Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Hartland

Je suis Ugocsa, qui non coronat.

Százhúsz ország közül GDP-ben a 34., optimizmusban és közérzetben a 117. Lakói az EU-ban a legszkeptikusabbak a rendszerváltással kapcsolatban. Melyik lehet ez a kemény ország?

"A baromi abszurd helyzetre az abszurd baromkodás pont megfelelő válasz." (H. Hartland)

"I hate conservatives, but I really fucking hate liberals." (Matt Stone, South Park Republican)

Friss topikok

Linkblog

Tisztázzunk valamit: a Soros-terv létezik

2017.09.22. 23:36 Holger Hartland

Az lehet, hogy nem terv, és nem Soros-, de létezik. Pontosabban: amit a Fidesz a kommunikációjában "Soros-terv" néven emleget, az létező dolog, valós probléma, még ha az elnevezése vitatható is.

Nem, természetesen senki sem gondolja, hogy Soros György minden délben egy Führer-bunkerben tekinti át a szárnysegédeivel, a zsebében lévő politikusok, a hálózatához tartozó balliberális értelmiségiek és az általa pénzelt álcivilek vezetőivel a nyugati világ bevándorlás útján történő leigázásáért vívott háború állását, hogy kiadja az aznapi parancsokat.

Viszont igen, a nyugati világ zömmel balliberális nézeteket valló elitjében és kiszolgáló apparátusában, a politikai és a gazdasági vezetésben, a bürokráciában, a médiában, a filmesek és egyéb művészek világában, az egyetemeken, az ügyvédi irodákban, a tech-cégekben, az iskolák tanári karaiban igenis létezik és elterjedt az a nézet, hogy a korábban harmadik világnak nevezett országokból Európába és Észak-Amerikába irányuló tömeges bevándorlás kívánatos vagy legalábbis elviselendő; hogy elő kell segíteni vagy legalábbis nem szabad akadályozni; hogy az ezzel ellentétes véleményeket és akaratnyilvánításokat megbélyegezve kell az asztalról lesöpörni; sőt, jobb az embereket meg sem kérdezni, hátha rosszul döntenek.

Ez nem "terv" abban az értelemben, hogy nincs (valószínűleg) egy központi vezetés, amely a célokat kijelöli és a stratégiát megalkotja, de tervként működik abban az értelemben, hogy a kigondolói és végrehajtói legalábbis jelentős részben ugyanazokban az eszmékben hisznek, ugyanazok vagy kompatibilisek az érdekeik, ugyanazokat az újságokat olvassák, ugyanazokat a normákat követik, ugyanazok a gondolkodási és cselekvési sémáik. Nem "Soros-terv" abban az értelemben, hogy Soros György ugyan fontos figurája, szervezője és szponzora ennek a csapatnak, de korántsem az egyetlen ilyenje, és főleg nem a fővezére. Nem is kell fővezér: a bevándorláspártiaknak nem kell összeülniük és egyeztetniük, hogy a lépéseik összehangolt stratégiaként hassanak; az Adam Smith-i "láthatatlan kéz" politikai megfelelője mozgatja őket.

Ez magyarázatnak rövid - igyekszem is a posztot rövidre fogni -, politikai kommunikációnak viszont elviselhetetlenül hosszú volna. Nem lehet minden beszédben és nyilatkozatban kifejteni még annyit sem, amennyit most leírtam. Oda szlogen kell, rövid, kétszavas - mondjuk: Soros-terv. Nem tetszik? Szerintem leszarjuk. (A "mi" alatt most mindazokat értem, akik megállítanák a népvándorlást és megőriznék a hazájukat az otthonuknak. Magyarországon ez minimum azt a 3,3 millió embert jelenti, akik tavaly szavaztunk a kvóta ellen.) Az a lényeg, hogy tényleg létezik egy akarat (vagy elképzelések és akaratok összessége, de tényleg mindegy), amely számunkra veszedelmes ellenség, mert ledózerolná az otthonunkat, leigázna és lassan, észrevétlenül kipusztítana bennünket, és ennek az akaratnak dolgozik a pénz, a hatalom és a tudás, no meg a demográfia, és ha nem akarjuk feladni, akkor bizony harcolnunk kell ellene. Másodlagos, hogy minek nevezzük.

A "Soros-terv" ugyanakkor jó szlogen, mert a megfelelő reakciót váltja ki a balliberális oldalból. A ballibek egy része fröcsög és hőbörög, más része szörnyülködik, megint más gúnyolódik és röhög. A legsötétebb időket idéző gyűlöletkeltés, nácik, fideszbirkák, alufólia-sisakos összeesküvés-elmélet, höhöhö. Amíg az elnevezéssel foglalkoznak, addig sem a valós helyzettel és az átlagemberek aggodalmaival, egyúttal világosan megmutatják az átlagembernek, hogy mennyire magasról köpnek rá. Ezzel ki is jelölik a helyüket: és itt valami szép hosszút kellene írni a nyugati liberális elitet kiszolgáló, helyi pénzben jó áron de mégis kilóra megvett félgyarmati fél- és egészértelmiségről, de kár a fáradságért, jó lesz rájuk az is, hogy a Soros-terv ügynökei.

85 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hartland.blog.hu/api/trackback/id/tr1512887190

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Éhesló 2017.09.23. 14:42:47

Soros szavai ezek:
www.georgesoros.com/2015/09/26/rebuilding-the-asylum-system/
www.marketwatch.com/story/george-soros-heres-my-plan-to-solve-the-asylum-chaos-2015-09-29
" Here’s my plan to solve the asylum chaos "

gondola.hu/cikkek/107209-Ime_a_Soros-terv.html

Nem tudom miért hazudod azt, hogy nem terv. féltucatszor írja le mi aa terve és mit javasol a terveként végrehajtani. Nem értem miért hazudod, hogy nem sorosé, amikor maga nyilatkozik róla, hogy az övé.

Egyáltalán nem értem, miért írsz olyasmiről, amiről fingod nincs?

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2017.09.23. 22:31:22

@Éhesló: Az, hogy valaki cikkeket írogat, hogy mit szeretne, még nem terv. Soros pedig hiába fontos ember, nem ő az egyetlen. Ha holnap meghalna, mi változna? Nem sok.

Na de a poszt arról szól, hogy ez részletkérdés. A dolog a fontos, és nem a neki adott név. A dolog létezik, ez a lényeg. A dolog egyébként nagyobb, mint a konkrét Soros-cikk. A cikk a dolognak csak egy része. De mellékes, hogy a dolgot röviden Soros-tervnek nevezzük, vagy hosszan körülírjuk. Nevezd nyugodtan Soros-tervnek, ha úgy tetszik.

Éhesló 2017.09.23. 22:39:42

@Holger Hartland: az állításoddal szemben saját maga nevezi a saját tervének.

Ez nem részletkérdés akkor, amikor valaki tagadja, hogy bármiféle terv van, vagy tagadja, hogy ez soros terve lenne, vagy tagadja, hogy terv lenne.
Soros maga mondja, hogy ez az ő terve és maga mondja, hogy ez egy terv.

A többiben nincs vitám veled.

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2017.09.23. 23:22:47

@Éhesló: Felőlem nevezheti ő maga is úgy - jó nagy szája van akkor. Ha a cikkét nevezzük Soros-tervnek, akkor az viszont az ellenséges szándékok közül csak egy. Nem(csak) az ellen harcolunk, hanem valami nagyobb ellen. Képzeljük el, hogy Soros György nincs is. A cikke sincs. Akkor nem lenne migráció? Akkor minden rendben lenne? Akkor nem lenne a világ rendjét esztelenül felforgató balliberális elit és hálózat? (Nem itt, mert itt hálistennek már nagyon vesztésre állnak, hanem azokban a nyugati országokban, amelyeknek sajnos a félgyarmata vagyunk.)

Az ellenség decentralizált, nincs fővezére, és nincs központi terve sem. A sok tagja sok tevékenységéből összeáll valami, ami a végén úgy működik, mint egy terv. Ami összehangolja, az végső soron talán az ideológia.

Éhesló 2017.09.24. 00:13:39

@Holger Hartland: nem maszatolnám el sem soros, sem a hozzá hasonló tervezők, éceszgéberek szerepét.
Az ellenségeinknek vannak vezetői és azoknak van arcuk, nevük is, felső és alsóbb szinteken egyaránt.

Begren 2017.09.24. 22:37:54

Visszásnak tűnik, hogy míg a "Soros-terv" ellen "konzultációval" harcol a kormány, az "Erdogan-terv" ellen egy szava sincs - Erdogan folytonosan buzdítja muszlim híveit az európai térnyerésre és terjesztkedésre a bevándorlás révén. Sőt, Erdogan barát, haver, illiberális szövetséges. Pedig Sorosnál vsznílűleg sokkalta nagyobb befolyása van az iszlám európai térhódítására.

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2017.09.25. 20:44:11

@Begren: Valóban visszás, és akkor már felvethető a letelepedési kötvények ügye is.

Robinzon Kurzor 2017.10.24. 12:24:37

Csak erősen kell hinni benne, és akkor létezik.

Hogy Soros saját maga tételesen pont az ellenkezőjét képviseli (saját írásaiban), mint amivel a Orbán riogatja az erre fogékonyokat, azon az apróságon pedig igazán nem szükséges fennakadni.

Elvégre háború van, ugye?

Jean Sol Partre 2017.10.24. 14:48:14

@Robinzon Kurzor: háború van és túl kell élni ha mindenki beledöglik is.

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2017.10.25. 20:54:52

@Robinzon Kurzor: Ott van a posztban, elolvasható.
@Jean Sol Partre: "Háború" van. Aki túlélni akar, az álljon (vagy álljon át) a ballib oldalra, ha teheti. Nekem is fel volt ajánlva, de nem lettem áruló.

Jean Sol Partre 2017.10.25. 22:55:57

@Holger Hartland: te meghalni akarsz? nem a megnyerni a háborút és túlélni?

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2017.10.26. 00:54:33

@Jean Sol Partre: Se nem meghalni, se nem túlélni: élni. :)
Meg kell nyerni a háborút. Nem sok esély van rá. De kell.

Jean Sol Partre 2017.10.26. 13:23:40

@Holger Hartland: "Meg kell nyerni a háborút"

ha mindenki beledöglik is

Jean Sol Partre 2017.10.27. 03:31:03

@Holger Hartland: "Csak az ellenség"

ki nem ellenség?

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2017.10.27. 07:35:07

@Jean Sol Partre: Ellenséged az, akinek az a célja, hogy neked rossz legyen. Akinek meg nem, az nem ellenség.

Jean Sol Partre 2017.10.27. 07:38:25

@Holger Hartland: mondj valakit, aki nem volt, van vagy lesz ellenség. Nem az enyém, a kormányodé.

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2017.10.27. 15:24:56

@Jean Sol Partre: Schiffer.

(A kormány nevében nem tudok nyilatkozni, csak a sajátomban.)

Jean Sol Partre 2017.10.27. 17:27:44

@Holger Hartland: nem sok :D
Mivel a kormányod ellenségeit tekinted ellenségeidnek, tulajdonképp mindegy, kinek a nevében nyilatkozol. De ezek szerint egy ujjadon meg tudod számolni, ki az akinek nem akarod a halálát. A kormányod is így van ezzel.

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2017.10.27. 19:25:17

@Jean Sol Partre: No akkor tegyük tisztába.

1) Nem a kormány ellenségeit tekintem ellenségeimnek. A kormány pl. ellenségnek tekinti Simicskát is. Én nem.

2) Az "ellenség" nem azonos azzal, hogy "a halálát kívánom". Nem tudom, honnan veszed ezt a butaságot. Az ellenségnek azt kívánom, hogy ne érvényesüljön a politikai akarata. Ne valósuljon meg a Soros-terv. Egyébként felőlem Soros akár 300 évig is élhet. A terve ne éljen.

3) Azt írtad, "mondjak valakit", akkor elég egyet. Utána ne gyere azzal, hogy számolgatod.

Jean Sol Partre 2017.10.30. 22:07:45

@Holger Hartland:

1) mivel véded a kormányodat, alapvetően nem tudsz kitérni az elől, hogy legalábbis közvetetten ne legyen ellenséged a kormányod minden ellensége.

2) "Nem tudom, honnan veszed ezt a butaságot"
Jean Sol Partre 2017.10.26. 13:23:40: "ha mindenki beledöglik is"
Holger Hartland · hartland.blog.hu 2017.10.26. 21:24:26: "Csak az ellenség"

3) tudsz többet is?

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2017.10.30. 22:52:18

@Jean Sol Partre:

1) De, ki tudok térni. Például most mondom: Simicska a kormánynak ellenség, nekem nem.

2) Röhögőjelet nem láttad? :D És hogy mire volt válasz? Kötekszel, aztán csodálkozol?

3) Tudok: politikailag nem ellenség az, aki elfogadja, hogy az országot - és lehetőleg Európát, már amennyire meg tudjuk és amennyire közünk van ehhez a mostani Európához - meg kell védeni a népvándorlástól. Kerítéssel, határvadász alakulatokkal, végszükség esetén nekünk magunknak valamiféle milíciával - amivel csak megvédeni kényszerülünk. Szükség esetén a bevándorláspárti "civil szervezetek" vagy a CEU megszorongatásával. Ne legyen így. Ne kelljen. Békés, nyugodt, boldog életet szeretnék. A gyerekemnek is. De ha balhé lesz, akkor inkább nekem kelljen benne részt venni, mint neki. Várom, hogy a baloldal kiálljon az emberek elé, és hitet tegyen amellett, hogy ez az ország maradjon a mi hazánk. Aki elfogadja, amit most írtam, az nem ellenség. Aki viszont nem fogadja el, az ellenség. Ilyen egyszerű.

Jean Sol Partre 2017.11.02. 11:54:04

@Holger Hartland:

1) mondani könnyű, de amikor megvéded a vele szembeni intézkadéseket, állításokat, akkor mégiscsak ellene vagy

3)az 1-ből következően bármikor bárki az lesz, attól függően, pártod és kormányod épp kit állít oda. mint látjuk, nincs biztos állás. ha épp elhiszed, hogy xy-t kell "megszorongatni", akkor lelkesen szorongatod. hogy tulajdonképp most teszed tönkre a gyereked jövőjét, észre sem veszed a nagy harcos békevágyadban.

Jean Sol Partre 2017.11.02. 16:13:10

"Kerítéssel, határvadász alakulatokkal, végszükség esetén nekünk magunknak valamiféle milíciával"

hát, sok sikert

444.hu/2017/11/02/a-klimavaltozas-miatt-olyan-menekultvalsag-jon-amilyet-meg-nem-latott-a-vilag

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2017.11.03. 08:29:36

@Jean Sol Partre: Mutass már olyat, ahol én a Lajos elleni intézkedéseket védem. :) Nincs olyan. A Helsinki Bizottságot igen, azt meg kell szorongatni, meg a többi sorosista ellenséget is, de aki nem kerítésbontó multikultista hazaáruló, azt nem. :D Kellemes 444-olvasást, neked lehetnek a barátaid, nekem ők ellenség, a gazdájukkal együtt. A belinkelt cikkükből is egyértelmű. Ha eljön az idő, oda kell csapni nekik. Ha meg lehet oldani finoman is, akkor finoman. De ha nem, akkor ahogy lehet.

Jean Sol Partre 2017.11.03. 12:32:49

@Holger Hartland: a belinkelt cikkből egy dolog a fontos, függetlenül a forrástól. Jönni fognak, mert élhetetlen lesz az élőhelyük. Jönni fognak, nagyon sokan, annyira sokan, hogy nem lesz olyan kerítés, ami megállítja őket.

Ha te úgy gondolod, hogy akkor simán meg kell őket ölni, ez is egy álláspont (még ha szánalmasan primitív is), de akkor te se várj senkitől könyörületet, ha majd egyszer rászorulsz (tudod, leszel egyszer te is öreg, meg beteg, meg a klímaváltozás minket se fog kímélni).
Ráadásul ha igaz a létszám, akkor a megölésükre se lesz igazán esélyed, nagyobb valószínűséggel te halsz meg és a gyerekeid.

A Lajos elleni intézkedéseket nem véded explicite, de mivel nem teszel semmit, magát a rendszert - ami lehetővé teszi az ellene fellépést - nem bírálod, sőt, örülsz neki és lelkesen ünnepled, végeredményben nem számít, hogy személyesen ellenséged vagy sem. A kormányod ellenségei számodra nem számítanak, nem állsz melléjük. Hiába mondod, hogy nem kell szorongatni, hagyod, hogy szorongassák.
(Lajost amúgy pont leszarom, de az ellene létrehozott működési rendszer bárki ellen felhasználható és fel is lesz használva, és nyugodt lehesz, ha kormányváltás lesz akkor az újak ellened fogják felhasználni, mint ahogy ha kicsit is peches vagy, akkor akár kedvenc kormányod is fordulhat ellened is)

Éhesló 2017.11.03. 15:08:28

@Jean Sol Partre: nem értem az álláspontodat.
Afrika mélységes segglikaiból százmilliószám kelhetnek útra olyanok, akiknek bármi jobb, mint amit a szülőhelyükön találnak.
A 10 milliónyi magyarnak ebben a helyzetben be kellene fogadnia 10 millió niggert?
Vagy 20 milliót.
Megfelezni, megharmadolni a társadalmi ellátásokat, társbérletekbe szorítani 30 millió embert és etetni, embernek lenni megtanítani 10-20 milliónyi a szaporodáson és a napi túlélését szolgáló erőszakon kívül bármire képtelen genetikai hulladékot?

Ezt szánnátok a magyarok jövőjéül?
Meg hozzá még pártízmillió afgánt, pakit, bangladesit ráadásnak?

Eszeteknél vagytok?
Mert szerintem nem.
Semmiféle Isten adta joga nincs egy koszos niggernek, sivatagi tevepásztornak sem idejönni és a saját mocskos képére deformálni a hazámat, mint arra kiváló példa a valaha virágzó, mára a fehérek poklává züllött Dél Afrika.
A honvédelem azt is jelentheti, hogy ezeket a hordákat távol kell tartani a hazámtól.
Persze a magadfajtákkal együtt, akik alig várják, hogy eltűnjön innen az utolsó magyar is.

Jean Sol Partre 2017.11.03. 15:40:58

@Éhesló: Nem az az álláspontom, hogy engedjünk be mindenkit, hanem az, hogy gondolkodjunk. Nem tudom, mi a teendő, de azt tudom, hogy amit most csinál a kormány, az gyakorlatilag a létezhető legrosszabb.

"10 millió niggert?"

ja, hogy te egyszerűen rasszista vagy, ok.

"valaha virágzó, mára a fehérek poklává züllött Dél Afrika"

Kicsit frissíteni kellene a történelmi ismereteidet.

Úgy látom, bármiféle isten adta jogot csak magadnak tulajdonítasz. Ne csodálkozz, ha simán el fognak taposni mint egy férget, hiszen egyrészt megérdemled, másrészt tökéletesen esélytelen leszel, ha ez a sok ember megindul. A kedvenc kormányod lesz az első, amelyik gyáván eliszkol az országból és itt hagy téged martalékul. Te meg bátran és lelkesen pusztulsz majd el, mert más megoldás nem lesz a tömeggel szemben, túlélhető megoldást keresni akkor már késő lesz, minden értelmes lehetőséget eljátszotok most, elzárkózva minden gondolkodástól.
Hogy a kormányodnak miért jó ez, azt értem, hogy neked miért, azt nem, nagy valószínűséggel te sem, csak elvakult vagy.

Éhesló 2017.11.03. 16:12:15

@Jean Sol Partre: ne rasszistázz te szerencsétlen.
A niggerek magukat niggernek nevezik és ez volt a(z egyik) nevük a PC kultúrmarxizmus hópihéinek megszületéséig. Nem látok okot másnak nevezni őket, mert nincs az a becenév, amitől értelmesek, kevésbé erőszakosak és kevésbé szaporák lennének.
Dél Afrika alulmúlta a negatív várakozásokat és nincs az a PC agymenésetek, ami az ottani keresztény és fehérellenes fekete rasszizmust és terrort kifehéríthetné:
www.foxnews.com/world/2017/10/30/south-africa-sees-protests-against-murders-white-farmers.html
"AfriForum claims that 70 white farmers have been murdered in 341 attacks this year."
Nincs még vége az évnek...
Ha tudsz frissebbet, adj rá linket bátran.

Bár talán pont erre élvezel, mint ahogy arról ábrándozol, hogy a niggerek milliói miként gázolnak át 4000 évnyi európai történelmen a görögöktől a rómaiakon át a keresztényekig...
Ne férgezz mesüge, mert meglehet, azokat a magadfajtákat fogjuk elrendezni előbb, akik ennek a hordának az oldalára állva harcolnak a magyarok ellen és csak utána lesznek a határainkon megállítva a nigger barátaid, akik téged és a családodat is ugyan úgy erőszakolnák meg, fosztanák ki, gyilkolnák le, mint a wilkommenező hülye német picsákat Kölnben és Berlinben is.

Tökéletesen esélytelenek nem mi vagyunk, akik évezredek óta élünk túl minden természeti és társadalmi csapást, még a magadfajta mesügéket is, hanem azok, akik még a saját ennivalójukat és ivóvizüket sem tudják előteremteni és képtelenek a társadalomszervezésre és szervezett munkára évezredek óta, a majmok szintjén vegetálva.
Akik erre képtelenek, azt gyerekjáték távoltartani, amint azt a határkerítés is demonstrálja.

Jósnak szarok vagytok, te se marháskodj is valamiféle jóslatokkal. Innen eddig még kohn, sámuel, löwinger és a társaik léceltek le, amikor kitelt az idejük és a magyarok elpicsázták őket.
Mivel nem a lottón, sportfogadáson, vagy tőzsdén szerzett milliárdjaidon henyélsz, hanem itt szájalsz a niggerek oldalán értelmes javaslatok nélkül, ezért a többi kívánságnak tűnő jóslatodat is feldughatod magadnak, vagy valamely lmbtqropvdtr cimborádnak a romkocsma wc-jében.

Azt persze minden magyar tudhatja, hogy mi a szívetek vágya, amióta galíciából a rosseb ideevett benneteket, de nem nyertetek eddig sem. Ez elég önbizalmat ad a magyaroknak a szellemi és katonai honvédelemre is.

Arra válaszolj mesüge, amit kérdeztem:

"Afrika mélységes segglikaiból százmilliószám kelhetnek útra olyanok, akiknek bármi jobb, mint amit a szülőhelyükön találnak.
A 10 milliónyi magyarnak ebben a helyzetben be kellene fogadnia 10 millió niggert?
Vagy 20 milliót.
Megfelezni, megharmadolni a társadalmi ellátásokat, társbérletekbe szorítani 30 millió embert és etetni, embernek lenni megtanítani 10-20 milliónyi a szaporodáson és a napi túlélését szolgáló erőszakon kívül bármire képtelen genetikai hulladékot?

Ezt szánnátok a magyarok jövőjéül?
Meg hozzá még pártízmillió afgánt, pakit, bangladesit ráadásnak?

Eszeteknél vagytok?"

Se válasz, se javaslat se tőled, se a többi magadfajta gazembertől.
Csak mezítelen keresztény és magyargyűlölet, niggerimádat.
Takarodj hozzájuk ha ennyire szereted őket!

Jean Sol Partre 2017.11.03. 17:03:01

@Éhesló: nézd, egy ostoba fasz vagy aki még büszke is rá, ezen a színvonalon nem érdemes vitatkozni. Gyűlölködj kedvedre, ha a gondolkodás nem megy.

Éhesló 2017.11.03. 20:04:55

@Jean Sol Partre: a tetves kurva anyádat sértegesd, egyszerű, vagy összetett, de őszinte válaszok helyett, te szerencsétlen mesüge!

Kettőnk közül itt te gyűlölködsz, az európai kultúra és a kereszténység, a magyarok pusztulását vágyod a nigger hordák beözönlésére vágyva.
Igazi idióta vagy, aki a saját pusztulását is akarja, annyira gyűlöl mindent, amit az őseitől megörökölt.

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2017.11.03. 22:48:41

Kérek mindenkit, hogy higgadjon le: a polgár- vagy a honvédő háborút nem ennek a blognak a kommentmezején fogjuk megvívni. Elszántságát és harckészségét mindenki tartogassa a megfelelő alkalomra. Ígérem, végigolvasom a kommenteket, amelyekről a mai nap folyamán lemaradtam, és válaszolok rájuk.

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2017.11.03. 23:09:32

@Jean Sol Partre: Kezdem ezzel. Azt írod, ne várjak könyörületet. Akkor tépj sorszámot: kb. az ötödik vagy a hatodik balos vagy, akitől ezt olvasom. Persze, hogy nem várok semmiféle könyörületet, hiszen pontosan tisztában vagyok vele, hogy a baloldal politikájának ez a lényege: pusztuljanak az olyan emberek, mint én, és legyek szíves konkrétan én is. Persze a mai baloldal (az a része, amelyikkel eddig találkoztam) sunyi és gyáva: mostanáig egyik tagja sem vállalta be, hogy majd ő személyesen lesz az, akitől ne várjak könyörületet, hanem elintézik majd a forradalmárok, vagy a migránsok, vagy valaki. Csak nem ő.

Áh, baszki, ezek még munkahelyi áskálódásra is csak úgy képesek, fű alatt, hogy hátha nem veszem észre. :) Legalább a feleségemet nyíltan utálták ki a munkahelyéről (pedig ő nem jobbos, nem érdekli a politika, csak hát akkor nem is balos, és ez bizonyos helyeken bűn).

A tisztességes balosok meg persze nem akarnak bántani, senkit sem akarnak bántani, csak szegények elhiszik, hogy ha majd hatalomra jut a baloldal, akkor lesz itt egy jobb világ. Fenét: vagy az elsők között fogják végezni, vagy felpattannak egy repülőre és a távolból sajnálkoznak majd, hát ezzel ki leszek segítve, köszönöm. :)

Lajos nem szorul a segítségemre, megvan ő nélkülem is. :) A "rendszerrel" vagy a "rezsimmel" szemben pedig azért nem teszek semmit, mert hülye lennék szövetkezi egy olyan ellenséggel, amelyik a pusztulásomra játszik. Ez van, barátocskám, kb. húsz évem volt kiismerni ezt a baloldalt, de főleg az utóbbi néhány volt tanulságos. Előbb tudtam, hogy mire számítsak és mire ne, mint hogy bármelyikőtök leírta. Két út van: harcolni velük, vagy beállni közéjük. Nem állhatok be, meghívóval sem (idén is összetéptem egyet, hányat kell még?), mert az egyszerűen árulás. Tehát marad a harc.

Ezt a helyzetet kizárólag a baloldal tudja megváltoztatni, senki más. A baloldalnak kell felhagynia az agresszióval, a baloldalnak kell kimondania, hogy rendben, tudomásul veszi az emberek akaratát, és mostantól támogatja a határvédelmet. Egy pártnak sem esküdtem hűséget, életemben eddig öt különböző pártra vagy jelöltjeire szavaztam (Úgy, hogy a Fidesz-KDNP-t egynek számolom :)), vagyis a szavazatomat akár a baloldal is megkaphatná. Ha tenne érte. De azért tesz, hogy ne kapja meg, sőt, azért, hogy a Fidesz vagy a Jobbik kapja meg.

Ez mind rendben van. De akkor nekem ne nyafogjon senki.

Jean Sol Partre 2017.11.03. 23:20:19

@Holger Hartland: egy árva szóval sem említettem se a baloldalt, se hasonlót, minek kevered ide? Nem vagyok balos, nem szavazok a baloldalra és a hátam közepére sem kívánom őket, ne keverj légyszíves semmilyen korpa közé.
Konkrét dolgokról beszélgetünk (éppen a menekültválságról és lehetséges következményeiről), nem hinném, hogy bárhová vezetne a különféle csoportokba osztás és ezzel el is intézés.

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2017.11.03. 23:22:55

@Éhesló: @Jean Sol Partre: Természetesen a négerek is emberek, és a nyomoruk egy részéről nyilván a körülmények tehetnek. De ez nem jelenti azt, hogy meg kellene nyitnunk a kapukat a bevándorlás előtt. Segíteni ott van értelme, ahol a nyomorultak vannak, de sokszor még annak sincs, például ha a segítségből csak egy bedrogozott gyerekkatonákat foglalkoztató helyi hadúr gazdagodik.

Vannak olyan problémák, amelyekkel nem tudunk kezdeni semmit. Nem fogjuk megoldani Afrika bajait. Azért, mert nem tudjuk. Azt dönthetjük el, hogy akarjuk-e ezeket a bajokat magunkhoz is importálni, és mi is beledöglünk, vagy pedig inkább távol tartjuk őket, esetleg ott próbálkozunk valamivel (megjóslom, hiába, de próbálkozni azért lehet).

Amúgy a baloldal szépen eljutott onnan, hogy "álprobléma", azon keresztül, hogy "a szíriai polgárháború poklából menekülők", odáig, hogy "na jó, a fél világból jönnek, de úgysem tehetsz ellenük semmit, add meg magad és reménykedj a könyörületben". Jean Sol, te hülyének nézel. :)

Éhesló 2017.11.04. 11:53:09

@Holger Hartland: köszönöm, értem a felvetésedet. De a férgező hibbantakkal szemben nem gondolom, hogy disztingváltnak kellene maradnom, ahogy azt sem hiszem, hogy nem velük kell elsőre leszámolnia a maygaroknak, még mielőtt valamelyik hibbant böszme megnyitja a határainkat a niggerek és más nyomorgók sokszázmilliós áradata előtt és kitalálják, hogy kötelességem a szociális támogatást, a béremet, az ételemet, az iskoláinkat, kórházinkat és a lakásunkat, nyaralónkat is megosztani velük, mert csak...

Pont mint ez a magyarul írni próbáló hibbant migrénsimogató is gondolja itt.
Ennyi erővel már holnap elvehetnének ismét mindent amit a legutóbbi rablásuk óta a családom megszerzett, mert kétségtelenül vannak nálam szegényebb, elesetteb és rászorulóbb magyarok is.
De ezeknek az aljas állatoknak ezek a magyarok nem számítanak szart sem, mint azt láthattuk a pufajkás, bokros, meg böszme idején is.

Jean Sol Partre 2017.11.06. 11:28:24

@Holger Hartland: frászkarikát :D
Én könyörületes lennék veled, ha arra kerülne a sor, sőt, nem is drukkolok senkinek, nem kívánom senki halálát. Ne tőlem ne várj könyörületet, hanem úgy általában, ha nem vagy könyörületes, mire fel várhatnál bárki mástól.

"Segíteni ott van értelme, ahol a nyomorultak vannak"
"Nem fogjuk megoldani Afrika bajait. Azért, mert nem tudjuk. Azt dönthetjük el, hogy akarjuk-e ezeket a bajokat magunkhoz is importálni, és mi is beledöglünk, vagy pedig inkább távol tartjuk őket, esetleg ott próbálkozunk valamivel"

Ebben egyetértünk. Sajnos vizet nem tudunk fakasztani, aszályt nem tudunk megszüntetni és a klímaváltozás visszafordításához is kevesek vagyunk. Így aztán nem fogjuk tudni távol tartani. És persze nem akarjuk importálni, de attól még jön.

"De ez nem jelenti azt, hogy meg kellene nyitnunk a kapukat a bevándorlás előtt"

Én nem mondom, hogy nyissuk meg a kapukat. Csak azt mondom, gondolkozzunk, mit lehet tenni, mert ami most van, az struccpolitika, ami a legrosszabb, ami lehetséges. A kormány elhiteti az emberekkel, hogy a kerítés megoldja a problémákat, közben hisztériáig fokozza a hangulatot itthon.
Közben a kerítés pont lófaszt se fog érni, ha az a sok ember megindul, viszont akkor már késő lesz bármi máson gondolkodni.

Pont leszarom, a baloldal honnan jutott el hová, nem tudom, miért velük vitatkozol, mikor itt nincs senki aki oda tartozna. Senki itt nem mond olyat, hogy "add meg magad".
Azt mondom, gondoljuk végig a helyzetet, minden lehetséges következményt és legyen tervünk arra, hogy a legjobban jöjjünk ki a dologból. Mert a mostani megoldás csak a dicső pusztulásba vezethet.

Éhesló 2017.11.06. 14:03:26

@Jean Sol Partre: a magadfajtáktól fél évig azt hallottuk, hogy az illegális migráció álprobléma, szavazatszerzés, gyűlöletkeltés, mert nincsenek illegális bevándorlók.
Kiderült, hogy hazudtatok reggel, délben, este és mire buktor felébredt átcsörtetett rajtunk 450 ezer hét ország törvényeit telibeszaró gazember.

Eközben buktor nagy nehezen, fél év késéssel, észhez tért és létrehozatta a jogi és fizikai határzárat.
Mindkettőről azt hazudták a magadfajták, hogy szart sem érnek, nem állítanak meg senkit a nemlétező illeáglis migránsból.
Kiderült, hogy hazudtatok reggel, délben, este és mára a lezárt határokon beszédelgő - napi ezrekről napi pártucatra csökkent számú - balfékeket szépen visszakísérik oda, ahonnan jöttek.

Eközben a svédek, németek, franciák, angolok, olaszok, osztrákok belefulladnak a migránsbűnözésbe, no-go zónákkal borított nagyvárosaik választásait, szociális rendszereiket, iskoláikat első-másod és harmadgenerációs migránsok döntik szét.

Erre most előkerültök azzal, hogy az álproblémát jelentő, nemlétező, az illegális határátlépést sportszerűen űző migránsaitok egyszer majd tízmilliónyian, százmilliónyian indulnak útnak és a magyar társadalom, az állam és a szövetésgesei nem lesznek képesek ellenállni a törvényeinket, hagyományainkat, vallásunkat eltörölni, vagyonunkat megszerezni útnak indult barbár tömeg nyomásának.

Hazudtok.
Pont mint eddig is ezt tettétek.
mire buktor felébredt átcsörtetett rajtunk 450 ezer hét ország törvényeit telibeszaró gazember.

Jean Sol Partre 2017.11.06. 14:36:41

@Éhesló: a magadfajta ostoba fasz méga többesszám-egyeszámot se tudja megkülönböztetni, olvasni se tud, ráadásul hülyeségeket beszél. Nem tudom, miért gondolod, hogy ez érdekel.

Éhesló 2017.11.06. 14:37:42

@Jean Sol Partre: a tetves kurva anyádat sértegesd, egyszerű, vagy összetett, de őszinte válaszok helyett, te szerencsétlen mesüge!

Kettőnk közül itt te gyűlölködsz, az európai kultúra és a kereszténység, a magyarok pusztulását vágyod a nigger hordák beözönlésére vágyva.
Igazi idióta vagy, aki a saját pusztulását is akarja, annyira gyűlöl mindent, amit az őseitől megörökölt.

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2017.11.06. 22:52:06

@Jean Sol Partre: Fogd már fel: könyörületet a legyőzött vár. Én nem legyőzött szeretnék lenni, aki könyörületre szorul, én győzni akarok, meg akarom védeni a családomat, a hazámat és magamat. Ahogyan kell. Amivel kell. Aki ellen kell. Az a jó, ha mégsem kell, de ha mégis, akkor essünk túl rajta hamar, amíg még nem vagyok túl öreg, és amíg még mehetek én a fiam helyett. És igen, akkor logikus, hogy a belső ellenséggel kezdjük. A baloldal sokszorosan bizonyította már, hogy ez az ő szerepe. Nincs miről beszélni. Majd ha meglepnek azzal, hogy "oké, maradjon a kerítés", akkor újragondolom.

Gondolkozzunk? Min? Volt egy helyzet, amelyben választani kellett: legyen kerítés vagy ne. Az, hogy "gondolkodjunk", azt jelenti, hogy ne. Gondolkodással most ott tartanánk, hogy nincs kerítés, átjáróház vagyunk, vagy már az sem, mert időközben az osztrákok zárják le a határt, mi pedig migránstábor leszünk.

Ami most van, az nem struccpolitika, hanem védelmi politika. Lehet, hogy kevés lesz? Persze. Lehet. A győzelem nem garantált.

De mindent a maga idejében. Az @Éhesló: -val vívott verbális polgárháborútoknak nincs itt az ideje, mert most épp nincsen semmi, november van. Dolgozni kell, meg a gyerekkel lenni, élni azt az életet, amit majd meg kell védeni, ha itt lesz az idő. De most még egy népszavazás sincsen. Még egy "békemenet" sincsen. Baloldali "forró ősz" sincsen. Majd ha lesz "békemenet", akkor kimegyek, ha lesz "forró ősz", akkor kimehetsz, ha lesz valami csúnyább, akkor találkozunk. Na de hol van az. Jelenleg sehol.

Működik a kerítés. :)

Jean Sol Partre 2017.11.07. 11:29:47

@Holger Hartland:
" Én nem legyőzött szeretnék lenni, aki könyörületre szorul, én győzni akarok"
"Gondolkozzunk? Min?"

lol.
Az csak egy dolog, hogy te mit akarsz. Én például sosem szeretnék beteg lenni, meg megöregedni. De azért nem árt elgondolkodni, mi lenne, ha mégis beteg lennék, sőt esetleg öreg is (ami már vagyok is lassan).
Az, hogy gondolkodjunk, nem azt jelenti, hogy ne legyen kerítés, hanem például pont azt, hogy mi lesz, ha nem lesz elég. Meg hogy kell-e mindehhez gyűlöletet és félelmet is kelteni, és hasonlók. Mert a kerítés most a te szempontodból működőnek látszik, viszont egyrészt bizonyos emberiességi szempontból szerintem túl sok (nem a kerítés maga, hanem a többi hozzátartozó intézkedés), másrészt pedig ha tényleg megindul az a sok ember, akkor tényleg pont semmit nem fog érni. És akkor majd elgondolkozhatsz azon is, hogy kell-e várnod könyörületet, amit most fensőbbséged biztos tudatában annyira viccesnek találsz.
Mindent egy lapra feltenni csak azért, mert valaki nem akarja használni az agyát ostobaság, jelen pillanatban pedig a kormány ezt preferálja, mert a hatalmi érdekeinek ez felel meg. Ezért fanatizálja az embereket, beleértve téged is. Ha nem gondolkozol, akkor könnyebben elhiszed, hogy téged meg kell védeni és erre egyedül ők képesek.

Éheslóval nekem semmi dolgom, bármit írok neki, ő a saját démonjaival hadakozik a magas lováról, az meg engem nem érdekel. Ostoba koszos niggerezéssel meg mesügézéssel nincs mit kezdeni, az a sarki kocsmában menő lehet, én viszont leszarom.

Éhesló 2017.11.07. 17:22:14

@Jean Sol Partre: hozzászólások tucatjában nincs egy értelmes javaslatod, mit kellene tennie bárkinek aki saját tulajdonát, életmódját, vallását védené az afrika segglikaiból idetüremkedő niggerek tíz-százmilliói ellen, ha nem kerítést építeni és elrettenteni őket még attól is, hogy útnak induljanak.
Bármilyen eszközzel, mert ők sem nem barátaink, sem nem senkink, hogy nekünk magyaroknak lenne bármilyen felelősségünk és tennivalónk a genetikai és társadalmi deprivációjukban.

Sőt.
Nem csak felelősségünk nincs ebben, de közünk sincs hozzá és van bajunk bőven a saját társadalmunk örökségével, amivel majd elbirkózgatunk az elkövetkező párszáz évben, niggerek nélkül is.

Ezek kapcsán mi a TE javaslatod?
Semmi.

De ostobázni, rasszistázni, alpári módon személyeskedni persze van pofád.

Jean Sol Partre 2017.11.07. 17:45:52

@Éhesló: miért kellene nekem javasolnom bármi konkrétat azon kívül, hogy érdemes lenne elgondolkodni minden eshetőségen? Nem nekem kell javaslatot tennem, hanem a kormánynak kellene több véleményt figyelembe vennie, meghallgatnia, de legalább nem elnyomnia. Lehetséges alternatívák, hatástanulmányok, szakértők bevonása, ilyenek.

Szerintem most a kerítésen kívül csak a hisztéria van, ami megakadályozza, hogy bármi más vélemény elhangozzon, és ez szerintem kevés, ez csak arra jó, amit írtam, hogy a kormány lehessen az egyedüli megmentő. Viszont ha bármi történik, a jelenlegi helyzetben egyedül leszünk és esélytelenek.

Nekem ennyi a véleményem, meg az, hogy te rasszista vagy, amit hiába tagadsz, minden hozzászólásodból látszik ("koszos nigger", "afrika segglyuka", az erős felsőbbrendűségi hajlamod, stb). És ahogyan az ellenvéleményeket kezeled (mesügézés, többesszámozás, ellenségképzés, szalmabábozás, stb) abból nekem az jön le, hogy nem érdemes veled vitatkozni, mert nem vezet sehová.

Éhesló 2017.11.07. 19:33:24

@Jean Sol Partre: fikázni tudsz, sértegetni, vitázni nem.
Feltettem pár kérdést, válaszod, javaslatod, érved nem volt egy sem:
" Éhesló 2017.11.03. 15:08:28
@Jean Sol Partre: nem értem az álláspontodat.
Afrika mélységes segglikaiból százmilliószám kelhetnek útra olyanok, akiknek bármi jobb, mint amit a szülőhelyükön találnak.
A 10 milliónyi magyarnak ebben a helyzetben be kellene fogadnia 10 millió niggert?
Vagy 20 milliót.
Megfelezni, megharmadolni a társadalmi ellátásokat, társbérletekbe szorítani 30 millió embert és etetni, embernek lenni megtanítani 10-20 milliónyi a szaporodáson és a napi túlélését szolgáló erőszakon kívül bármire képtelen genetikai hulladékot?

Ezt szánnátok a magyarok jövőjéül?
Meg hozzá még pártízmillió afgánt, pakit, bangladesit ráadásnak?

Eszeteknél vagytok?
Mert szerintem nem.
Semmiféle Isten adta joga nincs egy koszos niggernek, sivatagi tevepásztornak sem idejönni és a saját mocskos képére deformálni a hazámat, mint arra kiváló példa a valaha virágzó, mára a fehérek poklává züllött Dél Afrika.
A honvédelem azt is jelentheti, hogy ezeket a hordákat távol kell tartani a hazámtól.
Persze a magadfajtákkal együtt, akik alig várják, hogy eltűnjön innen az utolsó magyar is."

A magadfajták szerint nincs migráns, nincs illegális migráció és a kerítés sem megoldás.
Idetolod a ballibbant toposzokat, hisztériáról sivalkodsz, miközben tízezrek teszik a dolgukat és minimálisra csökkent az illegális határátlépések száma és az emberek elégedettek a qrmánnyal a megtett intézkedései okán.

Szerinted ez nem kóser.

Akkor mi a megoldás?
A kérdésekre válaszolj sértegetés helyett mesüge!
A minősítgetésed nem vita, hanem egy primitív hópehely kétségbeesett vagdalkozása a tények és a valóság ellen.

Afrika egy fertelmes segglika a világnak, ebolával,HIV-vel, tömeggyilkosságokkal,etnikai tisztogatásokkal, összeomlott közigazgatásokkal, kiskirályokkal, állat módján tengődő előemberekkel,éhezéssel ott ahol évente 3-4 alkalommal lehet aratni.
Az afrikai niggerek (akár ott élnek, akár rabszolgaként, migránsként más földrészre kerültek)olyan mérvű társadalmi, genetikai depriváltságot mutatnak, ami példátlan az európai és ázsiai rasszok alkotta társadalmak között.

Mindez nem rasszizmus, hanem valóság és tények sora, még akkor is ha egy magadfajtának ez nem tetszik.
A valósággal van vitád, nem velem.
De megoldásod és javaslatod sincs.
Csak a működő megoldások fikázása.
Klasszikus ballibbant, kultúrmarxista hasbara.
Szerencsére törpe kisebbség vagytok.

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2017.11.07. 19:54:07

@Jean Sol Partre: Nem értem, mit akarsz. Azt, hogy gondolkodjunk? De hát gondolkodunk. Ezen a blogon is elég sok ún. gondolatot olvashatsz az épp tárgyalt kérdésről, kezdve a két évvel ezelőtti, rémesen hosszú poszttal. Az lehet, hogy nem értesz egyet velük, de attól még gondolatok.

Orbán Viktor is elég sokat beszélt ezekről a dolgokról, szép hosszú beszédeket mondott, azokban is van számos gondolat, és most másodlagos az, hogy én egyetértek velük, te meg nem - a lényeg, hogy ott van a gondolkodás, tessék, parancsolj.

Az én gondolkodásom eredménye az, hogy márpedig meg akarom védeni a számomra fontos dolgokat, és nem akarok az ellenségtől könyörületet remélni. Az lehet, hogy az én oldalam lesz a vesztes, ez mindig benne van a pakliban, ilyen a történelem. Az is benne van, hogy akkor nem lesz könyörület, mert ilyen is a történelem. Nem, ez egyáltalán nem vicces dolog. Át van gondolva, ne aggódj.

Jean Sol Partre 2017.11.07. 21:48:06

@Éhesló: "A kérdésekre válaszolj sértegetés helyett mesüge!"

ostoba fasz vagy, maradjunk annyiban. tanulj meg olvasni, szöveget értelmezni, meg némi jómodort, aztán szólj. addig csá.

Jean Sol Partre 2017.11.07. 21:50:04

@Holger Hartland: ha neked ez az átgondolás, akkor elég szar lehet neked :D

Éhesló 2017.11.08. 06:39:10

@Jean Sol Partre: a tetves kurva anyádat sértegesd, egyszerű, vagy összetett, de őszinte válaszok helyett, te szerencsétlen mesüge!

Kettőnk közül itt te gyűlölködsz, az európai kultúra és a kereszténység, a magyarok pusztulását vágyod a nigger hordák beözönlésére vágyva.
Igazi idióta vagy, aki a saját pusztulását is akarja, annyira gyűlöl mindent, amit az őseitől megörökölt.

Jean Sol Partre 2017.11.08. 09:23:49

@Holger Hartland: " Az is benne van, hogy akkor nem lesz könyörület, mert ilyen is a történelem. .... Át van gondolva, ne aggódj."

Az erkölcsi részekbe most bele se megyek, de ha a gyerekeidet akarod megvédeni, akkor a worst case szcenárióra is kellene egy terv, ahol legalább ő túléli. Márpedig ilyen nincs, a mostani terv dupla vagy semmi alapra épül, és ránézésre elég ingatag.

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2017.11.08. 10:35:20

@Jean Sol Partre: Köszönöm, de nem kell értünk aggódnod. :) Főleg hogy nem a mi oldalunkon állsz.

Jean Sol Partre 2017.11.08. 10:55:29

@Holger Hartland: erről beszélek, nincsenek oldalak, vélemények vannak. A politikusok (kormány is, ellenzék is) azért csinálnak belőle oldalakat, mert így kezelhetőbbek lesznek az emberek.
Azaz félreértesz, nem miattad aggódom, hanem az országért, amit a kormány (a te hathatós támogatásoddal) éppen tönkretesz.

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2017.11.08. 15:48:04

@Jean Sol Partre: Éles helyzetben oldalak vannak, és az embernek választani kell. Az aggodalmad jogos, hála Istennek (és Orbán Viktor Miniszterelnök Úrnak! :DDD), csak ami neked "az ország tönkretétele", az másnak honvédelem. Igen, azon vagyok, hogy az aggodalmad valóra váljon. A hathatósságomat sajnos erősen túlbecsülöd.

Jean Sol Partre 2017.11.08. 16:20:19

@Holger Hartland: ami most alakul, az gyakorlatilag háborús helyzet. csak azért nem igazi háború, mert épp senki nem akar ide jönni.
A honvédelem nem simán hadi jellegű dolog, sokkal komplexebb (kellene legyen) annál.

Te tényleg annak drukkolsz, hogy Magyarország tök egyedül maradjon a világban védtelenül és simán legázolják a menekültek, vagy már előbb kiirtsa magát egy kisebb polgárháborúban???

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2017.11.08. 19:14:51

@Jean Sol Partre: Simán csak Magyarországnak drukkolok.

Te drukkolhatsz másnak, nem gond. Na de akkor minek vagy itt?

Jean Sol Partre 2017.11.08. 21:50:22

@Holger Hartland: "azon vagyok, hogy az aggodalmad valóra váljon"

én azon aggódom, amit írtam. te meg ezek szerint azon vagy (amúgy úgy is néz ki tényleg), hogy megtörténjen.

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2017.11.08. 23:14:13

@Jean Sol Partre: Olvasd még egyszer: "ami neked "az ország tönkretétele", az másnak honvédelem" - tehát eleve nem úgy látom a dolgot, ahogy te.

Jean Sol Partre 2017.11.08. 23:24:39

@Holger Hartland: ezért írtam, hogy értem, mit értesz honvédelmen, csak én jobban átgondoltam a távolabbi következményeket és a hibalehetőségeket. És az jött ki, amit írtam. Legnagyobb eséllyel ez a kimenetel kecsegtet, amit te honvédelemnek hiszel és aminek drukkolsz.
És csak azért, mert a gondolkodásod kimerül abban, hogy a miniszterelnök szép hosszú beszédeket tartott a témáról.

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2017.11.08. 23:44:39

@Jean Sol Partre: Persze, hogy azt mondod, hogy jobban átgondoltad. Meg lennék lepve, ha nem ezt mondanád!

Jean Sol Partre 2017.11.09. 10:06:20

@Holger Hartland: elég egyértelműnek tűnik, hogy ha több lehetőséget gondoltam át és hosszabb távon néztem a következményeket, akkor azt jobban átgondolásnak hívjuk. Abból is nyilvánvaló, hogy több kimenetel lett az eredmény.

Persze meg lennék lepve, ha ezt nem próbálnád másképp magyarázni :) De miért nem érvelsz inkább amellett, hogy ezek a kimenetelek nem igazak? Hiszen ha átgondoltad ezeket is, akkor nyilván készen vannak az érvek, miért nem valószínűek, nem?

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2017.11.09. 11:00:16

@Jean Sol Partre: Nem tudtál semmi olyat írni, amire a két évvel ezelőtti hosszú posztomban ne lenne válasz, vagy ne volna belőle levezethető, különösen kiegészítve az azóta írottakkal és a kommentekkel. Az általad emlegetett kimenetelek is rég ott vannak, átgondolva, bárki megnézheti.

A jövő bizonytalan. Nem tudunk, hanem sejtünk és valószínűsítünk, és megtesszük a tétjeinket. Vannak esetek, amikor az, ha valaki máshová teszi a tétet, háborút jelent. Te megtetted a tétet, én is megtettem, innentől nem a meggyőzés a cél, hanem az ellenség legyőzése. Ez mind benne van abban, amit eddig írtam, kezdve a 2015 végi poszttal. Ennyit az átgondolásról.

Jean Sol Partre 2017.11.17. 16:10:46

@Holger Hartland: basszus, kénytelen voltam megint elolvasni azt a posztot. Nem sok mindenre van benne válasz. Egy nagy magyarázkodás az egész, miért is engedhetünk meg minden eszközt azért, hogy elérjük a célt. Csak éppen a cél, és főképpen a várható eredmény nincs tisztázva benne.
Valamit meg akarsz őrizni, a kultúrádat, a vagyonodat, a vallásodat, vagy nem tudom, pontosan mit ("védjük, ami a miénk" mondod).
Leírsz egy stratégiát (a bezárkózás stratégiája), egyetlen dolog marad ki, a hatáselemzés.
Egészen pontosan az, hogy a megőrzendő értékek mennyiben erodálódnak vagy tűnnek el teljesen pusztán a startégia hatására. Ha egyetlen migráns nem érkezik, de gyűlölködünk, az mennyiben hat a kereszténységünkre, ha kidobjuk a szolidaritást az ablakon akkor mi marad a nyugati-európai kultúra vívmányaiból, és így tovább. Hogy védjük meg az értékeinket, ha épp most pusztítjuk el őket?

PS.: pár vicces észrevétel:

"Kíváncsi lennék, mit szólna hozzá, ha valaki az ő gondolatmenetét karikírozva tréfásan felvetné, hogy zárjuk be a CEU-t"

" tartsuk az ellenszenvet is mederben. Kontrollálatlanul gyűlölködni már csak jól felfogott önző érdekből sem szabad."

Ennyit az átgondolásról. Amiket 2 éve magad is abszurdnak tartottál, azokat most lelkesen üdvözlöd, támogatod, tapsikolsz neki. És hidd el, ez csak egyre rosszabb lesz. Magad miatt is sajnálom az általad védelmezett gyerekedet (is), mert te magad teszed pokollá a helyet ahol élni fog (vagy majd elhúz ő is mint annyian mások, ha tud és pont leszarja amit megvédtél).

Jean Sol Partre 2017.11.17. 16:19:46

@Jean Sol Partre: "amit megvédtél" mármint ami abból maradt, amit megvédtél

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2017.11.17. 22:25:04

@Jean Sol Partre: Nem figyelsz, nem gondolkodsz, ócska és elhasznált szavakkal próbálsz manipulálni, de azért elvárnád, hogy dolgozzak neked és írjam ide a korábbiakban bőségesen implikált "hatáselemzést". Ez ám a vastag bőr! :D

Igen, azóta tényleg fölvetette valaki tréfásan, hogy zárjuk be a CEU-t, én pedig jó tréfának tartom. És?

Kontrollálatlan gyűlölködést pedig hol látsz? Nálam aligha, talán a baloldalon. Ahogy elnézem, lassan a "gyűlölet" is megy a tompára koptatott, lejárt szavatosságú, értelmüket és hatásukat vesztett szavak közé.

Jean Sol Partre 2017.11.17. 22:50:22

@Holger Hartland: elvárnám??? Nem várok én el tőled semmit, csak megállapítottam, hogy úgy hozol stratégiai döntést, hogy fingod nincs a várható eredményéről. Ez a te bajod, nem az enyém, te vagy büszke az átgondoltságra, nem én, te írtál kurva hosszú ám értelmetlen szöveget, nem én, te bogolsz, nem én. Én csak szóltam, sőt, én dolgoztam helyetted. De lám, azt sem érted, amit írtam :D

"És?"

ennyit változtál 2 röpke év alatt. és egyre sebesebben zuhansz egyre mélyebbre. lám, már a kontrollálatlan gyűlöletet sem veszed észre, amit a kormánypropaganda gerjeszt. újra kellene olvasnod az 1984-et, de persze azt fogod mondani, hogy olvastad, szar és amúgy is mindenki ezzel jön, ócska elkoptatott közhelyes dolog az is. sajnos igaz, lassan minden elítélő szó elkopik, a kormány úgy védekezik a dehonesztáló jelzők ellen, hogy rendszert csinál belőlük és emeli a tétet.

nálad tényleg nem látok kontrollálatlan gyűlöletet, csak tapsikolsz neki. ez a posztod sem szól másról, mint hogy megmagyarázod, hogy még ha egy szó sem igaz semmiből, akkor is miért remek dolog is az és miért érdemes gerjeszteni. nem gyűlölsz, de csodálatos eszköznek találod.

ezzel a baloldal folyton felemlegetésével pedig tényleg felhagyhatnál, nekem semmi közöm hozzájuk és leszarom, mit csinálnak, nem mértékadók semmilyen szempontból. az a te bajod, hogy folyton hozzájuk méred magad, pedig ez igazából csak megalázó számodra.

Jean Sol Partre 2017.11.18. 14:59:12

@Holger Hartland: mint régi olvasó én is értem, klasszikusnak jó volt, de most a te szádból inkább csak úgy hangzik, hogy nem tudsz mit mondani.
Az meg kimondottan ostoba dolog, hogy akinek más a véleménye mint a tiéd azt simán leballibezed, amolyan szegénységi bizonyítvány ez rólad. Diplomával meg blogolási ambíciókkal ennél azért több kellene. Azt észrevetted, hogy folyton csak mentegetőzöl?

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2017.11.18. 17:00:46

@Jean Sol Partre: Fogd már föl, hogy vége. :) Fölmondod a ballib szöveget? Leballibezlek. Ócska trükkökkel próbálkozol? Kiröhöglek. Többre nem vagyok motivált. Ki vagy? Miért kéne veled foglalkoznom? Nem kell.

Jean Sol Partre 2017.11.18. 19:54:52

@Holger Hartland: "Többre nem vagyok motivált."

Többre nem vagy képes, maradjunk ennyiben. Nem is kell, igazad van, miattam aztán nem. Néha egy-egy posztodból úgy néz ki, mintha gondolkodnál is, én vagyok a hülye, hogy mindíg beveszem. Többet nem fordul elő, tudom, hogy számodra a gondolkodás bolsevista trükk. Meg hát ha nem megy, minek is erőltetnéd.

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2017.11.18. 21:00:11

@Jean Sol Partre: Az értetlenség+arcoskodás kombóval ennyire vagy jó. Nem érdemes ide járnod. Örülök, ha ezt magadtól is belátod.

osborne 2017.11.25. 22:20:36

Olyannyira létezik a 'terv', hogy a héten előjött a vén szaros is és letagadta.

Vagyis igaz.

Jean Sol Partre 2017.11.27. 10:03:47

nepszava.hu/cikk/1146461-nehezitett-etelosztas

ezt a kultúrát akarod te megőrizni.
nagyon kívánom, hogy egyszer szorulj rá te is és az összes többi ostoba fasz aki tapsikol ezeknek a tetveknek.

Frederick 2018.02.23. 21:46:12

@Holger Hartland:

„Oda szlogen kell, rövid, kétszavas - mondjuk: Soros-terv. Nem tetszik?”

Igen, nekem, mint migrációellenes nacionalistának, NEM TETSZIK, hogy a FIDESZ-kormány ezzel a primitív „Soros-terv” képlettel lejáratja a migrációellenes politikát. Létezik egy milliárdos örült, Soros György, aki kiterjedt hálózata, az egész bolygót átfogó szervezete, a Polip révén leigázni készül a nyugati civilizációt, és csak egy valaki állíthatja meg: a 007-es ügynök! Amikor rettentő hülye kormányunk ilyen primitív módon leegyszerűsít egy meglehetősen komplex jelenséget: NEM TETSZIK.

„Szerintem leszarjuk.”

Hát ha valaki leszarja, hogy az olyan félelmetesen retardált figurák, mint Németh Szilárd és Kósa Lajos, lejáratják az emberalatti kommunikációjukkal a migrációellenes politikát, akkor egészségére. Érted, ha én Fradi-drukker vagyok, és az egyik béna Fradi-játékos folyamatosan öngólt rúg, akkor leszarom… - öhm, vagy talán nem kéne?

Az igazság az, átlagemberek tömegeinek kellene elmagyarázni KÖZÉRTHETŐEN, miért is problematikus a migráció, meg a neoliberális és a kulturmarxista (nálad balliberális) hálózat tevékenysége. A FIDESZ pedig ezzel az Ian Flemming-féle sztorizgatással éppen ellenkező hatást ért el egy csomó embernél: hihetetlenné, és ezáltal hiteltelenné tette az egész problémakör felvetését.

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2018.03.01. 09:02:37

@Frederick: Értem, tehát a Sárközi cigányt meg a kevéssé iskolázott vitézeket dobjuk ki az egri várból, mert lejáratják a védőket, Dobó István pedig magyarázza el a császári udvar tudósainak írt húszoldalas esszében, hogy miért van szükség a vár megvédésére. :)

Ha a kampány az átlagemberek tömegei között a szándékával ellentétes hatást ért el (nem tudom, így van-e), akkor változtatni kell rajta. De nem a ballib/kultúrmarxista értelmiség sztenderdjeinek kell megfelelni. Nem is szabad az ő szabályaik szerint játszani.

Jean Sol Partre 2018.03.01. 15:51:45

@Holger Hartland: tisztázzunk valamit. Az egri várból most az iskolázottabb vitézeket dobtátok ki, és úgy néz ki, lassan a kevésbé iskolázottabbakból is csak a vakhitűek maradnak.

Jean Sol Partre 2018.03.01. 22:07:58

@Holger Hartland: véletlen benéztem, és lám, érdemes volt, megnevettettél

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2018.03.02. 01:23:17

@Jean Sol Partre: Értem. Tehát kedvezőtlen véleménnyel vagy az álláspontomról, és ezt valamiért fontosnak tartod újra közölni, csak más megfogalmazásban. Oké, nem probléma.
süti beállítások módosítása