Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Hartland

Je suis Ugocsa, qui non coronat.

Százhúsz ország közül GDP-ben a 34., optimizmusban és közérzetben a 117. Lakói az EU-ban a legszkeptikusabbak a rendszerváltással kapcsolatban. Melyik lehet ez a kemény ország?

"A baromi abszurd helyzetre az abszurd baromkodás pont megfelelő válasz." (H. Hartland)

"I hate conservatives, but I really fucking hate liberals." (Matt Stone, South Park Republican)

Friss topikok

Linkblog

Kit érdekel a nép?

2013.09.02. 16:06 Holger Hartland

Homokszemek csikorognak a gépezetekben. Íme, kommentár nélkül két homokszem és egy érdekesség:

Első homokszem

GFG, a blogger Fegyvernek népéről 2012 szeptemberében:

"...miközben a lebeszélés kultúrájának képviselői folyton arról beszélnek, hogy nem nyugat-konform, nem européer, amit a magyar kormány csinál, addig a nyugati perspektívájuk szűrőjén kihullik a rögmagyar valóság. Őket nem érdekli Törökszentmiklós és Fegyvernek népe."

GFG, 2012.09.06. (további fegyvernekezést ld. még itt és itt is)

Ezzel szemben itt egy friss hír:

Fegyverneken a szülők tiltakoznak a minisztérium által kinevezett új iskolaigazgató ellen. "A fegyverneki Orczy Anna Általános Iskola és Szakiskola igazgatói kinevezéséről született döntés miatt szerveztek békés, tiltakozó megmozdulást a napokban. A szervezők és résztvevők remélik, hogy az illetékesek ennek hatására átgondolják korábbi döntésüket, amint mondják, aláírásokat gyűjtenek, s ha kell a minisztériumhoz is elmennek."

Forrás: szoljon.hu

Érdekesség

GFG egy olyan település népére hivatkozik nagy előszeretettel, ahol a google maps szerint mai napig olyan utcanevek vannak, mint "Felszabadulás", "Vörös csillag", "Vörös Hadsereg", "Zalka Máté", "Mező Imre", hogy csak néhányat említsünk.

Második homokszem

Ez máshol csikorog. A szoljon.hu cikkét a fegyverneki iskolaigazgató-ügyről a Népszabadság online gyakorlatilag szó szerint lemásolta. Nem egy MTI-hírt, hanem egy megyei híroldal cikkét. Linket adnak rá, de szerzőként a "NOL" szerepel.

A magyar közélet gépezeteiből biztosan összekaparhatnánk egy egész játszótérre való homokszemet, de van, amelyik egymagában is szép.

Frissítés: ráadás mai homokszem, kihagyhatatlan!

Mégsem utáljuk az EU-t. Pár napja pedig még úgy volt, hogy Tárki felmérése szerint a magyarok 32%-a szerint jó nekünk az EU, 39% szerint inkább rossz, 22% szerint se nem jó, se nem rossz. A Véleményvezér meg is magyarázta, pont úgy, ahogy várni lehetett. Ma kiderült: összecserélték a 39 és a 22 százalékot, vagyis csak 22% szerint rossz nekünk az EU, 39% szerint se nem jó, se nem rossz, ami megfelel a sokévi átlagnak, semmi drámai változás. Micsoda nap!

6 komment · 1 trackback

Címkék: oktatás közélet magyarország tiltakozás GFG

A bejegyzés trackback címe:

https://hartland.blog.hu/api/trackback/id/tr195489350

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Breaking! 2013.09.02. 17:51:49

Breaking! A Tárki módosította múlt heti bejelentését. Ezek szerint a választóképes polgárok többsége szerint nem Bajnaiét, hanem Orbán Viktorét.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

panelburzsuj 2013.09.03. 12:25:15

Nem tudom, ki mit vár az elittől, de rövid távon én megelegednék azzal is, ha a nemelit maroz hajolna le, hogy egy talicska majom megtekinthesse: benn van-e még a zabszem?

Amíg bennszorong a jeles gabonamagv, addig sajnos itt tudok csak véleményt fűzni az ott feszegetett kérdéseidre.

Jáccunk ilyen körhintásot?

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2013.09.03. 16:01:16

@panelburzsuj: Ez itt egy nyugodt és kulturált blog, ide bárki bejöhet, de viselkedni kell. :) Folytathattok itt diplomáciai tárgyalásokat, de akkor a hangnem is olyan legyen. Beszólogatáshoz a mandinert ajánlom, ott nincs moderáció, fröcsögni én is oda járok. :)

panelburzsuj 2013.09.03. 16:24:30

@Holger Hartland:

Akar a lernai hidra diplomáciai tárgyalásokat ezzel a tolerancogóbajnokkal. Az elitről te tettél fel ott egy kérdést - de rimánkodnom már hadd ne kelljen, hogy hozzátehessem a magamét... :)

(Mondjuk az "Ebben a blogban jelenleg nem kommentezhetsz!" azért némi technikai akadályt is gördít a helyszíni kezdeményzés elé... )

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2013.09.03. 16:43:01

@panelburzsuj: Tudom, hogy az elites kérdésre akartál válaszolni. Csak mondom, hogy ide maroz is bejöhet, néha jön is, és akkor beszélgethettek, de a berendezés marad. :)

panelburzsuj 2013.09.04. 10:13:23

@Holger Hartland:

Bántottam én valaha?!?

(a berendezést, természetesen...)

maroz 2013.09.04. 12:48:15

Mekkora fless lenne, ha kiderülne, hogy ez a Tárki-ügy egy szándékos médiahekk. Mint amikor túrán a nagyarcú mindentudó kezébe rakunk egy betondarabkát és megkérjük, hogy ugyan, mondaná már meg, hogy az milyen kőzet, és hosszan fejtegeti, hogy valamiféle üledékes konglomerátum. :)
süti beállítások módosítása