Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Hartland

Je suis Ugocsa, qui non coronat.

Százhúsz ország közül GDP-ben a 34., optimizmusban és közérzetben a 117. Lakói az EU-ban a legszkeptikusabbak a rendszerváltással kapcsolatban. Melyik lehet ez a kemény ország?

"A baromi abszurd helyzetre az abszurd baromkodás pont megfelelő válasz." (H. Hartland)

"I hate conservatives, but I really fucking hate liberals." (Matt Stone, South Park Republican)

Friss topikok

Linkblog

Kötelező lesz vért adni?

2013.10.22. 10:38 Holger Hartland

A birtokomba került információk szerint a kormány kötelezővé tenné a véradást. A jövő évtől kerülne bevezetésre az új adónem, az önkéntes véradó, melyet minden felnőtt magyar állampolgárnak havonta kellene lerónia. Egyértelmű, hogy mi az elképzelés mögötti motiváció: ha belegondolunk, hogy Amerikában a kórházak akár 300 dollárt fizetnek egy liter vérért, könnyen kiszámolható, hogy az új adó a költségek levonása után is több száz milliárd forint bevételt jelentene a költségvetésnek.

Hogy ez valóban létező terv, nem pedig légből kapott kitaláció, arra megdönthetetlen bizonyítékom van. Egy Dél-Magyarországon lakó ismerősöm ugyanis a következő párbeszédnek volt fültanúja egy helyközi buszjáraton:

- Hogy vagytok, Rezsőkém? Tűzifa van elég? Szóljál, ha kell, tudok szerezni.
- Kösz, Józsikám, hát megvagyunk mink, megvagyunk. A múltkor volt nálunk egy kishölgy kampányolni, hogy szavazzunk a baloldalra, mert ez a kormány kiszíja mind az emberek vérit. De ha rája szavazunk, akit ő mond, akkor nem.
- Kiszíják a véreteket? Vér kell ezeknek, én mondom. Nálunk a fideszesek voltak, hogy nekem van vér a pucámban és ismerek mindenkit, hogy nem-e tudnám-e mozgatni a szavazókat. Még tűzifát is ígértek. Neked ígértek-e?
- Azt nem, de munkát ajánlottak, megyek egy filmbe szerepelni a Demokratikus Kocatelevízióba. Benne leszek a tévébe, Józsikám! Nem adom a véremet!
- Pedig azok is kiszíják, meg ezek is, akárhogyan is. Akkor már a tűzifát fogadd el tőlük. Cigi nem kell? Kapok a trafikos úrtól.
- Köszönöm, Józsikám. Na, itt le kell szállnom, itt lesz a forgatás.
- Jó sokat kérjél! Vérszívók ezek mind!

Válogatás a véradó bevezetésével kapcsolatos politikusi és médiareakciókból:

HVG, szerkesztőség: Mégis ígérnek tűzifát! Mint a Hartland blog értesüléséből egyértelműen kiderül, mégsem tévedtünk a bajai videóval kapcsolatban. Ha nem is volt valódi, a valóságot mutatta be: igenis folyik szavazatvásárlás. Most már tényleg biztos!

GFG blog: Vér: 1. ami bennünk folyik, 2. ami mindannyiunkban ott van. Példamondat: A vér nem válik vízzé. Van itt egy nemzet. Ez a nemzet a baloldali kormányok alatt évekig verejtékezett. A verejték büdös, elválasztja egymástól az embereket. A vér összeköt. Így lesz a sok egyéni individuumból egységes nemzet, Battonyától Törökszentmiklóson és Fegyverneken át Nemesmedvesig. A vér folyik. A kormányzás is folyik, ágaskodó ambícióját a vér meleg lüktetése teszi naggyá. Az igazi konzervatív pedig felismeri, hogy mi a jó élet feltétele, és meghajol e nagyság előtt.

HVG, Kapitalizmus blog: Az öngondoskodásra képtelen, primitív magyar lakosság legrosszabb ösztöneinek enged az állam, amikor a vér szabad kereskedelmét korlátozza. A vért nem adóztatni kellene, hanem engedni, hogy mindenki belátása szerint gazdálkodjon vele. A szorgalmas és tehetséges vállalkozók előtt új távlatok nyílnának, a véreshurka-készítéstől a festékalapanyag-gyártásig. Az újfajta törlesztési lehetőségek pedig életre keltenék a pangó hitelpiacot.

Ballibber Balambér, Szabad Értelmiségi Folyóirat: Vérlázító és tűrhetetlen. Újra zsidó vér fog folyni Magyarországon. A kormány parancsára minden zsidó magyar állampolgárnak önként fel kell majd sorakoznia - vészterhes reminiszcenciákat idéző módon -, hogy vérével adózzon az elnyomó rezsimnek. Ma még két deci, holnap ki tudja, mennyi. Az állam vágóhídra küldi polgárait.

Kuruc.info: Orbán Saktor a vérünket venné. Kimutatta foga fehérét a Zsidesz! De mi tudjuk, milyen péktermékbe fogják belesütni a drága magyar vért. Szívassuk meg a vérszívókat! Fogyasszunk mérgeket és káros anyagokat minél nagyobb mennyiségben, hogy amikor a pászkájukat megeszik, átkerüljön az ő szervezetükbe!

Mandiner blog: Nevetséges címlappal jelent meg a Párbeszéd Magyarországért Mozgalom Nagykörút-külsői alapszervezetének szeptember havi értesítője. A fényképen Karácsony Gergely köszönti az alapszervezet 70 éves korelnökét, ám a tortán csak 69 gyertya látható (képünkön). A PM tehát már egy teljes évvel marad el a határidőktől. Egyébként is, a képen rossz a megvilágítás, így Karácsony Gergely orra egy leértékelt krumplira hasonlít. Most pedig lemezkritika...

Pálfy István, KDNP: Örömmel adom a véremet a hazáért. Nagyon jó vérem van, tele testes tanninokkal, játékosan fanyar cseresznyés-fűszeres mellékízekkel. Vadhúsokhoz és Kálmán Olga-interjúkhoz ajánlom.

Kácsor Zsolt, Népszabadság: ...A férfi az aszfalton ülve nézett maga elé, már az sem érdekelte, hogy a járókelők megbotránkozva kikerülik. Zsebkendője nem lévén, puszta kezét szorította vérző orrához. Hiába mondta volna, hogy a közterületesek verték meg, csak mert le mert ülni egy padra, senki sem hitt volna neki. Lerótta már ő a véradóját. Ott van az aszfalton.

Heti Válasz: A kormány a véradó tervével valóban szokatlan, sőt rendkívüli ötletet fogalmazott meg, ám a rendkívüli helyzetek rendkívüli megoldásokat igényelnek. Az új adónemmel kapcsolatos félelmek teljesen érthetőek, de tudni kell, hogy az arra érdemesek adókedvezményeket vagy mentességet kaphatnak majd, lásd Michnai kolléga írását a 14. oldalon. A vitának persze van helye, de azt mindenkinek el kell fogadnia, hogy a parlamentben bohóckodni, drakulás molinókat kifüggeszteni és műanyag vámpírfogsorral felszólalni mégiscsak durva túlzás. Helyesen tette a házelnök úr, hogy az ország házának tekintélyét romboló zöld képviselőket fejenként fél literre büntette.

Vágó Gábor, LMP: Szerintünk a véradónak éppen az ellenkezőjére volna szükség. Minden állampolgárnak alanyi jogon kellene, hogy járjon havi egy liter vér - ez lenne az úgynevezett alapvér. A részleteken, például hogy honnan veszünk havi tízmillió liter vért, szakértőink dolgoznak.

Bayer Zsolt, Magyar Hírlap: Harcban állunk. Rezsiharcban, kultúrharcban, szabadságharcban. Harc idején véráldozatokat kell hozni. Bizony barátaim. Ahogy a régi magyar nemeseknek, most nekünk is életünket és vérünket kell ajánlanunk a hazáért. Igen ám, csakhogy a nemzeti oldal már lerótta véradóját 2006 véres őszén. Most a baloldaliakon és a liberálisokon a sor. Ők viszont, efelől ne legyen kétségünk, ávós-ivadékok módjára csak mások vérét ontanák. Hogy szakadtak volna bele az anyjukba, mikor a világra tolta őket. Márpedig a véradót nekik is meg kell fizetniük, demokratikusan, ahogyan ők szokták számon kérni mirajtunk. Hát most majd mi kérünk számon. Be kell hajtanunk tőlük a véradót. Ha kell, kétszeresen, ötszörösen, tízszeresen. Hetedíziglen.

Fidesz-közlemény: A bukott baloldal privatizálná az emberek vérét, ahogyan erre a Gyurcsány-Bajnai-korszak egészségügyi "reformjai" alatt is készült. A kormány viszont megvédi az emberek vérét, az emberek pedig nem kérnek a bukott baloldalból.

Fidelitas-közlemény: Bajnai Gordon még mindig nem tisztázta, kevert-e vért a Hajdú-bétnél készült libamáj-pástétomba. Linkünkre kattintva megtudhatja, mit nem tisztázott még Bajnai Gordon!

Bajnai Gordon: Ööö. Vér. Nem bírom a vért. Hurkából is csak a májasat szeretem. Jaj. Nem úgy értettem!

Fidelitas-közlemény: Hoppá-hoppá! Linkünkre kattintva megtudhatja, tervezték-e Bajnai Gordonék, hogy emberi májat kevernek a libamáj-pástétomba!

444.hu, ügyeletes szerkesztő: A barátnőm kérdezi, hogy letudhatja-e a véradót azzal, ha minden hónapban beküldi a menstruációját. Ilyesmire nekem esélyem sincs, de nem tudom, kiváltható-e vizelettel. Válaszokat és ötleteket a szerkesztőségbe kérünk!

7 komment

Címkék: humor paródia abszurd

A bejegyzés trackback címe:

https://hartland.blog.hu/api/trackback/id/tr725592034

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

maroz 2013.10.22. 11:06:34

Az utolsó előtti bekezdésnél már véresre karmoltam magam az idegtől, hogy nebassza meg, vér, havi, így kezdődik, majd ciklusokon keresztül járódik körbe a téma, várok izgatottan, mint nagylány házibuli után, de sehol a kínálkozó magas labda leütése, aztán az utolsó bekezdés megnyugtatott: huhh, megjött. ;)

Mihint · http://mihint.blogspot.com 2013.10.22. 19:41:55

Kiegészítés

konzik: „Vitam et sangvinem pro rege nostro! Sed avenam non…”

Csak hogy teljesedjen a kép. Nem rossz, nem rossz :)

Dinamuki · https://vimeo.com/309900652 2013.10.23. 05:26:30

Hehe :-)

+
magyar-magyar szótár: a bumfordi rosszoldal csak értetlenül bámul majd maga elé, mikor a kreatív könyveléshez szokott Zseniális Ferenc húzásai miatt úgy tekint majd saját véradásos törvényére, MINTHA nyűg lenne és szabadulni akarna tőle, ahogy pl. Sissi akar a metálkék Renault Twingótól, amit 20 000 kilométerrel vett, de a nagymama csak vízszintesen fér be a hátsó ülésre.

Vincentblog:
Svájc civilizált ország, több kantonban is az a dr. Zwiegentrachter szervezte meg a véradást, aki csak azért nem vette át a Sorbonne díszdoktori címét, mert éppen a Yale-en tette ugyanezt, és 1965. április 24-én együtt kelt át az idős Chaplinnel és Junggal a Zürcher-see kompján, míg a Fidesz véradásért felelős miniszteri megbízottja csak a bajszát képes pödörni és hangosan böfög, miután lenyelte a vasárnapi rántotthúst.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2014.01.09. 15:52:12

Fogyasszunk mérgeket és káros anyagokat minél nagyobb mennyiségben, hogy amikor a pászkájukat megeszik, átkerüljön az ő szervezetükbe!"

:DD
süti beállítások módosítása