Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Hartland

Je suis Ugocsa, qui non coronat.

Százhúsz ország közül GDP-ben a 34., optimizmusban és közérzetben a 117. Lakói az EU-ban a legszkeptikusabbak a rendszerváltással kapcsolatban. Melyik lehet ez a kemény ország?

"A baromi abszurd helyzetre az abszurd baromkodás pont megfelelő válasz." (H. Hartland)

"I hate conservatives, but I really fucking hate liberals." (Matt Stone, South Park Republican)

Friss topikok

Linkblog

Gyerekek, de nagy butaság ez, jaHaHaj

2013.02.12. 00:40 Holger Hartland

A Bölcs Boldi Bácsi tanácsai 7.

*

Kedves Egyetemfoglaló Fiatalok!

Tudjátok, mi a különbség a piti rendbontás és a komoly tiltakozó akció között?

Nagyjából ötvenezer ember.

Olvastam, hogy ma elfoglaltatok pár széket, egy fogas felét és az utolsó darab krétát néhány termet egy fővárosi egyetem egyik karán, és valamit nem értek. Úgy érzitek, hogy kibabráltak veletek. Rendben, ezt még értem. Elegetek van. Jó, ezt is értem. Szeretnétek, ha máshogy lenne. Persze, hogy értem.

De hogy pár százan egyetemfoglalósat játszotok, tanórákat szakítotok félbe, és azt hiszitek, hogy pár előadóterem elfoglalásával elértek bármit is a céljaitokból, azt nem értem.

Tulajdonképpen ki és mi ellen is tiltakoztok? Talán az órát tartó szerencsétlen ELTE-BTK-s oktató, vagy az előadást hallgató diáktársaitok tehetnek a mostani helyzetről? A felsőoktatás támogatásának csökkentéséről? A keretszámokkal és a ponthatárokkal űzött játékról? Vagy az úgynevezett "röghöz kötésről"? Ha nem, akkor miért az ő munkájukat és tanulásukat rontjátok el? Olyanok vagytok így, mint a félpályás útlezárók: "A kormány kiszúrt velünk, most mi is kiszúrunk!" - De kivel is?

Például magatokkal. Mert ha most a kormány fizetett megmondóemberei és magánszorgalmú hívei azt mondják, hogy csak egy hőzöngő kisebbség vagytok, amelyik nem hagyja tanulni a nyugodt többséget, akkor a jelenlegi létszámotok ismeretében erre nehéz mit felelni.

Egy előadótermet megtölteni nem nagy kunszt. Az oktatóitok közül sokan hetente megteszik. Budapesten viszont van olyan hely, amit ha megtöltenétek, máris mindenki sokkal komolyabban venne titeket. Úgy hívják, hogy Kossuth tér. Tudjátok: az, amit a békemenetesek megtöltöttek. Na nem, egyáltalán nem mondanám, hogy rokonszenvesek, de ott voltak és bizony sokan voltak. A millások is megtöltöttek pár teret, és ugyan rájuk sem mondanám, hogy rokonszenvesek (ugyan, kire mondanék én ilyet? :)), de ők is jó sokan voltak.

Ti hányan vagytok?

Töltsetek meg egy teret, hadd lássuk! Ha nem kapjátok meg a Kossuth teret, akkor van más nagy tér is. Vidéki egyetemi városokban is vannak terek, lehet egyidejűleg ott is tüntetni. Magyarországon jelenleg több, mint kétszázezren tanulnak a felsőoktatásban, és évente több, mint százezer ember felvételizik. Ők és a családjuk mind a ti célközönségetek: belőlük nem lehetetlen összehozni egy több tízezres tüntetést, az pedig már valami. Arra már a kormánynak is oda kell figyelnie. Ha nem teszi, végső esetben még mindig foglalhattok egyetemet, de akkor már tudni fogja mindenki, hogy mekkora támogatással teszitek. (Persze akkor is érdekes, hogy miért pont az egyetemet, ami egyébként nem a tiétek, és miért nem például a minisztériumot - persze tudom, hogy miért, csak megjegyzem, hogy milyen érdekes.) Ne felejtsétek el ezeket a tüntetési tanácsokat sem.

Ha pedig nem jön össze, akkor vegyetek vissza. Ha a többség nem tart veletek, akkor is legyetek demokraták. Tudjátok, ha mások véleményére és igényeire fütyülve, agresszív nyomulással akarjátok érvényesíteni az akaratotokat, akkor kicsiben pont olyanok lesztek, mint akik ellen tüntettek. És akkor már csak az fog mellettetek szólni, hogy ti kicsik vagytok. De az nem tart örökké.

Legyetek jók! Üdvözöl:

A Bölcs Boldi Bácsi

Szólj hozzá!

Címkék: felsőoktatás tüntetés röghöz kötés Bölcs Boldi Bácsi

A bejegyzés trackback címe:

https://hartland.blog.hu/api/trackback/id/tr35075671

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása