Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Hartland

Je suis Ugocsa, qui non coronat.

Százhúsz ország közül GDP-ben a 34., optimizmusban és közérzetben a 117. Lakói az EU-ban a legszkeptikusabbak a rendszerváltással kapcsolatban. Melyik lehet ez a kemény ország?

"A baromi abszurd helyzetre az abszurd baromkodás pont megfelelő válasz." (H. Hartland)

"I hate conservatives, but I really fucking hate liberals." (Matt Stone, South Park Republican)

Friss topikok

Linkblog

Tévelygések

2014.03.28. 19:40 Holger Hartland

Rajcsányi Gellért jóvoltából immár a Mandinerről is megtudhattuk, hogy Karácsony Gergely képviselőjelölt ma rossz irányban keresett egy iskolát a budapesti 16. kerületben. Szegény, tévelygő, fogalmatlan Karácsony Gergely képviselőjelölt. Hagyjuk is magára, tartsunk inkább a Mandinerrel!

A Mandiner startup rovata négy hónapja, 2013. november 23-án interjút közölt egy vállalkozóval, aki budapesti helyi hírekkel foglalkozó portált alapított, ittlakunk.hu címmel. A portál 16. kerületi oldalán három nappal később, 2013. november 26-án jelent meg egy hír: a 16. kerületben tüntettek egy iskolaigazgató-váltás ellen. Az ügyre rákeresve visszajuthatunk a Mandinerre is, amely szemléz egy cikket az ügy előzményeiről. Tovább keresve rátalálhatunk a 168 óra cikkére, de a kerületi (természetesen fideszes) önkormányzatnak az üggyel kapcsolatos nyilatkozatára is, és persze még sok minden másra.

Ha beleolvasunk a helyi ügy részleteibe, úgy megszédülhetünk, mint szegény, tévelygő Karácsony Gergely képviselőjelölt. A kerületi önkormányzat közleménye szerint az iskola "az új igazgatóval végre elindult a felemelkedés útján". Alig négy hónappal később viszont ugyanez a kerületi önkormányzat szép csendben mégis pályázatot hirdetett az igazgató helyére.

De hol is van ez az iskola?

A videó alapján szerintem Karácsony Gergely képviselőjelöltnek jobbra, a nézőnek balra. Mondhatjuk úgy is, Gyurcsánnyal átellenben. (Csak nehogy összekeveredjünk.)

Tehát van egy iskola, ahol az előzményekkel együtt már vagy két éve húzódik egy ronda ügy. Van egy fideszes önkormányzat, amely a tantestület ellenében kinevez egy különös előéletű igazgatót, harciasan kiáll mellette, majd mégis csöndben ejti. Van egy Fideszország, amely telis-tele van ilyen ócska, hitvány kis történetekkel. Van egy ország, amely előtte is tele volt ilyenekkel. Van egy Karácsony Gergely nevű szerencsétlen, tévelygő képviselőjelölt, aki nem találja meg az egyik ilyen történet színhelyét, viszont az LMP-ből sikeresen eltalált egy olyan pártszövetségbe, amely ugyancsak pontosan ilyen ócska, hitvány kis történetekből építené fel Magyarországot.

Mindebből pedig mi a hír, mi a téma, mi foglalkoztatja az internet népét? Az, hogy Karácsony Gergely képviselőjelölt hibásan az utca túloldalán lévő épületre mutatott, amikor az iskolát kereste. Ami egyébként - kapaszkodjunk meg, hogy el ne tévedjünk - nem más, mint... iskola. Csak egy másik.

Most pedig a kedves olvasók döntsék el, ki van eltévedve:

a) Karácsony Gergely képviselőjelölt

b) Rajcsányi Gellért és a többi médiamágus

c) bárki, aki azt hiszi, hogy valaha is lesz itt más, mint ócska, hitvány kis történetek

d) bárki, aki azt hiszi, hogy bármeddig büntetlenül meg lehet úszni az ócska, hitvány kis történeteket

e) mindenki

f) egyéb, éspedig: ...

Update:

Összefoglalom a történetet, hogy az is értse, akinek nincs kedve keresgélni, kattintani és hosszan olvasni:

1. Egy 16. kerületi iskola körül évek óta áll a bál. A Fidesz kirúgta a tantestület bizalmát élvező igazgatót, és a saját emberét ültette a helyére. Ez ellenállásba ütközött, az iskola előtt 2013 novemberében tüntetés is volt, a fideszes önkormányzat ugyanekkor harcias nyilatkozatban állt ki az új igazgató mellett. Aztán 2014. március 18-án mégis új pályázatot hirdettek az igazgatói állásra.

2. Karácsony frissen lett kerületi képviselőjelöltként az iskolához is elment lakossági fórumozni, ahol nyilván ezt az ügyet is említeni akarta.

3. A helyszínen két iskola is van egymással szemben, a képviselőjelölt pedig elsőre a másik iskola épületére mutatott, nem azéra, ahol a botrány volt.

4. Karácsony hosszú utat járt meg egy olyan mozgalomtól, amely szerint "lehet más" - egy olyan politikai pártszövetségig, amelynek egyik vezetője szerint ne legyen más, hanem legyen úgy, mint most, csak ne a Fidesz, hanem ők rendezzék el az embereiket állásokkal.

5. Ennek a történetnek az interneten fölkapott és megcsócsált 3. pont a leglényegtelenebb része

13 komment

Címkék: fidesz magyarország megmondás ellenzék villámposzt mandiner

A bejegyzés trackback címe:

https://hartland.blog.hu/api/trackback/id/tr355883581

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

szempontpuska 2014.03.29. 09:20:29

@Holger Hartland: hát ebből a valóságshowból...

Szindbad 2014.03.29. 14:50:07

És végül Karácsony Gergelynek valaki elmondta, hogy rossz iskolára mutatott?

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2014.03.29. 15:22:42

@tesz-vesz: OK. Hamar munka ritkán jó. Tegnap este rájöttem, hogy ezt túl gyorsan csaptam össze.

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2014.03.29. 15:24:32

@szempontpuska: Balra. Vagy jobbra. Vagy föl. Attól függ, honnan nézed a térképet, és hová akarsz jutni. A kijárat örökzöld téma. Egyszer még visszatérek rá.

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2014.03.29. 15:28:09

@Szindbad: Nem tudom, nem voltam ott a fórumon, csak a google-t használtam (térkép, street view, kereső). Tegyük hozzá, elég sok helyén jártam az adott kerületnek olyankor, amikor Karácsony Gergely épp nem volt ott...

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2014.03.29. 23:28:54

@szempontpuska: Mielőbb menjek ki rajta? :) Ha megtörténik, csak utólag szólok, ha egyáltalán. Nem, ami ezen a blogon lesz, az csak novella lesz, sajnálom. Három éve találtam ki, azóta is írom. :)

Sapika 2014.03.31. 22:42:26

@Holger Hartland: "ócska, hitvány kis történetek" ... "A Fidesz kirúgta a tantestület bizalmát élvező igazgatót, és a saját emberét ültette a helyére. Ez ellenállásba ütközött"

Sztem nem lesznek többé ilyen ócska kis hitvány történetek. Mivel a pedagógus társadalom megtanulja majd, vagy már meg is tanulta, hogy a mindenkori hatalom akarata nem ütközhet ellenállásba.
De a keményfejűek (~=nehézfejűek) nevelésére további lehetőségek is elképzelhetőek persze...

Éppen színházból jöttünk haza, még nem kászálódtam ki a látott darab életérzéséből. A mű csúcspontján egy távoli fesztiválra meghívott társulat színészeinek vizsgát kell tenniük, ki maradhat színész, és ki lesz azonnal kirúgva.* Fiataloknak és érdemes művészeknek egyaránt. Mindnyájuknak ugyanazt a verset kellelszavalniuk vizsgaként:
Egész úton – hazafelé –
Azon gondolkodám:
Miként fogom szólítani
Rég nem látott anyám?
...

==============
Lábjegyzet: A darab korábbi, mint a portfólió rendszer bevezetése. (Lehet, hogy innen vette Rózsika az ötletet.)

(@szempontpuska: szíves figyelmébe is)

szempontpuska 2014.04.01. 07:54:32

@Sapika: Ez melyik darab volt?
(A Vincenten nem én vagyok a színházfelelős)

Sapika 2014.04.01. 10:56:33

@szempontpuska: Mohácsi István - Mohácsi János:
"A csillagos ég avagy a nemzetközi sikerre való tekintet"
Örkény Színház, Rend. Mohácsi János
---
Ha a címet így idézőjelben beadod a gugliba, 27.700 találat adódik. Melyből én egyet sem olvastam el (mivel otthon nem én vagyok a színházfelelős). Jegyet csak hónapokkal előre véve lehet rá kapni.
süti beállítások módosítása