Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Hartland

Je suis Ugocsa, qui non coronat.

Százhúsz ország közül GDP-ben a 34., optimizmusban és közérzetben a 117. Lakói az EU-ban a legszkeptikusabbak a rendszerváltással kapcsolatban. Melyik lehet ez a kemény ország?

"A baromi abszurd helyzetre az abszurd baromkodás pont megfelelő válasz." (H. Hartland)

"I hate conservatives, but I really fucking hate liberals." (Matt Stone, South Park Republican)

Friss topikok

Linkblog

Kín a Mandineren (Így írtok ti 6.)

2011.06.28. 18:35 Holger Hartland

Mai vendégposztunkat a Mandiner blog szerkesztője írta, aki amiatt szomorkodik, hogy milyen messze kerültünk 1989-től és 2008-tól, mert a Fideszt a jelek szerint már nem is érdekli a tibetiek szabadsága. Természetesen a posztot kommentelhetővé tettük a Mandiner blog törzsközönsége számára.

Kín az
Írta: mandiszerkesztő

Kissé csalódottak vagyunk. Nem erre számítottunk. Arra számítottunk, hogy Ven Csia-pao látogatásakor a magyar miniszterelnök bátran apró termetű, ám annál hatalmasabb vendége szemébe néz, és dacolván a milliárdos nagyhatalom küldöttével szót emel az elnyomott tibetiek szabadságáért. Ven Csia-pao pedig erre szégyenlősen elmosolyodik, zavarodottan köhint egyet, majd azonnal hazaüzen, hogy vessenek gyorsan véget annak a buta félreértésnek, ami Tibetben úgy hat évtizede zajlik, és fizessenek mindenkinek illő kártérítést. Hiszen a 2008-as olimpiát is már csak ezzel a szigorú feltétellel rendezhették meg, csak leesett az erre figyelmeztető post-it a pártfőtitkár elvtárs hűtőjéről, a takarítónő pedig tévedésből kidobta. A félreértés tisztázása után pedig a kínaiak nyomban egy nagyobb összegű, feltétel nélküli és vissza nem térítendő támogatással hálálják meg Magyarországnak, amiért így törődünk a nemzetközi megítélésükkel.

Sajnos nem így történt. Igaz, mi úgy tudjuk, Orbán Viktor állítólag tett egy merész próbálkozást, hogy megemlítse Tibet ügyét, amikor vendégére kacsintva ezt mondta: "Mi szívesen kivennénk egy kis pénzt a számláról, ha Ti beteszitek." Sajnos úgy tűnik, a tolmács nem tudta lefordítani a szellemes és egyúttal bátor szójátékot, így Ven Csia-pao nem vette az adást. Ráadásul a Bevándorlási Hivatal munkatársainak Nemzeti Együttműködési Szombat alkalmából vállalt önkéntes munkája is igen szerencsétlen, hovatovább félreérthető időzítésű volt. Mi legalábbis így véljük, mert arra gondolni sem merünk, hogy már a magyar külügyekben sem a nyílt, őszinte és elvhű politizálás érvényesül, hanem az undok Realpolitik.

Mi eddig nem ilyennek ismertük a Fideszt. Olyan pártnak ismertük, amelynek elnöke huszonegy éve hazaküldte a szovjet csapatokat Magyarországról. Ezek után Kína helyretétele már igazán semmiség lett volna. Továbbá korrekt, egyenes partnernek ismertük: tessék megkérdezni a Gyepűelve kft. bármely munkatársát vagy a terheinek egy részétől megszabadított, alkalmas új tagokkal frissen kiegészített Alkotmánybíróságot. Igaz, hogy Kínával akár nagyon jó üzlet is köthető, ami Magyarországnak munkahelyeket, fejlődést és persze sok pénzt hozhat, a tibetiekért pedig úgysem tehetünk semmit, ám liberális barátaink addig is kinéznek minket a belvárosi romkocsmákból, és az bizony nagyon kellemetlen. Mi pedig szeretnénk, ha szeretnének. Amit most érzünk, az nem öröm. Kín az.

Kommentek

Thai Tamás és Káromkodó Károly
Most nem azért, de büszkék vagyunk rá, hogy mi az egészről már három éve megmondtuk a tutit.

savó
Megvolt a kötelező finomkodó kormánybírálat. Pedig ti akartátok ezt a kormányt, bazmeg. Most már jöhet az újabb középkori poszt a jus primae noctis vagy a pallosjog védelmében.
Bazmeg.

Pierre Becsinov
@savó:
Nem, ilyenkor előbb valami képes útibeszámoló jön fotókkal. Így tereli el a figyelmet a fontos problémákról az orbánviktor.hu szerkesztősége. :)))

Alfőpohárnok
@Pierre Becsinov:
Tegyük hozzá, két útibeszámoló között még megjelenik risotto következő posztja bőrkötésben, "A világ és az ember" címmel. :)))

risotto
@Alfőpohárnok:
Hogyan találta ki? Valóban dolgozom rajta, de "A világról és az emberről" címet viseli majd.

ribiszkési
ennyi butaságot. a magukat a kormány közelébe képzelő ifjúműkonzik mandarinpártot akarnak, de azt sem tudják, hogy működik a reálpolitika. nem baj, még megtanulhatják. a népi kohóban, ahol pár év múlva dolgozni fognak.

balostroll
@ribiszkési:
Semmi alemberezés, meg zsidózás?

ribiszkési
@balostroll:
Tudja, nicket váltottam.

balostroll
@ribiszkési:
A hernyóból pillangó lett? Vagy a kígyó vedlette le a bőrét? :)))

ribiszkési
@balostroll:
mak-mak

Nemszázas

A miniszterelnökötök segget csinált a szájából. Nem a miénk. A tiétek. Lassan írom, hogy értsétek: segget. A szájából.

Newl Narancher
@Nemszázas:
A Fidesz változást ígért. Mi lehetne ennél fundamentálisabb változás? Az ország tavaly a változásra szavazott. Elmagyarázhatnád, milyen az a változás, amikor nincs változás. Gondolom, olyan, mint az a jobboldali, aki nem is jobboldali. Ti az olyat szeretitek. De már nem ti fújjátok a passzátszelet, nyugodj bele.

pupvanegyahatamon
@Nemszázas:
Miért, a maguk miniszterelnökei jobbak voltak? Az egyik hazudott, a másik pedig annyit bírt mondani az eltűnt libákról, hogy "nem értettünk hozzá".

Nemszázas
@pupvanegyahatamon:
Azok nem a mieink voltak. Mondanám, hogy olvasd a blogunkat, ha tudnál olvasni. A Fideszt bíráló posztjaink között rendszeresen megmondjuk a véleményünket a többi pártról is.

pupvanegyahatamon
@Nemszázas:
Rendszeresen? Úgy érti, minden százhatvankettedik Fidesz-bírálat után írnak egyet a ballib oldalról is? (((-: Olvashatna még több Görög Tódort.

gonoszbanya
@pupvanegyahatamon:
Nem is igaz, mert minden százötvenkilencedik után. Hazudsz, jobbermajom.

pupvanegyahatamon
@gonoszbanya:
Látom, rosszat tett az idegeinek a választási vereség. (((-:

savó
@pupvanegyahatamon:
Nagy geciség annak örülni, ha másnak rossz. Nem baj, majd jót röhögök, ha valaki a bakancsával a szádban tanít meg téged a jómodorra.

bikkmakk
@savó:
Hamisítatlan libi stílus. Különösen egy nővel szemben. Nyöhehe.

savó
@bikkmakk:
Leszarom, bazmeg. Aki geciskedik, az ne bújjon a női mivolta mögé. Csorog belőletek az agresszív rosszindulat. Remélem, valaki egyszer majd az orrotok vérével íratja le veletek százszor, hogy "nem geciskedek többet". Bazmeg.

gonoszbanya
@pupvanegyahatamon:
Na most képzeld, én pontosan tudom, hogy 1991 tavaszán "Free Tibet" feliratú pólóban ültél a Morzsika Cukrászda teraszán, és azért ettél rigójancsit, mert az elnyomó kínaiak nem tudják kimondani az r betűt. 1995-ben a HIX levelezőlistáján a saját neved alatt lekomcsiztál valakit, aki megdicsért egy kínai filmet. A 2002-es önkormányzati választások előtt pedig egy másik nickneveden topikot nyitottál az Index fórumon "Zavarjuk el a maoista Demszkyt Budapestről!" címmel. (Már nincs meg, törölték a moderátorok, miután jelentettem.)

bikkmakk
@gonoszbanya:
Feljelentünk, Vincent? Libi tempó. Nyöhehe.

ribiszkési
@bikkmakk:
ennek aztán van kartotékja mindenkiről!

savó
@ribiszkési:
Nem kartotékja. Esze. Beírja a keresőbe, hogy +pupvanegyahatamon+morzsika+cukrászda+rigójancsi, és rögtön kidobja.

Alfőpohárnok
@savó:
Erre gondolsz? Tényleg hasznos találmány! :)))

telkytánya
Engem otthon úgy neveltek, hogy a megbocsátás védőfaktor: ha megbocsátunk másoknak, egészségesebbek leszünk és tovább élünk. Csúnya dolog volt gonoszbanyától, hogy kiadta mások személyes adatait, de nem lehetne végre megbocsátani neki?

bikkmakk
@telkytánya:
Ezt jobb helyeken maga a delikvens kéri. Gonoszbanyi pedig nem kérte. Nyöhehe.

ribiszkési
mit vernyognak? pont ez a fajta reálpolitika kell ennek a gerinctelen, tahó cselédnépnek, a magyarnak. elveket adunk fel pénzért? mi ebben a különös? ezt csinálja minden nap az autónepperek és a műkörmösök óccó kínai boltban vásárló prolinépe. ül a valóságsó meg a hülyékre szabott vetélkedő előtt, és nézi a pénzért seggmutogató, magából bohócot csináló alembereket. röhög és csámcsog rajtuk, de titokban csodálja őket, mert ő is szeretne seggmutogatással sok pénzt keresni, csak ő még gyáva is hozzá. orbánnak viszont volt mersze, és látja is, hogy mi kell ennek az országnak. diktatúra kell ide, és lesz is. ne csodálkozzanak, én már évekkel ezelőtt megmondtam.

Doomscrewdriver
Nocsak, a mértékadó nyugati sajtóban mintha dicsérnék a Fospumpát:

"Since, as it looks like, most countries of Europe are flocking to give a blowjob to China for some badly needed cash, Hungary's apparent enthusiasm to be first might just as well be justified. Unlike the UK, they are in no position to play hard-to-get, and it may be more bearable to do it before rather than after others."

www.fallstreetjournal.com/blogs/stupideuropeans/chinablowjob.html

freetibet
Szeretném megkérdezni, hogy az itt írogatók közül ki mit tett Tibetért???

Thai Tamás és Káromkodó Károly
@freetibet:
Mi például konkrétan semmit. Azaz pont annyit, mint a bálnák megmentéséért.

ribiszkési
@freetibet:
mak-mak

Nemszázas
@freetibet:
Én például soha nem veszek olyan árut, amiről tudom, hogy kínai. Bár igaz, soha nem nézem meg, hogy amit veszek, azt hol gyártják.

VII.Rezső
Én a hét hat napján bojkottálom a kínai piacot.

Bull & Shot
Én a jó állapotú, 7,6 mm-es SZVD-63-masommal kínai gombakonzervre szoktam lövöldözni a telek végében.

Nemszázas
@Bull & Shot:
Fogadjunk, hogy magad vásárolod a konzerveket?

freetibet
Sokat beszéltek mellé. Hol a büszke és szabad Tibet?

mandiszerkesztő
@freetibet:
Kérlek alássan... igazán furcsa vagy... dolgozunk rajta... én is... de az nem megy olyan hamar... az embernek élni is kell.

freetibet
@mandiszerkesztő:
Hol a nagy mű, a rettenetes megmondás a fényes igazságról, és az elvtelen politikusokról?

mandiszerkesztő
@freetibet:
Hát kérlek... azt nem lehetett... Hanem írtam erről egy csinos posztot... egy előkelő blog hozta... És csak tompán fáj már a seb.

7 komment

Címkék: politika fidesz magyarország paródia mandiner

A bejegyzés trackback címe:

https://hartland.blog.hu/api/trackback/id/tr203022547

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2011.06.28. 21:11:42

"Mi szívesen kivennénk egy kis pénzt a számláról, ha Ti beteszitek."

:D ez nagyon jó

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2011.06.28. 21:11:42

előzetese mod? mi ez a gyávaság?

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2011.06.28. 21:11:42

balostroll
@ribiszkési:
A hernyóból pillangó lett? Vagy a kígyó vedlette le a bőrét? :)))

ribiszkési
@balostroll:
mak-mak

:)

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2011.06.29. 07:26:07

Harald, nem figyelt?
Orbán aztat is mondta, hogy "Ma-óta üzemel Budapesten a Pe King gyorsétterem hálózat".
Érti? Hálózat!
süti beállítások módosítása