Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Hartland

Je suis Ugocsa, qui non coronat.

Százhúsz ország közül GDP-ben a 34., optimizmusban és közérzetben a 117. Lakói az EU-ban a legszkeptikusabbak a rendszerváltással kapcsolatban. Melyik lehet ez a kemény ország?

"A baromi abszurd helyzetre az abszurd baromkodás pont megfelelő válasz." (H. Hartland)

"I hate conservatives, but I really fucking hate liberals." (Matt Stone, South Park Republican)

Friss topikok

Linkblog

Tüntetés

2012.01.02. 18:30 Holger Hartland

Este a Kossuth téren és az oda vezető utcákon millió ember gyülekezik. Senki nem szól semmit. Csak állnak némán. Meg sem kell szólalni. Mindenki tudja, miért vannak ott. Mindenki elszánt. Mindenki ugyanazt gondolja. Majdnem. A tér bal oldalán a baloldaliak és a liberálisok gyülekeznek. Az ő dühükbe vegyül némi az örömök legszebbikéből is: "Lám, ezek sem jobbak, mint a mieink!" Látszik az arcukon. De inkább nem mondják. A nemzeti egység többet ér. Különben is, akkor azt is mondani kellene, hogy "És hát igen, a mieink is elkúrták. Miattuk is vagyunk itt." A tér jobb oldalán a jobboldaliak. Az ő dühükbe csalódás vegyül. Nekik van több okuk, hogy dühösek legyenek.

Nincsenek szervezők, nincsenek szónokok, nincsenek transzparensek. Mindenki tudja: csak elrontanának mindent. Néhány prominens figura fölbukkan azért. Szanyi Tibor és Török Zsolt leragasztott szájjal járkál körbe. A szájukon lévő ragtapaszon filctollal felirat: "Méltóság és önuralom." Karsay Dorottyát riporterek rohanják meg. "What's 'no comment'?" - motyogja maga elé, majd felderülve a kamerákba mondja: "Nem nyilatkozom!" - és elvegyül a tömegben. Útközben még fogadja robin masters bocsánatkérő kézcsókját. Kicsivel arrébb Dániel Péter, táblával a nyakában. A táblán szöveg: "Ha teljesül, amiért ide jöttünk, ígérem: soha többé nem nyilatkozom politikáról!" Gyurcsány Ferenc szendvicsembernek öltözve, Orbán Viktor-maszkban sétálgat. A hátán "Elkúrtam! Sajnálom! Örökre visszavonulok!"-felirat. A mellén a maszkra mutató nyíl, alatta: "Igen, én is tehetek róla."

A tér jobb oldalán állok, mégis jól látom őket, mert átjönnek hozzánk. Nem szólnak semmit. Hozzájuk sem szól senki. Körbemennek. A tömeg utat nyit nekik. Nem bántja őket. Szabadon visszasétálnak az övéikhez.

Moraj. Az Országház erkélyén ajtó nyílik. A miniszterelnök és néhány közeli bizalmasa, miniszterek, államtitkárok, polgármester-képviselők és kormánybiztosok lépnek az erkélyen elhelyezett mikrofonok mögé. A miniszterelnök beszél, a többiek hallgatnak. "...A politikusnak nemcsak azzal kell tisztában lennie, hogy mikor és hogyan cselekedjék, hanem azzal is, hogy mikor kell félreállnia. Mikor jön el az a pillanat, amikor már nem tettekkel, hanem az idő változását szerénységgel és alázattal felismerve, bölcs hátralépéssel szolgálhatja leginkább a haza üdvét..."

A téren kitör az üdvrivalgás. Nem hallani, ki mit kiabál. A tömeg hangja egyetlen hatalmas "HÁÁÁÁÁ"-ban olvad össze. De nini, mi történik? A tömeg az erkély alá özönöl... Az emberek egymás vállára állva lépcsőt alkotnak, amely az erkélyre vezet. A körülöttem állók megrohannak és felkapnak. Hiába kapálózom, kézről kézre adnak. Hová visznek?... De uraim... Hölgyeim... Oda? Ezt talán mégse... Ez túlzás... Óriási a megtiszteltetés, de mégis... Higgyék el, én ezt nem érdemlem meg... Természetesen, ha a Haza érdeke úgy kívánja... De azért gondolják meg...

Már az erkélyen vagyok. Puha, megvetett ágyam vár ott. Hát ezt is idehozták? Milyen kedves. Igazán nem kellett volna... Ennyit fáradni miattam... Gondosan az ágyba tesznek. Becsukom a szemem. Én ezt nem akartam. Én erre nem vagyok alkalmas. A nép tovább ünnepel. Zúg a hangja: HÁÁÁÁÁ!!!

Pirkad. Felülök, és a népre nézek, ahogy üdvözöl. Az ágyam peremébe csimpaszkodik, és úgy kiabálja: HÁÁÁÁÁ! Felderülök. Jól van, kisfiam, játszunk egy kicsit, aztán megyek a munkába. Erre alkalmas vagyok. Ez az én kormányprogramom. Várj, Anya főzött nekem kávét, megiszom. Köszönöm. Mit mondasz, édesem, hogy szétesettnek látszom? Valami baromságot álmodtam. Nem is emlékszem már, csak arra, hogy jó nagy hülyeség volt. Pedig mintha egész jól kezdődött volna.

10 komment · 1 trackback

Címkék: politika tüntetés humoreszk

A bejegyzés trackback címe:

https://hartland.blog.hu/api/trackback/id/tr253514455

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Úri vircsaft?Tüntetés az Operánál. 2012.01.03. 09:28:55

Ha az embernek gyereke születik, akkor úgy tűnik, hogy elfolyik az ideje. Tegnap este például nem is volt esélyem, hogy kimenjek az Operához, pedig nagyon ott lett volna a helyem, így csak a nagyobb híroldalak percről percre rovatára tudtam támaszkodni...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2012.01.03. 10:29:48

Hartland, maga egy wannabe miniszterelnok. Ne tartsa vissza, az art az egeszegnek. Jelentse be, hogy indulni akar a cimert a leheto leghamarabb, amikor lehetseges (2014 alapertelmezesben, de ha 2012-ben eljon a vilagvege, akkor 2012-ben is aka'r).

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2012.01.04. 01:40:30

Jellemző: ezt a fél óra alatt összerántott szart legalább ötször annyian olvasták, mint a karácsonyi novellámat. :)

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2012.01.04. 15:57:28

@Holger Hartland:
Az OViSaBReFőSz kezdi megmutatni az erejet. Mar szponzorunk is van, ezzel elindultunk a blogdominancia fele vezeto uton.

Higgyen es blogoljon! Adja a tomegeknek, amit a tomegek akarnak!

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2012.01.04. 16:31:40

@Doomhammer: Éljen az OViSaBReFőSz, a független blogok szabad magyar nemzeti demokratikus együttműködő hálózata!

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2012.01.07. 22:41:04

@jose maria padilla: Akik ilyen szarokat olvasnak, mint ez a poszt, azok meg is érdemlik! :D
Tényleg, mi lenne, ha nem írnék több "vicces" posztot, hanem csak novellát?

tistedur 2012.01.20. 19:38:30

@Holger Hartland: az embereknek kell egy kis vidámság :)

jose maria padilla · http://gozdom.blogspot.com/ 2012.02.07. 19:47:33

@Holger Hartland:

ezt csak mostan vettem észre. nos ideje a derűre borúnak :)
süti beállítások módosítása