Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Hartland

Je suis Ugocsa, qui non coronat.

Százhúsz ország közül GDP-ben a 34., optimizmusban és közérzetben a 117. Lakói az EU-ban a legszkeptikusabbak a rendszerváltással kapcsolatban. Melyik lehet ez a kemény ország?

"A baromi abszurd helyzetre az abszurd baromkodás pont megfelelő válasz." (H. Hartland)

"I hate conservatives, but I really fucking hate liberals." (Matt Stone, South Park Republican)

Friss topikok

Linkblog

Mi a baj az emberekkel?

2016.10.06. 09:13 Holger Hartland

Megnéztem a 444 videóját. A Nyírségben készült, olyan településeken, ahol tíz éve még az MSZP-s Veres János nyerte a választást szoros versenyben a fideszes jelölttel szemben. Az emberek a riportban elmondják, miért szavaztak most nemmel. Nem biztos, hogy értem a készítők szándékát. Mi a baj a riportban szereplő emberekkel? Emberek, akik elmondják a véleményüket. Nem olyan választékosan fogalmazva, nem olyan bonyolult körmondatokban és nem olyan sok idegen szót használva, mint egy Tamás Gáspár Miklós vagy egy Heller Ágnes, de azért elmondják. Nemmel szavaztak, mert nem szeretnének kockáztatni és tartanak az ismeretlentől. Van elég bajuk, nem akarnak mellé még újabbakat. Van elég ismert bajuk, nem akarnak melléjük még ismeretlent. Elhiszik, amit a tévében látnak - de ha a tévében migránssimogatás menne, vajon azt is elhinnék? A véleményük indoklásában vannak irracionális elemek - de a liberális értelmiségiek érvelésében talán nincsenek? (Dehogy nincsenek, olyanokra épül az egész.)

Ha a riport készítőinek az volt a szándékuk, hogy aki érvénytelenül szavazott vagy tudatosan bojkottált, az érezze igazolva magát - valószínűleg elérték. Ha az volt a szándékuk, hogy akik nemmel szavaztunk, érezzük rosszul magunkat, amiért ugyanúgy szavaztuk, mint a riportban szereplő emberek - nálam nem értek célt. Szerintem nincs baj ezekkel az emberekkel. Ha van baj, akkor inkább a liberálisokkal van baj, akik elszakadtak az emberek többségétől, és gyűlölik és megvetik ezt a többséget, mert nem követi őket a saját jól-rosszul fölfogott érdekeivel és értékeivel szemben. Hasonló emberek szavaznak Amerikában Trumpra, Nagy-Britanniában a leave-re, és talán ennél műveltebb emberek is Németországban az AfD-re és Ausztriában az FPÖ-re. Aki meg akarja érteni, hogy mi folyik itt, annak nem árt, ha fölvesz némi perspektívát. Az emberek pedig nem hülyék.

2 komment

Címkék: népszavazás megmondás

A bejegyzés trackback címe:

https://hartland.blog.hu/api/trackback/id/tr4311774063

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bircaman maxval szerkesztő · http://bircahang.org 2016.10.06. 10:11:09

A liberalizmus valósága egy párhuzamos dimenzió...

Alfőmérnök 2017.05.30. 00:14:49

Nem hittem volna, hogy valaha azonos platformra kerülünk. Megtörtént.
süti beállítások módosítása