Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Hartland

Je suis Ugocsa, qui non coronat.

Százhúsz ország közül GDP-ben a 34., optimizmusban és közérzetben a 117. Lakói az EU-ban a legszkeptikusabbak a rendszerváltással kapcsolatban. Melyik lehet ez a kemény ország?

"A baromi abszurd helyzetre az abszurd baromkodás pont megfelelő válasz." (H. Hartland)

"I hate conservatives, but I really fucking hate liberals." (Matt Stone, South Park Republican)

Friss topikok

Linkblog

Ingyenes tanács a magyar külügynek

2015.09.20. 21:58 Holger Hartland

Kedvenc vendégszerzőim egyike visszatért, hogy tanácsot adjon a magyar külügynek.

A Bölcs Boldi Bácsi tanácsai XII.

Tisztelt Miniszter Úr, Kedves Petikém!

Sok mindenkivel összebalhézik a magyar külügy mostanában. Szemben azokkal, akiknek szemlátomást nincs fontosabb, mint hogy külföldön egyesek (még csak nem is mindenki) mit gondolnak rólunk, illetve akiknek ez már annyira bevett fegyverük a rárontásban, hogy nem bírják letenni, én azt gondolom, ez a sok balhé nem feltétlenül baj. Nem jó, de nem is biztos, hogy baj. Csúnya bírálatokat nemcsak az kaphat, aki csúnyán viselkedik, hanem az is, aki határozottan kiáll az érdekeiért.

S persze, az is kérdés: kinek akarjunk mi megfelelni? És ugyan, miért? Jó volt nekünk, amikor meg akartunk felelni? Jót akartak nekünk, jól viselkedtek velünk, akiknek meg akartunk felelni? Jót akarnak nekünk, akik ma is azt szeretnék - mit szeretnék! dühösen vagy megvetéssel követelik -, hogy megfeleljünk?

Szóval nem, nem kell megfelelni. Nekik nem. Szerencsés volna ugyanakkor, ha a magyar külügy mutatna egy kis nyugalmat és méltóságot. Egész jó véleményem van Szijjártó Péter képességeiről - mondta pár hete Kóka János a Magyar Narancsnak. Oké, ha valakinek, akkor neki csak elhihetjük, ugye? Volna egy szerény javaslatom.

A magyar külügy készítsen egyen-közleményt, amely bármilyen alulinformált, rosszindulatú, vagy egyszerűen csak liberális külföldi bírálat esetén kiadható. Nem kell folyton kemény szavakat használni, hanem ahogy a hülye, vagy a magát éppen hülyének tettető, de amúgy értelmes gyereknek is lassan, tagoltan, határozottan, de higgadtan elmondjuk, mi az ábra, ide is kell egy visszafogott, ugyanakkor határozott szöveg, amit akárhányszor elismételhetünk.

Nagyjából így:

"1. A magyar kormány és a magyar hatóságok a szabályok betartásával, a schengeni és a dublini szerződéseknek megfelelően védik a határokat. Ha nincs más választás, akkor erővel, ahogyan ezt egyébként minden szuverén állam teszi. Mi sem örülünk neki, de tesszük, amit kell.

2. A magyar kormány a migrációs válságban a magyar emberek többségének az akaratát és érdekeit képviseli, ahogyan az egyébként egy demokratikus kormánytól teljesen természetes*, és el is várja ennek tiszteletben tartását.

3. A magyar kormány tisztában van vele, hogy ilyen kiélezett helyzetben a hatóságok hibázhatnak is. Az ilyen eseteket kivizsgáljuk, egyúttal mindenkinek a türelmét kérjük, tekintettel arra, hogy Magyarország épp olyan feladatot végez el, amelybe hozzá hasonló méretű és fejlettségű országoknak már beletört a bicskájuk, vagy éppen eszük ágában sincs elvégezni. (Szívesen.)

4. A magyar kormány a magyar nép nevében minden túlzó bírálatot, valamint minden magyar- és Magyarország-ellenes gyalázkodást visszautasít.

5. A magyar kormány abban hisz, hogy a polgárháború miatt otthontalanná vált embereknek nem új hazát kell ígérni (főleg nem úgy, hogy ez effektíve csak a felső 10%-uknak szól), hanem segíteni kell nekik, hogy visszavehessék és újjáépíthessék a régit. Magyarország ebből a vállalkozásból kész kivenni a rá eső részt."

*Ritkán adódik ziccer ilyen pofátlan gólhoz, úgyhogy ezt be kell rúgni!

Ennyi, Petikém, ingyen a tiétek, ha már úgy alakult, hogy most furcsa mód egy oldalon állunk. A liberális gyűlölködés miatt nem kell aggódni, azt megkapjuk erre is. Megkapjuk azt bármire.

Hajrá Magyarország, hajrá magyarok!

Üdvözöl: A Bölcs Boldi Bácsi

3 komment

Címkék: megmondás Bölcs Boldi Bácsi

A bejegyzés trackback címe:

https://hartland.blog.hu/api/trackback/id/tr977804478

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dr.Traktor 2015.09.21. 08:18:47

Teljesen egyetértek, hogy lehetne ám ezt a kommunikációt egy fokkal kultúráltabban is.
Amellett, hogy teljesen igaza van.
De mégsem a kocsmában vagyunk, ugye...

maroz 2015.09.21. 16:45:13

@Dr.Traktor: De mi, a nép ott vagyunk. Ott pedig nem finomkodnak. Változnak az idők, repedezik az elitizmus talapzata.

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2015.09.21. 19:28:58

@Dr.Traktor: Kis (nagy) túlzással akár azt is mondhatnánk, hogy a liberalizmusba belegárgyult nyugati szibariták és a két fillérért az anyjukat is eladó, háborús bűnöző balkáni csencselőnépség között mi, magyarok maradtunk az európai értékek utolsó védelmezői. :) Csak hát ilyet egy miniszter mégse mondjon, hagyja meg a bloggereknek.

Furcsa érzés, hogy miután elegem lett és szavazóként kiálltam a Fidesz mögül, most a Fidesz visszajön elém. :) Vagy löki a migránshelyzet. Vagy lök az mindenkit.
süti beállítások módosítása