az interneten a friss híreket. "Elzárták a vizet"; "Súlyos gondok a vízellátásban"; "Összeomlás szélén a vízszolgáltatás?" - hirdették mindenütt a címek. Mértékadó közgazdászok nyilatkozatai szerint a vízművek köztulajdonba vétele, a fejlesztéseket rossz gazdaként elhanyagoló, korrupt állam, illetve önkormányzat volt a felelős. Egy tényfeltáró cikk szörnyű részleteket közölt az elöregedett csatornahálózatról és gépparkról, a rossz vezetésről és a csatornáknál is mélyebbre süllyedt alkalmazotti morálról. A kormánypárti politikusok nyilatkozatai persze mást mondtak: a nehézségek átmenetiek, okaik az előző kormány és városvezetés privatizációs gyakorlatában és korrupciójában keresendők, valamint a profitot a közérdek elé helyező korábbi, külföldi tulajdonosok magatartásában. A köztelevízió reggeli műsorában ezt kormánypárti politológusok is elmagyarázták. A kormányszóvivő mindenkit sietett megnyugtatni: a kormány megvédi az emberek vízellátását.
  Ám az interneten a kincstári optimizmus kis hajócskái magatehetetlenül hánykolódtak a vízhiány által felkorbácsolt indulatok tengerén. Az internetes fórumokon teljes erővel zajlott az őrjöngés. Az ellenzék a kormány távozását követelte. A Szabad Értelmiségi Folyóirat online kiadásában Ballibber Balambér máris pikírt véleménycikkben leplezte le a hatalom inkompetenciáját és hamis kommunikációját.
  Ekkor megcsörrent a telefon. Egy ellenzéki rádióadótól hívták, hogy elmagyarázná-e a helyzet kommunikációs aspektusait a délelőtti műsorban. Eredetileg Ballibber Balambért akarták, de a professzor nem ért rá, így kollégáját ajánlotta be maga helyett. Magyarföldi Aladár, a Kommunikációs Tanszék docense természetesen azonnal igent mondott. Ahogy készülődött a stúdióba, öltözködött és a vízhiány miatt elmaradt reggeli tisztálkodás pótlására parfümöt szórt magára, olyan bizsergető, átszellemült öröm árasztotta el, amilyet már évek óta nem érzett.

14 komment

Címkék: novella

A bejegyzés trackback címe:

https://hartland.blog.hu/api/trackback/id/tr24532431

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

jose maria padilla · http://gozdom.blogspot.com/ 2012.05.24. 12:10:07

de hiszen ez nem is rövid. átbaszott :)

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2012.05.24. 12:11:32

A vizcsap tiszta forrasa el van zarva. Bezzeg a kulturmocsok meg omlik az internetes kloakabol.

Magyarorszag, en igy szeretlek. :-(

jose maria padilla · http://gozdom.blogspot.com/ 2012.05.24. 12:22:20

@Holger Hartland:

döfölték mán a pulpáját hárompercig érzéstelenítés nélkül? ugye, hogy háromperc milyen sok tud lenne! :)

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2012.05.24. 12:35:39

@jose maria padilla: A fogorvosnál nemhogy három, de fél perc is tud hosszú lenni. De ha magának ez a novella fogorvosi kezelés, akkor minek olvassa? :)

jose maria padilla · http://gozdom.blogspot.com/ 2012.05.24. 13:32:33

@Holger Hartland:
amíg élek remélek. hogy egyszer megtanul írni .)

Bell & Sebastian 2012.05.24. 14:42:15

Kész pszihódráma. Donnerwettwr Hamburger remélem jól kiosztotta mintakettő tévégecit.

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2012.05.24. 15:09:56

@jose maria padilla: Örökké akar élni? :)

Ez egy amatőr blog. Ha igazi irodalmat akar, azt a könyvesboltban keresse. :) De ha elmondja, mi nem tetszik, talán a következőnél figyelembe veszem. (Van vagy fél tucat novellaötletem, de időm, az alig.)

jose maria padilla · http://gozdom.blogspot.com/ 2012.05.24. 19:17:38

@Holger Hartland:
figyeljen, vagy három ötletet passzoljon át nekem, mert nekem meg azom nincs! :)

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2012.05.24. 19:24:41

@jose maria padilla: Ötlete nincs, bezzeg arca! :) De ha maga szerint szarokat írok, miért tőlem kér ötletet?

jose maria padilla · http://gozdom.blogspot.com/ 2012.05.24. 20:48:32

@Holger Hartland:
hát mert az ötlete még lehet jó. egyébként szarból is tudok várat építeni :)

/egyébként ne sértőtősködjön, nem is olyan szar ám, csak kötözködöm. na! fejezze be a bőgést!/

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2012.05.24. 21:58:02

@jose maria padilla: Mit meg nem tesz egy ötletért! :) Kattintson a poszt alatt a "novella" címkére, és szemeljen ki egyet a novelláim közül. Olyat, ahol jó az ötlet, de maga szerint rosszul van megírva. Vegye az ötletet, és írjon belőle olyat, amilyet maga szerint kellett volna! "Mondhatta volna szebben, kis lovag" jeligére. Hadd lássam, hogy kell írni! :)

Sapika 2012.05.28. 11:46:46

Tetszett. De azért ne hanyagolja el a szakmáját az írás kedvéért.
süti beállítások módosítása