Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Hartland

Je suis Ugocsa, qui non coronat.

Százhúsz ország közül GDP-ben a 34., optimizmusban és közérzetben a 117. Lakói az EU-ban a legszkeptikusabbak a rendszerváltással kapcsolatban. Melyik lehet ez a kemény ország?

"A baromi abszurd helyzetre az abszurd baromkodás pont megfelelő válasz." (H. Hartland)

"I hate conservatives, but I really fucking hate liberals." (Matt Stone, South Park Republican)

Friss topikok

Linkblog

Beköszöntő: mert ez egy kemény ország

2011.01.14. 14:30 Holger Hartland

- Ez egy kemény ország - bólogatott B. a munkamegbeszélést követő sörözésen úgy az ötödik korsó fülét megmarkolva - Itt a legtöbb embernek csak a szar jut. Gürizhetsz napestig számlára bejelentetlenül, vagy közalkalmazotti státuszban akár diplomával is csak annyiért, hogy szégyelled megmondani, mert a képedbe röhögnek. Vagy vállalhatsz annyi különmunkát, hogy belegebedsz. Ha nincs szerencséd, nyelheted, amit a főnökeidtől, meg az irigy kollégáktól, meg a hülye ügyfelektől kapsz. És közben látod, hogy a csókosok meg a pofátlanok így húznak el melletted, így, érted? - mutatta a kezével, majd folytatta:

- És mindenhol át akarnak verni. Átvernek a reklámok, átver a szerelő, átver a munkahelyed, átvernek a bankok, átvernek a politikusok. Mibe, hogy a pincér is megpróbál majd átverni?

Nagyot kortyolt a sörből.

- Kemény ország? - tűnődött el D. - Ugyan, inkább a lehetőségek hazája! Lehet szlovák rendszámos autót tartani, számlát nem adni, közalkalmazottként lébecolni, segélyezettként feketén dolgozni, orvosként hálapénzt kapni, rendőrként "másképpelintézni", diákként tanulás nélkül diplomát szerezni, politikusként pénzt lenyúlni, és ha ismersz megfelelő embert a megfelelő helyen, vagy elég hosszú a nyelved és hajlékony a gerinced, bármi lehet belőled!

- Szórakozol velem? - tette le a sörét B.

- Miért, sajnáljalak? Sajnálod te magadat épp eléggé!

- Téged nem zavar, ahogy ebben az országban a dolgok mennek? Hogy a kormány ellopja a nyugdíjunkat, szájkosarat tesz a sajtóra és bevezeti a fasizmust? Az ellenzéknek meg az egyik fele hülyeségeket beszél, a másik fele pedig szintén, de közben még retteg is, hogy ne derüljön ki, mennyit lopott korábban?

- Sok minden zavar. De ahogy valakitől hallottam, nem teszem meg azt a szívességet ennek a mocsok világnak, hogy nem vagyok hajlandó magam jól érezni benne.

- Hé, ezt a magyartanárom szokta mondogatni! - vágott közbe B.

- És igaza volt, nem? Indítottam egy blogot, a címe: hartland.blog.hu. Arról fog fog szólni, hogyan mennek itt a dolgok. Lesz benne talán pár értelmes írás, meg remélhetőleg sok abszurd baromkodás, elvégre baromi abszurd helyzetben vagyunk, arra pedig az abszurd baromkodás pont megfelelő válasz. Nézd majd meg. Azt nem ígérem, hogy naponta írok bele, de talán hetente-havonta igen.

- "Hartland"? Miért, mert ez egy kemény ország?

- Ja, mert ez egy kemény ország - vigyorodott el D.

- Majd megyek kommentelni és jól elküldelek anyádba.

- Próbáld csak meg nyugodtan. Előzetes moderáció lesz. Ez egy ingyen írt egyszemélyes hobbiblog, és nem vagyok köteles minden baromságot eltűrni a posztjaim alatt (bennük is lesz épp elég). A moderálásra nincsen sok időm, úgyhogy írhatsz bármit, de ne számíts rá, hogy hamar megjelenik, vagy hogy egyáltalán megjelenik.

- Ez cenzúra, nem?

- Az én blogom, és a blog.hu rám bízza, hogy legyen-e "cenzúra". Én meg úgy döntöttem, hogy lesz. Ha nem tetszik, lehet neked is blogod, és azt írsz, amit akarsz. Na, benézel vagy nem?

- Jó, majd benézek. Ha ezt a sok sört kipihentem. Addig is - igyunk!

- Kérlek. Egészségedre!

 

 

UPDATE:

2011.07.11. Az előzetes moderáció próbajelleggel megszüntetve. Visszavonásig szabad a kommentelés. A bloggertől gyors válaszokra - vagy egyáltalán: válaszokra - idő hiányában továbbra se számítson senki.

4 komment

Címkék: politika közélet magyarország társadalom

A bejegyzés trackback címe:

https://hartland.blog.hu/api/trackback/id/tr52514184

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

___________________ (törölt) 2014.09.29. 20:08:22

Azon tűnődöm, hogy miért is szoktuk magát voltaképpen ballibnek tartani úgy a Mandin meg hasonló helyeken. Ez nem biztos, hogy teljesen korrekt és pontos kategória.

Nem, nem azért, mert végtelenül hiszünk a Fideszben és mindenki, aki nem, az ellenzéki, tehát ballib. UGYAN MÁR. Ez már pár éve elmúlt, már azoknál, akiknél egyáltalán volt.

Van egy kortárs hagyomány-szokás, hogy bizonyos stílust, tartalom nélkül is ballibnek tartunk. Index, Mancs, később 444, Cink.

Azt hiszem, ez végső soron a tiszteletlenség stílusa. Nem tartalom, csak stílus. Szerintem két dolgot jelent.

Az egyik része a nemzeti érzésű emberek érzékenységének nem tiszteletben tartása - korona, micisapka: ismétlem, ez stílus, nem tartalom, bármit át lehetne fogalmazni olyan stílusba, hogy ez passzoljon, ez csak tapintat kérdése, végül is ehhez csak annyi kell, hogy valaki a magyarsággal szemben is olyan tapintattal nyilvánuljon meg, mint amilyennel a kisebbségek iránt kötelező. Szerintem nem ezért tartjuk magát ballibnek - nem rémlik most hirtelen magától valami túl sértő "micisapkázás".

A ballib stílus másik jellegzetes vonása a cinizmus. De persze a mai magyar kontextusban akinek esze van, az cinikus, így van ez sok, sok éve.

Azt hiszem, a különbség talán ott lehet, hogy a jobbos tábor az "is" kérdésében cinikus, de közben az "ought" kérdésében idealista. Hogy szar, szar, de ez nem jó, nem helyes, el kell ítélni. Hogy több van, jobb van, haza a magasban van, hogy az az igazi, nem a szar hétköznapi helyzet.

Hát, talán ez lehet. A cinikus helyzetértékelés reális, de talán annak erkölcsi elítélése az, ami hiányzik, az ideálok megtartása, ettől jön át ballibnek. Mert ez a fajta cinizmus, ami nem csak azt mondja, hogy ami van, az szar, hanem azt sem hangsúlyozza, hogy ez NEM NORMATIV, hogy ez nem jó, nem helyes, és ilyenformán nem tart erkölcsi exhortációt, ezt szoktuk többnyire ballibnek tartani. Amikor a haza a magasban idealista elve hiányzik.

Hát, ezt tudtam összerakni, nem biztos, hogy stimmel, de talán egy pici lépést segít abban, hogy az emberek kölcsönösen megértsék egymást. Kevésbé utasítaná el magát a létező jobboldal, ha el is ítélné, erkölcsi pulpitusról, amit leír.

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2014.09.30. 07:18:40

@___________________: Ez nem az én dolgom. :) Itt ez a blog, rajta vagy hetven poszttal, abból mindenki eldönti magának.

maroz 2014.09.30. 07:42:50

@___________________:

"Kevésbé utasítaná el magát a létező jobboldal, ha el is ítélné, erkölcsi pulpitusról, amit leír."

Ez valami olyasmi, mint a balliberális "határolódjonel!!!"??? ;))

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2014.09.30. 14:28:24

@maroz: Olyan! Fene, hogy ez nem nekem jutott eszembe! :) Lám, ha még pofátlanabb lennék és erkölcsi pulpitusokra másznék, hogy onnan ítélkezzem, rögtön jobban kedvelnének. :)
süti beállítások módosítása