Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Hartland

Je suis Ugocsa, qui non coronat.

Százhúsz ország közül GDP-ben a 34., optimizmusban és közérzetben a 117. Lakói az EU-ban a legszkeptikusabbak a rendszerváltással kapcsolatban. Melyik lehet ez a kemény ország?

"A baromi abszurd helyzetre az abszurd baromkodás pont megfelelő válasz." (H. Hartland)

"I hate conservatives, but I really fucking hate liberals." (Matt Stone, South Park Republican)

Friss topikok

Linkblog

Tökéletes csapda a balliberális értelmiségnek - NEM ESTEK BELE, másikba estek bele (frissítve)

2021.06.11. 14:18 Holger Hartland

És bele is fognak esni. Meg is érdemlik.

FRISSÍTÉS: nem estek bele. Így láttam rosszul két hete, ahogy alább van. Akár örülhetnék is. Elfogadják végre szép csendben a ballibek, hogy nem kell a migráció? Jó, de nem elég: én azt szeretném, hogy szép hangosan fogadják el. És közben beleestek egy másik csapdába, amelyik valójában egy ál-ügyről szól, álproblémáról, aminek a ballibek a migrációt szokták nevezni, pedig valójában a migráció az igazi probléma és az LMBTQ-stb. az ál-. Meg ez a törvény, amin most megy a hiszti. Megér egy posztot? Szerintem nem. És milyen vicces, hogy a tévesnek bizonyult poszt egyes részei milyen igazak így is.

Orbán Viktor ma ezt mondta: "...a migráció eleve filozófiailag rossz dolog. Nincs jó migráció, csak rossz migráció van. A migráció mindig arról szól, hogy az ember megszületik valahova a Jóisten rendelése szerint, és azon a helyen, ahova született, nem tud boldogulni. És úgy dönt, hogy miután ott nem tud elérni egy olyan életet, amit magának szeretne, ezért felkerekedik, és onnan elmegy."

Iskolázott ember - hogy azt ne mondjam, "értelmiségi" - szemével nézve remekül támadható, ízekre szedhető, kifigurázható és még sokáig emlegethető gondolatsor. Mindez meg is fog történni: a balliberálisok támadni fogják, ízekre fogják szedni, gúny tárgyává fogják tenni, és még sokáig fogják ünnepelni magukat, hogy milyen okosan helyre tették Orbánt. És megint nem fogják érteni, ha jövőre a papírforma ellenére - mert a Jobbik átállásával a papírforma már az ellenzéknek kedvez - a Fidesz megint választást nyer.

A legtöbb embert nem a migráció filozófiai vagy társadalomtudományos megvitatása érdekli, hanem az a nagyon is gyakorlati kérdés, hogy kell-e számolnia a lakóhelye no-go-zónává züllésével, szociális problémákkal, elszabaduló bűnözéssel, az identitása és a gyerekei jövőjének fenyegetettségével. Adott esetben még azt az embert is ez érdekli elsősorban, aki pedig rendelkezik a megfelelő iskolai végzettséggel, hogy a kérdésről akár intellektuális vitát is folytasson. Lehet szeretni a gondolkodást, meg az egyetemet, meg az akadémikus vitákat, de a gyerekedet, a hazádat, ahol otthon vagy, és az életedet, amit benne élsz, még jobban.

Az elvont intellektuális vita és a gyakorlatias döntés két különböző világ. Az Orbán-idézetet örömmel szétcincáló balliberális értelmiségi mondhatja, hogy "én ugyan nem vagyok a tömeges bevándorlás híve, de..." - a "de" szócskától kezdve mindenki úgy fogja érteni, hogy: "de".

A helyes válasz természetesen az lenne, hogy "a migráció filozófiai és tudományos megvitatását hagyjuk egyetemi szemináriumokra és tudományos fórumokra, a politikának gyakorlatias döntéseket kell hoznia, és ebben pedig az az álláspontunk, hogy... [és itt jön az egyenes beszéd helye]" - de a balliberálisok szerintem erre nem lesznek képesek. Az ő értelmiségi szerepfelfogásukból az következik, hogy az eszméik világa és a gyakorlati döntések világa ugyanaz, hogy milliók sorsának az ő intellektuális vitáikban kell eldőlnie, hogy nekik kell megmondaniuk, merre van az előre, de nekik ez persze nem hatalom, mert az ő fogalomkészletükben "a hatalom" rossz, gonosz, eleve csak az emberek által megválasztott hatalmat nevezik "hatalomnak" - nekik az, hogy ők mondhassák meg, mi legyen, ugyan dehogy hatalom, inkább "morális kötelesség" és "társadalmi felelősségvállalás". És ha nem tartasz velük, akkor minimum elhanyagoltad a morális kötelességedet és felelőtlen voltál, de lehet, hogy még rosszabb. Lehet, hogy a baloldali és liberális eszmék által korrumpált nyugati szellemi, kulturális, "akadémiai" és egyetemi világban már több a marxista és több a bolsevizmus, mint a "kommunista" kínai egyetemen.

Az igazhitűek zsarnoksága pedig még a cinikusok zsarnokságánál is rosszabb.

Orbán "filozófiai" (muhaha :)) gondolatként fogalmazta meg, amit mondott, de mivel politikus szájából hangzott el, a gyakorlati jelentése a lényeg. A gyakorlati jelentése pedig annyi, hogy "amíg mi maradunk, addig a határkerítés is marad, és Magyarország is marad". Aki nem erre a gyakorlati jelentésre válaszol, hanem a "filozófiai gondolatra", az máris beleesett a csapdába. Ha ez tudatos volt Orbán részéről, akkor nagyon ügyes. Ha kell, megszavazok érte Mészáros Lőrincnek még tizenhárom szállodát, két yachtot és öt földbirtokot, mert az, hogy Magyarország megmaradjon és utánam a gyerekem és a reménybeli unokáim is otthon lehessenek benne, megér ennyit.

5 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hartland.blog.hu/api/trackback/id/tr4216589244

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

csorsza 2021.06.11. 21:28:58

Voila. Ez ennyire egyszerű döntés.

Glokta 2021.06.13. 00:42:19

"Iskolázott ember - hogy azt ne mondjam, "értelmiségi" - szemével nézve remekül támadható, ízekre szedhető, kifigurázható és még sokáig emlegethető gondolatsor. Mindez meg is fog történni: a balliberálisok támadni fogják, ízekre fogják szedni, gúny tárgyává fogják tenni, és még sokáig fogják ünnepelni magukat, hogy milyen okosan helyre tették Orbánt. És megint nem fogják érteni, ha jövőre a papírforma ellenére - mert a Jobbik átállásával a papírforma már az ellenzéknek kedvez - a Fidesz megint választást nyer."

Nem fogják. Mondd meg nekem őszintén, olvastál egyáltalán erről az ellenzéki sajtóban? Láttál bármilyen ellenzéki értelmiségit (vagy politikust), aki ezt kritizálta?
Nem, mert többé-kevésbé ignorálják azt, amit Orbán a migrációról mondott. Most így 6 évvel a bevándorlási válság után ezzel már nem lehet hatásos csapdát állítani, a bizonytalanokat nem ez fogja meggyőzni.

A kormánynak persze van egy tökéletes (és megfelelően aljas) csapdája az ellenzék és az ellenzéki értelmiség számára, amiből nagyon nehéz lesz kimanőverezniük. Szerintem te is tudod, mi az, az általad valamelyest tisztelt Schiffer is írt erről.

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2021.06.14. 15:42:00

@Glokta: Nem láttam ilyet a ballibektől, csak számítottam rá, de már hétfő van, és eddig tényleg semmi... Jó jel? Talán lesz végre konszenzus arról, hogy a migrációból nem kérünk? Mert ennél fontosabb kérdés még mindig nincs. Öt éve, amikor írtam egy nagyon hosszú posztot erről, utánanéztem a demográfiának, és pl. azt láttam, hogy Egyiptom lakossága a 2. világháború után 20 millió körül volt, 2015-ben viszont már 90 millió körül - egy Magyarországnál kisebb területen (Egyiptom nagy része sivatag, a lakható része kisebb, mint Magyarország). Most újra megnéztem, és már 100 millió. Öt év alatt. Banglades lakossága meg nagyobb, mint Oroszországé. A globális tőkének olcsó munkaerő kell, a balliberális elitnek engedelmes, könnyen uralható, egymás ellen kijátszható és lecserélhető népesség, ezeknek a tömegeknek meg "élettér" - tiszta sor, hogy akkor elveszik a miénket.

A ballibek persze már nem ágálnak annyira a kerítés ellen, de amit a Karácsony-programban láttam erről, az még mindig kevés, meg hát a ballib hallgatás migráció-ügyben lehet pusztán taktika is.

A másik csapda nem tudom, mi. Ez a "pedofiles" izé lenne? Ha az, akkor tényleg, szép kis csapda lehet abból is. Aljasnak nem nevezném, elvégre alapja éppenséggel van, belemászni nem kötelező, és hát azok után, amit a balliberálisok is megengednek maguknak (nemcsak itthon, sőt), belefér ez is.

Glokta 2021.06.14. 20:55:26

@Holger Hartland: Abból a szempontból tényleg meglepő az ügy, hogy egy "asszonyságozásnak" vagy "inasozásnak" mekkora feneket kerítettek egyes "balliberális" értelmiségiek.
Szerintem egyszerűen arról van szó, hogy már nem reagálnak egy ilyen témára.

A tömeges illegális bevándorlással (mert ha jól értem arról beszélsz) kapcsolatban igazad van, de azt remélem tudod, hogy ezt hosszú távon közös európai határvédelem nélkül nem lehet majd megállítani.

Az, hogy a homoszexualitás eredetének bonyolult kérdését összemossuk a pedofíliával, szerintem aljasság, de ebben nyilván nem fogunk egyetérteni.

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2021.06.15. 18:56:29

@Glokta: Nem látom a nagy problémát ezzel a törvénnyel. Reakció egy káros és veszélyes világtrendre. Lehet, hogy van benne túlzás, pl. a 18 éves korhatár helyett szerintem lehetne 14, de a kockázataival és mellékhatásaival együtt is elfogadhatóbb, mint az, amire gyógyszernek szánták.

A határvédelem egyelőre magyar, a Frontex éppen kivonul és csődöt mond, és lehet, hogy már csak idő kérdése, mikor lesz a "határőrségnek" a balliberális újbeszél szerint papíron is hivatalos feladata, hogy a határ nyitva legyen (vö. "Tűzőrség" a Fahrenheit 451-ben :)). Nekem az másodlagos, hogy közös európai, vagy magyar, vagy közös eurázsiai az oroszokkal - működjön.
süti beállítások módosítása