Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Hartland

Je suis Ugocsa, qui non coronat.

Százhúsz ország közül GDP-ben a 34., optimizmusban és közérzetben a 117. Lakói az EU-ban a legszkeptikusabbak a rendszerváltással kapcsolatban. Melyik lehet ez a kemény ország?

"A baromi abszurd helyzetre az abszurd baromkodás pont megfelelő válasz." (H. Hartland)

"I hate conservatives, but I really fucking hate liberals." (Matt Stone, South Park Republican)

Friss topikok

Linkblog

Íme az IMF titkos feltételei

2012.09.07. 14:07 Holger Hartland

A nyári szünetben hallgatásba burkolózott a blog, de most elő kell állnom az igazsággal. Július óta birtokomban vannak az IMF-nek a magyar kormánnyal szembeni titkos feltételei. Pár nappal a tárgyalások után egy névtelen levelet kaptam, a feladó pedig csak annyit árult el magáról, hogy közelebbről meg nem határozott munkakörben dolgozik az Aranykezű Maya és Pajkos Társnői Masszázsszalonban. Július 18-án hajnalban, egy külföldi vendég távozása után az egyik szobában talált egy aktatáskát, benne angol nyelvű, rejtélyes dokumentumokkal. A "rejtélyes dokumentum" kifejezésre rákeresve jutott el a blogomra, és úgy döntött, elküldi nekem a táska tartalmát. Először úgy éreztem, jobb, ha nem keveredem ilyesmibe, de most, hogy mindenki az IMF tárgyalási feltételeiről vitatkozik, meg kell írnom, hogy mit olvastam. Nézzük tehát, milyen feltételeket szab nekünk az IMF!

A dokumentum szerint a Valutaalap Magyarországnak teljesen új hitelkonstrukciót szán, amelyet eddig sehol sem alkalmaztak, és kifejezetten a különleges magyar helyzetre tekintettel dolgoztak ki. A Social Card Assistance Program (SCAP) nevet viselő konstrukció egyik legfontosabb eleme, hogy az IMF-hitelt a magyar kormány nem egyszerű átutalásként, hanem egy különleges hitelkártya-szerűségen, az úgynevezett Social Card-on keresztül kapná meg. A kormány ezzel a kártyával vásárolhat, kizárólag az IMF által jóváhagyott kereskedelmi partnerektől és kizárólag az IMF által jóváhagyott termékeket és szolgáltatásokat, például nyugat-európai hipermarket-üzletláncok márkatermékeit vagy PPP-beruházást, illetve importálhat olyan, Magyarországon hatékonyan nem megtermelhető mezőgazdasági javakat, mint amilyen a búzaliszt, a cukor vagy a zöldségek. A kártyát Orbán Viktor mindenkor köteles a nyakában selyemzsinóron fityegő vízhatlan tokban tartani. Az IMF rendszeresen ellenőrzi a Social Card használatát, és különleges megbízottat, úgynevezett Social Workert rendel a magyar kormány mellé a szoros együttműködés elősegítésére.

Nem igaz viszont, hogy az IMF a különadók megszüntetését is követelné. Mindössze a kulcsuk módosítását kéri: a negatív tartományba, így a különadókat a magyar állam fizetné a Magyarországon működő, külföldi tulajdonú cégeknek. Az IMF a családi pótlék megszüntetését sem akarja, csupán annak helyes, rászorultsági alapú értelmezését várja el a magyar kormánytól. Ennek értelmében a családi pótlékot az kapná, akinek nincsen családja (vagy aki szabadságvesztés vagy alkalmatlanság miatt elveszíti a gyermekei fölötti szülői felügyelet jogát) - hiszen ő az, aki család hiányában pótlékra szorul.

A csomag másik fontos része a privatizáció. Tőkeerős és megfelelő know-how-val rendelkező nyugati cégek részére kell áruba bocsátani: a tömegközlekedést; az egészségügyet, különös tekintettel az ingatlanfejlesztés szempontjából potenciálisan értékes vagyonra; a közszolgáltatásokat, különös tekintettel a vízművekre; továbbá Magyarország vízkészleteit, beleértve az állampolgárok testében található vízkészleteket is, melyek eddig érthetetlen és indokolatlan módon ki voltak zárva a szabad piaci működésből. A felsőoktatás privatizálása viszont nem feltétel, mivel a kormány már elkötelezte magát annak megszüntetésére. A privatizált vagyon árát a magyar kormány francia étkezési utalványokban kapja meg, amelyeket belátása szerint szétoszthat a családtagok, az államigazgatás dolgozói, a kirúgandó közalkalmazottak, vagy a 2014-es választásokra regisztráló szavazói között. A francia étkezési utalványok egyébként is felváltanák az elavult, provinciális és egyre értéktelenebb forintot a fizetőeszköz szerepében. (A lap szélén kézzel írt jegyzet: "Why not beads? We have them by the balls - squeeze 'em!")

Hát ezek volnának a titkos feltételek. Természetesen az IMF-et nem is érdemes megkeresni ez ügyben, úgyis letagadnának mindent. A dokumentumról készített másolatokat viszont elküldtem a hazai sajtó és blogvilág néhány képviselőjének, akik cserébe megengedték, hogy kedvcsináló részleteket közöljek az üggyel kapcsolatban hamarosan megjelenő írásaikból. Íme:

Ballibber Balambér: A kinyújtott kéz (Szabad Értelmiségi Folyóirat)
"...Segítő kezét kínálja nekünk a Fejlett Nyugat, pedig meg sem érdemeljük. Csak ha elfogadjuk a felénk nyújtott kezet, akkor szerezhetünk vissza valamit sosem volt és azóta sokszorosan elveszített méltóságunkból, és tehetünk egy lépést afelé, hogy európai citoyenek legyünk. A Social Card ugyanis nem elveszi a méltóságot, hanem adja. Aki rászorultságában a közösségtől kap anyagi segítséget, attól cserében elvárható, hogy maga is tegyen valamit. Például hogy tartsa be a közösség szabályait, és hogy ismerje el a közösség jogát a kapott segítség megfelelő felhasználásának ellenőrzésére. A segítségkérő így a kiszolgáltatott koldus pozíciója helyett a kétoldalú megállapodást kötő és azt betartó felnőtt ember pozícióját foglalja el. Az alamizsna megaláz, a Social Card viszont felemel. Mi, balliberálisok mindig is ezt mondtuk. Social Card vagy mucsa és kiszolgáltatottság. Nincs harmadik út."

Yobber Zsolt: Ütnek (Hírlapja Széles E Hazának)
"...A félmilliós békemenetet kigúnyoló balliberális sajtó ahányszor csak teheti, élvezettel vágja az arcunkba, hogy Magyarország "pofont kapott". És mondják ezt mindenre Brüsszel - azelőtt Moszkva - leghalkabb pisszenésétől a Cohn-Benditek legvadabb, rágalmazó ámokfutásáig. És örülnek neki. Ezek ők. Ilyenek ők. Ez a lényegük. Hanem most valóban pofont kaptunk. És ha belegondolunk, hányszor kapott már pofont ez a nemzet - és hányszor tűrte szelíden és méltósággal! Ahogyan most sincs más választásunk, mint tűrni, szelíden és méltósággal. Mondják, hogy a titkos tervezetet az IMF magyar ügyosztályán egy bizonyos Mr. Almondtree dolgozta ki. Utánanéztem ennek a titokzatos Mr. Almondtree-nek, és kiderült, hogy nem véletlenül került ő a magyar ügyosztályra. Magyarországról származó dédapját még Mandelbaumnak hívták, szatócsboltja volt a Dob utcában. Gondoljunk bele, barátaim! Dob utcai szatócsok dédunokái mondják meg nekünk, Dobó Istvánok dédunokáinak, hogy mire költhetjük a saját pénzünket! Csak nehogy elfogyjon a türelmünk, és egyszer ne kapjuk, hanem adjuk a pofont. Mert az iszonyatos lesz."

Tóth Omega Álmos: Elmagyarázom a sok hülyének (blogbejegyzés)
"...Elmagyarázom, hogy a valláskárosult Orbán-hívek is értsék. Nincs Isten. Pontosabban: van Isten, de úgy hívják, hogy Szabad Piac, és most elküldte értünk egyszülött fiát, az IMF-et, hogy megváltson bennünket bűneinkből. És kik tagadják meg ezt az Atyát, és kik feszítenék legszívesebben keresztre a Fiút? Hát pont a valláskárosult fideszesek, hahaha! Ennyit az ő hitükről. A mesebeli kaporszakállúban hisznek, akinek nincs pénze, mert a pedofil papjai ellopják, és nem hisznek az IMF-ben, akinek meg van, mert jól beosztja. Ennyit a számolni tudásukról. Bővebben majd kifejtem a 2014-es kormányváltás után készítendő Még Modernebb Képmesékben."

N. Badar Nándor: Kultúrák harca (blogbejegyzés)
"...Két kultúra vívja most harcát Magyarországon. A mellébeszélés kultúrája és a hazabeszélés kultúrája. A régi rend haszonélvezőinek kultúrája és az új rend haszonélvezőinek kultúrája. Én mint politikai gondolkodó létfontosságúnak látom, hogy ebből a harcból melyik kerül ki győztesen. Van egy feladat. El kell magyarázni az embereknek, hogy ha mi élvezzük a hasznot, az nekik is jó. Mert ha velünk egy politikai közösség tagjának érzik magukat, akkor a mi haszonélvezetünk látványa nekik is önbecsülést ad. Akinek nem tetszik, hogy mi élvezzük a hasznot, az azt akarja, hogy a régi status quo hívei élvezzék a hasznot. Az tehát ellenség. Azon kell dolgoznia mindenkinek, hogy mi élvezzük a hasznot, mert akkor a magyarok győztesnek érezhetik magukat. Ha velünk tartanak."

22 komment

Címkék: politika humor paródia imf

A bejegyzés trackback címe:

https://hartland.blog.hu/api/trackback/id/tr394761255

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mihint · http://mihint.blogspot.com 2012.09.07. 19:50:25

Kissé túllőtt a célon, ámde így is jó. Mindamellett amit leírt, mindez több mint húsz(negyven?) éve így van. Most üdvözölnöm kéne a klubban? Amúgy igen, üdvözlöm a klubban, mostanság nem sokan kopogtatnak :)

mavo · http://polmavo.blog.hu 2012.09.08. 07:46:23

mennyire kár, hogy időközben kiderült, a magyar hírlap ismét hazudott. pedig ha nem hazudott volna, ez itt olyan helyre kis gúnyolódás lehetett volna az imf (sajnos nem létező) követelésein, hogy ihaj.

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2012.09.08. 09:35:39

@mavo: Gúnyolódás az IMF követelésein, vagy gúnyolódás az IMF követeléseivel kapcsolatos fideszes elképzeléseken? Döntse el mindenki magának.

Doberdo 2012.09.12. 10:47:32

@Mihint: Gratulálok, Önnek semmi humora nincs. Nem
vette észre, hogy Holger Hartland egy humoros írást
jelentetett meg a Fidesz hülyeségeiről, amiben, ha
van valami a valóságból az csak a véletlen műve.....

panelburzsuj 2012.09.12. 21:22:32

@Doberdo:

"a mellébeszélés kultúrája és a hazabeszélés kultúrája"

Ez pölö vicces lenne - de csak azért, mert nem egy húsz évvel utánunki törikönyvben olvassuk...

Mihint · http://mihint.blogspot.com 2012.09.12. 21:23:13

@Doberdo: Hja, igen, igaza van, ami "humorom" volt is, azt gyorsan vesztem. Javaslatom az, hogy kissé több alázatot tessenek méltóztatni, s ezáltal érthetővé válhat az is, ami így most csupán zagyvaság, legjobb esetben is félreértés.
Üdv. Misi

Doberdo 2012.09.13. 08:25:01

@Mihint: Kedves Mihint! Nyilatkozzon már a sajátos humorával arról, hogy mi is lehetett Orbán azeri lépésének célja, azon kívül, hogy sajátosan építgeti országunk gazdasági kapcsolatait és a művelt világot
kétségbe ejti unortodox ideájával. Egyébként a tegnap világot látott hírek szerint Barroso elnök
megunta a magyar és mostmár román unortodoxiát és
nemsokára lesz Európai Uniós Főügyész. Azt nem
tudom, hogy ennek mi lesz a feladatköre, de valszeg
további koncepciós eljárásoknak ez gátat fog szabni!

Lavrentyij Pavlovics Berija (elhunyt) (törölt) 2012.09.13. 21:37:08

Ballibber Balambér még nem disszidált? Van még másfél éve, utána a forradalom elsőként fogja falhoz állítani.

Mihint · http://mihint.blogspot.com 2012.09.13. 23:28:16

@Doberdo: Kedves Doberdo(micsoda anakronizmus), köszönöm kérdéseit, igen kellemes perceket szerzett nekem(sokáig nevettem, a végére azonban keserűbe fordult). Válaszaim tételesen az alábbiakban, humor nulla:
1, "mi is lehetett Orbán azeri lépésének célja, azon kívül, hogy sajátosan építgeti országunk gazdasági kapcsolatait és a művelt világot
kétségbe ejti unortodox ideájával"
Ez itt off, ezt tudnia kéne, de kétségbeesésével megindított. Válaszom az, hogy nincs O.V.-nek önálló célja, egyszerűbben: felsőbb utasításra tette azt ezzel az azeri izével kapcsolatban, amit tett. Jelzős szerkezetek nélkül, csupán csak nem ismerjük az igazság minden részletét.
2,"Egyébként a tegnap világot látott hírek szerint Barroso elnök megunta a magyar és mostmár román unortodoxiát és nemsokára lesz Európai Uniós Főügyész. Azt nem tudom, hogy ennek mi lesz a feladatköre, de valszeg további koncepciós eljárásoknak ez gátat fog szabni!"
Fenti mondataiban, amellett, hogy a tárgy az állítmánnyal keveredik, nyomait sem tudtam kérdésnek megtalálni. Ezáltal a válaszom is ilyen egyszerű: Nem.
Üdv. Misi
@Lavrentyij Pavlovics Berija: Ballibber Balambér bátor!

Doberdo 2012.09.14. 08:03:02

@Mihint: Látja ezért érdemes kommentelni ilyen
kulturális blogokban. Amennyiben véletlenül nem
is felelnének meg válaszaim az Ön ízlésének, (ez világosan kiderül )akkor sem kapok komoly ledorongolást, csak enyhe fejmosásnak minősülő
ejnye-bejnye körében értékelhető választ.
Ettől függetlenül érdekelne, mit értett azon, hogy
Orbán utasításra cselekedett.
1.) Ki utasította Ön szerint Orbánt ?
2.) Kifejtené e bővebben ennek az ügynek a jellemzőit ?
A Barroso bejelentést nem kérdésnek, csak nyomatékosításnak szántam. Ennek oka az volt, hogy
mint tudjuk "Gyurcsány hazudott", csak ez a dolog
önmagában nem büntetőjogi tényállás. A Fidesz
erővel rávetődött erre a kézenfekvő tényre, de nem
tudott mélyebbre ásni. Két dolog lehetséges.
1.) Vagy Orbán betegesen hatalommániás
2.) Vagy Polt Péter nagyon ügyetlen.
Mindenesetre ilyen mondvacsinált ügyeket az EU-ban
jogszerűen nem lehetne indítani, mert az "államrezon" komolysága teljes súllyal kérdőjeleződik meg. Ha úgy tetszik az Európai
Ügyészség felállítása a mindenkori miniszterelnököt védené meg hasonló már előre
valószínűsíthető baklövésektől.

Lavrentyij Pavlovics Berija (elhunyt) (törölt) 2012.09.14. 11:10:45

@Mihint: Akkor is ilyen bátor lesz, amikor a Páncélvonat bakancsosai rugdossák?

Mihint · http://mihint.blogspot.com 2012.09.14. 22:09:15

@Doberdo: Örvendek, hogy nincs kifogása a stílussal/retorikával kapcsolatban. Mindamellett hogy ez itt off, a kérdése érdekes, ezért megkísérlem a választ.
1, Fogalmam sincs, hogy ki/kik lehetett, legfeljebb sejtéseim, de az adott szempontból ez nem túl lényeges. A diplomáciai események rendszerint nem kútfőből, egy-két ember ötleteiből rakódnak össze.
2, Az ügy jellemzőit leginkább a "kinek az érdeke" íven lehetne legjobban megközelíteni, azonban még így is túl sok a szereplő. Az adott térség politikai destabilizációjához elég sok érdek/érdekcsoport érdeke fűződik, véleményem szerint az orosz befolyás gyengítése, és a régóta latolgatott újabb közel-keleti háború előkészítése a tét. Ebben a játszmában mi bizony még gyalogok sem vagyunk, úgyhogy szvsz. nincs mit számonkérni a magyar diplomácián, vagy államfőn. Nem beszélve O.V. bejelentéséről, miszerint ez az ő döntése volt, minden ellenvélemény ellenére. Ez felér egy diplomatikus tájékoztatással, miszerint kívülről mondták, hogy ezt kell tenni. Szerintem.
Amit eddig leírtam, abból kiolvashatja, hogy az európai diplomácia szövődményeit belső "ügyészek" vagy "jogászok" nem überelhetik. A Fidesz Gyurcsánnyal kapcsolatos retorikája a választóknak, és nem az ügyészségnek szólt. Ergo az ügynek nincs igazi diplomáciai jelentősége, miután nyilvánvalóvá vált, hogy az adott személy sérthetetlen, választást azonban lehet ezzel nyerni. Az európai ügyészség tehát elég régen létezik, csak nem így hívták eddig, és ha Barroso ebben a hangnemben folytatja, nem is fogják sehogy se hívni. Ámde működik subrosa, és nem fog szabályokat változtatni önként. Magyarán, ha nevesítenék a hivatalt, akkor sem működne másként, mint most. Ezért írtam, hogy nem, nem változna lényegében semmi.
Üdv. Misi
@Lavrentyij Pavlovics Berija: Akkor már nem, de ezt nem hiszi komolyan, úgyhogy bátor vizionálni azt, hogy mégis, és csak dől belőle a hülyeség. Pedig most még szabad az út.

Oleg_Mashkowiak · http://menekulttabor.blog.hu/ 2012.09.14. 22:44:35

@Doberdo: Istenkém, a kétségbeesett művelt világ! Ezt mitől vizionálod, rebenok? Anyád nem mondta, hogy állj le a szárított teveszarral?

Doberdo 2012.09.15. 07:24:53

@Oleg_Mashkowiak: Nem volt szándékom mocskolódni.Úgy
veszem, hogy ez el sem hangzott.
Amennyiben az ötletre gondol, akkor közlöm, hogy a
napokban nyilvánosan vetődött föl az Unióban, úgyhogy jó lesz ezekkel megbarátkozni, vagy tényleg
maradunk félázsia!! Igen kedves Maszkovjak. Csak
nem Moszkvából diktálnak önnek ???

Doberdo 2012.09.15. 07:38:43

@Mihint: Ismét megköszönöm kulturált ellenvéleményét. Az 1-re adott válaszát respektálom, azonban, ha igaz, amit állít (teoretikusan lehet az), akkor is mindenképpen felmerül az ellentételezés lehetősége. Az Orbán által emlegetett
szuverenitás sajnos nem a magyar államot, hanem inkább az állítólagos Vezért illeti meg országunkban.
2.) Itt vitatkozom Önnel, különösen ami az eljárás
politikai hasznát illeti. Bár Gy. F. az utóbbi időben szerintem sem politizál jól ez önmagában
nem eredményezi a Fidesz 2014-es választási sikerét. Van egy elméletem arról, hogy mivel
lehet elveszíteni egy választást. Nos a felelőtlen
(vagy annak látszó) politikai lépések sorozatával.
Ha ezeket nézzük a Fidesz ( és személyesen Orbán)
már a ciklus felénél elérte a 100 %-os mértéket.
Szerintem ezek a lépések eredményezték Gyurcsány
bukását is, bár ő azért időnként tudott disztingválni a politikai akarat, és ennek kifejezése között.

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2012.09.15. 10:42:48

Egy ilyen fontos hír biztosan index címlapra kerül. Hogy-hogy nincsenek itt a Névtelen Kommentelő jól értesült és tuti megmondásai?

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2012.09.15. 13:45:01

@Lavrentyij Pavlovics Berija: Ballibber Balambér már négy posztomban szerepelt, így tudja, milyen jó pozícióban van itt, és hogy nélküle szegényebb lenne a blog. Meg is ígértette velem, hogy veszély esetén olyan posztot írok róla, aminek a végén megmenekül. Kénytelen voltam belemenni, mert azzal fenyegetett, hogy különben lelép a Hungarian Spectrumhoz. Egyébként sem szeretnék hősi halottat csinálni belőle, az nem neki való.

@tölgy: Nem került Index-címlapra, Elhallgatott Hír lett belőle. Lám-lám, ugye-ugye. Nem tudom, kit hiányol - van itt pár névtelen kommentelő és névtelen blogger is, mondjuk a tutit.

Hobergant 2012.09.15. 17:09:23

"és nem hisznek az IMF-ben, akinek meg van, mert jól beosztja. "

Hehe :-)

Hobergant 2012.09.15. 17:11:24

btw remek paródia Tóta Omega pont ilyen, Yobber kolléga viszont ennél sokkal sunyibban is tud képmutató lenni.

Lavrentyij Pavlovics Berija (elhunyt) (törölt) 2012.09.15. 20:17:00

@Mihint: A ballibbantak vissza fogják még sírni a Fospumpa rémuralmát. Sőt, a végén ajrópai értelemben vett konzervnek fogják tartani, mint szegény naiv Antallt.

@Holger Hartland: BB-ben nincs meg az erő (és a gerinc) a hősi halálhoz.
süti beállítások módosítása