Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Hartland

Je suis Ugocsa, qui non coronat.

Százhúsz ország közül GDP-ben a 34., optimizmusban és közérzetben a 117. Lakói az EU-ban a legszkeptikusabbak a rendszerváltással kapcsolatban. Melyik lehet ez a kemény ország?

"A baromi abszurd helyzetre az abszurd baromkodás pont megfelelő válasz." (H. Hartland)

"I hate conservatives, but I really fucking hate liberals." (Matt Stone, South Park Republican)

Friss topikok

Linkblog

Felőlem kivándorolhatnak mind

2018.05.13. 00:12 Holger Hartland

Kivándorol a Fidesz választási győzelme miatt Schilling Árpád, a színházi rendező. Balról szomorúan búcsúztatja TGM, jobbról gúnyosan a 888. Nem tudom, jó rendező-e, nem értek a színházhoz. De azt el tudom képzelni, hogy a nagy kivándorlási hisztiben követik olyanok, akiket meg tudok ítélni, és akikről tudom, hogy értékes a munkájuk. Tegyük fel ezért egy poszt erejéig, hogy Schilling Árpád kiváló rendező, a tevékenysége magyar kultúrkincs, az ország tehát veszít valamit az ő kivándorlásával. Akkor legyek-e szomorú?

A válaszhoz idéznem kell valamit. Érdekes cikket olvastam a legfrissebb Heti Válaszban: két újságíró, a németországi magyar Kálnoky Borisz és a Magyarországon élő brit Nick Thorpe vitatkozott Orbán Viktorról és a migrációról. Kálnoky képviselte a jobboldalt, és persze pár mondatával kiválóan eljátszotta a konzervatív értelmiségi (= az áruló) szerepét, befeküdve a liberális ellenségnek, de azért elmesélt valamit, ami elég érdekes, hogy begépeljem:

"Egyik fiamat Berlinben halálosan fenyegette meg török iskolatársa. Késsel. Pénzt akart minden hétfőn. A kis gengsztert letartóztatták, de rögtön ki is engedték, mert joga van az oktatáshoz. Az igazgatónál aztán azt hazudta, hogy a fiam fenyegette meg őt. Az igazgató erre azt mondta, nem tudja eldönteni, kinek van igaza, és egymás mellé ültette őket. Hogy írjon így a fiam dolgozatot, egy ilyen emberi lény mellett ülve? A lányomat is két migráns verte meg Berlinben. (...) Másik fiamat is törökök rabolták ki Berlinben. Három gyerekemmel történt ilyen Németországban."

Számomra mint magyar apa számára ez a kontextusa Schilling Árpád kivándorlásának. Schilling Árpád annak a balliberális oldalnak az oszlopos tagja, amely simán elnézné, hogy ez az én fiammal is megtörténjen, hatalmat gyakorolva talán még elő is segítené. Láttuk már tíz éve is, mennyire érdekli az ilyesmi a baloldalt, amikor az emberek a cigánybűnözésről panaszkodtak: nem az volt a válasz, hogy jó, akkor megerősítjük a rendőrséget, hanem az, hogy fúj, rasszisták vagytok, duguljatok el. Pontosan tudom, hogyan reagálna egy balliberális hatalom, ha Kálnoky fiának a története az én fiammal esne meg.

Szóval Schilling Árpád kiváló rendező? Nem érdekel.

Vajon hány balliberális művészeti, tudományos és egyéb kulturális kiválóság itthon tartásáért lennék hajlandó veszélybe sodorni a gyerekemet? Nem kell rajta sokat gondolkodom: ott van a válasz a címben. Menjenek el mind. Minél előbb, annál jobb. Ha a balliberálisok az emberek alapvető igényeire nem képesek igent mondani és ezt az ostoba hisztit játsszák, hogy vagy a gyereked biztonsága és a hazád jövője, vagy X, akkor írjanak csak be bármit az X helyébe, amit el akarnak tüntetni ebből az országból: magukat, a civil szervezeteiket, a szellemi és kulturális élet nagy részét, akár az EU-tagságunkat - örömmel fogjuk eltaposni ezeket és kiszorítani a képviselőiket az országból, mert egy szülőnek mindig öröm, ha tehet valamit a gyerekéért.

41 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hartland.blog.hu/api/trackback/id/tr2913914586

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

F.M.J. · http://magan-galaxis.blog.hu/ 2018.05.13. 07:37:44

Két tény.:
Mo-on jelenleg leszámítva néhány iskolázatlan, munkanélküli, alkoholista családot, tehát önhibájukból nyomorultakat, jellemzően mindenkinek van hol laknia, és mit ennie (valójában még nekik is).
Mo-on jelenleg mindenki nyiltan vállalhatja vallását, véleményét, politikai nézeteit annélkül, hogy ezért hátrány érné. Helyesbítek, a hatalom részéről. Ugyanis manapság is előfordul, hogy ellenzéki beállítottságú munkahelyi vezetők a pozíciójukkal visszaélve hátrányosan különböztetik meg a kormánypárti meggyőződésű beosztottaikat.

A fenntiekből következik, hogy aki jelenleg elhagyja az országot politikai ellenérzései, vagy "nyomora" miatt, az személyében semmivel sem értékesebb egy hisztis óvodásnál, aki világgá akar menni, mert nem kapott csokit a boltban. Arra is az a megoldás, hogy csak menjen.
Erre is.

ArriMedes 2018.05.13. 15:31:50

kretének vagytok, és aljasak is.

Egyik fiamat Berlinben halálosan fenyegette meg török iskolatársa. Késsel"

ja, leírom, miért tartalak én téged utolsó patkánynak. női pandanoddal, heszpenccsel együtt

vizsgán ilyen érvelésekre nagy piros egyest adnátok, úgy vágnátok ki a diákot, mint macskát dolgát végezni. itt meg a legócskább, legprimitívebb, általános iskolás által is jól felismerhetően hibás propagandát nyomatjátok, tovább mocskolva a hazai közbeszédet, hülyíteni akit lehet.

ez még aljasabb, még ocsmányabb, mintha iskolázatlan hülyék lennétek.
titeket tényleg le kellene hányni.

Begren 2018.05.13. 17:33:38

Német ismerősöm modta, hogy a kertjükben dolgozó afrikai migráns (nem menekült, mert odahaza béke van), dolgozik, de csak akkor, ha valaki nézi. Amint nem nézik, abbahagyja. Ilyen mentalitás is van.

@ArriMedes: valóságtagadó majom vagy. Ja, UTOLSÓ majom, így biztos ütősebb.

ArriMedes 2018.05.13. 18:04:30

@Begren:

milyen valóságot tagadok, kretén?

F.M.J. · http://magan-galaxis.blog.hu/ 2018.05.13. 18:13:46

@ArriMedes:
"kretének vagytok, és aljasak is."
- Ok? Okozat? Miért is?

"Egyik fiamat Berlinben halálosan fenyegette meg török iskolatársa. Késse"
- Sajnálatos, de hogy jön ez a tárgyhoz? Ha sehogy, akkor ki is a kretén?

"ja, leírom, miért tartalak én téged utolsó patkánynak."
- Sajnos elfelejtetted leírni. Amit írtál, nem támasztja alá az állításod. Újra kérdem, akkor most ki is a kretén?

"titeket tényleg le kellene hányni."
- Ha nem vetted volna észre, semmi mást nem csinálsz, csupán okádsz.

Vendelin 2018.05.14. 00:05:57

"A borsodi ügyhöz nem szívesen szólnék hozzá. Nem akarnám a távolból, a konkrét körülmények ismerete és bármiféle személyes vonatkozás nélkül osztani a tutit"

de ez a késes sztori mintha csak veled történt volna, konkrét körülmények, személyes tapasztalat, közvetlen érintettség, minden.

ostoba vagy és hazug, Holger.

ArriMedes 2018.05.14. 00:10:47

@F.M.J.:

ha trollkodni akarsz, legalább összefüggően, kishülye

"egyik fiamat Berlinben halálosan fenyegette meg török iskolatársa. Késse"
- Sajnálatos, de hogy jön ez a tárgyhoz? Ha sehogy, akkor ki is a kretén?"

na ezt magyarázd meg kishülye, még trollkodni is kretén vagy

ArriMedes 2018.05.14. 00:11:57

@Vendelin:

egy aljadék semmi egyéb.

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2018.05.14. 08:25:08

@ArriMedes: Szép hozzászólás. A logikus érvek számon kérésével kezdődik, hisztérikus gyűlölködéssel végződik. Nem fogod fel: itt nincsenek logikus érvek. Nincsen semmilyen vizsga, nincs osztályozás. Az ember nem logikus érvekkel meg osztályzatokkal védi meg a gyerekét, a családját, meg a hazáját. Élet van, ország van, gyerekek vannak, hús-vér gyerekek, akiknek ti nem bánnátok, ha a vére folyna, ország, amely nem bánnátok, ha elveszne, mi viszont megvédjük őket, akár tőletek, akár mástól, akár szelíden, csak egy szavazattal, akár durvábban, ha kell. Ez amúgy meg is történt. Szerencsére elég volt a szavazat.

@Vendelin: Itt a személyes vonatkozás: nem szeretném, ha megtörténhetne a gyerekemmel az, ami Kálnoky gyerekeivel megtörtént. Elég személyes? Nekem az. Megvédjünk a gyerekeinket az ilyen emberektől, mint ti.

És most szépen eltávoztok, indítotok magatoknak egy blogot, és ott folytatjátok ezt.

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2018.05.16. 13:38:26

Közlemény: a "felnőtt tartalom" figyelmeztetést nem én állítottam be, vagy a blogmotor szórakozik, vagy valaki a blog.hu-nál gondolta úgy, hogy ez a blog csak 18 éven felülieknek való. Sebaj. :)

F.M.J. · http://magan-galaxis.blog.hu/ 2018.05.16. 14:28:15

@Holger Hartland: Nem értem mi szükség volt rá. A mosdatlan szájú szellemi kiskorúakat már leszerelted. Kicsit bántam, mert így nem lett volna elegáns reagálni a legutolsó böffenésre, de így is jó.

Mihint · http://mihint.blogspot.com 2018.05.17. 23:08:32

@Holger Hartland: Jé, én is elmúltam 18 :)
Schilling érdekes médium, majd 10 éve "váltottam vele pár szót" a blogszférában:

kretakor.blog.hu/2010/04/09/a_feltamadas_remenyeben_1

Nagy türelem kell az olvasáshoz, de nekem akkoriban még volt, most már nincsen.
Remélem jól van, lelkes olvasója vagyok továbbra is, ellenvéleményem nincs, ezért nem szólok hozzá, most is csak kiegészítésiből :-)

Egyébként meg, ha már:

www.youtube.com/watch?v=41p4s2jvS_E

p.s. képzavarnak szántam :)

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2018.05.18. 08:21:36

@Mihint: Kösz. A második kommentet kivettem, elvégre a megszólítottak már nem tudnak válaszolni. Nem látom értelmét a kölcsönös szidalmazásnak - úgyis tudja mindenki, hogy mit gondolnak a balosok a jobbosokról, a jobbosok a balosokról, fölösleges hatvanhatodszor is leírni. Még ha valaki a másik oldalról meglep azzal, hogy normálisan ír, vagy újat ír - de most ez itt sem történt meg.

Begren 2018.06.13. 21:49:25

Egyébként Schillingnek egyetlen rendezését láttam, a Faustot a Katonában. kb. 10 percig bírtam, aztán felálltam és elmentem. Arra emlékszem, hogy a szereplők random módon közösülést imitáltak a színpadon, félmeztelenül (mondani se kell az eredeti darabban ilyesmiről szó sincs). Ez számít "modernnek" meg a "haladónak." Ja, német színpadokon ehhez még hozzájönnek a náci ruhában masírozó statiszták, legyen szó akár a Rómeó és Júliáról vagy a Bolygó Hollandiról.

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2018.08.25. 04:29:12

@Mihint: Nem sok kedvem van hozzá. Dögunalmas. Ha érdekli a véleményem, az levezethető az elmúlt három év posztjaiból. Megírhatom, de akkor valószínűleg bukni fogok egy lehetőséget, hogy olyan helyen mondjam el, ahol többet számít. (Vagy semennyit. :)) Valaki majd idenéz és elolvassa, és valaki majd szól valakinek, hogy akkor engem inkább húzzanak ki a listáról, és tegyenek fel egy másikra, egy fekete színűre. Ha még nem történt volna meg. :)

Mihint · http://mihint.blogspot.com 2018.08.25. 09:51:00

@Holger Hartland: Ismerem a véleményét, sok szempontból leírta már, a kérdés költői volt ;-)
Példának idéztem, ugyanis olybá tűnik számomra a cikk alapján, hogy a valóság nagyon sok szeletét nem bontotta ki - érthető óvatosságból - azaz nem tudott eddig olyat írni, ami ne lett volna jogos. Egyfajta vallomással ér fel a hivatkozott írás: részletes, beismerő vallomással.
Ha gondolja, törölje :)

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2018.08.25. 22:26:56

@Mihint: Felületesen olvastam Kenesei cikkét, így nem tudom megítélni, hogy óvatos-e, beismerő vallomásnak viszont biztos nem nevezném. A szokásos elitista értetlenkedés.

2018.11.30. 20:54:15

jotunder • orulunkvincent.blog.hu 2018.11.30. 20:45:40
holgerhartland(erikgross) távozott. és most kezd egy kicsit elegem lenni ezekből az őrültekből. :(((((((((((((((
Válasz erre

"jotunder • orulunkvincent.blog.hu 2018.11.30. 20:49:29
elegem van ezekből az örjöngő, frusztrált, j fasiszta idiótákból, kurvára elegem van, elvesznek tőlem mindent, a színházaimat, a ceut, az akadémiát. azt a keveset, ami maradt a kicsi világomból, meg fogom védeni tőlük."

2018.11.30. 20:54:44

ezért távozott

"a rabszolgaság jelen volt és kiterjedt volt régen is, nyilván más volt a szerepe a gazdaságban, de ezt minden tisztességes történelemkönyv leírja, neked sincs arról fogalmad, konkrétan mit és hogyan tanulnak, mondjuk ha én magyarországon tanultam, vélhetően ott is, a rabszolgaságot tanítják, tudják hogy szörnyű volt, ma már minden tisztességes erkölcsi felfogású polgár elveti, a többi érdektelen
hogy nagyszerű európai civilizáció jelentéktelen externáliája, ez megint nem igaz, egyetlen forrást sem tudsz hozni, hogy ezt tanítanák

ha viszont esetleg arra akarsz kifutni, hogy a mai divatos ÉS keményen politikai érdekeket szolgáló (inkább konzervatív nem-fehér szavazók szavazat kell a balnak, ehhez fehérellenesség, jobbosellenesség szítása, áldozatpozíció megerősítése, egyéb társadalomromboló aljas hergelés stb) progreszív baloldaliság igaz és kívánatos nézet, a birodalom visszahúzódása/feladása, európa jelentéktelenedése, a fehér ember fogyása stb. idején kívánatos, legyen csak minél nagyobb a bűntudat, akkor bocs, de úgyis tudod, minek tartalak:)"

2018.11.30. 23:45:50

fogadjunk hogy ez
"Dehát az volt a kiinduló állításod, hogy mivel Afrikában amúgy is jelen volt már a rabszolgatartás, ezért az európai gyarmatosítás nem hozott lényegi változást. Már bocs, de ez egy marhaság, és nem kicsi.
"a rabszolgaság jelen volt és kiterjedt volt régen is" Pont az lenne a lényeg, hogy mikor, hol, és mennyire. De gondolom mondjuk a balkáni háborúk hatásaival sincs értelme foglalkozni, hiszen az emberek mindig mindenütt háborúztak. Kb. ennyi értelme van annak, amit mondasz."

egyetemet végzett
csak remélni merem hogy nem tanít valahol, mert ha igen, már régen megette a fene az egészet

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2018.12.01. 01:38:22

@erikgross: Jótündérnek régen jobb szimata volt. Amióta egyszer kitiltott, nem kommentelek oda, és más néven se megyek vissza. (Sehová. Minek?) Most kommenteljem ezt oda? :)

Ez az ember nem érti, hogy elég sokan gondolunk csúnyákat a nemzetközi ballib elitről, és elég sokan számolunk úgy, hogy ezek bizony szeretnék, hogy mi egy kicsit kipusztuljunk, nem kell minden ilyen kommentben engem látni.

Amúgy nemhogy egyetemet végzett, hanem egyenesen tudós, és tanít is egyetemen, de matematikus.

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2018.12.01. 11:05:13

@erikgross: Na beírtam neki, de úgy látom, rögtön ki is moderálta. Mindenesetre vehette a lapot, ha akarta. Szerintem nincs értelme a "másik oldallal" különösebben szóba állni, mindenféle "párbeszéd" megszűnt, "háború" van, ahogy három éve is írtam (ezért nem írok ide mostanában, semmi új nincsen, keleten a helyzet változatlan). Te dolgod, persze, ha odamész és kommentelsz náluk, de úgyis ki leszel moderálva, és egyébként sincs értelme olyan helyre menni, ahol nem látnak szívesen. Ilyen a világ most, ez van.

2018.12.01. 12:41:27

@Holger Hartland:

annyiban pontatlan voltam, hogy amit legutoljára idéztem, az nem tündértől való, róla tudom ki, hanem egy tehéntőgy nickű akárkitől:)

nem megyek kommentelni, elvégre úgyis kidobnak, mindenesetre jótündér eléggé kivan, őrjöng, toleranciaszintje zéró.
mondjuk kommentelő sem sok van, pár ősrégi arc meg egy-két odatévedő és annyi

2018.12.01. 12:42:17

@Holger Hartland:

megnéztem, nem látom hogy írtál volna, szóval kimoderálta.
én is egyre inkább ezt gondolom, a párbeszéd megszűnt

Begren 2018.12.09. 02:14:55

baráti körömben több olyan arc is van, akik véleménye kb. ugyanaz, mint a vincentblog által képviselt, legfeljebb normálisabban adják elő. Ennek ellenére emberként megértjük egymást. De amint politikáról van szó, azt a vonalat képviselik, ami nyugaton (még) túlsúlyban van a mainstream politikacsinálók és sajtómunkások között, és tényleg lehetetlen bizonyos kérdésekben a párbeszéd, idehaza is és nyugaton is. Mindenesetre jellemző, hogy pl. még akkor is, mikor 2 francia zsidó beszélget egymással, akik ellentétes táborhoz tartoznak, a "liberális" (Melenchon) azonnal nekiesik a másiknak (Zemmour), hogy retardált fasiszta, arról a nem létező morális magaslatról, ahol szeretnek trónolni:

www.youtube.com/watch?v=q0RiSLBoII0&t=1349s

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2018.12.09. 23:00:12

@Begren: Munkahelyemen rajtam kívül gyakorlatilag mindenki balliberális vagy "konzervatív" (ami most ugyanaz ;)), de nem mindenki adja elő normálisabban. (Sőt, szerintem van olyan kolléga is, aki a vincenten kommentel. :)) Van, aki csendben gyűlöl és van, akivel jóban vagyunk. A konkrét emberen múlik. Háború, persze. Az van. Ha egyszer meg vagyunk támadva.

2018.12.10. 22:53:08

@Holger Hartland:

a fidesz támadása teljesen rendben van, kártékony bűnbanda
a baj az, hogy a balos kultúrharcosok mindenkit támadnak, aki bármiben nem ért velük egyet, ugyanígy a nagyképű elitista liberálisok is, bár ők kicsit más miatt, mint emezek.

a valódi széljobbot, a fideszt, a kultúrharcos bandát és az elitista liberálisokat egyszerre kell elvetni---mi marad? hát egyre kevesebb dolog, de hát ez van. van mikor nem kell támogatni senkit, mert nem lehet.

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2018.12.10. 23:18:01

@erikgross: Nem tudom, kinek a hányadik nickje vagy, de ha netán az első, akkor szólok időben, hogy jobboldali populista vagyok. :) Ellenségeim a balliberálisok, a komcsik, a kultúrharcos balosok és a "konzervatívok" is. Egyénileg/emberileg ettől még jóban vagyok azzal, akivel lehet, és nem, akivel nem.

2018.12.10. 23:26:45

@Holger Hartland:

jobboldali populista nem feltétlenül fideszes, az sok szempontból álpopulista
igen, valóban elképesztő, de egy normális (tehát nem orbáni/fideszes) jobboldali populizmus, bár nem az én választásom, de a keményvonalas elitista balliberalizmushoz vagy neokonokhoz képest, ill. a durva balos kultúrharcosokhoz képest alternatíva. mondjuk ez utóbbiak szvsz betegek is, már amelyik nem megélhetési. az elitista ballibek-konzik meg...inkább hagyjuk.
mindenesetre fura lett ez a világ, nem gondoltam volna hogy ilyen lesz, de hát ez van, ezt kell megszokni

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2018.12.11. 01:01:08

@erikgross: Lehet magunkat szofisztikáltan definiálni, aztán találkozunk a szavazólappal, ahol nincs olyan, hogy "jobboldali populista, de nem fideszes", meg olyan sem, hogy "Fidesz, de nem úgy, hanem így", meg olyan sem, hogy "a Fideszből ezt kérem, a Jobbikból azt, egy nemlétező pártból pedig amazt" - hanem választanod kell. Az "egyiket sem" is választás. Ráadásul két választás között is adódhat olyan helyzet, hogy választanod kell. Hova állsz? Állhatsz ide vagy oda, állhatsz középre vagy félre, de valahol állni fogsz, és lehet, hogy most már mindenhova lőnek, akkor azt döntheted el, hogy ki fog lőni rád, és hogy te lősz-e.

2018.12.11. 14:26:55

@Holger Hartland:

nem szavazásról beszéltem.
én antifideszes vagyok keményen, szavaztam, szavaznék is ellene, bár nagyon nehezen x-eltem, és igen, van olyan párt melyre nem lennék hajlandó, ilyen pl. a gyurcsók-párt vagy pl. a mi hazánk.
ezen kívül meg nem érdekel ki-kire lő, sok a hülye minden oldalon:)

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2018.12.31. 22:53:44

@erikgross: Én beszéltem a szavazásról. Mint Fidesz-szavazó. De hát van ez így.

Robinzon Kurzor 2019.01.18. 22:24:37

@Holger Hartland:

Átfutva az utóbbi másfél (?) év termését, azt látom, hogy kend már az utolsó töltényig Orbán katonája lesz.
Nincs az a relalitás, történjék bármi, amit ezt a "háború van" narratívát érvénytelenné teszi és a józan észt ismét jogaiba helyezi.

Hogy Schillingért mennyire kár vagy nem, azt nem tudom.
De azt igen, hogy nagykamasz gyerekeim, miközben egyetlen ellenzéki mozgalmat sem támogatnak, kizárólag külföldön képzelik el az életüket.
Azt mondják, hányingerük van ettől a sok hazugságtól, a teljesítmény nélkül elosztogatott közjavaktól (jó, ezt nem szó szerint így mondták) és nem értik, hogy szophatja be a kormányzati kommunikációt annyi ember, köztük imádott nagyszüleik is.

Egy generáció lejobbjait üldözitek el, aztán itt maradunk egymás ellen háborúzni. A migráncsok meg köszönik szépen, kurvára nem akarnak idejönni.

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2019.01.21. 16:39:42

@Robinzon Kurzor: Pontosan a kommentedben is látható hozzáállás miatt nem lehet befejezni a háborút. Ne érezd magad kipécézve: amit írsz és ahogy írsz, az a balliberális oldalon és az újabban oda csapódott "konzervatívok" soraiban teljesen általános, tipikus vélemény és hozzáállás, vagyis a válaszom nem a személyednek szól.

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2019.01.21. 17:30:22

@Robinzon Kurzor: A kedvedért kifejtem kicsit bővebben, bár meg kell mondjam, rohadtul unom, ezért is nem posztolok május óta (nyáron elkezdtem írni egy vicceset, vázlatban ragadt, most gondolkodom két továbbin, de lehet, hogy bele se kezdek, annyira nem éri meg).

Szóval: itt vagy te, és hogy a sokak számára sértő "balliberális" kifejezést kerüljem, úgy foglak nevezni, hogy a Fidesz-kormány nem jobbikos ellenzékének tipikus reprezentánsa. Remélem, a "nem jobbikos ellenzék" megfelel. Téged láthatóan piszkosul nem érdekel az, ami engem érdekel, nem aggódsz amiatt, ami engem aggaszt, nem fontos neked az, ami nekem fontos - de nemhogy nem érdekel, nem aggaszt és nem fontos, hanem egyenesen butaságnak tartod, Orbán katonájának nevezel és vádaskodsz, hogy "mi" üldöz"zük" el egy generáció "legjobbjait" (akik a te gyerekeid, nyilván :)). Ez a nem jobbikos ellenzékben tipikus hozzáállás.

Oké. Ehhez mind jogod van. Csak azt az egyet mondd meg, hogy akkor milyen alapon várhatnád el tőlem, hogy engem érdekeljen az, ami téged érdekel, aggasszon az, ami téged aggaszt, fontos legyen az, ami neked fontos. Miért? Adsz-e nekem okot rá, hogy így érezzek? Vagy inkább arra adsz okot, hogy azt mondjam, "ellenetek szívesen leszek akár Orbán katonája is, csomagoljatok"?

F.M.J. · http://magan-galaxis.blog.hu/ 2019.01.21. 18:26:09

@Holger Hartland: "most gondolkodom két továbbin, de lehet, hogy bele se kezdek, annyira nem éri meg)."
- Én mégis arra bíztatnálak, hogy írd meg. Engem spec. érdekel.

Glokta 2019.01.25. 21:58:39

@Holger Hartland: Ami téged láthatóan leginkább aggaszt, az a harmadik világbeli migráció és ennek hatása Magyarországra - az, hogy tíz (vagy akár száz)ezreket kell befogadnunk - egy, a miénkkel láthatóan nem kompatibilis kultúrából - annak ellenére, hogy nekünk semmi közünk nincs hozzzájuk, semmilyen háborút, válságot nem szítottunk és az őket kibocsátó országok sok ezer kilométernyire vannak tőlünk.
Ez szerintem is jogos aggály, viszont én úgy látom, Kurz megjelenése óta a kvótakérdés egyre inkább lekerül a napirendről, egyszerűen nincs meg a támogatottsága európai szinten, az EP-választás után pedig még kevésbé lesz.

Akkor hogyan telepíthetne migránsokat Brüsszel (a te megfogalmazásodban: a liberális elit) Magyarországra?

A kormánypárti lapokban olvashattunk számos fenyegetésről, amivel "Brüsszel" megkönnyítené a migrációt.
Azonban ezek közül egyedül az ENSZ marrakeshi egyezményének lehet komoly hatása (kvázi bevándorláshoz való jog megadása, pozitív migrációs propaganda "előírása", nemzeti szuverenitás megsértése), de nem véletlen, hogy ezt rengeteg EU-s állam (szám szerint 9) nem is szavazta meg, mivel látták a hosszútávú, Európa számára kedvezőtlen fejleményeket. De még a "balliberális" oldalon (számodra az "ellenség oldalán") is volt aki kritizálta ezt:

A többi "veszély" - "migránsvízum", "hitelkártya migránsoknak" és Frontex-bővítés - viszont nem tűnik veszélyesnek Magyarországra nézve.
A "migránsvízum" szerintem is elhibázott döntés (embereket engedünk be az EU-ba ideiglenesen, remélve hogy nem tűnnek el), de minden tagállamnak jogában áll eldöntenie, be akarja-e vezetni vagy nem - amennyiben mi nem szeretnék, akkor nekünk nem kell, a többi állam meg döntse el maga.
Lehet, hogy tényleg adnak hitelkártyát migránsoknak, viszont ezt nem a mi pénzünkből teszik, nem a mi országunkban, szóval nincs dolgunk vele.

A Frontex-bővítés elleni tiltakozás pedig egyenesen érthetetlen: a Fidesz 2015-ben elsőként vetette fel (nagyon helyesen) az uniós határvédelem lehetőségét, 2016-ban pedig megszavazta a határvédelmi őrség létesítését (mandiner.hu/cikk/20160622_megegyezes_szuletett_a_kozos_europai_unios_hatar_es_parti_orseg_felallitasarol).
Az pedig, hogy a Frontex beavatkozna a nemzeti szuverenitásba és migránsokat engedne be, egyenesen abszurdum: egyrészt az elmúlt években éppen ez ELLEN lépett fel (szemben az NGO "mentőhajókkal") és ha elolvasod a róla szóló dokumentumot:
(ec.europa.eu/commission/sites/beta-political/files/soteu2018-factsheet-coast-guard_hu.pdf) világossá válik, hogy a határok védelme nemzeti hatáskörben maradna (" A fogadó tagállam felügyelete és ellenőrzése mellett" működne), a Frontex csak vészhelyzetben (pl. ami 2015 őszén volt Magyarországon) lépne közbe, akkor is a migrációt megállítva: a fő funkciója "Erőteljesebb megbízatás a visszaküldésre vonatkozóan".

Szóval kíváncsi lennék a válaszodra: hogyan fogja a "liberális elit" szerinted ráerőltetni az akaratát Magyarországra?

Csak úgy szólok: a Fidesz sokkal több pénzt költött el a kampányaira évről évre, mint amennyi pénzt Soros kiosztott a szervezeteinek Magyarországon- ha igazán Magyarország ellen akarna "harcolni", akkor sokkal komolyabb támogatásokat nyújthatna az ellenzéknek - tévék, plakátok, újságok vásárlásán és helyi (vidéki) aktivisták fizetésén keresztül.

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2019.01.26. 21:25:13

@Glokta: Ha ismerném a liberális elit konkrét terveit, már írnám is. :) Annyit látok, hogy egyre nyíltabban állnak a bevándoroltatás és a multikulti erőltetése mellé, no meg forgatnák föl fenekestül azt a világot, amelyikben otthon vagyok. Hogy mi lesz a következő próbálkozásuk, ha az előző nem jött be? Nem féltem őket, megoldják.

Sokszor írtam már erről. Ezért is unalmas. Ha új vagy itt, nézd meg az elmúlt pár év posztjait. Ha azokban nem találsz választ a fentiekre (beleértve Sorost), folytathatjuk.

2019.01.28. 22:10:54

a vincentblogon ma két fontos megjegyzés született, a két bloggertől, kettestől és jotundertől

"Kettes • orulunkvincent.blog.hu 2019.01.28. 00:06:22

Egyébként nem tetszik a pofád. A viták ideje lejárt, hogy egy klasszikust idézzek Vagy elmész magadtól, vagy kidoblak."

2019.01.28. 20:40 | jotunder | 3 komment

...ha viszont a brit elit hallgat a brit nép szavára, akkor azt is tudomásul kell vennie fent nevezett brit elitnek, hogy a brit nép jelentős részének nem sikerült abszolválnia az érettségiig és pont ezen résznek van a leghatározottabb véleménye a dolgok állásáról."

liberalizmus, 2019 január 28.

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2019.01.29. 10:53:51

@erikgross: Na és? Az ő blogjuk, az ő helyük, az ő bulijuk. Ha nem látnak szívesen, akkor ne menj oda. Én az elmúlt 4 évben egyszer kommenteltem oda, pár hete (?), és akkor is csak azért, mert te itt szóltál nekem, hogy ott azt hiszik, hogy én járok hozzájuk másik néven, én meg odaírtam nekik, hogy nem.

Kimoderálták. :)))

Ha oda kommentelsz, ahol nem látnak szívesen, az a "minek ment oda" tipikus esete. Nem kell odamenni. Kettesnek igaza van: a viták ideje lejárt.
süti beállítások módosítása