Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Hartland

Je suis Ugocsa, qui non coronat.

Százhúsz ország közül GDP-ben a 34., optimizmusban és közérzetben a 117. Lakói az EU-ban a legszkeptikusabbak a rendszerváltással kapcsolatban. Melyik lehet ez a kemény ország?

"A baromi abszurd helyzetre az abszurd baromkodás pont megfelelő válasz." (H. Hartland)

"I hate conservatives, but I really fucking hate liberals." (Matt Stone, South Park Republican)

Friss topikok

Linkblog

Őrlődünk, Vincent! (Így írtok ti 5.)

2011.05.06. 19:30 Holger Hartland

Mai vendégszerzőnk az "Örülünk, Vincent?" bloggere, aki Görög Tódor politológus minapi elemzésén elgondolkodva úgy döntött, gyurcsányozik egy kicsit. Vendégszerző persze nemigen jöhet ide anélkül, hogy meg ne kérdeznénk a kommentelőket is. Az ő véleményük a poszt után következik.

*

A Fucking Liability
Írta: Nemszázas

Évek óta jobbnál jobb gegekkel érvekkel fikázzuk cáfoljuk és bíráljuk mindazt, amit a Fidesz mond és tesz. A Fidesz-rezsimet ezzel mi rég meg is buktattuk volna, ha nem olvasná a Vincentet naponta Gyurcsány Ferenc, és nem nyúlná le a legjobb szövegeinket. Ezek után meg persze nem hisz nekünk senki, össze vagyunk gyurcsányozva, őrlődünk is rendesen. Be kellett látnunk, hogy Görög Tódor pop-politológusnak igaza van: a közbeszédet nem a pártszimpátia, hanem a pártok utálata határozza meg, és aki csak az egyik pártot bírálja, az összekenődik a másikkal. Ezért úgy tudjuk magunkat a Bajnai-árva Oszkó-árva Bokros-árva neolibkon helyzetébe pozicionálni, ha szidjuk egy kicsit a lotyaszájút is.

Bár Gyurcsány Ferenc elhiteltelenedését a jobboldali sajtópribékeknek is köszönheti, lejáratódásáért senki sem tett többet, mint saját maga. (Figyelik ezt a finom önpozicionálást?) Ma már csak egy lelkes, de borzalmas törzsközönséget vonz. (Amelynek egy része mostanáig talán minket is lájkolt, de mostantól kérjük, ne tegye. Ja, és az LMP is hülye.) Lehet utálni a kétharmadot, és nálunk jobban kevesen utálják, de amikor a kétharmad miatt kesergünk, ne felejtsük el, hogy erre vonatkozóan a Fidesz egyik régi szlogenjében van az igazság: "Gyurcsány a hibás". Ez az ember akkor használná a legtöbbet az ellenzéknek, ha Canossát járna Felcsúton és belépne a Fideszbe.

Sajnos nem veszi észre magát. Sajnos még az sem jut eszébe, hogy beragasztott szájjal és hátrakötött kézzel (gondoljunk a blogjára is!) tiltakozzon a médiatörvény ellen, és utána úgy is maradjon mint a tiltakozás eleven szobra (pápai gyerekként lehetőleg egy Veszprém megyei múzeum pinceraktárában egy két és fél méter magas láda mögött). Külön dühítő, hogy még a Corvinus Egyetem felszámolása ellen is kiállt. Ezek után siralmas jövőt jósolunk a Közgáznak. A Mandiner blognak viszont mai finom pozicionálásunk jegyében dicséret jár az egyetemet védelmező posztjáért. Ígérjük, egy ideig nem fogjuk bántani őket - mondjuk risotto következő posztjáig, vagy ameddig mi úgy gondoljuk. Fidesz-ellenességünk viszont ezek után is töretlenül megmarad, és most meglepő módon éppen ennek jegyében üzenjük az elkúrónak:

Gyurcsány, takarodj!

Kommentek

Őrült Vince
@heiha_29435
Húgyagyú.

Borzaskerge
@heiha_29436
Barom.

savó
@jobbostroll
Hülye fasz.

Nemszázas
@jobbostroll
Seggfej.

gonoszbanya
@risotto: Pázmányos idióta.
@telkytánya: Kretén.

Farkass
@gonoszbanya
Hol vannak azok a kommentek, amikre válaszoltok?

gonoszbanya
@Farkass
Kimoderáltuk őket. Úgy vállaltuk a vendégszerzőséget, ha moderálhatunk is. Nem tűrünk ám akármilyen hangnemet a posztjaink alatt.

Nemszázas
@heihaj_29437
Azt hiszed, visszaengedünk? :)))

gonoszbanya
@mandiszerkesztő:
Férfiprostituált. Rezsimpribék bérgyilkos.

(Elnézést, elfelejtettem, hogy mi szigorúan polkorrekten gyalázkodunk. Egyébként kár, hogy téged már ismer mindenki az igazi neveden is, pedig most de ideírtam volna.)

balostroll
Megszüntetik Átszervezik Feldarabolják Nem is szüntetik meg Megszüntetik a Közgázt! Fociakadémiára bezzeg van pénz!

Őrült Vince
@balostroll
A Közgáz megszüntetéséről azt hallottam, hogy Eltolcsy György Nemortodox Közgazdaságtani Egyetem-Begyedem lesz helyette, és Rovar Ulászló lesz a
rektor.

Nemszázas
@Őrült Vince
Rovar Ulászló elmebeteg.

jviznyeleti
@Nemszázas
Miféle közgazdász vagy te? Rovar Ulászló a közgazdaságtan racionális-önérdekű emberképének megtestesítője: azt a tevékenységet űzi, amiben komparatív előnye van. :)))

balostroll
Ostoba, szánalmas poszt! Nem Gyurcsány miniszterelnök úr a hiteltelen, hanem ti, akik őt szidjátok, és ezzel a Fidesz szekerét toljátok!

szocibolondja.
Gyenge poszt. Ha Gyurcsány tehet Orbánról, akkor Megyó hibája Gyurcsány, Orbán hibája Megyó, és így vissza Szent I. Istvánig, vagy Árpád fejedelemig. Amiből az következik, hogy hülyenép ez, tényleg.

Ember Tamás
Hihetetlen, hogy a Galamuson kívül senki sem képes felfogni: a kriptofasiszta-klerikális új hatalom csak összefogással győzhető le. Gyurcsány Ferenc sem hibátlan, de aki őt most, ebben a mai helyzetben kritizálja, az ezt az összefogást gyengíti, vagyis a Fidesz érdekeit
szolgálja. A Vincent most kiírta magát a tisztességes blogok közül. Mindig is lelkes előfizetője voltam, de mostantól nem olvasom.

bikkmakk
Nocsak, a gyurcsányisták osztják a vinszenteket? Én már csak egy kávét kérek. Nyöhehe.

gonoszbanya
Ezt a kommentet San Mercado Libre fovarosabol, Abracadabrasbol irom, ahol eppen konferencian vagyok. San Mercado Libre kis latin-amerikai orszag, ahol sokaig nyomor es banankoztarsasag volt. Az orszag elnoke, Francisco Gasembro y Perverz reformokat akart bevezetni, de helyette naponta szeretkezett egy-egy kecskevel, ami az orszagban akkor meg teljesen elfogadott szokas volt, csak nem illett beszelni rola. Egy napon ellenfele, Arturo Autoridado y Pension El Rablo hivei nyilvanossagra hoztak egy titkos hangfelvetelt,
amelyen Gasembro nyiltan beszelt arrol, hogy o a kecskenek egy masik testnyilasat hasznalja, mint ami szokasban volt. Ez volt az un. elkuras. Gasembro meg is bukott, Autoridado került hatalomra, es innentol kezdve Gasembro un. non-electable politikus lett. Na most en azt gondolom, hogy ilyen politikus Gyurcsany Ferenc is.

szocibolondja.
@gonoszbanya
Francisco Gasembrót valószínűleg a Fidesz ottani megfelelője hajszolta bele a botrányba, pedig ő csak állatbarátként szeretni akarta a kecskét. Ahogy Magyarországon is 13 éve az történik, amit Orbán Viktor akar. Őt kellene felelősségre vonni az őszödi beszédért, de persze nem meri senki.

Nemszázas
@gonoszbanya
Várj, kitalálom a folytatást. Autoridado pontosan ott folytatta, ahol Gasembro abbahagyta, csak még vazelint sem kaptak a szerencsétlen kecskék.

gonoszbanya
@Nemszázas
Autoridado rezsimje nagyon ronda dolgokat muvelt. Hogy mast ne mondjak, a kecskek helyere a nep kerult. Kozben azert az Autoridado-rezsim kokemeny kapitalista gazdasagi szigort vezetett be, aminek koszonhetoen San Mercado Libre a terseg legfejlettebb orszaga lett. A vegen eljott a demokracia is, es Arturo Autoridadot is utolerte a sorsa: szexualisan deprivalt bakkecskek koze vetettek. Na most kerdes, hogy Orban Viktor lesz-e a magyar Arturo Autoridado y Pension El Rablo, de szerintem nem.

tataroz
Az én fatornyos kis falumban azt mondják a népek: nem baj, ha büdös a kutya, csak harapja meg a betörőt! Mondom nekik, akkor Gyurcsány iránt miért nem elfogadóbb az attitűdötök? Mire kinevetnek, hogy azt úgy kell mondani, hogy "a ti tűtök", és különben is, mi köze Gyurcsánynak a tűjükhöz, csak nem azt is el akarja lopni? Ilyen reménytelen a mi viccországunk. Az ember csak ülne és gyönyörködne szülőhazájában, messzeringó gyerekkora világában, ahogy a költő mondja, de akkor érkezik a narancssárga szippantóskocsi, és beteríti a tájat azzal, amit a pártszékházból hozott a tartályában. És ahogy a tartály tartalma beivódik a tájba és a fejekbe, az ember eltűnődik: lehet, hogy az a barna lé mindig is ott volt, csak eddig nem láttuk.

gonoszbanya
@tataroz
Ez egy gyonyoru hozzaszolas volt. Jol megragadja a lenyeget. Teljesitmenynelkuli komolytalan cukimagyarorszagrol el kell koltozni. :(((

tataroz
@gonoszbanya
Az a baj, hogy már ebből a posztból is nehéz elköltözni. Egy paródia-sorozat részei vagyunk. A múltkori posztból már majdnem sikerült megszöknünk, de aztán az update-ben visszakerültünk.

gonoszbanya
@tataroz
Maga Magyarorszag egy parodiaorszag. Na most kepzeld, en nem akarok semmilyen parodia resze lenni. Lehet, hogy itt maradok San Mercado Libreben, allast ajanlott nekem az Universidad Algebras de Abracadabras. Parodiamagyarorszag pedig boldoguljon nelkulem. Ha tud.

Nemszázas
@gonoszbanya
Én is elmennék, és van egy exit stratégiám nyugati irányvektorral, de mivel idáig maradtam, a Fidesz tartozik nekem 1 db Magyarországgal.

Farkass
@Nemszázas
Elsüllyedt költség. :)

tataroz
Én elutaztam az Antarktiszra, ahol nincs politika, és ami még jobb, nincsenek fideszesek, csak hó és hideg. De sajnos a hóról is csak az jutott eszembe, hogy "hó, hó, hó, minden fideszes tahó", a hidegről meg hogy "hideg, hideg, hideg, Orbán Viktortól kiver az ideg", így visszajöttem.

Farkass
@tataroz
Politikafüggőség? Akkor nincs remény.

tataroz
Nincs.

8 komment · 1 trackback

Címkék: politika magyarország paródia vincent

A bejegyzés trackback címe:

https://hartland.blog.hu/api/trackback/id/tr232883055

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Ács József - TROLLOK 2011.05.08. 10:59:23

CSOPORTKÉPEKA csábító új webes technológiák a közös gondolkodás korábban ismeretlen formáit teremtették meg. Pontosabban ezek lehetőségét. Az internetes kommunikáció ismert és gyakori jelensége ugyanis, hogy egy hozzászólás lángra lobbantja az indulato...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

jotunder · http://orulunkvincent.blog.hu 2011.09.07. 21:24:59

megtisztelo, hogy valaki ennyi melot fektet be egy vincentparodiaba. siman veri modortibit meg a tobbit.

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2011.09.07. 23:03:06

@jotunder: Nem volt olyan nagy meló. A tehetség adott :), a panelek adják magukat, a kiparodizált blogokat régebb óta ismerem, mint sokan hinnék. :))) Az aristo-paródiában szarakodni a html-lel, hogy jó helyen legyenek a képek - na, az volt a meló. Meg novellát írni, az a meló. Ott az ihlet gyorsan jön, de az elnagyolt koncepciót utána részletesen ki is kell dolgozni. Az nehéz.

szempontpuska 2011.09.08. 10:12:50

@Holger Hartland: Nekem tecc :-)
jót vihogtam

Szívesen leközölném vendégposztként a Vincenten

"aki nem tud magán nevetni, meghagyja ezt a feladatot másoknak"

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2011.09.08. 11:00:51

@szempontpuska: Örülök, hogy tetszik. Vicces, hogy miután Grift a blogján kitette a blogomat az ajánlójába többek között Pozsonyi Ádám, bbjnick blogja és a Delphoi Jósda mellé, a következő alkalommal a Vincentek halmoznak el dicséretekkel. Nem mondom, hogy ne tegyétek, csak azt mondom, hogy vicces.

Vendégposzt a Vincenten? Hát itt mindenki vak? :) Vagy csak udvarias és úgy tesz? Vagy túl jól sikerült mindenkit megtréfálnom? :))) Tessék végignézni az egész blogot (még nem olyan hosszú, csak 17 poszt), és utána véleményt alkotni. :)

szempontpuska 2011.09.08. 11:36:53

@Holger Hartland: Szegény-szegény Grift... Azt az érzést, amikor saját falkatársai is gyanakodva szaglásszák, hogy Ő ismer egy vincentest... nem irigylem, de megérdemelte :-)))

Ami a vendégposztot illeti... Még nem olvastam végig az összeset (több idő kell hozzá) és nem tudom mi volt a célod a megtréfálással, de ha így folytatod, rang lesz a Hartland célkeresztjébe kerülni és az lesz megsértve, akit nem tűzöl a tolladra.

Sok sikert!
;-)

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2011.09.08. 12:27:07

@szempontpuska: Pontosítsunk: Grift ajánlott egy blogot, amelyik a jelek szerint egyelőre a Vincenteknek is tetszik. A Vincenteknek pedig tetszik egy blog, amit Grift is ajánlott. Mindkét oldalon adott a kognitív disszonancia lehetősége. :)

Aki komolyan veszi Grift (újabban málnási) kommentjeit, annak úgy kell. Egyébként Grift a blogján szerintem jó novellákat ír. Ha lesz egyszer blogajánlóm, beleteszem.

A paródia-sorozatot nem tudom, hogy folytatom-e. Nagyjából kiparodizáltam, akiket olvasni szoktam, és nem biztos, hogy tudnék újat mondani. Majd meglátjuk. Mostanában inkább novellákon töröm a fejem.

Pásztörperc 2011.09.10. 06:40:34

Az alapcikk kifejezi a szerző szándékát, de a kommentek emellett nagyon-nagyon-nagyon jók is.

Nagy gratula!
süti beállítások módosítása