Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Hartland

Je suis Ugocsa, qui non coronat.

Százhúsz ország közül GDP-ben a 34., optimizmusban és közérzetben a 117. Lakói az EU-ban a legszkeptikusabbak a rendszerváltással kapcsolatban. Melyik lehet ez a kemény ország?

"A baromi abszurd helyzetre az abszurd baromkodás pont megfelelő válasz." (H. Hartland)

"I hate conservatives, but I really fucking hate liberals." (Matt Stone, South Park Republican)

Friss topikok

Linkblog

Ez a blog bezár (visszavonásig)

2014.04.03. 19:09 Holger Hartland

Kedves Olvasók!

Ezt a blogot határozatlan időre bezárom. Nem mondom, hogy "örökre", mert nem tudhatom előre - ha úgy hozza kedvem, akkor újra írok majd ide. Most viszont egy ideig nem. A politikai-közéleti blogolás vonzó műfaj, mert a politikához pont ugyanúgy ért mindenki, mint a focihoz, és könnyű írni róla. Három év után után viszont ezt is meg lehet unni. Ha pedig már nem olyan szórakoztató, akkor abba kell hagyni. Az ember ideje véges, ezért be kell osztani, még a szabadidőt is, és meg kell válogatni, mire érdemes fordítani, és mire nem.

A parlamenti választás remek alkalom, hogy az ember befejezze a politikai blogolást. Bármi lesz az eredmény, Magyarországon lezárul egy korszak és kezdődik egy új. Akár bejön a papírforma és megszilárdul a NER, akár meginog, akár átalakul, akár megbukik - ezt már vitassátok meg nélkülem.

A blog minden olvasójának köszönöm a figyelmet és a hozzászólásokat.

Nem búcsúzom el, mert van az itteni szórakozásnak egy olyan formája, amelyre továbbra is szívesen áldozok a kevés időmből: ez pedig a novellák, mesék és történetek írása. Néhányat itt is írtam, de most szeretnék egy olyan blogot, ahol csak ilyen írások lesznek. Hamarosan jelentkezem az új bloggal.

Üdv mindenkinek:

Holger Hartland

Utóirat: már meg is van az új blog: nyitottfiok.blog.hu. Egyelőre csak egy nyitóposzt van rajta, de ha lesz más is, teszek erre a blogra is linket rá külön posztban, hogy aki itt keresne, odataláljon.

11 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hartland.blog.hu/api/trackback/id/tr705901795

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sapika 2014.04.03. 21:51:49

Kár, mivel nekem például kimondottan tetszett.

Viszont senkitől sem kívánhatjuk, hogy itt bassza el az idejét ahelyett, hogy a másik valóságban törődne a boldogulásával, szeretteivel, jövőjével.

Azért örülök, hogy nem törölted ki a blogot. Többek között pár, számomra kedves diskurzus is megmarad itt így, az internetnek ebben az eldugott, lassan feledésbe merülő sarkában.

És persze nem is biztos, hogy örökre megszűnik. Amint a kissé szakállas vicc is mondja:
Írországban Patrick feleségéhez becsönget egy sörgyári kolléga.
-- Sajnos Pat belefulladt az utóérlelő sörmedencébe.
-- Jaj, jaj, istenem, borzasztó … … De hát senki sem akadt, aki kihúzta volna?
-- Dehogynem, kihúztuk mi, háromszor is ..

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2014.04.03. 22:58:13

@Sapika: Örülök, hogy tetszett. Eszem ágában sincs törölni, elvégre vállalható. Csak hát: próbáltál már blogot írni? Ha nem pénzért vagy pártbloggerként ír valaki, akkor jókora fanatizmus kell hozzá, mert meg lehet ám unni. Nem vagyok eléggé fanatikus. Időm sincs elég, munka van meg család, és ami ezeken túl marad, azt az időt okosabban akarom használni. A hármassal kezdődő életkor az az évtized, amikor az ember lassan rájön, hogy az ideje véges, és be kell osztani. Persze aki nálam okosabb, az már korábban rájön. :)

De nem tűnök el, jön a következő blog, ahonnan kizárólag amatőr prózairodalmi próbálkozásokkal fogom riogatni az olvasókat!

szempontpuska 2014.04.05. 09:47:48

@Holger Hartland: Blogot terápiás jelleggel is lehet írni, no meg hobbyból. Az viszont igaz, hogy függőséget okozhat (nem csak az írása, de az olvasása is).
A korai mandiner vs. vincent kommentvita paródiája (most nincs időm visszakeresni) felejthetetlen volt. Asszem akkor szoktam ide, meg a hsz-eid olvasgatására.

Zárásként csinálhattál volna egy "kedvenc posztjaim" remixet, vagy poldaddy szavazást róluk.

Novellákat közzétenni bátor dolog, már-már exhibicionizmus - ami ugyanannak a függőségnek egy másik formája :-p

Én egy 1993-ban nyitott fájlban találtam saját írásokat. Néha - magam előtt is titkolva - elolvasom és tetszenek. Na éppen ezért soha nem merném kiposztolni őket :-)

Farewell HHH!

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2014.04.05. 16:22:39

@szempontpuska: Két ilyen paródia volt:

hartland.blog.hu/2011/05/06/orlodunk_vincent_igy_irtok_ti_5

hartland.blog.hu/2011/10/27/a_nagy_mandiner_vincent_menet_igy_irtok_ti_8

Novellát közzétenni teljesen oké, csak a szégyenlősök és az alacsony önértékelésűek félnek tőle. :) Irracionálisan. Mert ugyan mi bajom lehet? Hogy leszólják? Vagy kinevetnek? Na és? Ha van olyan írásod, ami saját magadnak tetszett, akkor tedd csak ki. Hátha tényleg jó. Ha meg nem, akkor nem történt semmi. Ha egy életet egy vállalhatatlanul ciki hobbinovella romba dönt, azzal az élettel valami már előtte sem stimmelt.

szempontpuska 2014.04.05. 17:07:26

@Holger Hartland:
Ad 1. Igen! igen! Ezek szerint kettő is volt, de nekem a felső jobban tetszett!!!
És volt még egy álkommentfolyam, amikor a szereplők beragadtak a posztba. Az már szürreálisan jó volt. Imádom az ilyesmit (v. olyasmit?.

Ad 2. Az önbizalomhiány olykor nagy felhajtóerő lehet. Én már csak tudom :-). De vannak olyan dolgok, amiket az ember csak a saját örömére/szórakoztatására alkot. Ilyen volt amikor egyetemista koromban maketteket gyártottam és diorámát terveztem...
Nem attól félnék, hogy leszólják vagy kinevetnek, hanem sokkal inkább attól, hogy rámutatnak, miért rossz, gyenge, hibás stb. és onnantól már nem tudnám élvezgetve visszaolvasni, mert felnyitották a szemem.

De nem döntötte romba az életemet a Dán mese sem, pedig arra instant kritikát kaptam :-)

Ps. Ha beindul a novella blogod, majd talán egyszer ha vendégposztnak elküldöm a kedvencemet :-)

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2014.04.05. 21:38:48

@szempontpuska: A bentragadós az Görög Tódor vendégposztja volt:

hartland.blog.hu/2011/04/30/polgarhaborut_most_igy_irtok_ti_4

Szürrealizmus a novellás blogomon is lesz. Itt is voltak novellák, elég szürreálisak, és a (szerintem) jobbakat kiteszem az új blogra is. (Ezt sem zárom be végleg, végül is a politika érdekel, és ha lesz időm és motivációm, esetleg írok.)

Ha valaki rámutat, hogy miért nem jó egy írás, az a legérdekesebb. Akár igaza van, akár nem, tanulságos. Az élet egyik értelme pedig az, hogy tanulunk.

Szerintem a novelládat inkább a Vincenten tedd ki, ott sokkal többen látják, és több visszajelzést kaphatsz rá. (Vagy az a cél, hogy minél kevesebben lássák? :)) Az enyémnek valószínűleg mindig is kevés olvasója lesz.

Szindbad 2014.04.05. 23:08:32

Kár, én is szerettem.

szempontpuska 2014.04.06. 10:00:34

@Holger Hartland: ja és amit hiába kerestem abban a két paródia posztban (de sosem mertem megkérdezni), hogy vmelyik álnick én vagyok-e?

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2014.04.06. 20:44:48

@szempontpuska: Nem. Ahhoz jellegzetesebb, parodizálhatóbb stílus kell. :)

szempontpuska 2014.04.07. 01:28:06

@Holger Hartland: Óhhbazzz!
Meg vagyok sértve* :-)))

*de mindvégig ebben a magyarázatban reménykedtem
süti beállítások módosítása