Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Hartland

Je suis Ugocsa, qui non coronat.

Százhúsz ország közül GDP-ben a 34., optimizmusban és közérzetben a 117. Lakói az EU-ban a legszkeptikusabbak a rendszerváltással kapcsolatban. Melyik lehet ez a kemény ország?

"A baromi abszurd helyzetre az abszurd baromkodás pont megfelelő válasz." (H. Hartland)

"I hate conservatives, but I really fucking hate liberals." (Matt Stone, South Park Republican)

Friss topikok

Linkblog

El kell menni? Pakolj, indulj

2012.10.31. 12:59 Holger Hartland

Kedves Gyerekek és Felnőttek!

Mai tanácsom azoknak a nyafogó hisztigépeknek szól, akik telesírják a netet azzal, hogy el kell innen menni. Kezdjük azzal: maga az elmenés vagy maradás problémája valós. Ebben az országban legalább 1849 óta jogos a kérdés, hogy el kell-e menni. Az is igaz, hogy sok olyan hely van a világon, amihez képest Magyarország bizony szar. És bizony, ahogy manapság állunk, a kérdés egyre jogosabb, Magyarország pedig egyre szarabb lesz. Ám, Kedves Emigráns, miután mindezt tisztáztuk, nem árt, ha még valamivel tisztában vagy:

Ha úgy döntesz, hogy elmész, az individuális és individualista döntés.

Individuális, mert a te saját, egyéni döntésed. A te helyzetedre és a te lehetőségeidre érvényes. Másoknak lehet, hogy még elviselhető itt. Az is lehet, hogy külföldön már telített a piac abban, amit csinálnak. Az is lehet, hogy eltéphetetlen családi szálak fűzik őket ide, vagy esetleg másképp gondolkodnak olyasmikről, hogy haza, meg effélék. Persze az is lehet, hogy egyszerűen csak gyávák és öregek új életet kezdeni egy idegen országban, vagy fiatalok és épp most jöttek rá, hogy az ő tudásukkal és hozzáállásukkal még mindig a ReGeneráció Kormányzati Karrier Expo nyújtja a legjobb lehetőségeket.

Megannyi egyéni döntés, amelyek ráadásul egymás környezetét is meghatározzák. A parkolóban is csak oda állhatsz, ahol szabad hely van, vagyis mások döntésein is múlik, hogy te mit dönthetsz. Ha egy munkahelyen ketten hajtotok ugyanarra az előléptetésre, és a riválisod elmegy máshová, már eggyel több okod van, hogy maradj. Ha viszont az összes értelmes ember lelép, és így vesztes csapatban maradnál, akkor lehet, hogy te is jobban teszed, ha elmész. Vagy nem. Nincs két egyforma ember és egyforma helyzet. Ha ketten kerestek helyet ugyanabban a parkolóban, az már nem ugyanaz.

A döntésed ugyanakkor individualista is. Elmennél innen, mert az neked jó. Nincs ezzel semmi baj. Lehet, hogy tényleg jó. (Bár szeretnék már olyan emigránst látni, aki azért megy el, hogy Magyarországnak nélküle jobb legyen!) Még az is lehet, hogy a távozásoddal mindenki jól jár: te is, az új hazád is, és azok is, akik maradnak. De ha individualista vagy, akkor miért érzed úgy, hogy közöd van a mások döntéséhez? Individualista nézőpontból az elmenés vagy maradás: a legmagánabb magánügy. Miért csinálsz belőle akkor közügyet?

Vigyázz, mert írásod olvasója nem feltétlenül úgy fogja értékelni a pusztában kiáltónak szavát, ahogyan te szeretnéd. Az olvasó gonosz. Persze, hogy az: hiszen ez egy szar ország, ahol mindenki szar, és ahonnan el kell menni. Magad mondád. Miről árulkodik a gonosz olvasó számára, ha mégis azt harsogod - újságcikkben, blogban, kommentben -, hogy el kell menni?

1) Lehet, hogy nem is gondolod komolyan, csak az ország állapota miatti fájdalmadnak adtál hangot. Igazából nem is azt akartad mondani, hogy el kell menni, hanem hogy bukjon már meg az Orbán Viktor, csak ezt valamiért snassznak érezted. Megnyugtatlak: nem snassz.

2) Lehet, hogy mégsem jön be annyira a kinti élet. Ha bejött volna, most nem azt írnád, hogy "el kell menni", hanem hogy "én elmentem és nekem bejött". Vagy még inkább semmit. Végül is: nekünk? Minek? Vigyázz, mert ha az olvasók gyanút fognak, hogy mégsem lettél olyan sikeres, akkor kegyetlenül ki fognak röhögni. Hoppá, már meg is tették.

3) Lehet, hogy úgy érzed: ebben az országban te nem kapod meg a neked járó megbecsülést. Ezzel csak az a baj, hogy akkor tulajdonképpen kinek írsz? Aki mégis megbecsül, azt nem kell meggyőznöd. Aki pedig nem becsül meg, az ettől aligha fog. Különben is, már tisztáztad: ez egy szar ország, ahonnan el kell menni, szar emberek élnek benne. Az ő megbecsülésükre vágysz?

4) Végül az is lehet, hogy még el se mentél. Csak a szád jár. Gyűjtöd az erőt és a bátorságot a nagy elhatározáshoz. Erre is komoly az esély. Elvégre ha már mindenki elment volna, aki szerint ez egy szar ország szar emberekkel, akiknek a megbecsülése fityiszt sem ér, és el kell innen menni, és mindegyiküknek be is jött volna, hogy elment - akkor mára már nem maradt volna senki, aki továbbra is azt írná, hogy ez egy szar ország szar emberekkel... stb. Ebben az esetben is tudok segíteni:

Ha telesírod a netet azzal a magánügyi magándöntéseddel, hogy márpedig el kell menni, az olyan, mintha világgá kürtölnél valami olyasmit, hogy "a Zsófit feleségül kell venni!"

Akkor kérd meg, te hülye.

Ha el akarsz menni: pakolj, indulj.

A távozás és a maradás is lehet tiszteletre méltó döntés.

Csak ne hisztizz és ne pózolj hozzá. Örülj inkább, és légy boldog!

Látod, szarországi szarembertől is lehet jó tanácsot kapni. :)

Üdvözöl:

A Bölcs Boldi Bácsi

25 komment

Címkék: humor magyarország kivándorlás Bölcs Boldi Bácsi

A bejegyzés trackback címe:

https://hartland.blog.hu/api/trackback/id/tr24881747

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2012.10.31. 13:39:44

Felesleges kulfoldre menni, a lelkiismeretfurdalas ugy is hazahoz.

www.hajdupress.hu/?cikk=22749
"Az I. és II. rendű vádlott késő délután érkezett Debrecenbe, feltankolták magukat némi alkohollal, majd este 9 körül a sértetthez mentek, aki nem volt otthon. Másfél óra múlva még mindig üres volt a ház, átmásztak a kerítésen és az éjszakát egy melléképületben töltötték. Hajnalban kimásztak, 7-8 körül visszatértek, ekkor a sértett már kinyitotta az ajtót, barátságosan és kávéval fogadta őket, majd körbevezette őket az épületben. Az emeleti hálószobában T.Gyula megpróbálta ököllel állon vágni, a férfi azonban védekezni próbált.

Ekkor ketten estek neki, K.Róbert a mellkasára térdelt, ököllel ütötték, majd egy videó-készülékkel is fejbe vágták, összekötözték kezét, lábát, betömték a száját és tovább ütlegelték. A sértett azonban nem mondta el mit hol tart. A két férfi átkutatta a házat, ahol végül 340 ezer Ft készpénzt és 367 ezer Ft értékű ékszert találtak. Amikor ezt követően ránéztek a sértettre, az már nem mutatott életjelet, az I. rendű vádlott rosszul is lett. Beszálltak a sértett autójába, a vasútállomáshoz mentek, majd taxival Mikepércsre, ahonnan több átszállással vonattal, busszal utaztak Budapestig. A pénzt és az ékszereket megfelezték. K.Róbert ismeretlen helyre távozott, T.Gyula pedig barátnőjéhez ment.

A meggyilkolt férfira még aznap barátja talált rá, miután többször hiába kereste telefonon.

A pár már a gyilkosság elkövetése előtt is azt tervezte, hogy Hollandiába költözik, így a bűncselekmény után odautaztak. Csaknem másfél évvel később azonban T.Gyula nem bírt tovább lelkiismeret furdalásával és telefonon jelentkezett a magyar rendőrségen, ahol mondták, adja fel magát odakint. Meg is tette, a holland rendőrség 2007. márciusában vette őrizetbe, 2007. novemberében hozták haza. Beismerő vallomása alapján találtak rá a II. rendű vádlottra, aki egyébként máig tagad. "

Lavrentyij Pavlovics Berija (elhunyt) (törölt) 2012.10.31. 14:09:47

Boldi bácsi jól látja, az "el kell menni"-t az ötödik hadoszlop harsogja. Nem baj, a Forradalom őket fogja másodikként falhoz állítani.

Hobergant 2012.10.31. 20:45:59

Otthon se haltam éppen, mégis eljöttem, mert itt valóban nem kell annyit dolgoznom, mint otthon, és többet keresek. Lehet, hogy az enyém egyedi eset, és biztos sokan vannak, akiknek otthon is sikerül aránylag gondtalanul élni, nekem nem sikerült, ennek az oka egyszerű matematika: otthon, napi 9-10 óra munkával kerestem havi nettó 300 eurót, idekint, már a lakbér és adó levonása után marad 2000 euróm. Biztos szerencsés vagyok, mert nem keres mindenki ennyit. Részemről örülök, ha valaki otthon is meg tud élni, és nem tapasztal maga körül cseszegetést, csalást, fusizást, könyökölést. Én, emiatt az egyszerű matematika miatt úgy éreztem, hogy otthon kihasználnak, itt meg nem.

Hobergant 2012.10.31. 20:47:29

Kint valahogy minden hatékonyabban, olajozottabban megy, mindenki tudja a helyét. És ez nem egy könnyű dolog, mégis van valahonnét erejük hozzá, ők így lettek nevelve. Emiatt bizonyos szempontból elviselhetőbb az élet. Egy filozófus azt írta, hogy a nyugati civilizáció egy belső erő megnyilvánulása, aminek a forrását maga a nyugati ember is elvesztette. Én ezt értem, hogy miért írta.

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2012.11.01. 00:29:50

@Hobergant: Ez mind OK. A poszt nem is magát az elmenést cikizi, hanem a körülötte játszott pózokat és műsort. (A maradás is lehet póz és műsor, persze.) Egyébként a fene egye meg, lehet, hogy előbb-utóbb tényleg el kell menni. Valószínűbb, hogy nem fogok, ám ha egyszer mégis megteszem, akkor igyekszem majd szép csendben, az ajtót halkan becsukva magam után - de ha műsort csinálnék és pózolnék hozzá, nevessetek ki nyugodtan. :)

Megfigyelo 2012.11.01. 09:29:42

"El, míg lehet, s szabad!" Tényleg nem lehet tudni, hogy mikor zuhan le megint a vasfüggöny -- Orbán mindent megtesz ennek érdekében.

Hobergant 2012.11.01. 09:43:03

@Holger Hartland: Igen, értem, csak valamennyire azokat is megértem, akik a nyugati létről áradoznak, mert nekem is úgy jött le, hogy nyugaton a középosztály szintjén nyugodtabb, és becsületesebb minden - egyelőre, aztán lehet, hogy ez is el lesz rontva a válságok és miegymás által.
Azokat már kevésbé értem, akik az Mo-i viszonyokat mindenestül fikázzák, mert nagyon sok szép és jó dolog van odahaza is, és különben is a mi feladatunk lenne tsinosítgatni a dolgokat. De azt hiszem, az ő fikázásuk alapja is a matematika, mert nagyon nem mindegy, hogy pl. a családod vért izzadva tudod eltartani, és egy szar panelban laksz, vagy pedig vígan megéltek, minden évben mehettek nyaralni akárhová stb.

Szindbad 2012.11.01. 14:12:01

@Holger Hartland: Az, hogy egy ember reménytelennek látja az életét a saját hazájában, az egy súlyos érzelmi kérdés. Az embernek nagyon fáj az ilyesmi. Ennek megnyilvánulása, kifejeződése szánalmas? Biztosan van ilyen is. Itt vannak mindjárt a szerelmes levelek. Végtelen sok reménytelen szerelmes vers a magyar irodalomban.

The_Genius 2012.11.01. 14:29:17

En mar elmentem otthonrol. 1 eve. Csaladostol. USA.
Es kurvara sokkal jobb itt!!!
Van honvagy. Nem is kevesszer. De olyankor mindig arra gondolok, hogy mekkora szarbol is jottunk el, es azota megnagyobba kellene hazamenni, ami idovel megszarabb lesz...
Aki el akar menni, az pedig tenyleg ne sirjon. Csomagol. Indul. Ennyi.
Sok sikert!

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2012.11.01. 15:18:30

@Szindbad: "Az embernek nagyon fáj az ilyesmi."
Ez őszinte beszéd, és nem póz, vagyis nem szánalmas.

Hobergant 2012.11.04. 12:53:41

Makovecz is elmehetett volna, mégis maradt, hálistennek, elmondta, hogy miért:
www.youtube.com/watch?v=cpT41WMnNHU#t=00h12m17s
Nekünk, mezei gyalogoknak nem nagyon számít, hogy hol csináljuk a rutinmunkánkat, ha haza akarunk menni, úgyis hazatalálunk mindenhonnét, de ezt a 0,1%-ot, akik valóban értékes, teremtő munkát végeznek, kellene otthon tartani.

Szindbad 2012.11.04. 13:49:48

@Hobergant: "Miért mentem volna el? [...] Eszem ágában sincs. Menjenek el azok, akik idegen érdekeket képviselnek."

Ennyi talán elég is. A faszom akar majomságokon majmokkal harcolni. Dolgozni akarok, teljesíteni, építeni. Vagy legalább annyit szeretnék, hogy ne tekintsenek a haza ellenségének.

Engem taszít ez az ideológiailag túlfűtött környezet, az erőszak állandó sikere a szelídség felett.

Hobergant 2012.11.04. 17:04:37

@Szindbad: Igen, ez tényleg baj odahaza. És konkrétan az öregről: igen, politizált. Azért pl. a makói fürdő (amit ő tervezett) bejáratánál 3 nyelven van kiírva a szöveg, magyarul, románul és még vmi szláv (horvát vagy szerb) nyelven - ilyet se gyakran látni, hogy egy turisztikai létesítményen ilyen előzékenyek volnánk közvetlen szomszédainkkal (jó, a határon van, szóval logikus, de mégis). Az "idegen érdeket szolgálásról" leginkább a rendszerváltás jut eszembe, amikor nagyon jól jártak azok (külföldiek és belföldiek egyaránt), akik jókor voltak jó helyen, a többiek meg kevésbé jól, és biztosan lehetett volna az egészet másképp is intézni.
De igazad van.

eöeöe 2012.12.08. 22:45:31

Az öngyilkosok meg mind meg akarnak halni igaz? Vicces olvasmány, fura hogy a lényeget ilyen távolról elkerüli, holott meg van írva

pocaklakó minimanó 2012.12.12. 00:43:35

@Szindbad:

"Az, hogy egy ember reménytelennek látja az életét a saját hazájában, az egy súlyos érzelmi kérdés."

Érdemes lenne elolvasnod annak a "reménytelen" kivándorlónak az értekezését, aki az itthoni reménytelenségből egészen Németországig (annak is az északi csücskéig) szaladt a jobb élet reményében és bár csak csicskamelókat végezhetett, és bár a helyiek sokszor úgy kezelték (merőben rasszista módon), mint a többi "migrációs hátterű európait" (ld. Ausländer raus!), mégis úgy érzi, hogy az ottani küszködése sokkal pozitívabb, mint az itthoni antidemokratikus és kirekesztő Orbánia.

GigaLOL! :)

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2013.03.31. 19:16:02

@Szindbad: Ő most csak rinyál, vagy tényleg pakol és indul?

Szindbad 2013.03.31. 20:19:37

@Holger Hartland: Szerintem csak nyavalyog, csodálkoznák, ha elmenne. Majd most felfigyel rá a propaganda, kap havonta pár állami fellépési alkalmat, egyszer-kétszer kitüntetik Táncsics-díjjal, oszt megy minden a régiben.

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2013.03.31. 22:06:39

@Szindbad: Elolvastam. Szerencsétlen ember. Ez a poszt nem róla szól, belőle már nem kell bohócot csinálni, mert most épp eléggé csinált magából a tényleg meglévő problémái mellé.

Szindbad 2013.04.02. 09:04:54

@Holger Hartland: Teljesen egyetértek, így van. És bár én nem szeretek semmilyen náci lenni, de aki I phone-nak írja az iPhone-t, az igenis húzzon vissza a hazájába.

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2013.04.02. 10:06:04

@Szindbad: Nem tudom eldönteni, hogy ez most vicc akar lenni, vagy valami más. Gerendást viszont nem tudom jó szívvel kiröhögni, ha igaz, amit írt és tényleg csődben van. Majd ha egyenesbe jön, akkor. :)
süti beállítások módosítása