Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Hartland

Je suis Ugocsa, qui non coronat.

Százhúsz ország közül GDP-ben a 34., optimizmusban és közérzetben a 117. Lakói az EU-ban a legszkeptikusabbak a rendszerváltással kapcsolatban. Melyik lehet ez a kemény ország?

"A baromi abszurd helyzetre az abszurd baromkodás pont megfelelő válasz." (H. Hartland)

"I hate conservatives, but I really fucking hate liberals." (Matt Stone, South Park Republican)

Friss topikok

Linkblog

Felőlem kivándorolhatnak mind

2018.05.13. 00:12 Holger Hartland

Kivándorol a Fidesz választási győzelme miatt Schilling Árpád, a színházi rendező. Balról szomorúan búcsúztatja TGM, jobbról gúnyosan a 888. Nem tudom, jó rendező-e, nem értek a színházhoz. De azt el tudom képzelni, hogy a nagy kivándorlási hisztiben követik olyanok, akiket meg tudok ítélni, és akikről tudom, hogy értékes a munkájuk. Tegyük fel ezért egy poszt erejéig, hogy Schilling Árpád kiváló rendező, a tevékenysége magyar kultúrkincs, az ország tehát veszít valamit az ő kivándorlásával. Akkor legyek-e szomorú?

A válaszhoz idéznem kell valamit. Érdekes cikket olvastam a legfrissebb Heti Válaszban: két újságíró, a németországi magyar Kálnoky Borisz és a Magyarországon élő brit Nick Thorpe vitatkozott Orbán Viktorról és a migrációról. Kálnoky képviselte a jobboldalt, és persze pár mondatával kiválóan eljátszotta a konzervatív értelmiségi (= az áruló) szerepét, befeküdve a liberális ellenségnek, de azért elmesélt valamit, ami elég érdekes, hogy begépeljem:

"Egyik fiamat Berlinben halálosan fenyegette meg török iskolatársa. Késsel. Pénzt akart minden hétfőn. A kis gengsztert letartóztatták, de rögtön ki is engedték, mert joga van az oktatáshoz. Az igazgatónál aztán azt hazudta, hogy a fiam fenyegette meg őt. Az igazgató erre azt mondta, nem tudja eldönteni, kinek van igaza, és egymás mellé ültette őket. Hogy írjon így a fiam dolgozatot, egy ilyen emberi lény mellett ülve? A lányomat is két migráns verte meg Berlinben. (...) Másik fiamat is törökök rabolták ki Berlinben. Három gyerekemmel történt ilyen Németországban."

Számomra mint magyar apa számára ez a kontextusa Schilling Árpád kivándorlásának. Schilling Árpád annak a balliberális oldalnak az oszlopos tagja, amely simán elnézné, hogy ez az én fiammal is megtörténjen, hatalmat gyakorolva talán még elő is segítené. Láttuk már tíz éve is, mennyire érdekli az ilyesmi a baloldalt, amikor az emberek a cigánybűnözésről panaszkodtak: nem az volt a válasz, hogy jó, akkor megerősítjük a rendőrséget, hanem az, hogy fúj, rasszisták vagytok, duguljatok el. Pontosan tudom, hogyan reagálna egy balliberális hatalom, ha Kálnoky fiának a története az én fiammal esne meg.

Szóval Schilling Árpád kiváló rendező? Nem érdekel.

Vajon hány balliberális művészeti, tudományos és egyéb kulturális kiválóság itthon tartásáért lennék hajlandó veszélybe sodorni a gyerekemet? Nem kell rajta sokat gondolkodom: ott van a válasz a címben. Menjenek el mind. Minél előbb, annál jobb. Ha a balliberálisok az emberek alapvető igényeire nem képesek igent mondani és ezt az ostoba hisztit játsszák, hogy vagy a gyereked biztonsága és a hazád jövője, vagy X, akkor írjanak csak be bármit az X helyébe, amit el akarnak tüntetni ebből az országból: magukat, a civil szervezeteiket, a szellemi és kulturális élet nagy részét, akár az EU-tagságunkat - örömmel fogjuk eltaposni ezeket és kiszorítani a képviselőiket az országból, mert egy szülőnek mindig öröm, ha tehet valamit a gyerekéért.

18 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hartland.blog.hu/api/trackback/id/tr4113914586

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

F.M.J. · http://magan-galaxis.blog.hu/ 2018.05.13. 07:37:44

Két tény.:
Mo-on jelenleg leszámítva néhány iskolázatlan, munkanélküli, alkoholista családot, tehát önhibájukból nyomorultakat, jellemzően mindenkinek van hol laknia, és mit ennie (valójában még nekik is).
Mo-on jelenleg mindenki nyiltan vállalhatja vallását, véleményét, politikai nézeteit annélkül, hogy ezért hátrány érné. Helyesbítek, a hatalom részéről. Ugyanis manapság is előfordul, hogy ellenzéki beállítottságú munkahelyi vezetők a pozíciójukkal visszaélve hátrányosan különböztetik meg a kormánypárti meggyőződésű beosztottaikat.

A fenntiekből következik, hogy aki jelenleg elhagyja az országot politikai ellenérzései, vagy "nyomora" miatt, az személyében semmivel sem értékesebb egy hisztis óvodásnál, aki világgá akar menni, mert nem kapott csokit a boltban. Arra is az a megoldás, hogy csak menjen.
Erre is.

ArriMedes 2018.05.13. 15:31:50

kretének vagytok, és aljasak is.

Egyik fiamat Berlinben halálosan fenyegette meg török iskolatársa. Késsel"

ja, leírom, miért tartalak én téged utolsó patkánynak. női pandanoddal, heszpenccsel együtt

vizsgán ilyen érvelésekre nagy piros egyest adnátok, úgy vágnátok ki a diákot, mint macskát dolgát végezni. itt meg a legócskább, legprimitívebb, általános iskolás által is jól felismerhetően hibás propagandát nyomatjátok, tovább mocskolva a hazai közbeszédet, hülyíteni akit lehet.

ez még aljasabb, még ocsmányabb, mintha iskolázatlan hülyék lennétek.
titeket tényleg le kellene hányni.

Begren 2018.05.13. 17:33:38

Német ismerősöm modta, hogy a kertjükben dolgozó afrikai migráns (nem menekült, mert odahaza béke van), dolgozik, de csak akkor, ha valaki nézi. Amint nem nézik, abbahagyja. Ilyen mentalitás is van.

@ArriMedes: valóságtagadó majom vagy. Ja, UTOLSÓ majom, így biztos ütősebb.

ArriMedes 2018.05.13. 18:04:30

@Begren:

milyen valóságot tagadok, kretén?

F.M.J. · http://magan-galaxis.blog.hu/ 2018.05.13. 18:13:46

@ArriMedes:
"kretének vagytok, és aljasak is."
- Ok? Okozat? Miért is?

"Egyik fiamat Berlinben halálosan fenyegette meg török iskolatársa. Késse"
- Sajnálatos, de hogy jön ez a tárgyhoz? Ha sehogy, akkor ki is a kretén?

"ja, leírom, miért tartalak én téged utolsó patkánynak."
- Sajnos elfelejtetted leírni. Amit írtál, nem támasztja alá az állításod. Újra kérdem, akkor most ki is a kretén?

"titeket tényleg le kellene hányni."
- Ha nem vetted volna észre, semmi mást nem csinálsz, csupán okádsz.

Vendelin 2018.05.14. 00:05:57

"A borsodi ügyhöz nem szívesen szólnék hozzá. Nem akarnám a távolból, a konkrét körülmények ismerete és bármiféle személyes vonatkozás nélkül osztani a tutit"

de ez a késes sztori mintha csak veled történt volna, konkrét körülmények, személyes tapasztalat, közvetlen érintettség, minden.

ostoba vagy és hazug, Holger.

ArriMedes 2018.05.14. 00:10:47

@F.M.J.:

ha trollkodni akarsz, legalább összefüggően, kishülye

"egyik fiamat Berlinben halálosan fenyegette meg török iskolatársa. Késse"
- Sajnálatos, de hogy jön ez a tárgyhoz? Ha sehogy, akkor ki is a kretén?"

na ezt magyarázd meg kishülye, még trollkodni is kretén vagy

ArriMedes 2018.05.14. 00:11:57

@Vendelin:

egy aljadék semmi egyéb.

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2018.05.14. 08:25:08

@ArriMedes: Szép hozzászólás. A logikus érvek számon kérésével kezdődik, hisztérikus gyűlölködéssel végződik. Nem fogod fel: itt nincsenek logikus érvek. Nincsen semmilyen vizsga, nincs osztályozás. Az ember nem logikus érvekkel meg osztályzatokkal védi meg a gyerekét, a családját, meg a hazáját. Élet van, ország van, gyerekek vannak, hús-vér gyerekek, akiknek ti nem bánnátok, ha a vére folyna, ország, amely nem bánnátok, ha elveszne, mi viszont megvédjük őket, akár tőletek, akár mástól, akár szelíden, csak egy szavazattal, akár durvábban, ha kell. Ez amúgy meg is történt. Szerencsére elég volt a szavazat.

@Vendelin: Itt a személyes vonatkozás: nem szeretném, ha megtörténhetne a gyerekemmel az, ami Kálnoky gyerekeivel megtörtént. Elég személyes? Nekem az. Megvédjünk a gyerekeinket az ilyen emberektől, mint ti.

És most szépen eltávoztok, indítotok magatoknak egy blogot, és ott folytatjátok ezt.

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2018.05.16. 13:38:26

Közlemény: a "felnőtt tartalom" figyelmeztetést nem én állítottam be, vagy a blogmotor szórakozik, vagy valaki a blog.hu-nál gondolta úgy, hogy ez a blog csak 18 éven felülieknek való. Sebaj. :)

F.M.J. · http://magan-galaxis.blog.hu/ 2018.05.16. 14:28:15

@Holger Hartland: Nem értem mi szükség volt rá. A mosdatlan szájú szellemi kiskorúakat már leszerelted. Kicsit bántam, mert így nem lett volna elegáns reagálni a legutolsó böffenésre, de így is jó.

Mihint · http://mihint.blogspot.com 2018.05.17. 23:08:32

@Holger Hartland: Jé, én is elmúltam 18 :)
Schilling érdekes médium, majd 10 éve "váltottam vele pár szót" a blogszférában:

kretakor.blog.hu/2010/04/09/a_feltamadas_remenyeben_1

Nagy türelem kell az olvasáshoz, de nekem akkoriban még volt, most már nincsen.
Remélem jól van, lelkes olvasója vagyok továbbra is, ellenvéleményem nincs, ezért nem szólok hozzá, most is csak kiegészítésiből :-)

Egyébként meg, ha már:

www.youtube.com/watch?v=41p4s2jvS_E

p.s. képzavarnak szántam :)

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2018.05.18. 08:21:36

@Mihint: Kösz. A második kommentet kivettem, elvégre a megszólítottak már nem tudnak válaszolni. Nem látom értelmét a kölcsönös szidalmazásnak - úgyis tudja mindenki, hogy mit gondolnak a balosok a jobbosokról, a jobbosok a balosokról, fölösleges hatvanhatodszor is leírni. Még ha valaki a másik oldalról meglep azzal, hogy normálisan ír, vagy újat ír - de most ez itt sem történt meg.

Begren 2018.06.13. 21:49:25

Egyébként Schillingnek egyetlen rendezését láttam, a Faustot a Katonában. kb. 10 percig bírtam, aztán felálltam és elmentem. Arra emlékszem, hogy a szereplők random módon közösülést imitáltak a színpadon, félmeztelenül (mondani se kell az eredeti darabban ilyesmiről szó sincs). Ez számít "modernnek" meg a "haladónak." Ja, német színpadokon ehhez még hozzájönnek a náci ruhában masírozó statiszták, legyen szó akár a Rómeó és Júliáról vagy a Bolygó Hollandiról.

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2018.08.25. 04:29:12

@Mihint: Nem sok kedvem van hozzá. Dögunalmas. Ha érdekli a véleményem, az levezethető az elmúlt három év posztjaiból. Megírhatom, de akkor valószínűleg bukni fogok egy lehetőséget, hogy olyan helyen mondjam el, ahol többet számít. (Vagy semennyit. :)) Valaki majd idenéz és elolvassa, és valaki majd szól valakinek, hogy akkor engem inkább húzzanak ki a listáról, és tegyenek fel egy másikra, egy fekete színűre. Ha még nem történt volna meg. :)

Mihint · http://mihint.blogspot.com 2018.08.25. 09:51:00

@Holger Hartland: Ismerem a véleményét, sok szempontból leírta már, a kérdés költői volt ;-)
Példának idéztem, ugyanis olybá tűnik számomra a cikk alapján, hogy a valóság nagyon sok szeletét nem bontotta ki - érthető óvatosságból - azaz nem tudott eddig olyat írni, ami ne lett volna jogos. Egyfajta vallomással ér fel a hivatkozott írás: részletes, beismerő vallomással.
Ha gondolja, törölje :)

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2018.08.25. 22:26:56

@Mihint: Felületesen olvastam Kenesei cikkét, így nem tudom megítélni, hogy óvatos-e, beismerő vallomásnak viszont biztos nem nevezném. A szokásos elitista értetlenkedés.