Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Hartland

Je suis Ugocsa, qui non coronat.

Százhúsz ország közül GDP-ben a 34., optimizmusban és közérzetben a 117. Lakói az EU-ban a legszkeptikusabbak a rendszerváltással kapcsolatban. Melyik lehet ez a kemény ország?

"A baromi abszurd helyzetre az abszurd baromkodás pont megfelelő válasz." (H. Hartland)

"I hate conservatives, but I really fucking hate liberals." (Matt Stone, South Park Republican)

Friss topikok

Linkblog

A fideszesek Soros-ösztöndíjairól és Oroszországról

2016.05.28. 02:18 Holger Hartland

Miután a Fideszben végre kimondták, hogy "háttérhatalom", a balliberális média rögtön előásta, hogy annak idején melyik fideszes politikus milyen Soros-ösztöndíjat kapott. A Fidesz pedig volt olyan hülye, hogy hárítani kezdett, és már ott tart, hogy ha kell, visszafizetik a pénzt.

Nem kell, és ne tegyék. Először is, végső soron a mi adónkból fizetnék vissza, és nem hiszem, hogy a magyar adófizetők többsége örülne neki. Másodszor, az a pénz nem kerülne jó helyre: vagy kimenne az országból, vagy ami még rosszabb, itt maradna, hogy balliberális vagy éppen kommunista szervezeteket finanszírozzanak belőle. Harmadszor, és ez a legfontosabb: egyik jobboldalinak sincsen semmi szégyellnivalója, ha netán valaha Sorostól ösztöndíjat kapott.

Azokat az ösztöndíjakat a mai fideszes politikusok 15-20 éve vagy még régebben kapták. Akkor még más volt a világ, a Fidesz liberális párt volt, vagy még éppen csak elindult jobbra. Még volt remény, hogy bejön a rendszerváltás és elégedett kapitalista demokráciaként Európa teljes jogú tagjai leszünk, és nem kilóra megvett félgyarmat. Még nem voltak olyan könnyen észrevehetők és markánsak a balliberalizmusnak azok a szörny-vonásai, amelyek miatt ma már egyre többen elutasítjuk.

A Fidesznek nem kellene szégyellnie a múltját. Vállalható dolog, hogy ha évtizedek alatt fordul a világ, mi is megváltozunk. Senki nem dörgölte volna 1962-ben Amerika orra alá, hogy bezzeg húsz évvel korábban még szövetségesek voltak a szovjetekkel. Van olyan, hogy változik a helyzet és a régi barátokból ellenségek lesznek. Soros György évtizedekkel ezelőtt Magyarország barátjának tűnhetett, és talán az is volt, ki tudja. Most meg nem. Így megy ez.

Van egy hasonló ügy: az Orbán-kormány barátkozása Oroszországgal. A balliberálisok és a társutas konzervatívok előszeretettel idézgetik fideszes politikusok nem éppen hízelgő régi nyilatkozatait az oroszokról. Ez pont olyan öngól, mint a Soros-ösztöndíjak emlegetése. Igen, akkor úgy tűnt, hogy Oroszországgal barátkozni nem jó ötlet, a mi helyünk nyugaton és csakis ott van. Csakhogy eltelt közben úgy nyolc-tíz év, a világ változott, és - különösen a migránsválság óta - már nem olyan biztos, hogy hol is a helyünk.

Magyarország sajnos kicsi és gyenge, sorsa nem kis részben külföldön dől el. Azon belül is főleg nyugaton, Berlinben, Brüsszelben, Washingtonban. Vagy éppen a német ipar vezetésében. Ezekre a folyamatokra nekünk, magyaroknak alig van hatásunk, vagy éppen semmi sincsen. Semmi hatásunk nem lehetett arra, hogy ki legyen Ausztria elnöke (kár), semmi hatásunk nem lehet arra, hogy mikor váltja le Angela Merkelt Frauke Petry (sajnos valószínűleg soha), semmi hatásunk nem lehet arra, hogy Trump vagy Clinton lesz a következő amerikai elnök (pedig annak aztán jelentős hatása lesz ránk nézve is). A liberálisok uralta nyugathoz pedig egyre nehezebben tudunk tartozni. Könnyebb lenne, ha ott is konzervatív fordulat következne be - na nem "európai értelemben vett", hanem igazi konzervatív. (Balliberálisoknak: "nacionalista-populista", esetleg "fasiszta" - koptassátok csak szépen a szavakat, amíg simára, fényesre, tisztára nem kopnak.)

Megértem azokat, akiknek Oroszország nem szimpatikus. A jelen helyzetben azonban a "keleti nyitás" és az oroszokkal építgetett kapcsolatok egyszerűen a függésünk diverzifikálásáról szólnak. S persze a híd fel nem égetéséről, a kiskapu nyitva hagyásáról, ha egyszer - ne adja Isten - mégis lépni kell. Persze, hogy ez nem tetszik azoknak, akik azt szeretnék, hogy csakis tőlük függjünk. Ahogy azoknak sem, akik az előbbiektől - és nem a magyar néptől - kapják a támogatást és a reményt, hogy egyszer még hatalomra kerülhetnek ebben az országban.

41 komment

Címkék: megmondás

A bejegyzés trackback címe:

https://hartland.blog.hu/api/trackback/id/tr598753516

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

midnight coder 2016.05.28. 11:55:41

Aki fiatalon nem volt baloldali és liberális, annak nincs szíve. Aki 30 év felett is az, annak nincs esze.

alfacharlybravo 2016.05.28. 12:08:56

@midnight coder: Így igaz, a szocializmus alatt USÁK imádó voltam, most ők az utálat tárgya, a kijózanodás 1987-1991 ig következett be amikor mint vendégmunkás voltam az NSZK ban Stuttgart környékén. Beláttam hogy nincs hova menekülni szar az egész világ. A liberális propaganda 1000x hazugabb mint a primitív szocialista füllentések.

ami szabad 2016.05.28. 12:09:59

Hát, nem is a múltjuk a legnagyobb szégyen, hanem a jelenük, amivel elveszik a MI jövőnket!

2016.05.28. 12:38:25

vagy provokálsz, vagy beteg vagy.
harmadik verzió nincs.

baldoc 2016.05.28. 13:05:24

@alfacharlybravo: Akkor ajánlanám magának Észak-Koreát kijózanulásul.
Ne csak károgjon itt nekünk.

baldoc 2016.05.28. 13:07:25

@midnight coder: "Aki 30 év felett is az, annak nincs esze."
Szóval Soros György hülyén lett milliárdos.
Maga hány éves?

midnight coder 2016.05.28. 13:33:25

@baldoc: Az, hogy valaki támogatja a liberalizmust nem jelenti feltétlenül azt, hogy úgy egyébként ő is az. Soros - pár tízezer társával együtt - ennek a folyamatnak a haszonélvezője. A bolygó maradék lakossága pedig a kárvallottja. Olyan ez, mint amikor a liberós politikus támogatja az iskolai deszegregációt, de az ő gyereke még csak nem is az országban tanul, de ha mégis akkor olyan iskolában ahol max. akkor lát cigányt ha elmennek vacsorázni valamelyik étterembe ahol van ilyen zenész.

midnight coder 2016.05.28. 13:36:03

@ami szabad: A mi jövőnket kb. úgy 30 éve vették el. És nem Orbánék, hanem azok a derék európai politikusok, akik hagyták hogy Kína a világ műhelyévé váljon, India pedig a szolgáltatójává. És persze nem csak a mi jövőnket vették el, hanem egész Európáét.

alfacharlybravo 2016.05.28. 13:52:44

@baldoc: Az Iszlám állam vagy az al nuszra sokkal szimpatikusabb. Ők legalább egy öngyilkos merénylet után üdvözülést ígérnek. Egy barom vagy bazdmeg ezzel az észak Korea dumával. Eszed nincs de írsz.

birka menet 2016.05.28. 14:10:06

@BircaHang Média szerkesztősége: @midnight coder: @alfacharlybravo:

Ti fiatal korotokban is alávaló cseléd népség voltatok, 30 felett meg a duplája.

Ez nektek fideszeseknek a rövid és tömör életpályátok. Vagytok annyira hülyék, hogy minden nap villogtok vele.

2016.05.28. 14:10:46

Az hogy pont a soros fiókák ügynököznek, hazaárulóznak, az most a tények tudatában röhejes. Mert nem véletlen hogy soros ezeket vette meg kilóra. Ha nem igy van, akkor tessék már leirni, hogy mit is kellett ezért adnia a "sok sok hős, elnyomott gengszterváltónak" ?

Mit kért soros ezért cserébe,hogy eltartotta a vezetőket és később is pénzelte a fideszt. Hiszen még a párt is kapott pénzt a pártkasszába. Ezt még fodor gabika is megerősitette. Mit is csináltak azok az emberek akik pénzt kaptak soros gyuri bácsitól, mit is kellett érte tenniük ?

A fideszre nem kell haragudni, csak útálni kell őket. Mert eladták, felélték és ellopták a fiatal generációk jövőjét. És pont orsós pofázott a Nagy Imre temetésén ? Hiszen most ő a legnagyobb rabló, a legaljasabb patkány .

Ha az '56-osok felébrednének, ezeket lőnék, bakker nem a ruszkikat ! És igazuk lenne !

birka menet 2016.05.28. 14:12:19

Akor tehát Soros legelső ügynökei Orbán, Kövér, Szájer, H. Kovács meg úgy nagyjából a teljes Fidesz volt.

Kis hülye fidesz komcsik, hogy lázadoznak már a tartó tisztjük ellen!

midnight coder 2016.05.28. 14:26:32

@birka menet: Na ja, a gengszterváltás legelején, amikor azért még volt a dolognak némi kockázata, elsőként léptem be a helyi SZDSZ-be. A lelkesedésem kb. a taxisblokádig tartott, de még a második ciklusban is az SZDSZ-re szavaztam. Aztán a Hornékkal kötött koalíció és az akkori tevékenységük nyitotta ki végleg a szemem. Akkoriban - sokakkal együtt - én is elég naiv voltam, azt hittem, hogy a tavarisi konyec végleg megold minden problémát. Ehelyett a Párt simán átmentette a hatalmát, a magát antikommunistának, a rendszer üldözöttjének beállító SZDSZ pedig az első adandó alkalommal lefeküdt nekik egy kis tocsikolásért. Ez amúgy akkortájt sokaknál kiverte a biztosítékot, akkor lett az SZDSZ az egyik vezető pártból törpepárt.

iovialis 2016.05.28. 14:29:45

Üdvözletem.

Bár már rég kinőttem abból a vágyamból, hogy másokat meggyőzni próbáljak, valamint tisztában vagyok azzal, hogy az ország jelenlegi állapotában ez nem is lehetséges (jól megfogható azok csoportja, akik az utolsó lehelletükig is kitartanak a rögeszméik/jelszavaik/pártszlogenjeik stb. mellett), azért a bejegyzéshez hozzátennék ezt-azt...

A volt ösztöndíjasoknak valóban nem az a szégyellnivalója, hogy annak idején éltek a lehetőséggel. Az már inkább, hogy a hatalomban levés 30 ezüstpénzéért most szemrebbenés nélkül tudnak úgy viselkedni, mintha az ösztöndíjas éveik tökéletesen eredménytelenek lettek volna... Igaz az, hogy hülyék mindig és mindenütt vannak, de hogy az érintett személyekben ennyire nyomtalanul múlt volna el az egykori tanulás, azért valószínűtlen. Az, hogy jelenleg hazudnak/képmutatnak, sokkal hihetőbb.

A "kilóra vett félgyarmat" divatos "gondolat" (elnézést a Gondolkodóktól!, helyesebb volna jelszónak neveznem) mostanában. Az ugyan lehet, hogy -a bejegyzésben is megemlített módon- ennek a kicsi és szegény országnak ennyi jut, de igazán nem látom be, ugyan mi alapján várhatnánk TÖBBET például "orosz barátainktól"? (Hacsak annak alapján nem, hogy ők is bizonyítottak már...

"...és a társutas konzervatívok..." Érezni a visszafogott denunciálást. Annyit mindenképpen mondat a tényekhez való szigorú ragaszkodás kényszere, hogy a jelenlegi Fidesznek (és a mellényzsebében ágáló, KDNP-ként azonosított, igen szűk embercsoportnak) az égvilágon semmi köze a konzervativizmushoz. Sem gyakorlati, sem minőségi tekintetben. (Jelszavakban és szemforgató égrenézésben akár lehetne, de ismerjük be, a kertünkben lévő vakondtúrás attól még nem lesz alpesi hegység, ha egy vödör gránitzúzalékot borítunk a tetejére.) A "populista" az azért nem lehet "konzervatív", mert nem sziklaszilárd alapelvek mentén nyilatkozik és cselekszik, hanem mindig azt mondja, amit a tömegbázisa elvár tőle. Orbán ennek iskolapéldája.

Az a kérdés korrekt is lehet, hogy "hol a helyünk". Valóban, határon vagyunk, sőt, az ország is mindig ott volt, elég, ha arra gondolunk, hogy már a kései antikvitásban is a római és a bizánci érdekszféra ütközési területén volt Pannonia.
Sajnos azonban azt is látjuk, hogy akik állandóan a "nem ott a helyünk"-re hivatkoznak, sokkal kevesebb racionalitással, annál inkább érzelmi túlfűtöttséggel hangoskodnak. (Rossz esetben szimpla önérdekből, természetesen.) Kíváncsi lennék, vajon Orbán Viktor szerint hol lenne...? (Költői a kérdés, ha csak ittlétünk 1100 évét nézzük, nem ördögien nehéz megválaszolni. És a félremagyarázásokra nem is vagyunk kíváncsiak, ugyebár.)
Mindebből következik, hogy ha a Fideszben a tisztességnek akár a legcsekélyebb morzsái is megmaradtak volna, réges-régen kezdeményeznie kellett volna ha nem is az EU-ból való kilépést, de az erről való, ÖSSZNÉPI véleménynyilvánítást. Ez hosszú folyamat, évekig tartó, igen alapos tájékoztató kampányt és egy valóban döntő részvételi arányú népszavazás kikényszerítését jelentené. A haveroknak szétszórt százmilliókból megvalósuló, tökéletesen ellenőrizhetetlen végeredményű levelezgetős propaganda itt nem lenne megengedhető, sőt, az államnak akár szankcionálással el kellene érnie, hogy a részvétel legalább 80-85 %-os legyen - annak eredményével ugyanis már nem nagyon lehet vitatkozni; és végre legalább EZ a nyomorúságos gumicsont lekerülhetne a mindennapi politikai viták siralmas és gyomorforgató színpadáról. Természetes, hogy ezt a Fidesz a teljhatalmában sem vállalta be. Már miért is lenne érdeke megkockáztatni bármelyik variációt? (Lose-lose szituáció lenne, ezen nem érdemes vitatkozni.)

Nem folytatom, talán ennyit is felesleges volt leírnom (ld. legelső bekezdésem).

Peace.

kovier 2016.05.28. 14:32:24

@Kedves Loránd x: Bravo! Úgyis hiába mondod a gondolkodásmentes blogírónak és helyeslő kommentelőinek! Áááá... akartam hozzászólást írni, de ezek olyan buták, hogy még a fal sem adja nekik a másikat, hanem lemondóan legyint rájuk.

alfacharlybravo 2016.05.28. 14:35:53

@birka menet:Hát tévedtem azóta csak romlott a helyzet most sokkal több a gazember debil a köcsög, ami most már szinte kötelező. Akkor a pitiáner feljelentgető az ügyeskedő volt divat, ma a világromboló nagy gazember liberális demokrata a divat. Ki gondolta volna akkor, hogy azok voltak a boldog idők. Lehetett magánzó az ember dolgozni nem kellett csak a hobbyjának élhetett. Most bameg nyalni kell a liberális segget mert mehetsz a szemétdombra, nem mondhatod, hogy nincs gusztusod hozzá.

kovier 2016.05.28. 14:36:11

No, hát ezért tart itt az ország ahol, mert ahogy azt sem értjük, hogy a Soros ösztöndíjak fideszesek részéről való esetleges visszaadása körül nem a pénz az alapvető probléma, úgy nem értünk nagyon sok más, számunkra, hétköznapi emberek számára fontos dolgot, amivel nap mint nap arcul csapnak bennünket, mint például a kórházak elhanyagolása, az oktatás szétverése, a rezsihazugság, a gátlástalan államosítás, mutyizás, mi meg vigyorgunk, mintha csak eltévedt, gyermeki legyintés lett volna, és továbblépünk. Ezt jól tudja a profi gumicsont készítő lakájpropaganda csapat is, ezért kerítettek a soros ügyből ekkora műbalhét. Rá is harapott a fél ország, benne az összes ellenzéki párt és média, és csámcsognak azon, hogy a fideszesek is mennyi pénzt kaptak! Pedig nagyon nem a pénz a gond ezzel a történettel. Hogy mégis mi? Hát a gerinc, az emberi tartás, a betyárbecsület és a becsület, a bölcsesség, a szerénység, és alapvetően pont annak a megcsúfolása, amit tanultak abból, amire kapták a soros alapítvány pénzét: a demokratikusság, a jogállamiság, a liberalizmus! Mert tudtommal arra kapták, hogy a pártállami maradványokkal szemben fel tudjanak építeni egy ilyen ellenzéket, s majdan esetlegesen erre alapítsanak kormányt! Aztán ellenzékké felnőve így is tettek, de aztán sikerült nekik kormányra kerülni, és a hatalom megtartása nemkívánatossá tette,hogy most már az ő „ellenzéküket” pénzelik ugyanúgy, ahogy annak idején őket. De ők azokra az értékekre már régen nagy ívben tesznek! A sorosozással annak már a koporsóját is végérvényesen le kívánják zárni. Mintha azzal, hogy visszaadnák a pénzt, az egész meg sem történt volna, mintha nekik semmi közük, soha nem lett volna sem magához Soroshoz, sem a számukra piszkossá vált pénzéhez. Sőt, így minden joguk megvan rá, hogy a most meg "ellenük" szponzorált, egyébként teljesen törvényesen működő civileket tovább vegzálják, miután nem sikerült őket is az uralmuk alá hajtani, s a pénzeiket kényük-kedvükre szabályozni. Ez a fidesz mocskos kis színjátékainak egy újabb fejezete, amely még egyszer elmondom, nem a pénzről szól! Remélem, legalább Soros átlátja ezt, nem úgy, mint a magyarok többsége, és nem kéri vissza a pénzt! Hadd főjön csak a saját maguk gerjesztette ügy levében egy ilyen ostoba, gerinctelen banda! Úgy várom már, hogy Olga megkérdezi egyszer kovács zoltánt, hogy önök arra kapták Soros pénzét, hogy megtanuljanak kiépíteni egy liberális, demokratikus jogállamot, mire az rávágja: - Miért, sikerült? Remélem, ha vissza akarják adni kérés nélkül is a pénzt, Soros nem fogja elfogadni, hogy beleégjen a bőrükbe, ráégjen a pofájukra: ha mocskos a sorospénz, ti vagytok a legmocskosabbak!

kovier 2016.05.28. 14:48:41

@iovialis: Abszolút egyetértek. Az EU-s népszavazással csak azért nem, mert a fidesz gátlástalan médiagépezete ellene hangolná a közvéleményt, és a kilépés az végzetes lenne számunkra, még akkor is, ha az ostoba hívők ezt képtelenek is felfogni. Számomra abszolút döbbenet, hogy hogy nem képesek tanulni a saját történelmünkből, és újra és újra olyan "elveket", lépéseket támogatni amelyekben már nem egyszer megütöttük a bokánkat. Miért vagyunk képesek újra és újra a "rossz oldalra" állni, nem felismerni hogy mi az előremutató az országnak, a nemzetnek? Csak megy a konzervatív-klerikális hülyítés, az alantas emberi érzelmek felkorbácsolása, és aki balliberális veszélytől retteg, nem veszi észre, hogy már rég beszippantotta egy sokkal rosszabb!

Qub 2016.05.28. 15:02:40

Ez a Júdea népe front? vagy a Júdeai népfront .. Mit adtak nekünk a Rómaiak? mintha valaha kaptunk volna valami jót az Oroszoktól.. Nem mintha bármi bajom lenne velük de azért megírod a nyugati világban kitalált számítógépeden a nyugati világban kitalált interneten keresztül (amit a nyugati világ pénzelt és adott el neked) a véleményed amelyben elmagyarázod hogy hát nekünk nem ott a helyünk. Az a baj hogy az átlagember számára lehet hogy szar dolog a liberalizmus meg a demokrácia csak jobbat még nem találtak fel. Merthogy létezik a magántulajdon védelme (ami hát lássuk be itt nincs), létezik a személyi szabadság (ami még van de azért nem alakulnak jól a dolgok) , meg azért a liberalizmusban a tetteknek vannak következményei (ami lássuk be itt már nincs - ugyan oda még nem jutottunk vissza hogy a rendőr pofán vág csak azért mert "nála a hatalom" de azért már a fehérgalléros bűnözők bármit megtehetnek). Azért arra kíváncsi lennék hogy a szerző milyen államformában érezné jól magát.. Ahol valaki megmondja neki mindig hogy mit tehet és mit nem? (és itt most nem az általános emberi szabályokra gondolok hogy ne ölj).. Miért jó az hogy mások belepofázhatnak az életedbe? az egyéb rendszereknél - amilyen Mo. is van elég egyetlen rossz mozdulat és már ki is estél a pikszisből. Sőt sokszor még ez sem kell.. Aztán nincs jogorvoslat meg semmi.. Mindig mondtam hogy érdemes elmenni a Terror házába. A legnagyobb tanulsága az hogy még az sem ment meg hogy az alagsorba kerülj ha te vagy az igazgató. Soha.. Azaz folyamatos nyomás alatt - gyakorlatilag félelemben élni - vagy állandóan meghúzni magad hogy ne tűnj fel az éppen hatalmon levőknek - mert semmilyen rendszer nem örök - hát igen szar lehet. Az ilyen rendszerekben soha nem tudhatod hogy vajon holnap nem veled basznak-e ki. Akár végleg.
És hát lehet játszani a forradalmárt csak a lehet hogy valóban létező "háttérhatalom" igen jól meg tudja mutatni hogy milyen is amikor nem akar semmit tenni - nem árt csak nem tesz semmit lásd Venezuela. És Mo valóban nagyon kicsi , egy átlagos multicég az éves nyereségének az 1%-t sem éri el az itt realizált jövedelem. Nekünk sok pénz de nekik. És még így is azt mondom hogy egy csomó dolgot jól próbálna csinálni a Fidesz. Csak ne titkosítanának meg hazudnának folyton bele a képünkbe.. Mert ez hiteltelenné teszi az egészet, ráadásul olyan szinten lopnak ahogy csak tudnak.

iovialis 2016.05.28. 15:03:08

@Kovicser: Nos, a "balliberális" szitokszótól egyébként is kinyílik a bicska a zsebemben (sőt, hosszú ideje nem is tud becsukódni...)
1. A kormányzat egyik alaptétele, hogy az ellenzék nem baloldali.
2. A Fidesz etatizmusa nem az abszolút monarchiák, hanem a bolsevik baloldaliság eszközeivel operál.
3. Természetesen mindezt a liberális demokrácia választási rendszerén belül, teszi; másként aligha fordulhatna elő, hogy senkiháziak és minősített senkik ilyen tömegei kerüljenek be egy állam vezetésébe - kiváló hivatkozási alap, hogy "mindenki választható".
4. LIBERALIZMUS +1: Naná, hogy az érdemtelenek stafírozása is azon alapul, hogy "bárki jogosult bármire"... Ezzel is csak az a baj, hogy lassan kezdünk ott tartani, hogy a "valakik" helyett már csak a "bárkik" lesznek azok :(

Egyszóval: azért a liberalizmust permanensen átkozók nagyon pislognának, ha "nem-liberalizmusban" kellene élniük... (Hozzáteszem: az "illiberális" egy valódi tartalom nélküli lózung. Van a liberalizmusnak történelmileg kipróbált ellentéte, nem is egy. Kíváncsi lennék, bármelyik agysebész előrelépésnek tartaná-e, ha ezekből vezetnénk be egyet...)

2016.05.28. 15:03:40

Annyira mindegy, hogy a múltbeli júdáspénzt visszafizetik-e a fidesznyikek.
Ez az egész porhintés arra jó, hogy elterelje arról a figyelmet, hogy ma kinek a szekerét tolják és hogyan élik fel a magyarok jövőjét.
Orbán belátta a Gyurcsány-kormányok alatt, hogy ha visszatér, akkor gátlástalanul lopni kell, mert csak az összeharácsolt vagyon tarthatja hatalomban a Fideszt, meg az elfoglalt pozíciók a közigazgatásban, a különálló hatalmi ágakban.

1998-2002-ben loptak, de mellette ment az ideologizálás is. Ma már csak a maffiarendszer maradt, mindenféle ideológiától mentesen.

Hogy Orbán Stumpf kommunista belügyminiszter apósának hátszelével hogyan lett a kommunista hatalom átmentője és hogyan kapott kiképzést Soros pénzén az már történelem, időszerűtlen felemlegetni.

kovier 2016.05.28. 18:51:02

@iovialis: Igen, hát a bicskával valahogy így vagyok én is. Figyelnem is kell mindig, hogy hogy üljek le, nehogy tökön is szúrjam magam, ezek miatt. A Liberalizmus és balliberalizmus emlegetésére már nem is szoktam reagálni, mert olyan végtelen ostobaság kíséri mindig, hogy látszik, akik szeretik ezt emlegetni, azoknak kb egy amőba úszkál az agyvizében! Én arra lennék kíváncsi, hogy ha egy másik olyan formáció kerülne hatalomra legközelebb, mint a fidesz, és új alkotmányt, törvényeket alkotna saját magára, elvenne tőlük mindent, és kiosztaná a saját haverjainak, rokonainak, amit visszamenőleges törvénykezéssel szentesítene, félreállna-e a szájuk? Szétvernék-e pest másik felét?

kovier 2016.05.28. 18:52:22

@Kovicser: Vagy azt mondanák, nem baj, mi is ezt csináltuk?

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2016.05.29. 13:03:32

@WiteNoir: Kihagytad, hogy mind a kettő! :P

@jános515: "Orsós." Az a Soros anagrammája, plusz egy vessző! :)

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2016.05.29. 13:13:18

@iovialis: Más a világ, és mások a vélemények. Az oroszoktól sok jót nem várhatnánk, ha az ő félgyarmatuk lennénk, így viszont annyit mégis, hogy ha Magyarország töb irányban is függ, akkor egy-egy függés kevésbé teszi kiszolgáltatottá. A "társutas konzervatív" nem visszafogott denunciálás, hanem nyílt és szándékos. :) A helyünk természetesen nyugaton lenne, de ahhoz a nyugat is kell... A Fidesz meg lop, hát persze. Arról majd egy következő posztban.

@Kovicser: Akinek nem tetszik a Fidesz, keressen vagy csináljon vállalható alternatívát. LMP? 5%.

iovialis 2016.05.29. 16:17:39

@Holger Hartland: Miután magam sem érzem elkerülhetőnek a "több irányú függést" (egyszerűen EKKORÁK VAGYUNK, mindenféle értelemben), zavarni csak az zavar, hogy Orbánék lavírozását teljesen elvtelennek tartom. Prioritása kell, hogy legyen az Európától való függésnek, mivel Uniós tagságunk révén erre súlyosabb kötelezettséget vállaltunk, mint az oroszokkal újonnan kötögetett "barátság". Ha ez a súlyosabb függés nem tetszik, tenni kell ellene, rajta... De nem lebegtetni, meg sunnyogni (mást mondani Brüsszelben és mást a rajongóknak).
Ha a politikánk elvtelen, semmi jogunk elveket számonkérni a lakosságtól. És a mindenkori vezetés felelőssége ebben a tekintetben hallatlanul nagy. Na persze, hogyan is tudnának a jelenlegihez mérhető nívójú alakok felnőni effajta felelősséghez? Hogyan lenne lehetséges, hogy szigorú elvi alapokon cselekedjen és nyilatkozzon "Az-Ember-Aki-Még-Sohasem-Hazudott"? Röhögnék régen, de mindezt végignézve inkább a sírás kerülget.
Csinálni vállalható alternatívát? Ebben az országban, a mai morális állapotok között? Ahhoz minimum egy '56-os horderejű ráébredés kellene. Amíg egy tál lencséért bárki hajlandó a lelkiismeretét félretenni (oké, a tál nagyon különböző méretű, a csészealjtól az úszómedencéig), addig teljesen reménytelen a javulás; de ennél még sokkal rosszabb, hogy az ilyen frusztrációk miatt elkerülhetetlen az egyre mélyebbre süllyedés. Amíg arra a kijelentésre: "A Fidesz lop!" annyi a legadekvátabb válasz, hogy "A szocik is loptak"... Addig nincs remény. Semennyi. (És ennek fényében különösen undorító bármiféle "erkölcsi restitúcióról", meg a "Nemzet újjászületéséről" halandzsázni. Aki ilyet tesz, vagy egy hermetikusan lezárt fantazmagória-álomvilágban él, vagy -és ez a valószínűbb- gátlástalanul hazudik, hogy tetsszen a hallgatóságának. Egyik esetben szabadna vezetői pozícióban lennie.)
Világos, hogy a morális újjáépítésnek valahol az egyénekben kellene tömegesen megkezdődnie; de hát muszáj lenne felülről (is) valami igen következetes példamutatásnak lesugározódni. Most nézzük meg a "felül" minőségét... Na, ugyan mi sugározódik le onnét...?

kovier 2016.05.29. 19:48:37

@Holger Hartland: Vállalható alternatíva rögtön kitermelődne, ha a "népnek" lenne annyi esze, hogy mindenkit elhajt az anyjába, aki azt teszi, mint a fidesz. Csak úgy, magától nem lesz. Mindenhol máshol kiállnak a tömegek az érdekeikért, mi meg csak a netadó miatt mentünk ki! Szégyen! Nem csoda, hogy az értelmes értelmiség nem akar "előmászni". A tömegeknek a hülyítés kell, a hazug álmok, a merjünk nagyok lenni... az igazság, a valóság, az őszinteség csak netes megosztásokban van jelen, az emberek nem tudják lefordítani őket a saját életükre, az országéra meg pláne nem. :(

komolytalan samu 2016.05.30. 15:23:47

Az ösztöndíj-visszafizetési program nyilván politika, anyagilag pedig elhanyagolható összeg, ha adófizetői forintokból gondolják téríteni. Bár ez utóbbit nem venném jó néven, ők kapták, ők profitáltak belőle. Mi közöm hozzá?

Az orosz diverzifikáláson, ill. azon hogy ez nálad reális, megfontolandó alternatíva, meg vagyok lepve. Oroszország kurva nagy, de gazdaságilag akkora, mint a visegrádi országok együtt, csak sokkal szarabb gazdasági szerkezettel, nyersanyagokra épülve. Ez nem az a piac, amire mi a jövőnket építeni tudnánk. A legfőbb bevételi forrásuk (olaj/gáz) 20-30 év múlva valószínűleg még annyi bevételt sem hoznak majd, mint most és a mostani sem sok. Európa még szétesve is jobb lehetőség gazdaságilag.

A katonai oltalmat meg inkább kihagynám. Meg volt, szép volt, oltalmazzon inkább mást. Ha már mindenképpen választani kell (sajnos kell, kicsik vagyunk), akkor inkább az USA. Messzebb van, kevésbé vagyunk fontosak nekik, minden hülyeségével is sokkal lazább pórázat tart, mint Putyin bármely "szövetségesének".

Az amcsi PC mozgalom meg szerintem csúnyán bele fog állni a földbe, olyan kérlelhetetlenül mennek előre, olyan lendülettel esnek neki a liberális elveknek is, hogy a progresszív elit előbb utóbb kettészakad majd. Lesz egy szép víztiszta bal, a klasszikus liberálisok meg összeolvadnak a libertariánusokkal. A bal önmagában nem lesz kormányképes (ha mégis, akkor amerika is megtapasztalja a bolsevik típusú szocializmust, ami talán nem is olyan nagy baj hosszú távon).

iovialis 2016.05.30. 20:49:08

@Holger Hartland: Hm... Nem tudom, ez releváns-e a mondani-/értenivaló szempontjából. Én kérek elnézést, nem szenvedélyem, hogy bárki mást "idegen nyelvre" tanítsak.
És nagyon-nagyon sokakkal nem beszélek "egy nyelvet"... (Ami miatt az esetek 90%-ában igen hálás vagyok a sorsomnak :) )

További minden jót kívánok.

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2016.05.31. 00:18:52

@komolytalan samu: Az orosz diverzifikálás nem azt jelenti, hogy legyünk orosz félgyarmat, hanem hogy ha Magyarország (mondjuk, hasra ütök) 35%-ban a maga ura és 65%-ban másoktól függ, akkor az a 65% legyen szétosztva minél több szereplő között. Oroszországot nem kéne lebecsülni, romjaiban is hatalmas. Nemcsak nyomora, maffiája és alkoholizmusa van, hanem atomfegyvere, űrhajója és magaskultúrája is. Az amcsi PC meg álljon csak bele a földbe, go Trump! :)))

@iovialis: Ez csak annyit jelent, hogy ezekről a témákról ilyen kevés idő alatt nem fogunk szót érteni, több időnk meg nincs (gondolom, te is dolgozol, talán gyereket is nevelsz, és rövid az élet). A kommentjeidből világos, hogy nagyon másként látjuk a világot, és ha magyaráznom kéne, hogy én hogyan, azt se tudnám, hol kezdjem. Ha akarsz, még visszanézel ide, van itt sok poszt, meg lesz is hamarosan talán pont a korrupcióról, de hát nekem is végesek a lehetőségeim. Üdv és minden jót!

komolytalan samu 2016.05.31. 13:16:18

@Holger Hartland: De hát a diverzifikálás nem így működik. Nem mi döntünk róla, ahogy ez a szankciókból és az USA reakcióiból egyértelműen kiderült. Ha nincs geopolitikai harakiri, akkor üzleti alapon dől el, abban nekünk kis lapokat osztanak. Ha harakiri van, ott meg nem osztanak nekünk lapot egyáltalán. Akkor vagy-vagy van, az is-is illúzió. A kultúrájuk, irodalmuk így is eljut ide.

A katonai potenciálját spec. nem becsülöm alá, pont az a bajom, vagy inkább az óvatosságom alapja, hogy használják és felhasználják azt. A legnagyobb bajom pedig az, hogy túl közel vagyunk, része a nagyhatalmi ábrándjaiknak.

Szerintem Trump-al kapcsolatban illúziód vannak. Az egy dörzsölt üzletember, aki rátapintott az amerikai társadalom érzékeny pontjaira, de már most látszik, hogy ha nyer, legfeljebb retorikában fog robbantani, esze ágában sincs komolyan felforgatni a dolgokat. A PC-t a legkevésbé, gender ügyekben pl. kifejezetten kerüli a kemény állásfoglalást.
A PC a progresszívek hasadásával fog beleállni a földbe, és nekem az a gyanúm, hogy az Clinton alatt gyorsabban menne végbe, mint Trump alatt, ahol a balosok és a liberálisok inkább a szőnyeg alá söpörnék a konfliktusaikat és összezárnának.

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2016.06.02. 02:22:02

@komolytalan samu: Miért, mit csinál az USA, ha Magyarország (amúgy a bezzegeurópai németekhez hasonlóan) üzletel az oroszokkal? Megindul egy gépesített lövészdandár Románia felől? Igény, az volna rá. :) De mostanság ez nem így megy, Magyarország népének többsége pedig jelenleg annyira elutasítja a liberalizmust, hogy az amcsiknak is csak finomabb eszközök maradnak. Van nekik azért.

Trumpról nem tudom, hogy milyen lesz, igazából abban sem reménykedem, hogy megválasztják. Trump innen nézve protestjelölt, és ennyi elég is - innen nézve.

komolytalan samu 2016.06.02. 13:34:58

@Holger Hartland: Mondjuk el tudok képzeni egy olyan postaládába beeső hangfelvételt, amin a kormány egy erős embere beszélget nem, vagy nehezen, kimagyarázható egyértelműséggel valamiről. Nagy értékű ingatlanok után járó utalásokról, dohánykoncessziókban való érdekeltségről, vagy más jellegű ügyben, de politikailag vállalhatatlanul.

A közvélemény előtt ez véletlennek, belharcnak is tűnhetne, de a kormányon belül értenék az üzenet súlyát.

A technikai képességeik alapján bőven lehetnek ilyen felvételek, és ha vannak, akkor csak szándék kérdése. Az oroszok ezt már eljátszották a lengyelekkel (Sikorsky). Egyszerű, működik. Nem kell ide tank.

A németeket és a franciákat is sorbaállították az amcsik a szankciók mellett, pedig egyiknek sem fűlt hozzá a foga. Persze mindkettőnek nagyobb a mozgástere a mienknél, de ez érthető.

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2016.06.03. 01:21:47

@komolytalan samu: Voltak már mindenféle felvételek és bizonyítékok, és egyébként is elég egyértelmű a kormányközeli kezek enyvessége. Csakhogy ez most a "na és" tipikus esete. A nép nem azért nem választja a ballibeket, mert nem tudja, hogy a Fidesz lop, hanem pontosan tudja, és annak ellenére, azzal együtt választ így. Az első számú alternatíva pedig most már a Jobbik.

komolytalan samu 2016.06.03. 12:39:14

@Holger Hartland: a tudás és a bizonyíték két nagyon különböző hatású dolog. 2006-ban is tudható volt, hogy a szocik elkúrják, mégis akkor lángolt fel a TV-székház, amikor erre első kézből jött a bizonyíték. A szlovákoknál sem volt nagy titok a korrupció, de a Gorilla botrányra mégis rá ment a fél elit karrierje.

Persze ehhez kéne egy választható ellenzék, ebben teljesen igazad van, és könnyen meglehet, csak azért nincsenek ilyen publikus felvételek, mert a Jobbik lenne a következmény és azt nem akarja az, akinek ilyen felvételei vannak. Ha nagyon hinnék az összeesküvés-elméletekben, azt mondanám, talán az orosz kapcsolat sem feltétlenül annyira saját elképzelés, mint amennyire mi gondoljuk (de ez azért ingoványos).

Ebből a szempontból érdekes lesz, mit akar, és mit tud csinálni Vona a Jobbikból. El tudja fogadtatni szalonképes alternatívának, vagy sem. Az akarással szerintem nincs problémája és az eszközökben sem kevésbé pragmatikus, mint Orbán, szóval ez leginkább a képességein múlik majd.

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2016.06.04. 00:47:12

@komolytalan samu: Kételkedem egy ilyen hangfelvétel hatásosságában - szerintem 2006-ban a Gyurcsány beszéd is csak ürügy vagy inkább alkalom volt, és nem ok. A szikra, de nem a lőporos hordó. Mondanám, hogy tegyünk próbát, de nincs ilyen hangfelvételem. :) Nem féltem a Fideszt és nem lennék szomorú, ha megbukna - szomorú amiatt lennék, ha a ballibek jönnének vissza a helyére. Meg talán a Jobbiktól is, csak nem azonnal, hanem kicsit később, amikor kiderülne róluk, hogy ők sem jobbak, sőt. A vége mindenhogy az lesz, hogy szomorúak leszünk, csak az a kérdés, mennyire. :)
süti beállítások módosítása