Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Hartland

Je suis Ugocsa, qui non coronat.

Százhúsz ország közül GDP-ben a 34., optimizmusban és közérzetben a 117. Lakói az EU-ban a legszkeptikusabbak a rendszerváltással kapcsolatban. Melyik lehet ez a kemény ország?

"A baromi abszurd helyzetre az abszurd baromkodás pont megfelelő válasz." (H. Hartland)

"I hate conservatives, but I really fucking hate liberals." (Matt Stone, South Park Republican)

Friss topikok

Linkblog

Koincidenciák (frissítve)

2012.10.03. 15:53 Holger Hartland

 

Koincidenciák, 2008:

2008-ban a Mandiner bloggerei közül néhányan felsőfokú tanulmányokat folytatnak. Van, aki éppen diplomát szerez. Hogy államilag finanszírozott képzésben vagy költségtérítésesben, azt ők tudják.

A Fidesz által kezdeményezett márciusi népszavazáson a résztvevők 82%-a, 3,3 millió választópolgár a tandíj eltörlésére szavaz.

A Mandiner bloggerei sokfélét írnak a népszavazásról. Oli bácsi a tandíjról például ezt: "A tandíjat érzelmileg aljasságnak tartom (sok oka van ennek, nem sorolom fel mind: nincs jogalapom tandíjat kérni, amikor én ingyért jártam, ugyanakkor láttam, hogy 1996-97-ben milyen mértékben dugaszolja el az akkori tandíjkísérlet és az ezzel párhuzamos ösztöndíjmegvonás a szociális mobilitás, khm, hajszálcsöveit. Másrészt mindennapi tapasztalatom, hogy a fizetős iskolákban a diákok nem tudást akarnak, hanem diplomát, és jobban szeretik, ha nem cseszegetik őket számonkéréssel.), ugyanakkor tudván tudom, hogy nemcsak az oktatás, hanem az egészségügy is: bizony üzlet."


Koincidenciák, 2012. október 3., szerda:

Hír az indexen: "Teljesen felszámolhatják az állami jogász- és közgazdászképzést"

Poszt a Mandineren: "Miért nem lesz soha kulturális egyenlőség?"

Micsoda koincidencia! Pont azon a napon, amikor az Index hírt ad az államilag támogatott jogász- és közgazdászképzés felszámolásának terveiről és a felsőoktatás kapuinak még szűkebbre zárásáról, a Mandiner bloggere fontosnak tartja közölni: "nem lesz soha kulturális egyenlőség", mint ahogy ma sincs, mert a PhD vagy a szakkollégium "kevesek kiváltsága" (kiemelés tőlem - H.Hartland).

Kínai Kálmán, hol vagy? Itt, vagy esetleg inkább itt?

De még nincs vége a koincidenciáknak.

Ugyanezen a napon egy BKV-járművön egy babakocsis gyerekkel együtt három tagú, lepusztult külsejű család férfi tagja falatozás után a papírtálcáját a szalvétával együtt nemes egyszerűséggel a jármű padlójára dobta. A vele szemben álló száz kilós, tüskehajú, szúrós tekintetű, borostás fazon kérdőre vonta:
- Ezt most komolyan ott hagyják?!
- Mer' mér'?
- Összeszemetelik a járművet.
- Az utcán élünk! Gyerekkeeel! Érted? - Úgy mondta, mint valami felhatalmazást.
- A megállóban van szemetes, ki lehet dobni.
- Igazad van. Jó. Igazad van. Fölveszem és amikor leszállunk, kidobom.
Nem tudom, az erőnek engedett-e, vagy a kultúra fénye pislákolt föl benne. Sajnos azt sem tudom, végül tényleg fölvette és kidobta-e a szemetet, mert jött az én megállóm, és leszálltam. Ha még egyet mentem volna, a koincidenciákról szóló igaz mesém is tovább tartott volna.

Frissítés, 2012. december 6.:

Ma kiderült, hogy a Mandiner blogon azért még működik a biztosíték, mert van, ami kiveri.

20 komment

Címkék: politika felsőoktatás abszurd mandiner röghöz kötés

A bejegyzés trackback címe:

https://hartland.blog.hu/api/trackback/id/tr124818042

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2012.10.03. 16:02:40

Aztan a szazkilos tuskehaju majd meglepodik, ha aldozat lesz belole.

www.sonline.hu/somogy/kek-hirek-bulvar/huszonegyszer-szurt-lemeszarolta-baratjat-a-kaposvari-ferfi-459985
"Az áldozat tavaly októberben fogadta be a Puskin utca ház egyik szobájába a hajléktalant, aki amúgy az ivócimborája volt. Az ominózus napon is iszogatni kezdtek a reggeli helyett, kora délutánra mindketten legurítottak két liter bort. Ez mindennaposnak számított, így senki sem tudja azóta sem, min vesztek össze, ám a sértett valamiért igencsak bedühödött, s egy harminc centis kést felkapva hadonászni kezdett Bodri felé. Aki azonban kiütötte a kenyérvágót szállásadója kezéből, majd a fürdőszobába lökte a férfit, végül a kést felkapva rávetette magát, s összeszurkálta: huszonegyszer döfte a kést áldozata nyakába, arcába, hasába, mellébe.
– Olyan volt a torka, mint a csirkének, amikor átvágják – emlékezett vissza egy másik lakótársuk. – Kilátszott a gigája fehére... Amikor megláttam, annyira megijedtem, úgy is maradtam."

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2012.10.03. 16:39:09

@Doomhammer:

Ugye, mondták már magának, hogy maga beteg?!

ü
bbjnick

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2012.10.03. 16:40:16

@bbjnick: Annyian biztos nem, mint magának, de igyekszem. :)

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2012.10.03. 16:45:27

Mondtam már, hogy magában a ballib influencia félreérti @dobrayt?

ü
bbjnick

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2012.10.03. 16:58:01

@bbjnick: Odaát már mondta. Egyébként igen, Doomhammer is én vagyok, aki viszont Counter, aki pedig Alfőmérnök. Ez van. :)

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2012.10.03. 17:17:12

@Holger Hartland:

Meggyőzőtt, mivel időnként úgy is viselkedik, mint azok:-)

ü
bbjnick

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2012.10.03. 17:21:03

@Holger Hartland:
en nem vagyok counter.
en doomhammer vagyok.
azt a bunesetet ismerik, amikor a bergyilkosok elnezik a hazszamot es rossz epuletet gyujtanak fel?

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2012.10.03. 19:26:27

@Holger Hartland:
Kitűnő bűneset, van benne bordélyház, megcsalás, féltékenység, bérgyilkos és annak alvállalkozói és végül a tragikomikus házszámtévesztés. Ráadásul senki nem hal meg, így én 12-es címkét ragasztanék rá.

www.mon.hu/emberoles-kiserlete-a-fo-vad-a-szigetcsepi-gyujtogatas-ugyeben-kezdodott-perben/2093067
"Az elsőrendű vádlott, a 24 éves M. Klaudia 2009 végén létesített élettársi kapcsolatot Svájcban egy ottani bordélyházat üzemeltető férfival, aki korábban egy másik nővel élt együtt, s az “üzletet” is közösen vitték. A vádirat szerint a korábbi élettárs a szakítás után saját, jól menő bordélyt nyitott oly módon, hogy régi közös kuncsaftjaik egy részét is “vitte”, nem kis bosszúságot és anyagi hátrányt okozva ezzel a friss kapcsolatban élő párnak.

M. Klaudia ezért 2010 júniusában megbízta K. Attila 39 éves másodrendű vádlottat, hogy gyújtassa fel azt a szigetcsépi házat, amelyben a rivális nő családja lakott. A házban egy adott időpontban (egy névnapi ünnepségen) a konkurens bordélyt üzemeltető nőnek is ott kellett volna lennie.

A férfi elfogadta a megbízást, majd ismerőseit, T. Sándort, G. Patrikot és M. Istvánt (a harmad-, negyed- és ötödrendű, huszonéves vádlottakat) kérte meg, hogy 250 ezer forintért gyújtsák fel június 29-re virradó éjjel a szigetcsépi házat. Csakhogy a harmadrendű vádlott az előzetes terepszemlén elnézte a házszámot, így a csapat a maguk készítette három Molotov-koktélt nem a célpontra, hanem egy valamivel odébb álló ingatlanra dobta. A lángra kapó tetőszerkezetet a “munka” végrehajtásának bizonyítékaként egyikük le is fényképezte.

Az ingatlanban alvó házaspár nem sérült meg, de házuk teteje leégett, káruk csaknem nyolcmillió forint.

A büntetőper első napján meghallgatni kívánt gyújtogatók (a harmad-, a negyed- és az ötödrendű vádlott) közül csak az egyik tett vallomást, a másik korábbi, írásban tett vallomását tartotta fenn, a harmadik pedig csak kérdésekre volt hajlandó válaszolni.

Védekezésük lényege, hogy nem ölni akartak, csupán “ráijeszteni” a sértettre. Érveik között szerepel, hogy tudomásuk szerint senki sem tartózkodott a házban, erről meg is győződtek, mielőtt eldobták volna a Molotov-koktélokat. "

Hát nem csodálatos?

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2012.10.03. 20:58:24

@bbjnick: Számolom a bűnözőket? Kárörvendően helyeslem az IRL-ezést? Boldog-boldogtalanba belekötök és trágárkodom? :)

@Doomhammer: Maga egy kész bűnügyi statiszta.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2012.10.03. 21:07:23

@Holger Hartland:
Gyanakvova tett. Maga esetleg nem is kedveli ugy ezeket a buneseteket, mint azt az elobb sejtetni engedte. Maga egy kovet fuj bbjnick-kel, aki serto megjegyzesekkel illeti az en buneseteimet.

Maga netalan azonos is bbjnick-kel!

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2012.10.03. 22:59:54

@Doomhammer: Lehet, hogy van más nickem is, de hogy az bbjnick-e, azt "sem megerősíteni, sem megcáfolni" nem tudom.

Maga viszont annyit ír és annyifélét, hogy magának nem is másodnickje, hanem másod-IRL-je van. Vagyis Doomhammer nem egy ember, hanem egy egész csapat.
Eltaláltam?

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2012.10.03. 23:31:12

@Holger Hartland:
haha, se megerositeni, se megcafolni, ez nagyon jo!
akkor bukott le, amikor itt, ebben a senki altal nem latogatott blogban elkezdett elenken "beszelgetni" a hirtelen felbukkant bbjnick-kel. csak a vak nem latta, ahogy valtogatja a nikkjet, hogy nagy elet benyomasat keltse itt.

de engem nem ver at! en mar a szomszedban lako komuvest is lebuktattam, hogy ejszaka kemjelenteseket ad le a foldonkivulieknek! egyszer meg azt is lattam, ahogy jutalomkeppen elviszik az urhajojukon egy kis setarepulesre. latta volna a megnyult arcat, amikor szembesitettem a bizonyitekokkal! azota nem mer hozzam se szolni.

igen, regen tobb irl-em volt, de aztan gyogyszert kaptam es azota csak egy van.

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2012.10.04. 13:01:32

@Doomhammer: Ilyen látogatottság-pörgetést a tirpákblogon csinálnak, nem? Ez viszont egy vállaltan "kicsi" blog. :)

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2012.10.04. 14:24:28

@Holger Hartland:
KGB-bol, azaz erge-bol barmit kinezek.

Maga mert kicsi lenni es sikerult!

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2012.10.04. 17:46:16

@Doomhammer: A siker titka: blogoljon egyedül, írjon keveset és rendszertelenül, ne legyen facebook-oldala, és viszonylag kevés energiát fordítson a blogja reklámozására. Így elérheti, hogy elsősorban azok találjanak el magához, akik valóban el is akarnak találni.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2012.10.04. 17:49:35

ehhez kepest en talaltam el magahoz.
ne feljen, profi vagyok.
egy pillanat alatt vege lesz es nem fog fajni. na jo, lehet, hogy egy rovid ideig igen.

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2012.10.04. 18:40:49

@Doomhammer: Lehet, hogy profi, de nem szövegértésben! :)
süti beállítások módosítása