Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Hartland

Je suis Ugocsa, qui non coronat.

Százhúsz ország közül GDP-ben a 34., optimizmusban és közérzetben a 117. Lakói az EU-ban a legszkeptikusabbak a rendszerváltással kapcsolatban. Melyik lehet ez a kemény ország?

"A baromi abszurd helyzetre az abszurd baromkodás pont megfelelő válasz." (H. Hartland)

"I hate conservatives, but I really fucking hate liberals." (Matt Stone, South Park Republican)

Friss topikok

Linkblog

Férfiasan a melegházasságról

2015.07.01. 18:20 Holger Hartland

Vendégszerzőm, N. Badar Nándor írása.

*

Van itt egy félreértés.

Egyes álkonzervatív bloggerek a kormány pénzén buziskodva derpegnek férfiatlanul siránkoznak az USA Legfelsőbb Bíróságának a melegházasságot legalizáló döntése miatt.

Hibáznak.

Az amerikai Legfelsőbb Bíróság öt fős liberális többsége nem tett mást, mint hogy hitének és értékeinek megfelelő döntést hozott. Nem riadt vissza gyáván autoritása gyakorlásától. A pillanatot uralva élt a hatalom adta lehetőséggel, és erővel rákényszerítette akaratát a világ leghatalmasabb országára. Döntésével jogi normát alkotott a decizionizmus Carl Schmitt-i hagyományainak szellemében. Ez a férfias és bátor cselekedet nem panaszkodást és rosszallást, hanem tiszteletet érdemel.

Aki hisz a decizionizmusban, a kétharmad erejében, a vasárnapi zárva tartásban és az akarat diadalában, az ne nyafogjon akkor sem, ha a decizionizmus rosszabbik végére kerül.

13 komment

Címkék: paródia melegek GFG

A bejegyzés trackback címe:

https://hartland.blog.hu/api/trackback/id/tr887588886

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Szilvay Gergely 2015.07.01. 19:29:06

:):):) mélyértelmű megfejtés.

Szilvay Gergely 2015.07.01. 19:30:07

Kár, hogy nem én vagyok GFG.

Valerijov 2015.07.01. 21:30:04

Az amerikai Legfelsőbb Bíróságnak nem feladata a törvényalkotás!
A bíróság ezen megnyilvánulása pusztán a buzilobbi puccsa volt!

Szindbad 2015.07.01. 22:13:14

Nem az van, hogy ez a döntés tükrözi a közvéleményt?

2015.07.01. 23:19:06

neked mi a véleményed arról, amit a mandiner elkövetett, immáron sorozatban?
anno a tölgy-eseten kiakadtál teljesen, most nem?

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2015.07.02. 00:04:39

@WiteNoir: Mit követett el a Mandiner? Arra gondolsz, hogy az oldal jobb szélén a szemlében fölülről a negyedik szemlézésnél szerepel egy név, aminek nem kéne? Azt gondolom, hogy nem kéne.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2015.07.02. 02:47:42

@Holger Hartland:

Sajnos, nincs igaza. Ugyanis Orbán & Co.-t, akár tetszik ez nekünk, akár nem, azért ültették a hatalomba, akik oda ültették, hogy törvényeket alkosson, míg az amerikai Legfelsőbb Bíróságot azért, hogy a törvények betartásán őrködjön. Orbán & Co. hatáskörön belül barmol, míg a Legfelsőbb Bíróság (mint 9 bírájából 4 nyilvánosan is beismeri) túllépett hatáskörén (az egyik bíró ki is jelentette, hogy holnaptól lehet a buziházasságot ünnepelni és a demokráciát elfelejteni). Orbán & Co. vélt vagy valós barmolásai korrigálhatók demokratikus eszközökkel (választásokon le lehet váltani), a Legfelsőbb Bíróság önkényeskedését csak maga a Legfelsőbb Bíróság korrigálhatná, ha kénye-kedve úgy diktálná.

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2015.07.02. 15:19:59

@Szindbad: Magyarországon a közvélemény többsége támogatja a halálbüntetést. Bevezessük?

@bbjnick: Az amerikai legfelsőbb bírákat azért ültették oda, akik odaültették, hogy döntéseket hozzanak arról, mi áll összhangban az Egyesült Államok alkotmányával és mi nem. És ők most hoztak egy döntést. A bírákat az amerikai elnökök jelölik és a szenátus szavazza meg őket, tetszett volna az amerikaiaknak más elnököt és más szenátust választani. Mi pedig ugyan gondolhatunk, amit akarunk, nekünk nem osztottak lapot.

@WiteNoir: Akkor választ is kaptál: nem kéne.

Szindbad 2015.07.04. 16:16:57

@Holger Hartland: A népakarat kiteljesülése lenne, csakúgy, mint a választások, én támogatom a halálbüntetést, ha a többség ezt akarja. Ráférne erre a kiváló magyar népre a népakarat minden következménye, már csak szakrális szempontból is.

Begren 2015.07.14. 21:01:59

@WiteNoir: @Szindbad: szerintem mellesleg kéne. Mert az illető nevesítve beszél minősíthetetlen hangnemben más emberekről, akiknek sokszor mindössze annyi a "bűne", hogy a jobboldalhoz tartoznak, sőt, akár támogatják Orbánt.
Bezzeg ha a blogján kritikus megjegyzést teszel, leállsz vitatkozni vele vagy a szintén nagyon vonalas kommentelőivel, akkor kitilt.
Én a "valóságban" mindenféle világnézetű, nációjú, társadalmi rangú, bőrszínű emberrel jól el tudok beszélgetni, politikusokkal, kereskedőkkel, melósokkal, akárkivel. De érdekes módon a Vincentblogon lehetetlen a normális párbeszéd. Természetesen övé a blog, szíve joga hogy kitiltson,de valahol betegesek a megnyilvánulásai, és önkritikája, az nincs neki.
süti beállítások módosítása