Hartland

Je suis Ugocsa, qui non coronat.

Százhúsz ország közül GDP-ben a 34., optimizmusban és közérzetben a 117. Lakói az EU-ban a legszkeptikusabbak a rendszerváltással kapcsolatban. Melyik lehet ez a kemény ország?

"A baromi abszurd helyzetre az abszurd baromkodás pont megfelelő válasz." (H. Hartland)

"I hate conservatives, but I really fucking hate liberals." (Matt Stone, South Park Republican)

Friss topikok

Linkblog

Anti-anti-antiszemitizmus

2012.12.01. 02:40 Holger Hartland

A Bölcs Boldi Bácsi tanácsai 4.

Kedves baloldaliak és liberálisok!

A mai alkalommal arról írok, mihez kezdjetek, ha nem tetszik nektek, hogy jobboldaliak is kiállnak az antiszemitizmus ellen. Mert látom, néhányotoknak nem tetszik. (Akinek nem inge, az pedig legfeljebb csak nézze, milyen jól illik arra, akinek igen.) Miután a fideszesek is kinyilvánították, hogy nem kérnek a zsidók listázására tett javaslatokból, kaptak a ti oldalatokról maró sajtóközleményt, komplett vádiratot vehemens vitacikket, és a kommentekből ítélve a Mandiner amúgy meglehetősen határozott pénteki posztja sem talált egyöntetűen kedvező fogadtatásra nálatok.

Az ilyen válaszaitok teljesen elhibázottak.

Ha tényleg azt akarjátok, hogy csökkenjen az antiszemitizmus, akkor az antiszemitizmussal szembeni fellépést inkább jutalmaznotok kellene, vagy legalábbis nem volna szabad büntetnetek. Az operáns kondicionálás a tanulás egyik legprimitívebb formája: a kívánatos viselkedést jutalmazni kell, a nemkívánatosat pedig büntetni. Ha a jobboldaliak tényleg olyan primitív, buta lények, mint gondoljátok, akkor a kondicionálás kiválóan alkalmas lenne az antiszemitizmusuk csökkentésére. Helyes viselkedésért buksisimi, helytelenért koki, saller.

Mivel azonban a kívánt viselkedés után is büntetitek őket, a dolog nem fog működni. Gondoljatok bele: ha egy butuska gyermek hosszas magyarázat, szemléltetés, pedagógiai bűvészmutatványok után végre kivágja a kétszer kettőre, hogy négy, mit tesz a jó tanító? Megbünteti, leüvölti a fejét, amiért csak most válaszolt helyesen? Az ilyen ellen ti magatok tiltakoznátok a leghevesebben. Ha büntetitek az antiszemitizmus ellen kiálló jobboldaliakat, azzal csak összezavarjátok szegényeket. Valami olyasmit gondolnak majd: "Mindegy, hogy mit csinálunk. Ha nem állunk ki az antiszemitizmus ellen, az a baj. Ha kiállunk ellene, az a baj."

Összezavarjátok a közönséget is. Még azt gondolják esetleg, hogy igazából nem is aggódtok olyan nagyon az antiszemitizmus miatt. Hiszen ha tényleg aggódnátok, nem lennétek ennyire válogatósak abban, hogy - ha csak egy pillanat erejéig is - kinek a kinyújtott kezét fogadjátok el. Azt is hihetik, hogy nektek nem is az antiszemitizmus elleni kiállás a fontos, hanem csak az, hogy megbélyegezhessétek a jobboldalt, és ehhez még jól is jön nektek az antiszemitizmus. Hiszen a reakciótok üzenete az, hogy a jobboldal csak ne akarjon kiállni az antiszemitizmus ellen, a jobboldal csak maradjon szépen az antiszemitizmus gyanújában, ahogyan ti szeretitek. A jobboldal persze tényleg van olyan hülye, mint magatok is vagytok, ezért egy része "ajvékolnak a libsik!" felkiáltással boldog antiszemita dagonyázásba kezd - pedig nektek éppen az volt a célotok, hogy ne így legyen... Ugye?...

Tudom ám, hogy mit gondoltok most: "Olyanok akarnak rendes embernek látszani, olyanok akarnak hasznot húzni az antiszemitizmus elleni kiállásból, akik máskor éppen az antiszemitizmusból húznak hasznot, esetleg zsidózgatnak is, vagy zsidózgatókat támogatnak." Teljesen mindegy, hogy igazatok van-e: a hitelességhez úgyis elengedhetetlen, hogy legalább ne büntessétek azt a viselkedést, amit elvártok. Ha nem tudtok elismerő szavakat kipréselni érte, akkor legalább maradjatok csöndben. Ami kikívánkozna, tegyétek félre a következő zsidózásig. Ha igazatok van, úgysem kell rá sokat várni.

Eredménytelen várakozást kívánva üdvözöl:

A Bölcs Boldi Bácsi

*

H. Hartland: Boldi bá', maga nem határolódik el az antiszemitizmustól?

B.B. bácsi: Minek, fiam? Nem vagyok vele határos.

127 komment · 3 trackback

Címkék: közélet humor antiszemitizmus Bölcs Boldi Bácsi

A bejegyzés trackback címe:

https://hartland.blog.hu/api/trackback/id/tr994940756

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Novák Előd, kamu-e vagy? 2012.12.01. 21:24:01

Nováknak nincs szakmája. Egy sima érettségivel veszi hülyére a választókat, ezzel terrorizálja a képviselőket, hivatkozik a nem létező jogaira és a képviselők ugyancsak nem létező kötelességeire. Novák Előd a Jobbik alelnöke minden parlamenti képviselő...

Trackback: Orbán megint utcára vinné a randalírozó fideszes kemény magot 2012.12.01. 21:20:54

Remegnek az idegtől, ő meg a Habony, hogy a végsőkig hergeljék, és törni-zúzni vigyék a fanatizált híveket. Csak hát milyen lenne egy saját maguk szervezte kormánypárti tüntetés, amin a Kedves Vezető egészségére Molotov-koktéllal koccintanak? Abszurd l...

Trackback: Anti-anti-antiszemitizmus 2012.12.01. 11:27:01

Igazából nem is aggódtok olyan nagyon az antiszemitizmus miatt.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

-JzK- 2012.12.01. 21:35:09

@-JzK-:
"ha nagyon üt el énekhangunk ettől a kottától."

helyesbítés, elnézést, elgépeltem:

"ha NEM nagyon üt el énekhangunk ettől a kottától."

Lesből Támadó Szárítókötél 2012.12.01. 21:37:50

@Rwindx:

Persze, mert a trükk ott van, hogy mi a nemzeti érdek. A te felvetésed ugyanis úgy hangzik pontosan, hogy még egyetlen baloldali sem lett "elküldve a picsába" kifejezetten azért, hogy jobboldal által nemzeti érdeknek tartott álláspont mellett állt ki. Nos, pontosan erről szól a reagált hozzászólásom utolsó, zárójeles bekezdése.

HomicideWatch (törölt) 2012.12.01. 21:39:52

@-JzK-:
De hiába a tetteiért támadod, antiszemita vagy. Ők az érinthetetlenek, náci vagy, miközben őket rekesztenek ki mindenkit.

Nekik mindent szabad:
www.nytimes.com/2012/05/11/nyregion/for-ultra-orthodox-in-child-sex-abuse-cases-prosecutor-has-different-rules.html?pagewanted=all

Én csak a tettei alapján ítélem el az embereket, már ha hagyják.

Gaius Plinius Secundus 2012.12.01. 21:42:05

@Lesből Támadó Szárítókötél:

Az hogy ki a "magyar" az lehet:

genetikai (mtDNA/YDNA vizsgálatok)

antropológiai ("magyar" típusok (pl. alpinid, turanid, stb.) és "zsidó típusok" (pl. armenid vagy a szefárdokra jellemzőbb mediterrán) is léteznek)

kulturális (pl. keresztény vs. zsidó, ld. galíciai jöttment, nyelvi (ez nem elsősorban ma kérdés, de régen az volt), hagyományok, vagy egyszerűen beilleszkedés hogyan valósul meg)

történelmi (ez még bonyolultabb)

A magyar antiszemitizmusnak történelmi okai vannak, ugyanis a magyar népvándorlás mindig is a "Nyugathoz" való csatlakozásban látta a célt, ergo minden ami keletről/nem európából jött, az gyanús/rossz (zsidók, oroszok, akár a cigányok is), minden ami Nyugatról, az jó és integrálandó (kereszténység, svábok, kapitalizmus, stb.)

Nos a magyar zsidók vagy zsidó magyarok elfelejtik, hogy bár a magyarság eredetének figyelembevételével ez furcsán hangzik felróni nekik, de a zsidó nép nem európai nép, se nem genetikailag (pl. a szemita népekre jellemző J markerek nagyon erős jelenléte stb.), se nem antropológiailag (bár erős keveredés jellemzi az európai típusokkal), se nem kultúrálisan (a zsidó kultúra inkább egzotikus, a nyelvel együtt, ami szintén nem európai), és a többi, így ebben a kontextusban látható, hogy mi volt a magyar és a "Nyugat" problémája a zsidósággal a 19. századi nagy nemzeti revivalizmus során.

aronsatie 2012.12.01. 21:43:34

Egyetértek annyiban, hogy nem lehet Rogánt elzavarni, ha ő is fel akar szólalni. De ellenben szembesíteni szabad és kell a Nyirő-üggyel, Bayerrel és még tucatnyi más üggyel, amiben a Fidesz álláspontja erősen ellentmond a mostani hirtelen kiállásnak. A másik szégyenletes reakció az üggyel kapcsolatban az (ál)felháborodás a sárga csillag kitűzésén (többek között a Mandinerben). Hát mit kellett volna tenni? Ez volt a leghelyénvalóbb gesztus, a bírálók álláspontja álságos és gusztustalan.

Lesből Támadó Szárítókötél 2012.12.01. 21:44:08

@Rwindx:

"de lássuk be a 23 millió román munkavállalóval való riogatás, meg a hasonlók nem ez a kategória..."

Pontosan ugyanaz a kategória, amikor egy politikus kétes eredetű diplomamunkája kapcsán kereszténység elleni támadásról vízionálnak csak azért, mert az illető politikus pártjának a nevében bennevan a "Keresztény" szó.

Lesből Támadó Szárítókötél 2012.12.01. 21:54:26

@Gaius Plinius Secundus:

Rendben, de ez mire érv? Mondjuk például arra, hogy egyes "magyarok" milyen érveket találtak arra, hogy elhatárolják magukat a zsidóktól. Csakhogy ez azt jelenti, hogy ezen ún. "magyaroknak" átengedjük a jogot arra, hogy ők határozzák meg, kik a magyarok. Van, akit genetikai alapon lehet kigolyózni, akiknél pedig ez nem működik, akkor azokat mondjuk vallás és/vagy az általa követett kulturális hagyományok alapján?

Rwindx 2012.12.01. 21:57:32

@Lesből Támadó Szárítókötél:
Nem, az én felvetésem pontosan úgy hangzik ahogy leírtam.

Szerintem nem olyan bonyolult eldönteni mi az ami nemzetellenes vagy mi az ami nem az, vagy felismerni mi az az ügy ami egyáltalán nem sorolható be ezen kérdéskör szintjére.
Csak annyit kell tudni mi az a nemzet, és mi az ami sérti jelen esetben a magyar nemzet tagjait magyarságukban.

Ilyen egyszerű, persze csak ha nem mindig mindent jobb-bal politikai oldal viszonyában vizsgál az ember.

Namir 2012.12.01. 22:08:14

Pedig nincs ezen mit csodálkozni.

Úgy emlékszem, hogy anno az SZDSZ azért választotta a Kunczét elnöknek, mert NEM zsidó.

Ki vonult fel akkor ez ellen tiltakozni a most ruhájukat szaggatók közül? Senki!
De most épp ők tiltakoznak leginkább az antiszemitizmus ellen. Ennyit a bal- és liberális tábor "őszinte" aggódásáról.

Ne felejtsük el a sok általuk elmondott zsidóviccet, és Zuschlag "viccelődését sem. Ami felett ők bizony szemet hunytak volna.

Ez pont olyan, mint az SZDSZ féle LopStop kampány, majd Meggyesitől megtudhattuk, hogy az "SZDSZ a legkorruptabb párt".

Lesből Támadó Szárítókötél 2012.12.01. 22:13:18

@Rwindx:

"Csak annyit kell tudni mi az a nemzet, és mi az ami sérti jelen esetben a magyar nemzet tagjait magyarságukban."

Pontosan erről beszélek: a kutya mindössze ott van elásva, amikor azt próbáljuk meg kitalálni, hogy vajon mi sértheti a nemzet tagjait, illetve hogyan határozod meg, mi a nemzet érdeke? Egyáltalán ki jogosult rányomni a "Nemzet érdeke" stemplit bármire is?

Itt van például a jelenlegi választójogi reform, beleértve a határon túli magyarok szavazati jogával.
Kérdés1: tényleg annyira sérti magyar nemzet érdekeit, illetve a magyar nemzet tagjait a magyarságukban az, ha a határon túli magyarok - értsd: akik sosem éltek itt, nagy valószínűséggel sosem fognak, azaz a kulturális szempontokon kívül semmiben nem érintettek a jelenlegi helyzetben - NEM szavazhatnak a magyarországi választásokon? Mert ugyebár aki itt akar élni, az ideköltözik, a határon inneni közösség része lesz, így természetes, hogy a döntésekben is részt akar venni.

Kérdés2: egyáltalán nemzeti kérdésnek tekinthető-e a választójogi reform határon túliakra vonatkozó része, ha korábban már egyértelművé vált, hogy a választójog előfeltételének tekinthető kettős állampolgárságra a jelenlegi reformot megszavazók csak szavazatszerzési szempontként tekintenek, és sehol sincsenek a magasztos nemzeti eszmények?

Szóval azt kéne észrevenni, hogy amilyen definíciókat te adtál, azok gumidefiníciók: nincs egyetlen igaz álláspont, több, akár egymással ellentétes vélemény is helytálló lehet. Csakhogy ebből akkor most melyik is lesz a "nemzet érdeke"?

szemtanú 2012.12.01. 22:19:09

Csak azt adják mi lényegük. Ne kívánd, hogy létüket, ami az ellenségkép fenntartása, feladják, mert önnön fontosságukat szüntetnék meg.
Ugye, hogy nincs új a nap alatt!

Kormányváltás, önáltatás. Volt, lesz. (törölt) 2012.12.01. 22:24:42

Idézet a

www.kibulizottorszag.net

-ből:
Ez az alap-álprobléma az úgynevezett zsidó kérdés. A magyar társadalomban a 80-as évek végén, azon túl, hogy mint másfelé, nálunk is akadtak néhányan, akik számára nagyon megnehezítette a létet annak ismerete, hogy élnek mellettük vagy akárcsak általában, vallásuk vagy csak őseik vallása alapján zsidónak tekinthető emberek, nem volt semmiféle ilyen néven azonosítható probléma. Hiányzott ugyan bizonyos zsidó vonatkozású múltbeli eseményeknek egy egészségesen működő társadalom szempontjából kívánatos földolgozása, mind egyes zsidók, mind egyes nem zsidók részéről. Kétségtelen, de korántsem megérthetetlen, hogy az üldözések korának tapasztalatai a túlélő zsidók, illetve utódaik egy részét akkor is ambivalens viszonyba hozták a magyar társadalom egészével, melynek maguk is alkotóelemei, ha annak felelőssége a történtekben csak részleges is volt. Így az ilyen, a társadalomban elfoglalt helyük vonatkozásában meghasonlottságba került zsidók részéről földolgozásra várt még visszaintegrálódásuk kiteljesítésének ügye. Az is igaz, hogy nem utolsó sorban azáltal, hogy a kommunizmus idején, mint annyi más kérdésben, a múlt zsidó vonatkozású eseményeiről sem kerülhetett sor spontán társadalmi párbeszédre, a társadalom egészének nem volt igazán módja – függetlenül attól, ami eldönthetetlen, hogy hajlandósága akkortájt mennyire lett volna rá –, hogy saját felelősségének kérdését a történtekért, annak mértékét és tanulságait kellő mélységben megvizsgálja. Mindez azonban együttesen sem jelentette, hogy a magyar társadalomnak valamiféle megoldásra váró kérdése lett volna a részét képező zsidó származásúak szerepével kapcsolatban. Elsősorban azért nem lehetett ilyen kérdés, mert eleve „a” zsidók sem léteztek. Lakott persze az országban az összlakosság egy százalékát talán kitevő zsidó származású ember, de álláspontjuk korántsem volt azonos, ugyanúgy, mint a nem zsidóké nem volt, a magyar társadalom előtt fölmerülő kérdésekben. A származási alapon történő elmarasztalás, netán üldözöttség elkerülésének természetes óhajától eltekintve nincs semmilyen azonosítható közös zsidó érdek. Az álprobléma az ellenkezőnek alaptalan föltételezésére épül és a valóság egyes elemeire való önkényes rávetítéséből áll. Szerves része ugyanakkor a társadalmat ebben az összefüggésben megosztó álproblémának ennek tükörképe is, az antiszemita érzületnek a társadalom egyes tagjaira vagy rétegeire történő esetenként nem eléggé megalapozott, vagy fölnagyított rávetítése.

Magyarországon nagyon sok fontos és kevésbé jelentős kérdés várt megoldásra az átalakulás idején, de olyasmi, hogy zsidó kérdés, biztosan nem szerepelt köztük. Nem is foglalkoztatta ez akkor az embereket. A dolgok iránt érdeklődők előtt ismert volt, hogy amikor a magyar társadalom egészének utoljára, 1956-ban módja volt, hogy szabadon nézzen szembe valódi problémákkal, ugyanúgy voltak a forradalmárok, sőt a közülük majd kivégzettek között is, zsidók és nem zsidók, mint Kádár pribékjei és uralma haszonélvezői között. Ebből is világos tehát, hogy miközben vannak eltérő nézetű, elkötelezettségű és ilyen vagy olyan személyes érdekeltségű zsidó egyének, az, hogy „zsidó”, semmiképpen sem megfogható, értelmezhető szociológiai kategória, a szó használata ilyen megközelítésben értelmetlen. Ennek ellenére megjelent és állandóan jelen van a magyar közéletben. Nem a sokkal később fölbukkant, szélsőjobboldaliként ismert kis csoportok tevékenysége folytán került a köztudatba.

Még az átalakulás utáni első választást megelőzően kezdődött el az MDF és az SZDSZ ilyen értelmű álcsatározása. Egyrészől megindult az akkor még inkább csak erőteljes utalás a politikai (látszat) vetélytárs zsidó voltára, mintha abból bármi is következne, másik oldalról elhangzottak a (tettetett) ellenlábas antiszemitizmusának első nyilvános vádjai. Már kiderült, ahogy általában az új pártok alig különböztek egymástól, nem különbözött az akkori – az MSZMP/MSZP melletti – két legnagyobb párt sem. Fontos volt számukra, hogy olyan ügyben léphessenek föl nyilvánosan, mely nemcsak megkülönbözteti őket vetélytársnak beállított szövetségesüktől, de annak nevében keserű ellentéteik látszatát is lehet kelteni. Arra is jó volt ez, hogy címkeszerűen fölvállalt arculataik is valóságosabbnak tűnhessenek. Ezt tökéletesen szolgálta részükről a zsidózás/antiszemitázás szimmetrikus vádjainak visszhangszerű hangoztatása a nyilvánosság előtt. Alighanem egymás közötti megegyezéssel arra nézve, hogy: „Persze nem kell ezeket komolyan venni!” Keserű szembenállásuk valódiságát legalábbis kétségessé teszi ugyanis az a könnyedség, mellyel egymással nemsokára – az ország szempontjából szükségtelenül és antidemokratikus módon – nyílt paktumot is kötöttek. Ha pedig a szembenállás nem volt tényleges, akkor mesterséges volt, elrendezett. Ez mutatja, hogy az álproblémát saját érdekeik szolgálatára jelenítették meg és építették be a köztudatba. Az SZDSZ antiszemitizmus elleni föllépése a párt „liberális” címkéjének hitelességét erősítette látszólag, míg az MDF saját „nemzeti” jellegének kidomborítására tudta fölhasználni azt, hogy egyes politikusainak ilyen értelmű megnyilatkozásai nyomán megkezdődött a „magyarság” fogalmának a „zsidóság”-éval szembeni negatív, a társadalom egészének és persze egységének azóta mérhetetlen károkat okozó meghatározása. Később (részben) más pártok vették át azt a stafétabotot, melyet az MDF és az SZDSZ indított el, és mára már az álprobléma több értelemben is a legjobb úton van, hogy valódivá váljon, persze más értelemben, mint ahogy eredetileg tálalták.

A nyomaiban nálunk is lappangó, de a társadalmat egyáltalán nem átható antiszemitizmus az álkérdés manipulálásának nyomán ki tudott merészkedni a félhomályból, és nyílt fórumokat talált. Az ellenük irányuló gyalázkodás azután, nem fölfoghatatlanul, sok zsidót elbizonytalanít a magyar társadalomban elfoglalt helye tekintetében. Legalábbis pszichológiai megszorultságukat kihasználva, a kormány újabban védnökükként lépett föl, de úgy, hogy az emlékeztet a maffia védelemre. Jelei vannak ugyanis, hogy a háttérben az MSZP maga mozdítja elő a legfenyegetőbb hangot megütő szélsőjobboldali szervezetek működését, azokét, akikkel – de a szintén antiszemitának mondott fő ellenzéki párttal szemben is – védelmet kínál. Az antiszemitizmus vádjának a kormány részéről történő hangoztatása a társadalom széles rétegeiből vált ki ellenhatást, ami a dolgok összefonódása nyomán aztán zsidók ellen is irányul. Elszigeteltség érzésüket ez csak erősíti, és az antiszemitizmus jelenlétét látszik igazolni. Így jön létre mindenki számára lefelé húzó örvény. Nincs, úgy látszik, amit a pártok meg nem tennének annak érdekében, hogy ebben a vonatkozásban is szét ne forgácsolják a társadalmat.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2012.12.01. 22:24:57

Nem azt kéne megnézni miért van antiszemitizmus?
Tudom most csúnya vagyok de mégis.

Sir Galahad 2012.12.01. 22:42:07

Olvasom a baloldali hozzászólókat, akik azt mondják, azért nem hajlandóak elfogadni a jobboldal fellépését az antiszemitizmus ellen, mert szerintük nem őszinte. Nekik javasolnék egy szempontot. Tegyük fel, hogy igazuk van, és nem őszinte a jobboldal mostani fellépése az antiszemitizmus ellen... nos, ha így is van, az elutasítással a baloldal csak annyit fog elérni, hogy a jobboldal azt fogja mondani, kérem szépen, mi megpróbáltuk, nem rajtunk múlt - és a kérdés az, hogy az a nagy tömeg, amely nem kötődik se a jobb-, se a baloldalhoz, ezt az egészet látva mit fog leszűrni?

Rwindx 2012.12.01. 22:54:44

@Lesből Támadó Szárítókötél:

"Pontosan erről beszélek: a kutya mindössze ott van elásva, amikor azt próbáljuk meg kitalálni, hogy vajon mi sértheti a nemzet tagjait, illetve hogyan határozod meg, mi a nemzet érdeke? Egyáltalán ki jogosult rányomni a "Nemzet érdeke" stemplit bármire is?"

Valamelyest gumidefinició, de nem nyújtható akármeddig. Nem véletlenül írtam azt hogy azt sem árt felismerni hogy mi az ami nem tartozik ebbe a témakörbe. Hivatalos stempli sincs (illetve pár kérdésben van, de azzal már jobbára a btk foglalkozik)

Szvsz ez a fajta nemzetellenesség a tisztelet hiányával kezdődik. És nem azzal hogy valaki valamivel egyetért vagy sem, hanem elsősorban tudja-e úgy kezelni az ügyet azzal szemben akivel vitája van hogy az ügy alanyát ne mocskolja be. Ez lenne a lényeg.

A baloldali pártok 2005-ben nem azért lettek nemzetellenesnek nevezve mert ellenezték a népszavazást, hanem az "érvrendszerük" miatt, ami rendkívül sértő volt.

A másik fajta pedig olyan gazdasági/politikai tevékenység amelynek célja vagy eredménye hogy egyértelmű hátrányba, gazdasági/politikai függőségbe kerüljünk.

Kormányváltás, önáltatás. Volt, lesz. (törölt) 2012.12.01. 23:00:25

@-JzK-:

Lennének Angliában akik nem értenének egyet a kezdő soraiddal. Nagyjából 50 millióan. Merthogy ott az, hogy fekete angol olyan természetes, mint amilyen elképzelhetetlennek te találod. Az evidencia korlátaid között.

Sírköves Slomó 2012.12.01. 23:18:23

@ByA: Jaja, jóérzésü britek első kérdése amikor iskolába megy a gyerek hogy fehérek járnak-e a suliba. Persze a lapok ott is imádják a multikultit az iskolák szegregáltak, ami teljesen érthető.

Szindbad 2012.12.01. 23:19:30

Semmi gond nincs azzal, ha egy jobbos kinyilvánítja antiantiszemita véleményát. Annyi csak a szitu, hogy egy Fideszessel nem lehet közösködni semmiben. Definíció szerint. Ez csak egy politikai állásfoglalás, és nem az ügyről szól. Bajnainak is javasolnám, hogy mindenkivel próbáljon kompromisszumot kötni, kivéve a fidesszel. A fideszesek nem kívánt emberek magyarország földjén. Ilyen egyszerű.

Nemkooperatív stratégiákkal szemben botorság kompromisszumra törekvő stratégiával közelíteni.

Bajnai nyugodtan kijelenthetné holnap a megemlékezésen (vagymin), hogy az ügy fontos, de Rogán nem kívánt szereplő. Bajnainak csőbe kellene húznia Rogánt, és a fejére olvasni ott a helyszínen a fidesz bűneit a témában.

stark (a fideszre szavaztam 2010ben) 2012.12.01. 23:20:26

@negondolkozz!majdénmegmondom!:

Hát persze, felvásárolták Magyarországot. Már sékellel fizettek, minden cég izraeli (CBA, Közgép)

Sarkokon állnak az izraeli katonák...

Jajj te szerencsétlen, tudom, hogy ti ilyenek fóbiások vagytok, de ha az arachnofóbia is kezelhető, akkor a zsidóktól való beteges és nevetséges rettegés is az kell, hogy legyen...

Kormányváltás, önáltatás. Volt, lesz. (törölt) 2012.12.01. 23:24:09

@stark:

nem gondolja komolyan. A munkája része a gyúlölet szítása. Otthon az asszony, a gyerek, mást nem talál. Muszáj neki. Rossz lehet, én sajnálom.

stark (a fideszre szavaztam 2010ben) 2012.12.01. 23:30:23

@Gaius Plinius Secundus:

A keresztényüldözés szintén nagyon régi európai tradíció.

Akkor pörköljünk alájuk, és az oroszlánok elé velük... akinek nem tetszik, az takarodhat Izraelbe, ahonnan az egész jött...

stark (a fideszre szavaztam 2010ben) 2012.12.01. 23:31:53

@ByA: Ahogy nézem az aktivitását, gyakorlatilag kizárólag zsidózik a neten.

Tényleg elég sajnálatra méltó kreatúra...

stark (a fideszre szavaztam 2010ben) 2012.12.01. 23:34:29

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii:

Már meg lett nézve:

index.hu/tudomany/brittudosok/2012/02/03/a_rasszistak_ostobak/

Az emberek közt 2000 éve is voltak hülyék, és most is. Ilyen közegben az antiszemitizmus lubickol.

stark (a fideszre szavaztam 2010ben) 2012.12.01. 23:41:02

@Elli Vízel - The Ultimate Survivor:

A jóérzésű britek beíratják a legközelebbi suliba a gyereket, és foglalkoznak a saját dolgukkal, nem a többi tanuló színképelemzésével.

Én egy kis angol faluban lakom, ami a turizmusából él, és ennek köszönhetően a lakosság emberes hányada kelet-európai, pakisztáni, indiai, stb., nem is beszélve a feketékről, és nincsenek faji zavargások hétvégenként.

Minden gyerek az egy azaz 1 darab környékbeli suliba jár (a szomszéd falvakból szintén ide), és nagyon durva a színkavalkád, amikor vonulnak az utcán, de hát ez van.

Biztos vagyok benne, hogy vannak britek, akiket zavar a feketék látványa, de vagy nincsenek túl sokan, vagy mélyen hallgatnak, mert akármerre megyek, nem látom azt a homogenitást, mint Magyarországon.

(Imádom, amikor valaki a saját gondolkodásmódját egész népekre vetíti ki)

Sírköves Slomó 2012.12.01. 23:45:13

@ByA: Persze csak azokban a sulikban, ahova megéri járni a public schoolokban, főleg Londonban, tényleg underclass gettójelleg uralkodik a szivárvány minden színében.

A középosztálybeli britek, vidéken egyedül a vontszemüeket fogadják el (azt sem a családban)és a K-euiakat+a kiwiket, az indiaiak kasztja lejjebb van, a feketéké egál, legalul a pakik vannak.

Ide szeretné adni a középosztály a kölykét meg ilyesmi helyekre: www.royalrussell.co.uk/Seniorindex.php

Még a gondolatát is kerülik ilyen helyen a színesbőrü kölköknek, tehetségesebb kínai/japó/indiai esetleg - esetleg bekerülhet, de mint a honlapon is látod a képekre nem teszik rá.

Sírköves Slomó 2012.12.01. 23:47:32

@stark: Az underclassban tényleg az van amit írsz tegyél érte és egyszer jó társaságba kerülsz. Végül is fehér vagy, fiatal, sikerülhet!

Szindbad 2012.12.01. 23:56:58

@Holger Hartland: "Ami kikívánkozna, tegyétek félre a következő zsidózásig. Ha igazatok van, úgysem kell rá sokat várni."

Ez kedves, de mi van akkor, ha az ügyért úgy lehet a legtöbbet tenni, ha a "kétszínű köpönyegforgatókat" :)) eltakarítjuk? Tehát ha nem vállt vállnak vetve harcolunk a fidesszel az antiszemitizmus ellen, hanem azt gondoljuk, hogy az antiszemitizumus terjedésének konkrétan a fidesz az oka (ami nyilván nem teljesen fedi a valóságot, de egy részigazság nekünk pontosan elég).

Gondolhatom ez? Mi a fenéért ne gondolhatnám?

mk27soundmaster · http://mk27.blog.hu 2012.12.02. 00:44:35

@Szindbad:

Bármit gondolhatsz és bármit mondhatsz:-) De ha ezt mondod, akkor nyilvánvalóvá teszed, hogy számodra az antiszemitizmus-vád csak egy eszköz a jelenlegi hatalomgyakorlók megbuktatására, a hatalom bármi áron való megszerzésére és birtoklására.

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2012.12.02. 05:46:05

@Kettes: Szó sem volt sem esélyekről, sem pedig bárminek az elhívéséről. Időzítésről inkább.

@-JzK-: Ha a "magyar zsidó" pont annyira oximoron, mint a "norvég szerb", akkor szólok: létezik olyan, hogy "svéd bosnyák". A svéd bosnyákok nagyon erős kisebbség, a foci EB-ken több gólt lőttek, mint a magyar magyarok összesen...

@Lesből Támadó Szárítókötél: Igen, a jobboldal is játszik ilyesmit.

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2012.12.02. 06:08:17

@Szindbad: "A fideszesek nem kívánt emberek magyarország földjén."
Minimum egy-másfél millió emberről beszélsz.

Con Storm · http://pszichohistoria.uw.hu/ 2012.12.02. 06:22:08

Engem nem zavar, ha alacsonyabbrendűnek tartott embertársaim kiállnak a kiválasztott nép mellett...

Ugyanis mindenki a saját kárán tanul... általában...

Ugyanis, annál gyorsabban fog áldozatául esni a maffiának... mert jóhiszemű baleknak fogják tartani, és lesz belőle a legszélsőségesebb.. nem antiszemita, mert az itt élő kisebbségek türk és grúz származásúak... de szóval őket nem szeretővé...

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2012.12.02. 06:33:53

@Holger Hartland:

Ha a jobboldal egy része - akarna csatlakozni,

akkor ideküldenék - a békemenetet -.

Azok sokan vannak - jól nézne ki.

A Rogán csak egy rogán.

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2012.12.02. 06:36:58

Szolgálati közlemény:
Pár kommentet kimoderáltam a szerzőikkel együtt.
Ez az én blogom, ahová nem vagyok köteles bárkit és bármit beengedni. Mivel amatőr hobbiblog, nem is vagyok rászorulva, hogy sok olvasóm és kommentelőm legyen.

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2012.12.02. 06:37:19

@mk27soundmaster:

Milyen az a bármi ár ?

Nagy ár lenne tőletek, náciktól, hogy ne üldözzetek embereket ?

Mindössze ennyi lenne, amit akarnak.

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2012.12.02. 06:50:06

@Rwindx: Nem a baloldali pártok lettek nemzetellenesnek nevezve 2006-ban.

Hanem Orbán kijelentette, hogy a baloldal rátör nemzetére, és genetikai oka van, de ezt ő nem mondja.

Tehát,

aki nem jobboldali, az zsidó és rátör nemzetre.

Akkor a

ki jobboldali, az antiszemita és nemzet.

...viszont nem mondja a fidesz, csak gondolja...

Ez a pálya, mióta Orbán van.

felcsutisuttyo 2012.12.02. 07:01:59

A Nemzeti SZART kell eltakarítani, akkor a Jobbik csűrhe is behúzza fülét farkát.....

ganjaninja 2012.12.02. 07:42:28

Haha...a sok bába között meg elveszett az a büdös kölök :)
Nyahh népek!
Én..azaz ÉÉÉN a bábjaimon keresztül jól meghatározom innen Piripócsról...,hogy ti a jelentéktelen...de számomra igen kedves...mi több értékes..sőőőőőőt fontos.. Bivalybasznádon ,hogyan élhettek ,mikor szarhattok,és jobb ha önként dalolva adjátok oda amitek van..mert rátok szabadítom a fantom megmondó társulásaimat...és ti pedig jól összefossátok magatokat a csúnyán rátok néző mindenkitől!..
A kapzsiság határtalanságába vetett hitem töretlen..és ha kell a Világgal is dacolva még magamra is szabadítom a tenyésztett sáskáimat.
Figyellek benneteket! Mindenhol ott vagyok! :)))

zajos1 2012.12.02. 08:03:45

@Kettes: Hmmm, diktatúrázzátok a FIDESZ-t miközben megakarjátok tiltani nekik, hogy kiálljanak a zsidó származásúak mellett ( a FIDESZ-ben is vannak zsidó vallásúak) Ti vagytok a diktátorok...

Kettes · http://orulunkvincent.blog.hu 2012.12.02. 09:01:18

@Holger Hartland: Jó kis poszt ez. A kommentekből látszik, hogy a Fidesz antiszemita szárnya kifejezheti őszinte (haha) felháborodását afelett, hogy a Fidesz nem fejezheti ki őszinte (haha) felháborodását az antiszemitizmus miatt.

@mk27soundmaster: @-JzK-: @Rwindx: @zajos1: Rólatok beszélek. Nincs problémátok a Jobbik antiszemitizmusával. Az már nem annyira tetszik nektek, hogy a Fidesz összeáll a ballibbel egy kis antiszemita-ellenes tüntire. A kognitív disszonanciátok nem engedi, hogy kritizáljátok a Pártot, de azt igen, hogy kritizáljátok azokat, akik kritizáják a Párt kognitív disszonanciáját.

@Sir Galahad: Igazad van, a jobboldal (mármint az a politikai csoport, amelyik így nevezi magát) végre megkönnyebbülhet, hogy leveszik a váláról a muszáj-elhatárolódás nyűgjét. És ez a hála. ;-)

Egyébként a többség telibe leszarja a kérdést. A többség nem antiszemita és nem érti azt sem, hogy mi a baj az antiszemitizmussal. Ha a többségen múlna, a nácik akár már holnap is bevagonírozhatnák a zsidókat. Szerencsére ez fordítva is igaz: ha a parlamenti többség törvényen kívül helyezné a nácikat, az se zaklatná fel a többséget.

Balt 2012.12.02. 09:09:10

Téves premissza: miből gondolod, hogy a "csökkentésben" érdekeltek?

2012.12.02. 09:18:29

@Balt:

Na ez az.

A balliberálisok és kapcsolt szervezeteik (TASZ, stb) mindent megtesznek azért, hogy megmaradjon a magyar-zsidó, magyar-cigány etnikai konfliktus. Ebből élnek, ez az önmeghatározásuk alapja.

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2012.12.02. 09:22:27

@Kettes: Pár tucat kommentelő nem fejez ki semmit saját magán kívül.

Putyilov gyári melós 2012.12.02. 09:28:13

"H. Hartland: Boldi bá', maga nem határolódik el az antiszemitizmustól?
B.B. bácsi: Minek, fiam? Nem vagyok vele határos."

Halmazok közös része tényleg nem határos az antiszemitizmussal!
HANEM EGY ÉS UGYANAZ!
"A Fidesz-Jobbik leváltotta a Szegedi Szabadtéri Játékok ügyvezetőjét"
index.hu/kultur/2012/12/01/a_fidesz-jobbik_levaltotta_a_szegedi_szabadteri_jatekok_ugyvezetojet/

politicus · http://mandiner.blog.hu 2012.12.02. 09:30:54

1. hír: a Fidesz a "demokratikus ellenzékkel" szemben nem képviselteti magát a vasárnapi anti-antiszemita tüntetésen. Következmény: egész oldalas mszp, dk, 4k, e14 nyilatkozat, amerikai rosszallás, a svéd színészegylet rosszallása.

2. hír: a Fidesz a "demokratikus ellenzékkel" együtt részt vesz a vasárnapi anti-antiszemita gyűlésen. Következmény: ellenzéki rosszallás, aláírásgyűjtés, petíciózás, stb.

Konklúzió: ne legyél fideszes.

Balt 2012.12.02. 09:37:02

@Rwindx: Lásd a 2002-es pártelnöki vitának végét, Kovács teátrális kokáradatűzését. Nem tudom, a kampánytanácsadó (Gál J., Szigetvári vagy maga Gyurcsány?) mire számított, talán, hogy Pokorni a mellére térdelve tépi le a kokárdát? Csak annyit mondott szelíden: "Na látja, Elnök úr, ha úgy érzi, ki kell tűzni a kokárdát. Ez ilyen egyszerű."

Érzékletes példa, hogy a baloldal (egy része) önmagát rekeszti ki a nemzetből, holott lehetne másképpen is.

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2012.12.02. 09:40:39

Azért hogy az antiszemitizmus fél évszázad után ismét normál részévé vált a közbeszédnek Mo-n, két párt a felelős: az SZDSZ és a Fidesz, azt mondanám, hogy egynegyed részben az SZDSZ, háromnegyed részben pedig a Fidesz.

Ezért van valami visszás abban, hogy a Fidesz tüntet az ellen, aminek létrejöttében szerves részt vállal.

Persze abban viszont igazad van, hogy a Fidesz kitiltása nem lehet megoldás.

2012.12.02. 09:40:41

Az antiszemitizmus/nácizást a zsidók találták ki, hogy érvek hiányában így kovácsoljanak erkölcsi illetve retorikai fölényt. Ez persze roppant visszatetsző, ezért egyáltalán nem meglepő, hogy minden normális ember immúnis a primitív antiszemitázó ajvékolásra.

Putyilov gyári melós 2012.12.02. 09:48:39

"H. Hartland: Boldi bá', maga nem határolódik el az antiszemitizmustól?
B.B. bácsi: Minek, fiam? Nem vagyok vele határos."

Hát igen, a gyermekével tényleg nem határos az ember!

"Orbán Viktor, a Fidesz elnöke 2003.május 18-án így nyilatkozott a Jobbikról:

– Alakult egy új párt, a Jobbik átalakult, pontosabban párttá. Fölveszik-e velük, vagy fölvették-e velük a kapcsolatot?

– Én ismerem a szervezők jó néhány erőteljes figuráját. Nagyon nehéz helyzetben vagyok, amikor azt kérdezik, mert furcsa dolog egy negyvenedik életévében járó embertől talán, de ilyen bátorító szeretettel vagy nem is tudom, hogyan nézem azt, amit ők csinálnak.

– Nem akarta azt mondani, hogy atyai.

– Hát igen, szóval az bántó lett volna. Hát nézze, nagyon sok mindenben nem értünk egyet. Tehát beszélgettünk velük például a Szövetség a Nemzetért Polgári Körnek az ülésén, hiszen ott is néha fel szoktak bukkanni, sőt képviseltetik ott magukat tagi minőségben is. De látom, érzem a bőrömön keresztül mindazt, amit velünk kapcsolatban érezhettek Antall Józsefék tizenegynéhány évvel ezelőtt. Tehát nagyon nehéz elfogulatlan véleményt mondani. Szerintem amit én látok, becsületes, rendes, nemzeti érdekek iránt elkötelezett, az élet mélyebb értelmét kereső fiatalokról van szó. Én nagyon kívánom nekik, hogy legyenek sikeresek az életben, és itt a közéleti próbálkozásaikat is siker koronázza. Hogy éppen pártot kellett-e nekik alapítaniuk? Hát nekem más tanácsom lett volna. De én sem hallgattam akkortájt más tanácsára, tehát az idő lehet, hogy őket fogja igazolni.”

Alkibiadesz 2012.12.02. 09:49:20

Talán nem lett volna szükség erre a minden "demokratikus" politikai erőt felvonultató, antiszemitizmus elleni demonstrációra, ha annak idején ugyanezek az erők, ugyanilyen vehemensen tiltakoztak volna a bánya és gyár bezárások, vagy ne adj isten az egész "privatizáció" ellen.

okostojgli (törölt) 2012.12.02. 09:49:29

Miután már negyedszer is megígérték, hogy a legszigorúbban fellépnek és mindent megtesznek kicsit vicces rajtam számon kérni, hogy miért nem akarom ezt beszopni.

Erre a moslékzabálók valók, és lám, böfögi is vissza a Bölcs, hogy márpedig finom az a moslék, szopja csak be mindenki.

Anti Anyag (törölt) 2012.12.02. 09:55:48

Na ja, nekem sem tetszene az, ha a konkurens elveszi a kenyeremet.

Pedig teljesen felesleges, antiszemitizmus elleni harccal nem lehet választásokat nyerni, még új hívőket sem, sőt inkább visszatetsző is a dolog, hiszen a korrupció, a bűnözés ezerszer veszélyesebb mint a nácik. (Persze ezeket nem lehet felvonulásokkal elintézni, itt a pipa a huszadik demonstráción szart sem ér).

Putyilov gyári melós 2012.12.02. 09:57:00

"H. Hartland: Boldi bá', maga nem határolódik el az antiszemitizmustól?
B.B. bácsi: Minek, fiam? Nem vagyok vele határos."

Hát igen, akivel az ember együttműködik, azzal tényleg nem határos!

" a Jobbik honlapján ma is olvasható 2006 őszi hírre, miszerint megállapodást kötött a Fidesz és a Jobbik. A megegyezést Rogán Antal, a Fidesz V. kerületi elnöke, Vona Gábor, a Jobbik akkori alelnöke és Rétháti György, a Jobbik megbízott kerületi elnöke írta alá. A Jobbik támogatta Rogán Antalt, mint a jobboldali erők közös polgármester-jelöltjét, ráadásul Rétháti jelenleg is a Városfejlesztési, Műemlékvédelmi és Környezetvédelmi bizottságának tagja."

Roa 2012.12.02. 10:10:52

@Kettes: Most őszintén, baszod. Nem akarnál elgondolkozni rajta, hogy pont az olyan beszéd miatt, amit itt nyomsz, van antiszemitizmus?

Nomeg azon, hogy ezért lett erős a Jobbik is? Mely mellesleg nagyrészt lényegében a borsodi, nógrádi, hevesi volt MSZP szavazók miatt lett nagy párt. Csak azért, mert valaki polkorrekten beböffentette, hogy nincs cigánybűnözés. OK, hát akkor nincs cigánybűnözés, viszont van 20%-os Jobbik.

Komolyan nem érted? Ha ennyi otromba marhaságot összehordasz(tok), és ezt még a média is nyomatja orrba-szájba, akkor ez egy normális emberből, akit korábban tényleg nem is érdekelt a kérdés, szép lassan ellenszenvet vált ki, és veletek szemben pozicionálja magát. A folyamat vége, pedig, hogy lassan egy semleges pozícióból áttoljátok antiszemitába. (Javaslom ezirányú pszichológiai tanulmányok olvasását.)

Most komolyan ez a cél? Nem a normális együttélés? Mert nekem nagyon úgy tűnik, hogy az a cél, hogy az antiszemitizmus meg legyen teremtve Magyarországon, hogy utána legyen mi ellen küzdeni. Gratulálok a célhoz is és az eredményhez is. Vagy ha nem ez a cél, akkor az eszközök mérhetetlenül ostobák, mivel erre az eredményre vezetnek.

Putyilov gyári melós 2012.12.02. 12:04:59

@maxval, a gondolkodni próbáló birca:

A politikai-gazdasági elit a felelős ezért(inkluzíve Orbán,Gyurcsány, SzDSZ), az az élősködő elit, amely az Oszdmeg és uralkodj szellemében létrehozta a Jobbikot és a szájukba adta a szociális piacgazdaság, a szolidáris állam felszámolásának jelszavait.
A Jobbik a neoliberális nagytőke eszköze, velük követeltették ki a szociális állam lebontását.

Ez egy egész jó összefoglaló,kár, hogy csak politikusokat említ, az őket mozgató nagytőkéseket, pl. az antiszociális, szociáldarwinista-szociopata alapokon álló Reformszövetséget létrehozó kozmopolita Demjánt nem:
"Abban, hogy ez megtörténhetett, mindenkinek megvan a maga szerepe. A Fidesz dajkálta a Jobbikot. Miután pedig az a csőcselék, amelynek képviselője Zagyva Gyula személyében ott ül a Jobbik frakciójában, földúlta az MTV-t és elfoglalta a Kossuth teret, a keblére is ölelte a Fidesz, sőt folyamatos utcai nyomásra használta őket Gyurcsány Ferencék ellenében: ott egy pont.

Gyurcsány Ferencnek és az akkor még érte rajongó értelmiségi hadnak is jár egy másik pont: 2007-ben a miniszterelnök meghirdette a mai közmunkaprogram elődjét, szabad teret engedve a cigányságot az ingyenéléssel azonosítóknak. A Jobbikot a közvélemény-kutatók akkor mérni is alig tudták. Egy évvel később már Brüsszelbe küldtek képviselőket."
nol.hu/lap/20121201-utmutato_nacikhoz

Putyilov gyári melós 2012.12.02. 12:32:35

Ja és emlékszem rá, hogy a kuruc.info egyik első fizető hirdetője a parlamenti büfé és étterem beszállítója, üzemeltetője volt. Miközben Draskovics vadul hőzöngve keresgélte, a hogy kik az üzemeltetők, hogy lehetne betiltani, eközben tulajdonképpen a parlamenten átmosott pénzből finanszírozták őket.
Most is van olyan szerencsejáték iparban tevékenykedő hirdetőjük, aki nemzetbiztonsági "C" tipusú vizsgálat után kapta meg a működési jogot.
És Orbán ugyanúgy hőzöng, mutogat az USAra, mint Gyurcsány vagy Drazsé elvtársa.
Ja és az APEH se vizsgálja Molnár Balázs vagy Novák Előd havi tízmillióval gyarapodó vagyonát, pedig ezt ma már tisztességes iparos kisvállalkozók igen könnyen megkapják.

2012.12.02. 12:42:05

@-JzK-:" A "magyar zsidó" kifejezés éppúgy oximoron, mint azt mondani, hogy "német inuit" vagy "norvég szerb". A magyarok azok magyarok, a magyar nemzet tagjai, hazájuk Magyarország. Ez diszkrimanatív gondolat? Nem. Ugyanígy: a zsidók a zsidóság, a zsidó nemzet/nép tagjai, melynek hazája Izrael Állam."

Bullshit. Nézd meg, a háború után kivándoroltak közül a zsidók minek vallják magukat? Csak nem magyar -zsidónak?

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2012.12.02. 13:08:55

@Putyilov gyári melós:

"A Jobbik a neoliberális nagytőke eszköze, velük követeltették ki a szociális állam lebontását."

Ez nem felel meg a tényeknek. A Jobbik marxista, antiglobalista szervezet, így antikapitalista és a neoliberalizmus legnagyobb ellensége.

szempontpuska 2012.12.02. 13:14:28

@Kettes: Ha már hitelesség, én úgy láttam HH nem éppen a Fidesz hitelességéről beszélt abban a mondatban.

Kábé egy generációnyi különbség van köztem és azok között akikről most beszélek (így aztán nem is ismerem őket túl közelről), egy szó mint száz, azok közé tartoznak, akiknek a koruk előrehaladtával megerősödött és lassan egyre dominánsabbá vált a zsidótudatuk. Nincs ezzel semmi gond, láttunk már ilyet más vallásoknál is.

Namost Ők említették épp a minap, hogy erre a mai demonstrációra nem mennek el, mert Rogán is ott lesz és ez az Ő érdekeiket szolgálja... hmmm.

namost nekem ezzel az a gondom, hogy akkor most mi a fontos?
Eddig az volt a baj, hogy nem határolódtak el, most meg az a baj, hogy nekik ebből hasznuk származik.

Pillanatok alatt ott vagyunk, hogy az egyik oldal mondja meg a másiknak, mit tegyen, vagy mit ne tegyen. Hogy jön ahhoz egy ballibertánus nekropedofil, hogy a himnuszt énekli, az a Fidesz akitől elhatárolódást követelünk, ne jöjjön ki elhatárolódni amíg...

...mert neki ebből haszna származik.

Az a rettenetes érzésem már jó ideje, hogy cigányozás, zsidózás körében bármely politikai tömbnek csak az apropó kell, hogy egymásnak essenek. Nem engedik ki egymást kölcsönösen a politikai karanténból, ezúttal is az a fontosabb, hogy mi az ami szétválaszt, és kifejezetten zavaró, irritáló ha van valami közös, aminek csak a lehetősége felmerül.

A "végre!" helyett belép a "nehogymá'!" amihez csak eszköz, ha beemeljük hitelességet, vagy az addig-amíg retorika bármely elemét.

Ami megtörtént megtörtént. Igen, A FIDESZ-Jobbik éppen most váltotta le együttes erővel a szegedi szabadtéri színpad vezetőjét. Remélem ezért nem Rogán fog kapni füttykoncertet, mert ő elmegy a mai demonstrációra...

Kormányváltás, önáltatás. Volt, lesz. (törölt) 2012.12.02. 13:21:10

@szempontpuska:

Hát nem ezeket magyaráztam nálatok is jó régen, az álvalóságban élők nagy ellenállásra? Örülök, hogy kezd letisztulni.

Lásd föntebb megadott linkem. Ott a teljes képlet.

Kuviklacz · szemelyesadatok.blog.hu 2012.12.02. 13:36:39

@szempontpuska: Sok igazság van abban, amit írsz, de:
A zsidótudat nem a korral, hanem a zsidózással erősödik (érdekes módon ugyanezen a jelenség fordítottjára sokan hivatkoznak, vagyis arra, hogy a zsidók "ajvékolása, bírálhatatlansága stb." váltja ki az antiszemitizmust
Sokan joggal kételkednek Rogán fellépésének őszinteségében. Másutt elég részletesen boncolgatták, hogy ki hívta meg, miért, miért pont ő megy, mit tett előtte a jobbik mellett stb. stb. Ezért a vitát jogosnak tartom. De "ne azt nézzék, amit mondok, hanem amit teszek".
Csapda ez a javából (sokan leírták ezt is, ha nem is itt, mert sok főrumon megy erről most a vita).
Azt hiszem, ha valaki felismert egy problémát, és kielemezte, akkor már félig meg is oldotta.
Nem kell Rogánt eltiltani, nem kell kifütyülni. Viszont hangosan és sokszor sok helyen szóvá kell tenni, hogy milyen fenntartásaink vannak. Nem feltétlenül ott a beszédekben,
És most ellentmondok magamnak (kedvenc szórakozásom): túl van lihegve ez az egész, hiszen ugyanaznap zseniális választási törvényt fogadtak el, és arról sokkal kevesebb szó esik.
Uff.

◄ ♥♥♥ Niki ♥ cica ♥♥♥ ► 2012.12.02. 13:53:00

Sajnos a fasiszta diktátor törli a nem szája íze szerinti kommenteket és kitiltja az embereket a "szabadság" nevében. Rohadt náci!

Sir Galahad 2012.12.02. 14:06:03

@Kettes: Én a hozzászólásomban arra hívtam fel a figyelmet,hogyakérdés az, vajon az egészről mit gondol a se jobbra, se balra nem húzó emberek tömege. Biztos vagyok benne, nem azt, amit te ide írtál.

2012.12.02. 14:06:31

@Elli Vízel - The Ultimate Survivor:
Tévedés az angliai írásod. Itt élek, és el kell mondjam, nagyon sok a nem fehér a magániskolákban is. A lányom is fizetős magániskolába jár, vannak nem fehérbőrűek is.
A cégeknél nagyon sok a nem angol, épp a középréteg. Mondjuk a csúcsvezetés angol, meg a segédmunkások java.
A középvezetők viszont leginkább indiaiak. Találd ki, miért?
Vagy keress orvost, aki nem színes! A 2/3 indiai, a maradék javarészt angol, illetve európai (pl magyar).
Ügyvédeknél kissé más a helyzet, ott a java angol, de van indiai és fekete is.

Oka egyszerű, az indiai oktatás teljesen az angolra épül, viszont az indiai állam támogatja, tehát jóval könnyebb bejutni egy iskolába odakinn, elvégezni, nyilván angolul, majd Angliában tárt karokkal várják őket.
A paki tényleg más....
London tényleg más...

Putyilov gyári melós 2012.12.02. 14:22:34

@maxval, a gondolkodni próbáló birca:

"Ne azt figyeljék, amit mondok!" A Jobbikra ugyanez érvényes!

Nem nagyon látsz tőlük központilag szervezett antikapitalista megnyílvánulást, az IMF ellenesség nem az, mert az inkább a KGB szervezte amerikaellenesség. Földügyben nagyokat kussoltak, miközben Fideszék az ő bázisuktól is elvette a földet és átjátszotta nagyrablóknak. Egyszer nem álltak ki Ángyán mellett.

Sőt, az NBH ügynök Tóth-Toroczkay mindig akkor csinálja a műsort, amikor a Fidesz épp vágóképeket akar bemutatni a nyugatnak. Ott voltam, láttam mint művelt, helyesebben bohóckodott a Bankcenternél.

A Jobbik pedig egész véletlenül épp akkor cigányozott Miskolcon és máshol, amikor a kormány bejelentette a 764 milliárdos megszorítást, amely ellen ekkor a Jobbik egy szót sem szólt. A cigányelllenességük ugyanolyan szegényellenesség, mint a Fideszé, szociké.
A figyelemelterelő műsoraikat mindig akkor szervezik, amikor kapóra jön a HATALOMNAK, megrendelésre!

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2012.12.02. 14:34:13

@Putyilov gyári melós:

Jahogy, mikor épp békemenetelnek a - nem leszünk gyarmat - táblával a polgári körök,
pont akkor bankcentereznek egyet a jobbikék is.

aki nem lép egyszerre, nem kap pénzet estére.

Na, jó.

Ha szorgalmas lennék, csinálnék egy akciótáblázatot,
hogy mikor, mit lepleztek a jobbik ugrálásával Orbánék.

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2012.12.02. 14:42:51

@◄ ♥♥♥ Niki ♥ cica ♥♥♥ ►: Cicus, ez a blog én lakóhelyem. Ez itt egy vendégség, ahol én vagyok a házigazda, és azt engedek be, akit akarok. Még csak elszámolással sem tartozom róla senkinek. Most például a nickedre kattintva megnéztem, hogy miket szoktál kommentelni máshol, és úgy döntöttem, hogy te inkább ne legyél a vendégem.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2012.12.02. 17:05:20

@Holger Hartland: a zsidó vallású magyar identitású emberek, lehetnek, igen.
alap dolgokról minek beszélünk?
de ahogy székely zsidó mondja a fideszes zsidókról, úgy a fentiek is statisztikai hibahatáron vannak.

kkbk.blog.hu/2009/07/15/a_fideszes_zsido_filmajanlo_letoltheto

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2012.12.02. 17:06:47

@Kettes: én miért vagyok náci? a fidesz azt mondta amit hallani akartál, de ki is osztotta a pofonokat mellénytörvény, stb törvények tekintetében.

Kettes · http://orulunkvincent.blog.hu 2012.12.02. 18:21:58

@Holger Hartland: Ez a pár tucat kommentelő artikulálja egy bizonyos tipusú Fidesz-szavazó véleményét. Nyilván vannak más tipusú Fidesz-szavazók is, de nekik úgy tűnik, nincs véleményük a dologról.

@politicus: Helyes konklúzió, annak ellenére, hogy a premisszák tévesek. :)

@Roa: Marhaság. Az antiszemitizmushoz nem kellenek zsidók. Az antiszemitizmushoz csak egy frusztrált ember kell, a többi már megy magától.

@szempontpuska: Ha a Fidesz beváltaná az ígéretét és kiosztaná azt a bizonyos két pofont, hidd el, senki sem fanyalogna. Kiküldeni Rogánt, akinek egyébként is lóg a börtön a feje fölött, hogy határolódjon el? Aztán holnap Orbán megint együtt pogácsázik Bayerral? Ezt tényleg be kéne szopni?

mk27soundmaster · http://mk27.blog.hu 2012.12.02. 20:06:24

@Kettes: @Kuviklacz: @Dr. simonmondja.: és akit illet:

Ha már üldözés, ha már jog, ha már kognitív disszonancia: meg tudná nekem valaki mondani, hogy mi ellen tüntettek ma délután a Kossuth téren (akik tüntettek)? Meg tudná nekem valaki mondani, hogy pontosan mivel vállal szolidaritást a kormányzópárt?

Elolvastam P_terfalvi Att_la levelét, amit november 27-én küldött N_vák El_dnek. Más is megteheti:

m.cdn.blog.hu/mk/mk27/image/peterfalviattilalevelenovakelodnek2012nov27_.png

Ebben megerősíti J_ri adatvédelmi biztos korábbi állásfoglalását, mely szerint a kettős állampolgárság ténye közérdekű adat és a o. gy.-i képviselőknek (is) adatszolgáltatási kötelezettségük van ebben a kérdésben. Majd néhány nap múlva magyarázkodó nyilatkozatot ad ki, hogy ő azt úgy értette, hogy adatvédelmi kötelezettségük van, de arra vonatkozóan már nem, hogy milyen kettős állampolgárok (mert már az arra irányuló kérdés is törvénytelen, mivel méltóságot sért).

A kormánynak nem az lenne a kötelessége, hogy védje és fenntartsa a törvényességet és védje a jogrendet a destruktív szándékokkal és cselekményekkel szemben? Ha az adatvédelmi biztos inkább h_lyét csinál magából, minthogy kitegye magát a "támadásoknak", akkor milyen állapotban van nálunk a törvényes rend és jogbiztonság? Ezzel a destruktív iránnyal vállal szolidaritást a F_desz?

szempontpuska 2012.12.02. 20:24:05

@Kettes: Arra és akkor kell rászólni, amikor megint együtt pogácsázik, nem most, amikor végre felszólal.

"Rogán Rispect" - jólesett látni ezt a táblát a tömegben

Kuviklacz · szemelyesadatok.blog.hu 2012.12.02. 20:41:23

@mk27soundmaster: Lehetne törvényhelyet idézni állásfoglalás helyett? Amúgy Péterfalvi magyarázata teljesen korrekt: a kettős állampolgárság ténye a közérdekű adat, nem a milyensége.
Ezenkívül pontos idézetet kérek, hogy GyM országgyűlési felszólalásában hol fordult elő a kettős állampolgárság kifejezés.
Valamint hogy ki és mikor javasolta, hogy listázzák a román-magyar, szlovák-magyar, ukrán-magyar stb. kettős állampolgárokat, tekintettel arra, hogy az az állam, amelynek szintén polgárai a magyar mellett, hátrányosan megkülönbözteti egyes nemzetiségeit.
Egyébként meg nem a kormányzó párt vállal szolidaritást, hanem Rogán Antal és azellen, hogy honfitársainkat ilyen-olyan szempontból listázzák.

mk27soundmaster · http://mk27.blog.hu 2012.12.02. 21:03:31

@Kuviklacz:

1) Az általam linkelt állásfoglalásban van hivatkozás a törvényhelyre is.

2) "a kettős állampolgárság ténye a közérdekű adat, nem a milyensége" --- írod. Ugye, most viccelsz? Az állampolgárság, mint érzékeny adat? Ennyi erővel bármi lehet érzékeny adat. Legközelebb már a vagyonnyilatkozatukat is üresen adják be a képviselők, mert azt bevallják ugyan, hogy van vagyonuk, mert törvényi kötelezettségük, de a részletek firtatását elutasítják, mivel méltóságukat sérti a zsebükben való kotorászás.

3) Hallgasd meg, hogy pontosan mit mondott Gyöngyösi:

www.youtube.com/watch?v=QAdQHUcFlu4

A viszontválaszban egy 2003-as Eurobarométer felmérésről beszél, ami szerint a polgárok többsége nem ért egyet Izrael politikájával (inkább Izrael az, aki ezzel a világbékét veszélyezteti --- a polgárok 59%-a szerint), újra megjegyzi, hogy ezért is furcsa, hogy a külügy csak a zsidók felé (és a palesztinok felé nem) nyilvánította ki szolidaritását a konfliktus kapcsán és megnyugtatja az államtitkárt, válaszára reagálva, hogy ő is tisztában van azzal, hogy hány Magyarországon született honfitársunk él Izraelben, hány izraeli születésű honfitársunk él Magyarországon és ezért „... épp itt lenne az ideje egy ilyen konfliktus kapcsán annak, hogy felmérjük azt, hogy az itt élő és különösen a magyar országgyűlésben és a magyar kormányban hány olyan zsidó származású ember van, aki bizonyos nemzetbiztonsági kockázatot jelent Magyarország számára. Úgy gondolom, hogy adósai... [itt a levezető elnök belefolytja a szót Gyöngyösibe ]”

A szövegkörnyezetből egyértelmű, hogy a zsidó származás itt zsidó elszármazást jelent (csak könnyen lehet, hogy Gyöngyösi számára ez fogalom nem ismert:-)), tehát lényegében izraeli állampolgárságot. Mivel a zsidó-palesztin konfliktusról beszél, nyilván, nem hozza szóba a chilei- vagy a kenyai-magyar állampolgárokat.

Ez van.

Szindbad 2012.12.02. 22:06:21

@szempontpuska: Nem értessz valami nagyon fontosat, az ideológiáid bukásra predesztinálnak.

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2012.12.03. 05:35:46

@szempontpuska:

Tényleg szuper, hogy az ellenzék egymás ellen tüntet és a pártállami megbízottat ünneplik.

De az a legszuperebb, hogy Orbánbeszédet követelnek ellenzéki pártelnökök.

Ez már itt félázsia ?

40 méteres szobrokat ne állítsunk a fideszes nemzetvezetőknek ?

Lavrentyij Pavlovics Berija (elhunyt) (törölt) 2012.12.03. 07:40:45

Index címlap? Részvétem.

Boldi bácsi beszivárgó ügynök? Ha nem az, akkor miért akarja elvenni a posztszadesz egyes számú fegyverét? A kettes számú a szakértelem, és mindkettő hazugság.

Szindbad 2012.12.03. 08:50:07

@szempontpuska: Ugyanúgy rabja vagy a szimbólumpoitikának, mint azok, akik beszopják a NERt, meg a fülkeforradalmat, és a nacionalizmust.

Szerintem igaza van Török Gábornak, a tegnapi napból csak Bajnai nem profitált semmit. Mert tiszteletben tartotta az "ügyet". Kezdem azt érezni, hogy ő csak egy Gyurcsánypótlék.

szempontpuska 2012.12.03. 10:43:57

@Szindbad: magyarán aki a tegnapi napot nem saját pecsenyesütögetésre használta ki az egy lúzer?

Szindbad 2012.12.03. 12:07:22

@szempontpuska: Ha valaki politikus, és nem ragad meg egy nyilvánvaló lehetőséget, akkor azt minek nevezzem? Fel kell végre nőni Orbán politikai vállalkozásához. Ez van.

szempontpuska 2012.12.03. 12:12:11

@Szindbad: vagy lesüllyedni az ő szintjére és már semmiben sem különbözni...

Szindbad 2012.12.03. 12:44:47

@szempontpuska: Nagyjából ezen dilemmázott az LMP is, amikor az volt a kérdés, hogy csatlakozni akarnak-e egy volt szocialista kormányfő társulatához.

Bajnai eddig úgy tűnik, mintha a történések "elszenvedője" lenne, inkább passzív, mint aktív. Meghívják, elmegy, mond jókat, és hazamegy. Nem úgy tűnik, mintha alakítani akarná a közvéleményt. Erre mondja GFG, hogy Bajnai nőies. Pedig marhára vigyorognék, ha végre Bajnai kihúzná GFG szájából a Fegfőbb Férfiasságot.

mk27soundmaster · http://mk27.blog.hu 2012.12.03. 14:30:58

@szempontpuska: @Szindbad:

Még gondolkodom rajta, hogy "vitátok" inkább cuki-e (a)vagy ciki, de abban már biztos vagy, hogy valamelyik a kettő közül. :-)

mk27soundmaster · http://mk27.blog.hu 2012.12.03. 14:37:22

Jav.:

már biztos vagy=már biztos vagyok

szempontpuska 2012.12.03. 19:06:21

@mk27soundmaster: izgatottan várjuk a verdiktet :-)

mk27soundmaster · http://mk27.blog.hu 2012.12.05. 15:55:50

@szempontpuska:

Gondolkodtam a kérdésen és arra jutottam, hogy tkp. egyszerre mindkettő: egyszerre cuki és ciki.

Lavrentyij Pavlovics Berija (elhunyt) (törölt) 2012.12.23. 11:50:44

Hartland elvtárs!
Úgy döntöttemm, hogy önt illeti az a kétes dicsőség, hogy Berija elvtárs az ön sorai alatt lője főbe magát (Doom halottai alatt mégsem teheti, az kegyeletsértés volna). Minden jót, vigyázzon magára!

(Előveszi a fiókból a szolgálati fegyvert, betárazza a glaser safety lőszert, felhúzza a pisztolyt, meghúzza a ravaszt ...)

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2012.12.23. 15:08:46

@Lavrentyij Pavlovics Berija (elhunyt):
Óriási megtiszteltetés, köszönöm. Könnyes szemmel olvasom sorait, mint mostanában mindent - immuncsapataim épp ádáz harcot vívnak egy Flu-osztályú nanocirkálókból álló inváziós vírusflottával. Szellemét mindig szívesen várom vissza kísérteni!

Dinamuki · https://vimeo.com/309900652 2012.12.24. 21:18:46

@Elli Vízel - The Ultimate Survivor:
"...(azt sem a családban)"
pl. a második vháború alatt nagyon sok lengyel kiment, akik mára a közép- felsőosztálybeli családok megbecsült tagjai. De befogadnak minden más bőrszínt is, a Burns napon vígan eszik együtt a haggist. Tudom, saját szememmel láttam.

Dinamuki · https://vimeo.com/309900652 2012.12.25. 09:57:37

még annyit, hogy az anti-antiszemiták hajszálpontosan ugyanúgy gyűlölnek, mint az antiszemiták, és nem csak az antiszemitákat - vagy akiket annak bélyegeznek- gyűlölik, hanem pl. általában a jobboldalt: ugyanazzal a gyanakvó, méla, gőgös, a másságot teljesen elutasító gyűlölettel. Elnézést, de tipikus példa erre a Vincent blog karikatúra-szerű fensőbbségérzete a "buta" jobbosokkal szemben.
Holott már Kertész is leírta (pl. a Száműzött nyelv című esszékötetében), hogy a nácizmus lehetősége ORGANIKUSAN kapcsolódik a modern ember személyes és közösségi (társadalmi) defektjeihez, vagyis az a csúnya kis hatalom- és pénzéhes, törtető, mindenkit utáló, stb. alak, akit az ellenségünkben (a zsidókban, a jobbosokban stb.) olyan könnyen felfedezünk, az bennünk lakik, megszelídítettük, kompromisszumokat kötöttünk vele, ott él a társadalmi kapcsolatainkban.