Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Hartland

Je suis Ugocsa, qui non coronat.

Százhúsz ország közül GDP-ben a 34., optimizmusban és közérzetben a 117. Lakói az EU-ban a legszkeptikusabbak a rendszerváltással kapcsolatban. Melyik lehet ez a kemény ország?

"A baromi abszurd helyzetre az abszurd baromkodás pont megfelelő válasz." (H. Hartland)

"I hate conservatives, but I really fucking hate liberals." (Matt Stone, South Park Republican)

Friss topikok

Linkblog

Orbán beszéde: itt a titkos anyag

2011.07.29. 17:00 Holger Hartland

Elképesztő, mennyien értik félre Orbán Viktor tusványosi beszédét. Persze Tóta W. Árpád és mások reakcióin aligha csodálkozhatunk - na de hogy a mandineres Rajcsányi Gellért, a politológus Török Gábor és a hírszerzős Kiss Ádám sem érti? Kumin Ferenc a blogján és Borókai Gábor a Heti Válaszban közelebb jár az igazsághoz, de ők sem bontják ki annak minden részletét. Utóbbi még a liberális demokráciának is kioszt egy sallert, mintha a liberális demokrácia egyet jelentene a jóléti állammal és a fedezetlen fogyasztással. Segítek a beszéd értelmezésében: kémeim behatoltak a Fidesz titkos intranetes fórumára, és kicsempészték azt a blogbejegyzést, ahol Orbán bizalmasa és beszédírója mindent elmagyaráz a Fidesz ugyancsak értetlenkedő politikusainak. Sikerült megszerezni az utóbbiak hozzászólásait is. Lássuk!

*

Szervusztok,

Többen írtátok, hogy nem értitek a Főnök tusványosi beszédét. Megkért, hogy magyarázzam el nektek. Tudom, hogy nem mindenki látta-hallotta, és többeknek elolvasni sincs kapacitásuk (így vagy úgy :)), ezért megpróbálom röviden és érthetően. Azért ha lehet, olvassátok el a teljes szöveget is. Itt van:

http://www.miniszterelnok.hu/beszed/sikeres_allamot_csak_akkor_lehet_felepiteni_ha_eros_nemzet_all_mogotte

Szóval arról van szó, hogy szarban vagyunk, de nemcsak mi, hanem a nálunk fejlettebb országok is, és nem nagyon látszik a kivezető út. Az ide vezető út viszont világosan látszik: több volt a fogyasztás, mint a termelés, az emberek jobban éltek, mint megengedhették volna maguknak. Nem mindenki és nem egyformán, de úgy átlagosan - értitek, na. A különbséget hitelekből fedezték, ami eladósodáshoz vezetett, az adósságot meg vissza kell fizetni, különben borulnak a bankok, és akkor úszik a kisemberek pénze is, és akkor nagy gebasz lesz, nemcsak a népnek, hanem nekünk is.

Erre nincs más megoldás, mint meghúzni a nadrágszíjat, szóval rosszabbul fogunk élni, mint négy éve. Nyugi, nem mindenki és nem egyformán - ti például nem, csak az átlagember. Ez egy ideig még el fog tartani, és addig is többet kell majd dolgozni kevesebbért, meg dolgozni kell majd annak is, akinek eddig nem kellett, és a körülmények is rosszabbak lesznek. (Nyugi, ez megint nem rátok vonatkozik, hanem úgy általában, értitek.) A nyugdíjak is brutálisan megterhelik az államot, azokkal is kezdeni kell valamit.

Mindezt pedig most valahogy be kell adni az embereknek, hogy elfogadják, és ne zavarjanak el minket a sunyiba. Nem lesz könnyű, mert előtte pont mi mondtuk, hogy nem kell a népnyúzás, és hogy ne az emberekkel fizettessék meg. Pedig hát az emberek fognak fizetni, ki más. 2006-ban a Főnök 14. havi nyugdíjat ígért (most azon gondolkodunk, hogyan lehetne 11 hónapossá tenni az évet), aztán leszavaztattuk a vizitdíjat (most gondolkodunk a TINÓ-n - Tiszteletdíj-hozzájárulás a Nemzet Orvosainak), és fűtöttünk mindenkit azzal, hogy ha mi jövünk, akkor majd jobb élet lesz. Itt legalább húsz éve mindenki a jobb életre vár, és most ki fog derülni, hogy az nem jön el, talán soha.

De mindezt nem lehet úgy megmondani, ahogy a Bokros mondta, csak úgy bele az emberek pofájába! Láthattuk, mire ment vele. "Reformokról" se lehet szó, azt lefoglalta Gyurcsány, ő meg úgy akarta kihúzni az országot a szarból, hogy előtte ő vitte bele. Amellett, hogy utáljuk, mi egyébként is máshogy képzeljük a terhek elosztását. Szóval olyat kell mondani, ami más, mint a többiek szövege, és valahogy elfeledteti a mi korábbi szövegeinket is, és kicsit gondolni kell a szavazótáborunk elborultabb részére is, nehogy lenyúlja őket a Jobbik.

Ezt a feladatot oldja meg a Főnök tusványosi beszéde. Nem úgy fogalmaz, hogy rosszabbul fogunk élni és kurva keményen kell dolgozni, hanem úgy, hogy vége a fedezetlen fogyasztásnak és munkaalapú társadalom lesz. Nem úgy fogalmaz, hogy az állam segítségére mostantól ne nagyon számítsanak az emberek (ilyet nem lehet mondani egy magyar közönségnek!), hanem úgy, hogy legyünk magabíróak és öntudatosak. A Főnök szereti a nagyívű gondolatokat, és oda kell kacsintani a szavazótáborunk jobbszélére is, és meg is kell mutatni, hogy nekünk aztán nem diktál senki, ezért az egészet egy világot megrengető átalakulás részeként tünteti fel, ahol mi lehetünk az éllovasok, mert nyugaton se nagyon tudják, merre tovább. Igaz, hogy mi se nagyon tudjuk, de valami nagyot mondani kell. Abban meg a Főnök elég jó.

Értitek már?

Ha van kérdésetek, tegyétek fel.

Hajrá Magyarország, hajrá magyarok!
 

Kommentek

dajcstomi
Munkaalapú társadalom? Mi a faszom az a munka?

beszédíró
@dajcstomi:
A munka az, amikor olyasmit csinálsz, aminek jó esetben valami értékes eredménye lesz.

dajcstomi
@beszédíró:
Értékes eredménye? Például gyerek? Akkor én kurva keményen dolgozom! :))) Nehogy már nekem kelljen még keményebben dolgozni!

Navra
@dajcstomi:
Nyugi, neked nem kell. Sőt, lehetőleg ne dolgozz, ne mondj és ne írj semmit. Ha tudnád, milyen nehezen vettem rá azt a jobbklikkes gyereket, hogy védjen meg téged és legyen hajlandó bohócot csinálni magából!

VargaMisi
Tényleg, a nyugdíjakkal mi lesz? Komoly ez a 11 hónapos év? Órási könnyebbség lenne a költségvetésnek.

beszédíró
@VargaMisi:
Hát ez a baj, hogy korábban úgy kiálltunk a nyugdíjasok mellett, pedig tudjuk, hogy milyen kevés a pénz. Valahogy meg kell megoldani, hogy kevésbé terheljük ezzel az államkasszát.

Gabika
@beszédíró:
Nyugdíjakról van szó? Majd én megvédem a nyugdíjakat!

beszédíró
@Gabika:
Oké, akkor szerintem ez meg lesz oldva. A Főnök is mondta, hogy számíthatunk rád.

Petike
Nem kellenek az ilyen beszédmagyarázatok. Én például magyarázat nélkül is pontosan értem, hogy mit mondott a Miniszterelnök Úr. Azt mondta, hogy most majd jó lesz.

beszédíró
@Petike:
Nem, éppen azt mondta, hogy rosszabb lesz!

Petike
@beszédíró:
Igen, de ezt úgy kell érteni, hogy jobb lesz. Én mint szóvivő ezt pontosan tudom.

beszédíró
@Petike:
Nem tudod és nem érted. Hagyjuk.

Petike
@beszédíró:
Nem is kell érteni. Ezeket a dolgokat úgyis csak a Főnök látja át. Különben nem ő lenne a Főnök. Vagy okosabb akarsz lenni nála? A Főnök úgyis okosabb: pont az ilyen beszédekre adott reakciók alapján tudja eldönteni, hogy kik azok, akik hisznek benne és kik azok, akik csak okoskodnak és kekeckednek.

Képviselő Kazimir
Nagyon szép beszéd volt! Szívből, szeretettel gratulálok a Miniszterelnök Úrnak! Különösen az a rész tetszett, ahol említette a közösséget szolgáló, felelős államot. Na mostan volna nekem egy unokaöcsém, aki tehetséges és jóravaló gyerek, most végzi a jogot. Ő nagyon jól szolgálná a nemzetet. Nem lehetne valahogy találni neki egy osztályvezetői állást az egyik minisztériumban?

Államtitkár Álmos
Én a nálam gyakornokoskodó, igen rátermett ifjú hölgyet ajánlanám arra az állásra. Kiválóan tud szolgálni. Tapasztalatból tudom.

Navra
@Képviselő Kazimir:
@Államtitkár Álmos:

Beszéljétek meg a Főnökkel.

Eurokrata Eduárd
Nekem is volna egy kérdésem. Hogy kell érteni azt, hogy a régi világ börtön, vagy legfeljebb kényszerlakhely volt? Szakítunk a Nyugattal?

beszédíró
@Eurokrata Eduárd:
Nem, dehogyis. Ezt nem lehetne megetetni a magyarokkal, ők úgy akarnak élni, mint az osztrákok vagy a németek. A "régi világ" a hitelből fedezett fogyasztást, a költekezést és az eladósodást jelenti.

Polgi Pató Pál
@beszédíró:
Már hogy lenne börtön, meg kényszer? Mindannyian tudjuk, mennyire jó érzés többet költeni és jobban élni, mint lehetne! Nézd csak meg a városomat, milyen szép uszodát építettünk hitelből, mindjárt hármat is! Az adósságot meg ott egye meg a fene, ráérünk megfizetni!

beszédíró
@Polgi Pató Pál:
Hát igen, ezt pont neked aligha kell magyaráznom. De most nincs több hitel, és amit fölvettünk, azt is vissza kell fizetni, és ez nem lesz valami kellemes. Ezért jól meg kell bélyegezni azt a világot, ahová egyébként az emberek esetleg visszakívánkoznának.

Nevem Senki
@Polgi Pató Pál:
Érted mán? Ez olyan, mint amikor én elhatározom, hogy nem gyújtok rá többet, még a Parlamentbe se, és akkor azt mondogatom magamnak, hogy "fúj, büdös cigi, nem kell", mert úgy könnyebb.

Eurokrata Eduárd
@beszédíró:
Azért kérdezem ezt a nyugatos dolgot, mert a beszéd után körbenézettem Pekingben és Moszkvában, és találtak is nekem egy-egy jó irodát, és nem tudom, kivegyem-e és felmondjam-e a brüsszelit.

beszédíró
@Eurokrata Eduárd:
Nyugi, maradhat a brüsszeli, nem kell felmondanod. Viszont a Főnöknél sosem lehet tudni, szerintem vedd ki mellé a pekingit és a moszkvait is. A bérleti díjat elszámoljuk.

Navra
Nekem is van egy kérdésem. Amíg beszélgettetek, elolvastam a beszédet, és láttam, hogy nemzeti összefogásról és egységről van szó benne, méghozzá a kétharmados győzelem, valamint az alkotmányos és a szociális konzultáció kapcsán. Számoltam, és nem értem, hogyan lesz nemzeti egység abból, hogy 2,7 millióan szavaztak ránk, és kb. 1 millió választ kaptunk mind a két konzultációra.

Polgi Pató Pál
@Navra:
Ne számolgass, még bajod lehet belőle. Ha mi a városomban számolgattunk volna, most nem lenne három uszodánk. Megmondtam az önkormányzatnál is mindenkinek, hogy a számolgatás a gyarapodás kerékkötője. Erre aztán el is kussoltak, aki meg nem, azt kirúgattam.

Petike
@Navra:
Nem értem, hogy mit nem értesz. 2,7 millióan szavaztak ránk, az kerekítve 3 millió. Előtte kaptunk vagy 2 millió kopogtatócédulát, azzal együtt már 5 millió. Az alkotmányos konzultáció és a szociális konzultáció 1+1 milliójával együtt (látod, itt még lefelé is kerekítek egy kicsit!) már összesen 7 milliós a támogatottságunk. Ha a tavalyi önkormányzati választásokon kapott szavazatokat is hozzáadom, akkor elmondható, hogy a felnőtt lakosságnak több, mint 100%-a támogat minket. Ez neked nem elég nemzeti egységnek?

Bronzon
@Navra:
@Petike:

Ez nem így működik. A nemzeti egységről a most kidolgozandó választási rendszer gondoskodik majd. Olyan lesz, hogy a következő választásokon 30%-kal is nyerhessünk.

beszédíró
Kedves Mindenki! Baj van! Most láttam, hogy kiszivárgott minden, amiről itt beszélgetünk. Minden fönt van egy blogon. Már az új hozzászólásaink is ott jelennek meg.

Petike
@beszédíró:
Ez tényleg baj! Egy blogon? Szóljatok az Annamáriának, csináljon valamit! A Janinak is, hogy kellene egy új különadó-törvénytervezet a blogokra.

dajcstomi
@beszédíró:
Ugyan, kit érdekel? Pont leszarom! Legalább őszinték leszünk mind! Akkor innen üzenem, hogy mindenki bekaphatja! :)))

1 komment · 2 trackback

Címkék: politika fidesz magyarország paródia

A bejegyzés trackback címe:

https://hartland.blog.hu/api/trackback/id/tr953110116

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Ki is Tóta W. valójában? 2011.08.17. 17:37:23

Tóta W. otthagyja az Indexet! – söpört végig rémhírként az interneten, az egyiptomi és angol lázongásoknál is gyorsabban....

Trackback: Ki is Tóta W. valójában? 2011.08.17. 17:37:23

Tóta W. otthagyja az Indexet! – söpört végig rémhírként az interneten, az egyiptomi és angol lázongásoknál is gyorsabban....

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

látjátok feleim szümtükkel 2011.07.30. 13:24:03

Elgondolkodtató profi szöveg, gratulálok.
süti beállítások módosítása