Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Hartland

Je suis Ugocsa, qui non coronat.

Százhúsz ország közül GDP-ben a 34., optimizmusban és közérzetben a 117. Lakói az EU-ban a legszkeptikusabbak a rendszerváltással kapcsolatban. Melyik lehet ez a kemény ország?

"A baromi abszurd helyzetre az abszurd baromkodás pont megfelelő válasz." (H. Hartland)

"I hate conservatives, but I really fucking hate liberals." (Matt Stone, South Park Republican)

Friss topikok

Linkblog

Kultúrharc

2019.02.03. 01:36 Holger Hartland

Ezt még tavaly nyáron írtam, de annyira ráuntam a politikára, hogy vázlatban hagytam, pedig már majdnem kész volt. Pár mondatnál többet írni egyre értelmetlenebb, alig van valami új, kb. ott tartunk, ahol három éve. Most kirakom ezt, mert van még a blog iránt érdeklődő olvasó. De nem írom át, így marad. Mindenki eldöntheti maga, vicces-e a poszt és jól öregedett-e tavaly nyár óta.

*

Kultúrharc

Az ellenség lövészárka felett ülök a földsáncon. Leveszem a testemet védő, nehéz CiniPajzsot és rágyújtok. A ValóSisakot a fejemen hagyom. Győztünk, de a századpéká szerint orvlövészek még ólálkodhatnak a környéken, rasszizmusváddal, ami ugyan kis kaliberű fegyver és mostanra már úgy elhasználták, hogy a találata nem halálos, de akit fejlövés ér, kellemetlen ápolásra szorulhat.

Nézem az árokban fekvő ellenséges hullát. Felnyílt has, kifordult belek. FelháBomba végzett vele, állapítom meg. El sem jutott az agyáig, mi történt vele. Fiatal srác, tekintete döbbenten mered az égre. Akár én is lehetnék húsz évvel ezelőtt. A levetett CiniPajzsomra pillantok, aztán meglátom a halott fiú kezében a kis füzetkét. Lehajolok és elveszem. Naplóféle.

Hétfő. Az ellenség támadását meglepően könnyen visszavertük. Nem volt szükség a nácigránátokra sem, a gyalogságunk fasisztűzzel végzett velük. Hullottak, mint a legyek. Szinte sajnáltam őket.

Persze, hogy sajnáltad. Azok a puhány, lógós, megbízhatatlan konzervatívok voltak, direkt küldtük őket előre, miközben hátulról mi is megszórtuk őket pár FelháBombával. Teszt volt. Aki túléli, az a mi emberünk, aki elhullik, azért nem kár. Közben kipróbáljuk az új fegyvert.

Kedd. #Metoo-vetőkkel lőjük az ellenség feltételezett állásait, látótávolságon kívül, csak a térkép-koordináták alapján. Szerintem teljesen vaktában lődözünk, a parancsnokságunk nem tudja, mit csinál, csak csinálni akar valamit. Remélem, nem pazaroljuk a lőszert hiába.

Na bazmeg, most már tudom, ki nyírta ki a színházi deszantosaitokat, mert nem mi. Látom, tüzér voltál.

Szerda. Tűz alatt vagyunk, megerőszakolt nők hullanak mindenfelé. Bemértek minket! Szerencsére itt vannak a szexizmus-szakcsapatok, akik ártalmatlanná teszik a fel nem robbant aknőket és előkészítik őket sajátoldali felhasználásra. De nem sikerül, nem passzol az űrméret a #metoo-vetőinkkel! Állítólag azért, mert a nők fehérek és középosztálybeliek, a tettesek pedig... nem írom le az m betűs szót. Valaki a múltkor kimondta, erre azonnal ott termett két katonai rendőr, és elvezették. Este Trianonban elcsatolt magyar területek potyognak ránk. Ezek nem tudják, hogy immunisak vagyunk rájuk?

Tudtuk, hülyegyerek. Mi tudtuk. Az ezredes nem tudta. Meg hát a sógora nagy tételben szállított a seregnek elcsatolt földdarabokat, nyilván nem ingyen, és akkor már el kellett lőni valahová.

Csütörtök. A tegnapi támadás után erősítést ígértek, de csak egy szakasznyi sértett akadémikus érkezett. Rögtön kimennek a vonalba, ott sétálgatnak, mintha immunisak lennének a tűzre, publikációs jegyzékekkel lövik az ellenséges állásokat, onnan röhögés hangját hozza a szél, aztán az első, ellenük írt cikktől kapott horzsolás után felcserért meg ENSZ-csapatokért kiáltoznak. Hihetetlenül kiábrándító.

Na öcsi, neked legalább volt miből kiábrándulnod. Még volt.

Péntek. Valami új fegyverrel lőnek minket! Nem tudjuk, mi ez, de az embereink sorra robbannak fel! Védelem kell! Hol a dédnagymama? Hozzák már a dédnagymamát!

Hű, baszki. A dédnagymama. Visszapattan róla minden, tartunk is tőle rendesen. Szóval itt volt nálatok? De akkor hogy veszíthettétek el ezt az állást?

Kétségbeesetten rádiózom a dédmamáért. Nem találják! Sorra potyognak közénk a gránátok. Öt méterrel odébb egy lány felrobban. Ismertem a tüntetésről... De most ide hullik egy gránát, pont elém. Sistergő fehér golyó. Kinyílik, cédula van benne. Az van ráírva:

GRATULÁLUNK AZ AFRIKA-VÁLOGATOTT VB-CÍMÉHEZ! FRANCIA NÉGEREK, NÉGER FRANCIÁK!

Ez felhá

Bumm. Így jártál.

- De tényleg, hol van a dédnagymama? - tűnődöm félhangosan.

- Ellőtték - Megpördülve látom a századpéká vigyorgó fejét. Aztán elkomolyodik. - A hírszerzés hosszú ideje figyeli, ahogy a darabjait kilövik ránk. A számításaik szerint a fele még megvolt. Valaki odaát pánikba eshetett, mert ami maradt belőle, azt úgy, ahogy volt, kilőtték ránk.

- Na de... az hatalmas pusztítást végzett volna... mi pedig nem észleltünk semmit...

- Mert rohamoztak. De nézzen csak arrafelé, katona! Látja az ezredünk másik két zászlóalját a centrumban és a balszárnyon? Ugye, hogy nem? Nem látja. Na látja. Erről beszélek.

Nagyot nyelek. Két teljes zászlóalj. Csak a FelháBombának köszönhetjük, hogy ezek szerint az ezred egyetlen megmaradt zászlóaljaként bevettük ezt az állást. Próbálom összeszedni magam.

- És a dédmama? Megtalálták? Mi lesz most vele?

- Azt fogjuk tenni vele, amivel a legtöbbet ártjuk az ellenségnek. Tisztességgel eltemetjük. Na jöjjön, katona, fogja az ásóját, van egy kis feladatom a maga számára.

Fáradtan elvigyorodom, fölveszem a CiniPajzsot és föltápászkodom a sánc tetejéről.

5 komment

Címkék: humor fekete humor kultúrharc

A bejegyzés trackback címe:

https://hartland.blog.hu/api/trackback/id/tr114018074

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

F.M.J. · http://magan-galaxis.blog.hu/ 2019.02.03. 11:06:53

Csak az érdekelne, hogy miért kellett ezen fél évet csücsülnöd?
Egyszerűen jó. +1

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2019.02.03. 15:45:17

@F.M.J.: Ahogy írtam: unalomból. :) A politika unalmas lett. Ugyanaz megy évek óta, mert a balliberálisok nem értenek a szóból, de a tettből sem. Leállt a blog, de aztán kommenteltetek itt páran, te írtad, hogy érdekelnének még posztok, akkor legyen, de mielőtt újat írnék, jöjjön ez, ha már majdnem kész volt.

F.M.J. · http://magan-galaxis.blog.hu/ 2019.02.03. 16:31:43

@Holger Hartland: Persze, igazad van, az ellenzék túlnyomó többsége retardált, és ennek megfelelően is nyilvánul meg, de hogy unalmas lenne, azt vitatnám. Épp délelőtt néztem a Jobbik két prominensének beszédét a saját TV-jük felvételéről. Nincs az az agyroppantó abszurd humor (pedig én nagyon bírom azt a stílust), amin jobban szórakoztam volna. Az a tengernyi orbitális marhaság, amit összehordtak, hát nem akármi.

Pesze a többi sem marad el tőlük. Ami azt illeti, amíg nem onnan indul a kormánykritika, hogy kimondja a látható valóságot, és onnan vázolja fel, hogy miképp lehetett volna mégjobban, vagy ők hogy oldanák meg, hogy innen messzebbre jussunk, addig a Fidesz minden amúgy tényleg elgondolkodtató ballépése ellenére nyugodtan kávézhat.

Ezen a degenerált ellenzéken csak az idő fog segíteni, ahogy lassan lecserélődik természetes úton az a választó tömeg, akik pontosan tudják, hogy ezek minden kormányzati lehetőségükkel ugyan úgy éltek vissza, és mindig ugyan oda juttatták az országot, csak egy kicsit mindig mélyebbre. A félelmük szerintem az, hogy nem mind élheti meg azt a múmiakort, így a jelenlegieknek nem sok esélyük van. Talán majd a következő generáció, de ha azok meg Nagy Blankákból állnak, akkor a következő generáció Fidesze is nyugodtan kávézgathat.

F.M.J. · http://magan-galaxis.blog.hu/ 2019.02.08. 16:08:30

@Holger Hartland: "A politika unalmas lett."
- Ma dobta fel a youtube. Nem mondanám unalmasnak. Valójában jabb mint a kabaré, annyira idióta: www.youtube.com/watch?v=2i8RmSp_KEI

Mihint · http://mihint.blogspot.com 2019.02.26. 23:35:23

Elég rémes képet fest, jó lenne, ha csak a fele volna igaz, azonban nem.
Valójában a mai napig nem értem, mi szükség van erre, azonkívül, hogy az emberhez hozzátartozik a "reménytelen küzdelem" ethosza, éppúgy, mint a bőre.
süti beállítások módosítása