Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Hartland

Je suis Ugocsa, qui non coronat.

Százhúsz ország közül GDP-ben a 34., optimizmusban és közérzetben a 117. Lakói az EU-ban a legszkeptikusabbak a rendszerváltással kapcsolatban. Melyik lehet ez a kemény ország?

"A baromi abszurd helyzetre az abszurd baromkodás pont megfelelő válasz." (H. Hartland)

"I hate conservatives, but I really fucking hate liberals." (Matt Stone, South Park Republican)

Friss topikok

Linkblog

Vécékefe lesz a baloldali ellenzékből

2014.03.07. 11:38 Holger Hartland

Az "Összefogás", majd a "Kormányváltás" után ismét új nevet talált magának a baloldali pártszövetség. Mint ma reggeli sajtótájékoztatójukon Mesterházy Attila bejelentette: a szövetség hivatalos neve mostantól "Vécékefe".

- Aminek az eltakarítására vállalkozunk, ahhoz ez a név illik - indokolta meg a névváltoztatást a szocialista politikus - Világos üzenetet küld a szavazók felé, hogy kik vagyunk és mihez kérjük a támogatásukat.

- Ööö... igen - tette hozzá Bajnai Gordon.

A sajtótájékoztatón Gyurcsány Ferenc is megszólalt: - A "Vécékefe" név illik ránk. A vécékefe szaros is, büdös is, az ember kezet mos a használata után, de nélkülözhetetlen kelléke minden vécének. Az országból a Fidesz négy év alatt szaros budit csinált, pedig mi patyolattisztán adtuk át, a kutyafáját! Nem kell szeretni a vécékefét, nem kell szeretni bennünket, csak tessenek szépen ránk szavazni! Elvégzünk minden piszkos munkát!

A neve elhallgatását kérő Karácsony Gergely szerint nem volt egészen jó ötlet az új név, mert az elkergetett ukrán elnök arany vécékeféjére asszociálhatnak a választók, az internetezőknek pedig Fodor Gábor és ez a poszt juthat az eszükbe, így ő a "Műanyag Vécékefe" nevet javasolta. Ám a megbeszélésen részt vevő szocialista politikusok azt mondták neki, hogy ne köhögjön a bolha, mert nincs neki tüdeje, örüljön az egyéni képviselő-jelöltségének és 55. helyének a választási listán.

A Fidesz szóvivője üdvözölte a Vécékefe Pártszövetség új névválasztását, rámutatva, hogy van is mit eltakarítaniuk a saját házuk táján. Hozzátette: a nyilvános vécék állapota világosan megmutatja, hogy a magyar emberek nem kérnek a Vécékeféből. Eközben a felcsúti polgármesterhez köthető Vécékefe Kft. névbitorlás miatt feljelentést tett a baloldali pártszövetség ellen.

24 komment

Címkék: humor paródia álhír ellenzék villámposzt

A bejegyzés trackback címe:

https://hartland.blog.hu/api/trackback/id/tr745848247

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

maroz 2014.03.07. 13:47:27

Esse rossz. Nekem tegnap a "Waldo" név ugrott be. Csinálni kéne ugyan hozzá spéci szavazólapot, de legalább lenne a dologban egy kis izgalom is, meg egy kis játékosság is, "Where's Waldo?", tán még én is elmennék szavazni. :)

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2014.03.07. 14:57:37

@jose maria padilla: Ezt most kimoderálom, kitiltás nélkül. Ez viszonylag kulturált blog, mindenki ehhez tartsa magát, ahogy én is. A hozzászólás elfogadható formában így nézne ki:

"de szar.
és figyelje, hogy kiknek fog ez tetszeni. és mégiscsak gondolkodjon el."

A válasz: nem számít, hogy kiknek tetszik. Nem pályázom semmire, még a Hírcsárda blognál sem, nemhogy máshol.

Mihint · http://mihint.blogspot.com 2014.03.07. 18:51:33

@Holger Hartland: Ez egy nagyon szomorú eset, véleményem szerint rosszul tette, kifejezetten jól mutatott volna Magánál ez a hozzászólás:)
Magam részéről a vécékefe érdektelen, a Maga hozzáállása viszont érdekes. Ezért mondom én is, hogy ez az írása szar, ha nem tetszik, hát moderáljon engem is.
Nyilván nem gondolhatja, hogy befolyásolni akarom :)

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2014.03.07. 19:17:49

@Mihint: Mi szomorú? Az ellenzék röhejes bénázása vagy az, hogy moderálok? Most ott vannak a szabályok jobbra. Mondja, mi a gond? :)

Nyugodtan lehet szarnak nevezni a posztot, az belefér még az itteni viszonylag civilizált és nyugodt légkörbe is. Embereket egy általában ellenszenvesnek tartott rágcsáló állat nevével illetni, azt viszont itt nem lehet. Itt nem. Itt viselkedünk. Nem baj? :)

Padilla úgy tűnik, valamilyen rejtélyes okból félt engem bizonyos emberek rokonszenvétől. Maga is? Elmondhatják szépen civilizáltan, itt bárki hozzászólhat szépen civilizáltan, padillát sem tiltottam ki, csak a kommentjét moderáltam.

Mihint · http://mihint.blogspot.com 2014.03.07. 19:35:19

@Holger Hartland: Civilizáltan mondhatom, nem féltem én Magát semmilyen "áramlattól", megfelel maga magának. Másra akartam utalni, azonban úgy tűnik, ennél nyíltabb állásfoglalásra hív fel. Nos, én sem tudok jó szívvel gondolni egy olyan csapatra, akik közreműködtek ama "hírös" eseményben, melyben realtime valamelyikőnk kárt szenvedett. Írhatom ezért reájuk azt a jelzőt, hogy patkánycsapat?
Az, hogy összefüggésbe hozza Magát valaki velük, az valami féltés, vagy sértés?
Padilla szerintem kedveli magát, máskülönben nem írkálna Magához, ezt magyaráznom kell? Mert ha igen, akkor a magamét is, azt pedig nem szeretném:)
Egészen egyszerűen csak azt kifogásoltam, hogy - bár lett volna más eszköze - mégis kitörölte, és nem ellensúlyozta, pedig nem gondolom hogy ártó szándékkal történt volna a hozzászólás.
A nyugodt légkörre való ügyelését amúgy nagyra értékelem, nem úgy, mint a posztját, ami az eddigiekkel ellentétben teljesen "ballib" partitúrára íródott, és Magától pl. én sem erre számítottam. Eddig úgy tűnt, hogy Maga gondolkodni is szokott, ha a kampányba akar beleszállni, semmi gond, de ezt jó tudni.

Sapika 2014.03.07. 21:17:53

Nagyon tetszik! Mókásan foglalja össze a lényeget.

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2014.03.07. 21:32:51

@Mihint:
1) A "hírös" esetet megtárgyaltuk, fölösleges újra.
2) Itt senki sem nevezhet patkánynak senkit. Senki, senkit.
3) Engem vincentesnek vélni nem sértés, hanem fárasztó butaság. :)
4) Igen, töröltem a kommentet. Itt moderáció van. Aki kommentelni akar ide, az tegye civilizáltan, és akkor nem törlöm.
5) A poszt "ballib partitúrára íródott?" Az lenne a ballib partitúrában, hogy az ellenzék egy szaros vécékefe? Meg a gyurcsányos, karácsonyos, fodoros bekezdések is onnan vannak? Nem hiszem.
6) Gondolkodni szoktam, kampányolni nem. Optikai csalódás lesz. :)

Mihint · http://mihint.blogspot.com 2014.03.08. 05:30:50

@Holger Hartland:
1, Rendben.
2, Tudomásul vettem.
3, OK.:)
4, Az Ön blogja, itt Ön az úr.
5, Ez csak egy érzés részemről, majd később megpróbálom megmagyarázni.
6, Az jó :-)

szempontpuska 2014.03.08. 10:48:43

Lehet, hogy a lehető legrosszabbkor kommentelek ide, de teccett a poszt :-)

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2014.03.08. 21:50:29

@Mihint: Ugyan már, nem "úr" vagyok, hanem csak házigazda. És vannak szabályaim, ahogy minden házigazdának, minden vendégségben. De azok betartásával bárki bejöhet. Padilla sincs kitiltva, továbbra is kommentelhet, és még a törölt kommentjét is megismételtem a durva rész átfogalmazásával, tehát nem veszett el

A blogoszféra nagy része őrültekházának tűnik, ezért úgy gondoltam, ránk fér egy kis normalitás. Egy poszt alatt elférnek olyanok kommentjei, akik máskor talán behúznának egyet egymásnak. (Megjegyzem, arra is megvannak a civilizált, sportszerű keretek! :))

@szempontpuska: Nem, a lehető legjobbkor. :)

Mihint · http://mihint.blogspot.com 2014.03.09. 19:21:52

@Holger Hartland: Rendben, megbeszéltük. Az őrültekházával való egyetértésben csak az tart vissza kissé, hogy jómagam is tagja vagyok, ezáltal nem ér a nevem :) persze értem, mit mond.
"Egy poszt alatt elférnek olyanok kommentjei, akik máskor talán behúznának egyet egymásnak."
Meeccsoda képmutatás :) vagy legyenszépavilágizmus? Tulajdonképpen rokonszenves on-line szocializációs tréningkísérletnek tűnik, nincs ellenemre :-)
A posztról még egy kicsit: igazából az fárasztott le, hogy ezzel a vécékefe-poénnal beszállt Maga is a sehovasevezető pol-adok-kapok-kuszmába, ez pedig nálam nem illeszkedett bele az eddigi vonalba, amit idáig húzott. A ...őőő izé blog szempontpuska kivételével, aki néminemű egyéb színeket is csempészik az amúgy nagyon tanulságos írásmenetbe, nos ők szinte az aktuálpolitika érverésén tartván kezüket csapnak ide-oda, megfontolva, de haladva. Ennek okán, vécékefés posztját éppen ott is olvashattam volna - mint mondtam, ez csupán egy érzés, ennyire sikerült kifejteni :-)
Remélem, azért nem bántottam meg ezzel.

Én, a magam naivitásával valóban pártolom a pártokon felül (vagy alul) álló véleménycsoportosulásokat, és főként a valódi vitákat, melyek nem a pártokról, vagy azok megítélése következtében felépülő klikk-csoportok adok-kapokjáról szól(na), nekem jó hír lenne, ha ez például itt sikerülne. Jól is esne valódi dolgokról beszélgetni, így virtuálisan :)

p.s. mára már nem szolgálok több oximoronnal ;-)

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2014.03.10. 18:46:28

@Mihint: Az őrültekházának mindannyian tagjai vagyunk. :) Máshol én is kommentelek néha behúzósakat, bár egyre kevésbé, mert nem látom a dolog értelmét. Igazából a politikai blogolásnak sem nagyon, mivel akkora civil vagyok a szó igazi értelmében, hogy na, és egyre fölöslegesebbnek érzem, hogy egy kívülálló nyilvánosan hozzászóljon. Egyébként meg tulajdonképpen azért hoztam létre a blogot, hogy novellákat írjak szórakozásból, csak politikai posztot írni sokkal könnyebb. Vissza kellene térnem az eredeti célhoz.

Nem vagyok legyenszépavilágista, mert nem szeretem a teljesen lehetetlen küldetéseket. :) Egyszerűen csak annyi őrültekháza-blog van, hogy azt már unom, ezért elhatároztam, hogy ez a hely normális lesz. Az "őőő...izé blog" szerzőivel is voltak szalonképesnek nehezen nevezhető vitáim, pl. a nevezetes ügyről, de sosem itt. Csak máshol. Itt nem. Ami azt az ügyet illeti (és előtte volt egy másik is), amit azzal kapcsolatban publikusan le lehetett írni, azt már nagyjából mindenki kiírta magából, ők ismerik a véleményemet, én ismerem azt övéket, mindenki ismeri mindenkiét, fölösleges újrakezdeni, vagy ha valaki akarja, menjünk át a mandinerre és játsszuk le ott. :)

Vincentesnek érzi a posztomat? Legfeljebb abban az értelemben, hogy ha a baloldali ellenzék a vécékefe, akkor az burkoltan minősíti a kormányt is. :) De hát sajnálom, ezt gondolom, úgyis mint egykori Fidesz-szavazó. Azért a poszt szerintem az ellenzékre nézve sem éppen hízelgő, de nem mértem le patikamérlegen, olyanom nincs. Lehet, hogy a választások után nem is írok többet a politikáról, hanem csak novellák lesznek a maradék három olvasónak. :)

maroz 2014.03.11. 16:02:37

@Holger Hartland: "Egyszerűen csak annyi őrültekháza-blog van"

Khmmm... ;)

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2014.03.11. 18:34:38

@maroz: Ez most lassan esett le... nem láttam a filmet.

Sapika 2014.03.11. 18:54:06

@Holger Hartland: "Lehet, hogy a választások után nem is írok többet a politikáról ..."
Azért annyira békésnek és nyugodtnak nem tűnik a jövő :-(

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2014.03.11. 21:44:17

@Sapika: Nem azért. Kezdek túl sokat tudni. Egyre több politikai bloggerről áll össze a kép, néha ugyan bizonytalanul, de azért elég egyértelműen rondán. És van olyan kép, amin rendes ember ne akarjon rajta lenni.

maroz 2014.03.11. 22:20:50

@Holger Hartland: Elvi oka van a nemlátásnak, vagy csak így alakult?

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2014.03.11. 22:46:10

@maroz: Valahogy kimaradt. Egyszerű műveletlenség. :)

buta_lúd (törölt) 2014.03.12. 16:05:38

@Holger Hartland: "amit azzal kapcsolatban publikusan le lehetett írni" -Ezt nem (sem:) értettem még meg, hogy milyen lelkialkatú hús-vér nemcivil-emberek, milyen indokból írnak nicknéven, viszont akkor is csak utalgatva, de állati vehemensen mocskos esetekről, holott akik pofozkodnak, azok nagy része tudja pontosan, hogy miről-kiről van szó.
Az egész sokszor olyan mint egy bukásra ítélt blikk-story-mónikasó.
Persze, a tantrikus szexnek is meg van a szépsége... :)

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2014.03.12. 23:01:49

@buta_lúd: Tán a közönséget hülyítik, akár a blikk-story-mónikasó.

JuAn 2014.03.13. 21:43:19

@Holger Hartland:
Pedig nem rossz film, sőt, megtekintése után mégis így szólt az egyik moly a másik molyhoz: Nem tudom, de valahogy a könyv jobb volt.

az egyik moly :)

Más.
Tuti jártam már itt rendes méretben is, de csak a fenti moderálás után vettem észre a Moderálást a jobb hasábban. Mindkettő tetszik.
süti beállítások módosítása