Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Hartland

Je suis Ugocsa, qui non coronat.

Százhúsz ország közül GDP-ben a 34., optimizmusban és közérzetben a 117. Lakói az EU-ban a legszkeptikusabbak a rendszerváltással kapcsolatban. Melyik lehet ez a kemény ország?

"A baromi abszurd helyzetre az abszurd baromkodás pont megfelelő válasz." (H. Hartland)

"I hate conservatives, but I really fucking hate liberals." (Matt Stone, South Park Republican)

Friss topikok

Linkblog

Levél a Jó Pásztorhoz

2012.10.01. 06:29 Holger Hartland

Tisztelt Hartland!

Látom, a blogján szívesen közöl mindenféle nyílt leveleket. Megtenné, hogy az enyémet is?

Köszönettel üdvözli:
A Fekete Bárány

*

Jól van, jól van. Kicsit unom ugyan, hogy neves és névtelen levelezők üzenőfüzetnek használják a blogomat, de ha már nekem nem jut eszembe semmi értelmes, akkor legyen:

*

Levél a Jó Pásztorhoz
Írta: A Fekete Bárány

Tisztelt Jó Pásztor Úr!

Tudom, hogy hozzánk, birkákhoz képest Ön az égben lakik, ameddig még az Ön csahos pulikutyáinak az ugatása sem hallatszik fel. Persze az Ön csahos pulikutyái csak jutalomfalatért pitizve tekintenek az Ön égi lakhelyére - az ugatást nekünk, birkáknak tartogatják. Nem bízhatom tehát abban, hogy a levelem eljut Önhöz. Arra az esetre, ha talán érdekel néhány százat a többi birka közül, mégis megírom, és megkérek egy bloggert, hogy tegye közzé.

Furcsa dolgokat mond Ön mostanában. Itt van például ez a legutóbbi beszéde a Jó Pásztorról, aki ugye nem más, mint Ön, s amely beszéd szerint mi akkor birkák volnánk. Ez a megátalkodott ellenzék számára talán sértő gondolat, én azonban látom benne a komoly tartalmat. Egy országot nem vezethet egyszerre többmillió ember. Vezetőket kell választani, akik meghozzák a fontos döntéseket. Államra van szükség, amely a birkákat megnyírja, majd cserébe különböző szolgáltatásokat nyújt nekik. Rendre van szükség, hogy a birkák a füvet legeljék, s ne váljanak báránybőrbe bújt farkasokká, akik egymást eszik meg. Tulajdonképpen van Önnek némi igazsága: bizonyos értelemben tényleg birkák vagyunk.

Én nagyon komolyan veszem, amit Ön mond. Amióta az Ön egyik szája azt mondta, "bizonyos gazdasági alkotmányossági szabályok felfüggesztésére is sor kerülhet", majd utána tényleg így is történt, tudom, hogy Önök nem tréfálnak. Figyeltem akkor is, amikor Ön azt mondta, hogy "félázsiai származékok vagyunk" és hogy "reméljük a Jóisten megsegít bennünket, hogy a demokrácia helyett nem kell kigondolnunk más típusú politikai rendszereket". Figyeltem, immár tudva, hogy nem tréfálnak, és furcsa kérdések merültek föl bennem. Ha megsegít a Jóisten, és megmarad a demokrácia, akkor Ön miért nem egyszerűen csak egy demokratikusan választott vezető? Miért pásztor, aki akár le is vágathat egy-egy állatot? (Barikám, szerinted számolnak ezek, mielőtt vágnak? :) - H.Hartland) Ha viszont a demokrácia helyett mást kell kitalálni, vagyis a Jóisten elfordul tőlünk - Öntől is -, akkor milyen alapon hasonlítja magát a bibliai jó pásztorhoz? Persze az én birkaagyam kevés ezeknek a kérdéseknek a megválaszolásához. Néhány millióért vagy milliárdért majd úgyis elmagyarázza nekünk valamelyik pulikutya.

Persze tudom, a Jó Pásztor szereti a nyáját. Ön szeretettel és gondoskodással nevezett bennünket birkáknak, és nem úgy, mint amikor Zuschlag János azt mondta, hogy "na megyek le a parasztjaimhoz, Halasra". Igaz, rossz nyelvek szerint akad olyan pásztor is, aki annyira szereti az állatait, hogy alkalmanként egészen intim viszonyba kerül velük. Nem kérdés, ebben a nyájban is vannak sokan, akik vágynak rá, hogy Ön ilyen értelemben is jó pásztoruk legyen. Én azonban arra kérem, tisztelt Jó Pásztor, hogy várja meg, amíg a nyájnak ez a fogyatkozó része birkamenetben Ön elé járul - minket, többieket pedig hagyjon békén. Talán kérhetek ennyit, hiszen egészen kis mértékben (mondjuk úgy 1/2706292 arányban) nekem is köszönheti, hogy pásztor lett. Én is megszavaztam, hogy Ön pásztor legyen. Azt már nem, hogy meg- és átpásztorkodjon bennünket, vagy hogy kipásztorkodjon velünk. Jó volt megszabadulni az Önt megelőző hamis és hazug pásztoroktól, akik a legelőt is eladták volna alólunk. Az már nem jó, ha Ön sem lesz különb náluk. Ma is akadnak olyan pásztorjelöltek, akikhez képest Ön kifejezetten Jó Pásztor. De akadhatnak még olyanok is, akik Önhöz képest lesznek jók.

Miért számítana mindez, ha én csak egy birka vagyok? Azért, kedves Jó Pásztor, mert ahogy elnézem Önt, azt látom, hogy tulajdonképpen Ön is éppen olyan ember - azt mégse mondanám, hogy két lábon járó birka -, mint mi. Egy közülünk. A mi akaratunkból lett pásztor, és mi nemcsak birkák vagyunk, hanem emberek is, ki-ki egy tízmilliomod részben a nyáj tulajdonosa. Ami azt jelenti, hogy Ön mint pásztor nemcsak döntéseket hozhat, hanem elszámolással is tartozik nekünk, mind a tízmillió résztulajdonosnak. ("Minden magyar elszámolással tartozik minden magyar felé", ezt is Ön mondta.) Persze a csahos pulikutyáival bármikor megszavaztathat egy törvényt vagy akár alkotmánymódosítást, amely szerint ennek a kimondása bűncselekmény. A csahos pulikutyái boldogan meg is szavaznák. A fodros szőrű és a láncos pulikutyái pedig még meg is magyaráznák. A pulikutyákban olykor van valami egészen birkaszerű.

Miért emlegetem az elszámolást, ha csak másfél év múlva lesz esedékes? Azért, kedves Jó Pásztor, mert az a gyanúm, hogy Ön szeretné ezt az elszámolást valahogy elkerülni. Félázsiai származékokról beszél, akik az erőből értenek. A demokrácia helyett valami más rendszer kitalálásán gondolkodik. Magát pásztornak, a nemzetet birkanyájnak képzeli. Bármikor bármilyen szabályt átírat, ami az útjába kerül. A pulikutyáit olyan pozícióba helyezi, hogy ha úgy alakul az elszámolás, rögtön az új pásztor torkának ugorhassanak. Megnehezítené a tulajdonosoknak a bejutást az elszámológyűlésre. Olyan elszámolási rendszert alakíttat ki, ahol az Ön nevét skandáló birkák szavazata többet ér, és ahol Ön akár a többség ellenében is pásztor maradhat. S közben a pulikutyái döntik el még azt is, hogy lehet-e Mezőhegyesen magyartanár, akinek a testvére bármi rosszat írt róluk. Pont mint abban a rendszerben, amelynek a hamis pásztorait fiatalon Ön is távozásra szólította fel.

Ebben az országban már sok hamis pásztor úszta meg könnyen az elszámolást. A legrosszabb esetben is csak a pásztorbotot kellett leadniuk, a lopott gyapjakat és az elkótyavetyélt legelők árából kisíbolt összeget megtarthatták. Néhány puliból persze kutyabőr lett, ám a pásztoroknak nem esett bántódásuk: elszámoltak, átadták a botot, félreálltak egy időre. Az Ön közvetlen előde libapásztor volt, aki nem értett hozzá. Megúszta, most újra pásztor lenne. Az ő előde a hazudós pásztor volt, aki a nyáj még ki nem nőtt gyapjára is hitelt vett föl, hogy újraválasztassa magát. A pásztorbot alighanem örökös elvesztésén kívül más baja neki sem lett. Lehet hőbörögni, hogy ennyivel megúszták, de ők legalább politikailag elszámoltattak, és legalább a politikai következményét viselték annak, hogy híjával találtattak. Ön viszont mintha magát az elszámolást is szeretné addig csűrni-csavarni, amíg nem is lehet más eredménye, mint amit Ön akar. Gondolja, hogy a nyáj tízmillió tulajdonosa ezt hagyni fogja? Ennyire birkának néz minket?

Szomorúan üdvözli:
A Fekete Bárány

*

Barikám, hülye vagy? Ha nem akar elszámolni, hát nem akar elszámolni. Közöd? Te legfeljebb kacsinthatsz, hogy némi baksis fejében eltekintesz az elszámolástól. Azt azért ne kérdezd meg tőle, hogy "na, mit csináljak magával?"! :))) Különben is, mikor tartozik egy pásztor elszámolással a birkáknak? Ahogy egy kiváló filozófus a minap fogalmazott, a politika a hatalomról és a vezetésről szól, ami vagy épül és erősödik, vagy dezintegrálódik és szétesik. Nem tudtad? Akkor lefordítom, hogy értsd: az erősebb kutya baszik. Lehet, hogy a te kantiánus, rawlsiánus, liberális kis birkalelkednek fáj az igazság, de machiavellista, hegeliánus, nietzscheánus, hobbesiánus, erősebbkutyabaszikista nézőpontból világosan látszik, hogy a jövő asztalánál a pulibőrbe bújt bárányok eszik a birkapörit. Amúgy, szereted?...

12 komment

Címkék: politika humor irónia

A bejegyzés trackback címe:

https://hartland.blog.hu/api/trackback/id/tr154812740

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2012.10.01. 10:09:33

Ki az a Fekete Barany? Nevtelen senki az internet kloakajabol.

Teljesen egyetertek ezzel:
"„Ki az a Vincent? A névtelenek senkik maradnak akkor is, ha himalájányi véleményük van. Jöjjön ide, vállalja az arcát, a valódi nevét, megbeszélek vele bármit!”"

Ha a Fekete Barany egy akkora Tenyezo, akkor talalkozzunk a Kek Duna borozoban ma este 9-kor. Hozhatja a Kant osszeset is, bar en a fa utlegekre eskuszom.

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2012.10.01. 11:09:14

@Doomhammer: Ugyan, ő csak egy birka. Maga szereti a birkapörköltet?

tistedur 2012.10.01. 13:30:06

@Holger Hartland: sült báránycomb.rókagombával.
a birkapörkölt is jó, csak birkaszaga van.
olvasta itt valaki pratchett kisistenek c. művét?
érdemes. abban van egy rész a birkákról és a kecskékről

tistedur 2012.10.01. 15:10:19

@Doomhammer: igen, erre a részre gondoltam :)
mondjuk az egész könyv jó.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2012.10.01. 15:15:26

@tistedur:
Istenek? Hitek? Az atomkorban, amikor atommaglya langjanal piritjuk a reggeli piritosunkat?

tistedur 2012.10.01. 15:26:07

@Doomhammer: bizalom, hit, felelősség az atommáglyák korában is létezik :)

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2012.10.01. 15:42:31

@tistedur:
En abban a jovoben hiszek, ahol a Bizalmat, a Hitet es a Felelosseget is rabizhatjuk az okos gepekre.

Hobergant 2012.10.02. 19:52:14

Ez is jó lett!
((Zárójeles, mellékes megjegyzés: az akaratos embert pl. az különbözteti meg az intellektuálistól, hogy teljesen leszarja, hogy ki mit mond vagy gondol, az érdekes, hogy az ő akarata érvényesüljön. Hogy ennek érdekében néha pl. beszélni is kell valamit, lökni a rizsát, azt is elvállalja, és elmond szívesen bármit, ami közelebb segíti ahhoz, hogy keresztülvigye az akaratát. Ahogy a német "Die Partei" vezetője fogalmazott: szívesen látnak a tagjaik közt bárkit, aki hajlandó lépcsőként szolgálni a hatalom felé vezető úton.))
süti beállítások módosítása