Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Hartland

Je suis Ugocsa, qui non coronat.

Százhúsz ország közül GDP-ben a 34., optimizmusban és közérzetben a 117. Lakói az EU-ban a legszkeptikusabbak a rendszerváltással kapcsolatban. Melyik lehet ez a kemény ország?

"A baromi abszurd helyzetre az abszurd baromkodás pont megfelelő válasz." (H. Hartland)

"I hate conservatives, but I really fucking hate liberals." (Matt Stone, South Park Republican)

Friss topikok

Linkblog

Mi a baj a Soros-ellenes plakátkampánnyal?

2017.07.05. 07:21 Holger Hartland

Röviden: az, hogy ellenségképet fest, orwellien gyűlölködő, primitíven leegyszerűsíti a valóságot, antiszemita/fasiszta, rengeteg pénzbe kerül és ízléstelen.

De nézzük hosszabban, részletekben.

A Soros-ellenes plakátkampány ellenségképet fest. Soros Györgyöt úgy mutatja be, mint a magyarok ellenségét, aki rosszat akar nekünk. Soros a világ egyik leggazdagabb embere, aki rengeteg pénzt költ a politikai álmai megvalósítására. Ő és az emberei multikulturális, nyitott társadalmat szeretnének, ahol nincsenek határok, mindenki szabad és mindenki szereti egymást. Jól hangzik, de a kommunizmus is jól hangzott. A valóság és a balliberális álmok között áthidalhatatlan szakadék van. A progresszív oldalt ez nem zavarja, taszigálna minket az álmai felé akkor is, ha nem akarunk a szakadékba esni. A balliberális álmok vége a gyakorlatban az, hogy pusztuljon a fehér ember és pusztuljon a középréteg. Hogy mire megöregszem, ne legyen hazám, ahol otthon érezhetem magam, és a fiamnak se legyen hazája, ahol otthon lehet. Hogy öregemberként majd harmadikvilágbeli kultúrájú bűnözők koncoljanak fel, a fiamat fejezzék le, az unokahúgomat erőszakolják meg. Ez a balliberálisokat nem zavarja, mert nekik senki más élete nem drága, hogy jónak érezhessék magukat. Nem tudom, minek kellene tekintenem őket, ha nem ellenségnek.

Persze nem az az érdekes, hogy én egymagam minek tekintem őket. Hanem az, hogy tavaly októberben több, mint három millióan mentünk el egy nem feltétlenül rokonszenves kormány nem feltétlenül rokonszenvesen megfogalmazott kérésére leszavazni egy szaros kvóta ellen.

A Soros-ellenes plakátkampány orwellien gyűlölködő. "Két perc gyűlölet" az 1984-ből. Nem szép. De akkor az, amit a liberálisoktól és a kommunistáktól kapunk rendszeresen az interneten, meg amikor bemószerolnak és keresztbe tesznek, az micsoda? Nem baj, nyomják csak, de akkor ne panaszkodjanak, ha visszakapják. Gyűlöltök és a vesztünket akarjátok? Jó, akkor mi is így leszünk veletek. Nem mondom senkinek, hogy ne gyűlölködjön. Vannak helyzetek, amikor nem lehet más. Ma ilyen a közbeszéd, ez a normális. Amikor ennyire összeegyeztethetetlen elképzelések csapnak össze a jövőről, akkor gyűlölködés van. A mérsékléséről majd máskor. De a panaszkodásnak nincs értelme.

A Soros-ellenes plakátkampány primitíven leegyszerűsíti a valóságot. Valójában Soros György nem a főellenség, csupán egy a balliberális offenzíva hadvezérei közül. De nem is elsősorban hadvezér, mint inkább szponzor. Az emberei pedig nem kilóra megvett bábok, hanem hisznek abban, amit csinálnak, és valószínűleg próbálnák csinálni Soros pénze nélkül is. Ezen kívül Soros jó célokra is költ. Na persze. Ha majd a megvalósult liberális, multikulturális, nyitott társadalomban a családom valamelyik tagját valamely erre felhatalmazott kisebbség (vagy addigra többség) tagjai kirabolják, megverik, megerőszakolják vagy lemészárolják, netán ezt mind együtt, akkor igyekezni fogok erősen arra gondolni, milyen jó kognitív tudományi és középkorász tanszékek vannak a CEU-n. Az majd segít elviselni. Meg hogy akik elősegítették, hogy el kelljen viselnem, azok mennyire jót akartak... Ugyan, inkább keressünk olyan plakátot, reklámot vagy kampányt, amely nem leegyszerűsítő, hanem szofisztikált és komplex üzenetet közvetít. Illetve keressen, aki azt hiszi, hogy talál ilyet.

A Soros-ellenes plakátkampány antiszemita/fasiszta. Itt van az a végtelenül unalmas és végtelenül irreleváns tény, hogy Soros György zsidó. Származású. Mert milyen zsidó az, aki olyan migránsokkal árasztaná el Európát, akiknek egyik fő céljuk a zsidók elpusztítása? Milyen zsidó az, aki ugyanazt a felforgató, nemzetellenes, destruktív politikát szponzorálja a zsidók államában, Izraelben is, mint nálunk? Ráadásul az antiszemitizmus (valamint egyéb -izmusok és -fóbiák) vádjával kapcsolatban az elmúlt 27 év legfontosabb leckéje az, hogy aki folyton farkast kiált, annak nem szabad hinni, és annak sem, aki a nyúltól a medvéig bárkit kész lefarkasozni, akivel valami baja van. Az előítéletek elleni "küzdelemnek" miféle "harcosa" az, aki súlyos vádakat napi politikai csatározásokban koptat nevetségesen használhatatlanná?

A Soros-ellenes plakátkampány rengeteg pénzbe kerül. Na ja. Van egy kormányunk, amelyik szereti a pénzt. Melyik előző nem szerette? Hogy melyik lopott többet és mennyivel, azt közgazdaságtanhoz nem értő választópolgárként nem lehet saját fejjel megítélni. A szakértők mondhatnak ezt vagy azt, a polgár pont a szakértelem hiánya miatt nem tudja megítélni, hogy melyik mond igazat. Annyit lát, hogy milyen a saját élete, meg a körülötte élőké, meg hogy az éppen beszélő szakértő azokhoz tartozik-e, akik csak a pénzét szeretnék megcsapolni, vagy azokhoz, akik ennél is rosszabbat akarnak neki. Ugorhatunk is a következő pontra.

A Soros-ellenes plakátkampány ízléstelen. Tényleg nem szép. De komolyan, ha van egy ellenségünk, aki a vesztünkre tör, akkor azon fogunk fennakadni, hogy a kormány kellőképpen ízlésesen áll-e ki ellene? Konzervatív értelmiségiek szokása ez. A "konzervatív értelmiség" meghatározás oximoron, egyesek mégis vállalják, de erről majd máskor. Most annyit, hogy a konzervatív értelmiség a kocsmai jelenetnek az a szereplője, aki, mikor a támadó kést ránt, hogy összevagdaljon, kicsavarná a kezedből a széklábat, mert széklábbal verekedni nem ízléses. Aki űzött olyan sportot, ahol gyakorolhatta a kés elleni harcot (gumikéssel, jó? mielőtt megsebesítik egymást a próbálkozó kedvű olvasók), annak lehet némi fogalma róla, hogy mit jelent ez. Mit lehet erre mondani? Már azon kívül, hogy kurva anyád, konzervatív értelmiség.

Szóval akkor mi is a baj a Soros-ellenes plakátkampánnyal? Kedves Olvasó, ha most a fentiek után azt gondolod, hogy semmi, leszarom, sőt, ha egyáltalán eljutottál idáig úgy, hogy nem háborodtál föl a poszton, akkor te egy ellenségképben gondolkodó, gyűlölködő, primitív, ízléstelen fasiszta vagy. Üdv a klubban!

187 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hartland.blog.hu/api/trackback/id/tr8012642119

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

HABONYKOMMANDÓ. 2017.07.07. 03:22:15

"De komolyan, ha van egy ellenségünk, aki a vesztünkre tör, akkor azon fogunk fennakadni, hogy a kormány kellőképpen ízlésesen áll-e ki ellene?"

Ja ez olyan, mintha a masodik vilaghaboruban az angolokat azert kritizalnank, mert hogy mertek ilyen goromban vedekezni Hitler ellen, ahelyett hogy udvariassan megadtak volna magukat.

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.07.07. 06:26:32

@WanderingNerd:

Az ország homogenitása fontos minden esetben. A heterogén állam gyenge és esetlen.

Viszont a homogenitás NEM jelenti azt, hogy mindenkinek genetikailag azonos származásúnak kell lennie. A homogenitás csak az azonos etnikumot jelenti.

Lásd Árpádékat, akinek a magyar állam már kezdetben is sok nem-magyart tartalmazott, azonban ezek zöme asszimilálódott, magyarrá lett. Onnatól meg mindegy, hogy X magyar Árpáddal azonos származású és Y magyar meg eredetileg szláv őslakos, aki magyarrá lett.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.07.07. 07:22:12

@WanderingNerd:

"Azt viszont nem értem, hogy ebből hogyan következik a szerző szerinti a nyílt társadalomból levezethető apokalipszis."

Nem kell értened. Elég nyitott szemmel járnod Nyugat-Európában. Persze ha ideológiai alapon nem látod azt, amit nem akarsz, akkor nincs segítség.

"A megoldás ezekre a közbiztonsági problémákra a közbiztonság javítása."

Nyitott kapukat döngetsz, ez történik ma, az állam mindent megtesz a közbiztonság javításáért. Ezért mondanak le korábban évszázadokon át megtartott ünnepségeket, a karácsonyi szeretet ünnepét ezért biztosítják gépfegyveres rendőrök/katonák, azért vannak betontorlaszok Németország városaiban, ezért ad ki pl. Köln önkormányzata viselkedési kódexet a migránsok látóterébe kerülő német nőknek. És eszért járőröznek fegyveres rendőrök - ugye vagy száz éven át fegyvertelenül is el tudták látni a feladatukat - Nagy-Britannia nagyvárosainak utcéin.

Vagyis ezért sodródik Nyugat-Európa egy permanens szükségállapot felé.

"Nem pedig a nyílt társadalom előnyeinek az eldobása."

A nyílt társadalomnak nem előfeltétele kultúridegen, primitív, ellenséges népek betelepítése. Főleg nem olyanoké, akik tagadják a demokráciát, a nők egyenjogúságát, a vallásszabadságot, a véleményszabadságot - hadd ne soroljam. Vagyis lényegében mindazt tagadják, ami a nyílt társadalom lényege.

Ha nyílt társadalmat akarsz, rajta. Na de miért akarod ezt olyan emberekre ráerőlteni, akinek az egész kultúrája homlokegyenest ellenkezik a nyílt társadalom eszméjével?

Ha pedig nem erőlteted rájuk, akkor lesz két párhuzamos társadalmad: az általad vágyott nyílt társadalom az európai népek számára és egy középkori iszlám társadalom a bevándoroltak által létrehozva. Adott az anarchia, a polgárháború minden feltétele.

Nem, ez nem közbiztonsági kérdés. Rendőrséggel nem oldhatók meg az ily módon mesterségesen létrehozott hatalmas feszültségek. Ebből igen véres polgárháború lesz, ha nem vetünk gátat az iszlám/arab/néger bevándorlásnak.

Szóval azt kellene felfognod - persze nem fogod, mert ideológiai alapon elutasítod -, hogy a nyílét társadalom létrehozásának nem szükségszerű feltétele a velünk ellenséges, kutúránkat elutasító népek betelepítése.

"Egy diktátor választása, az emberi jogok lábbal tiprása, vagy egy államosított terv gazdaság bevezetése. Ezek egyike sincs ma Magyarországon véleményem szerint, csak ez következne a szerző logikájából. Ennek semmi értelme."

Nagyon félreértetted a posztot. De nem magyarázom el, majd ő megteszi, ha akarja.

Lyle Scott 2017.07.07. 11:22:56

@WanderingNerd: Szia! Nagyon érdekes amit írsz. Azt veszem ki a szavaidból, hogy Te ezen gondolkozol? Kérlek ne tedd, hanem érezd. Ha nem érzed magadat magyarnak, akkor nincs is miről beszélnünk. Leírtad, hogy mennyi helyen éltél már. Gondolom olyan munkád van, hogy ez vele jár. Ezzel nincs gond. Nálad ez így alakult ki. Nálunk viszont nem! Mi szeretjük magyarnak érezni magunkat. Röhögni a Soproni sör reklámján, hogy milyenek vagyunk... :) De ez nem jelenti azt, hogy kirekesztők vagy rasszisták lennénk. Másképpen megfogalmazva: A szomszédommal nincs semmi baj! Havonta egyszer-kétszer átmegyünk egymáshoz dumálni, kajálni, sörözni. De az hülyén jönne ki, ha hívatlanul benézne hozzám és szó nélkül kinyitná a hűtőszekrényt és kivenne belőle valamit. Nem tudom, hogy érted, mire célzok? Én például tudom jól, hogy a jelenlegi menekültek soha az életben nem akartak volna idejönni, ha két irányból nem tessékelték volna őket. Az első Öböl-háború idején sokkal többen menekültek el Irakból, de csak az országon belül vagy a közli, határ-menti országokba. A magyar fiatalok is a jobb fizetés reményében mentek Angliába. Ez történik a migránsok nagyobb részével is. Azt én is vallom, hogy a Föld mindenkié, de jobb lenne embertársainknak ott segíteni, ahol élnek. Erről sajnos egyáltalán nem hallani. Mintha a nagyhatalmak egyáltalán nem akarnák megoldani ezekben az országokban a problémákat. Sőt! Egyenesen látni lehet, hogy az "arab tavasz" is egy szépen manipulált terv része volt. Nem az én dolgom átmenni a szomszédba, és megrendszabályozni a muszlim férjet, ha megüti az asszonyt. Az ő értékrendjük ilyen. Ha nyílt társadalomban élünk, akkor ez így helyes. Ez a kulturális sokszínűség velejárója. Persze az már baj, ha a szomszéd muszlim férfi az én feleségemet is megakarja verni, mert fürdőruhában napozik a hátsó kertünkben.
Más. Ismerem K. K. nevű hölgyet. Ő Soros György jobbkeze harminc éve. Na jó, K. P. nevű öccsét még jobban ismerem. Milyen emberek? Világpolgárok. Na jó, ez inkább a hölgyre igaz. Hosszú éveken keresztül élt New York-ban. Elég jó kapcsolatrendszere van. Olykor elutazik a belga királynő születésnapjára, mert meghívott vendég. Nagyon nem érdekli őket, hogy mi a nép gondja, baja. Mégis hatalmas vagyon fölött diszponálnak és osztogatnak. Egy cél lebeg csak a szemük előtt...

Ő a

Lyle Scott 2017.07.07. 11:25:59

Ez az Ő a nem tudom, hogy miként került a bejegyzés végére... :D

Jean Sol Partre 2017.07.07. 11:56:59

@Androsz: "Soros György törekvéseiről is csak egyetlen dolgot szeretnék tudni: mivel fogja ő ebből az egész zűrzavarból a rengeteg pénzt kinyerni. Mi ebben neki az üzlet. Merthogy ő ezen mindössze hatalmasat akar kaszálni, az számomra nem kérdés."

Soros György valamikor írt egy cikket, hogy szerinte Európának jót tesz némi bevándorlás. Ennyi a szerepe a dologban, nem szervez semmit, nem vándoroltat be senkit.
A szervezeteket akiket támogat már jóval azelőtt elkezdte támogatni mint ahogy a menekülthullám indult. Ezek a szervezetek egyszerű humanitárius szervezetek, vagy jogvédelemmel foglalkoznak, nincs közvetlenül közük a menekültekhez azon kívül, hogy akik idejönnek azoknak segítenek valamiben. De nem embercsempészek, nem ügynökök és nem "utaztatják" ide a menekülteket. Az állam helyett végzik amit tudnak. És igen, ha az állam jogot sért, akkor az állam ellen is, de nem politikai indíttatásból, hanem mert a jogsértés nem jó és nem tisztességes.

Szóval nem hinném, hogy Soros különösebben kaszálna ezen, főleg nem az általa támogatott szervezeteken keresztül.

Jean Sol Partre 2017.07.07. 11:58:11

@Holger Hartland: "Mi a hézag?"

hogy egy árva szót sem értettél meg belőle

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.07.07. 12:17:40

@Jean Sol Partre:

"Szóval nem hinném, hogy Soros különösebben kaszálna ezen"

Aha. Csak éppen azt javasolja az EU-nak, hogy évente fogadjon be egymillió bevándorlót, az ellátásukhoz pedig vegyen fel hitelt. Az óriási hitelfelvételek következtében változó (eső) euró-árfolyamon Soros természetesen egy centet sem akar keresni...

"főleg nem az általa támogatott szervezeteken keresztül."

Persze, hogy nem. Ezek csak a terepet készítik elő a bevándoroltatáshoz ill. menedzselik azt, nyilván nem rajtuk keresztül fog kaszálni. Kaszálni az árfolyam-spekulációkon fog.

Jean Sol Partre 2017.07.07. 12:24:11

@Holger Hartland: "Svájcról meg ennyit:"

ugyebár ezt a kampányt egy párt tolta, nem a kormány. persze gondolom, nem érted a különbséget

Jean Sol Partre 2017.07.07. 12:58:32

@Holger Hartland: "hosszú gondolatmeneteket"

a rohadék, ilyen gonoszságokat csinál. ellened, mert te ezeket sajnos nem érted, illetve nem vagy hajlandó gondolkodni rajta

Jean Sol Partre 2017.07.07. 13:53:54

@Kovacs Nocraft Jozsefne: azt javasolja és meg is indokolja, miért. Lehet vele vitatkozni, lehet nem megfogadni a szavait.
De ezek szerint te is látod, hogy nem ő szervezi a dolgot.
Ha a folyományain nyer, az ő dolga, nyerhetnél rajta te is, vagy bárki más.
Ezért kikiáltani patásördögnek hazug, ostoba és hisztérikus lépés (lenne, ha nem tudnánk, hogy kimondottan manipulatív céllal csinálják a HH-hoz hasonló hülyék hergelésére).

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.07.07. 16:00:57

@Jean Sol Partre:

"De ezek szerint te is látod, hogy nem ő szervezi a dolgot."

Persze, hogy nem ő szervezi, vannak erre emberei, akiket jól megfizet.

Értelek, tehát te semmi rosszat nem látsz abban, hogy a szervezetein keresztül elősegíti a beözönlést, hitelfelvételt javasol az az általa (is) elárasztott országoknak, majd jól shortolja a meggyengült valutáikat.

Tényleg, micsoda filantróp!

Jean Sol Partre 2017.07.07. 16:23:43

@Kovacs Nocraft Jozsefne: "nem ő szervezi, vannak erre emberei, akiket jól megfizet"

Asszadra gondolsz, vagy Putyinra?

Mi rossz van abban, ha valaki javasol valamit? Nincs hatalma Európa felett, javasol malamit, az ország meg vagy megfogadja, vagy nem. Ez lenne a patásördög?

Jean Sol Partre 2017.07.07. 16:26:32

@Kovacs Nocraft Jozsefne: amúgy van valami kimutatásod arról, hány migránst hozott ide Soros, és mondjuk hányat a kormány? Mert szerintem inkább Rogán képe kellene arra a plakátra.

Androsz · http://wikipedia.blog.hu/ 2017.07.07. 16:30:47

@Kovacs Nocraft Jozsefne: "Főleg nem olyanoké, akik tagadják a demokráciát, a nők egyenjogúságát, a vallásszabadságot, a véleményszabadságot - hadd ne soroljam."

Ez is egy döccenő. A szabadságért, egyenjogúságért állandóan hangoskodó liberálisok és az ezeket rendszeresen eltipró migránsokért küzdő liberálisok között vajon mekkora az átfedés? Mert ha nagyobb, mint 0 fő, az máris furcsa.

"Adott az anarchia, a polgárháború minden feltétele."

És erre egypár furcsa embernek az a válasza, hogy akkor Európa tegye le a fegyvert. És akkor mi lesz vajon? Az Európa ellen most támadók szintén leteszik a fegyvert, és a két csoport kézenfogva elindul a mezőre virágot szedni?

@Jean Sol Partre: "Szóval nem hinném, hogy Soros különösebben kaszálna ezen, főleg nem az általa támogatott szervezeteken keresztül."

Ez bennem fel sem merült. A szervezetek egy része talán idealista mámortól fűtve működik, de már biztosan tudjuk, hogy egy részük Soros pénzéből működik. Ha egy tévécsatornánál állítólag a napnál is világosabb, hogy a tévé azt mondja, amit a működését fizető akar, akkor egy kockázat nélkül bármit kajabálható kis társaságnál ez miért is lenne másképp? Soros csoportokat mozgat, akik keltik a zavart, és főleg bátorítják, csalogatják a menekülteket. Térképeket osztanak nekik a legjobb határsértési helyekről. Hogy Sorosnak ez miért érdeke? Ez az, amit nem tudunk. De én még azt sem tudnám, hogy ő hogyan kaszált olyan irdatlan pénzt, amikor Anglia bankrendszerét a pusztulás szélére terelte, márpedig ez a múltjának már nyíltan tárgyalt része. Szóval én nem értek a pénzpiacok dolgaihoz, én már ott elvesztettem a fonalat, amikor megtudtam, hogy a deficitek adás-vételével is sokat lehet keresni. Ez az idióta rendszer ma az egész bolygó alapja, szóval ha valaki rugdosni kezdi a szék valamelyik lábát, miközben mi állunk rajta, örökké egy kötéllel a nyakunkban, akkor azzal elég ijedelmet tud okozni. Azt a szólamot pedig mindannyian jól ismerjük, hogy "a tőzsde érzékenyen reagált". Rohadt sok pénz van ebben az egész cirkuszban valahol, és Soros az egyike lehet azoknak, minden józan számítás szerint is, akik ebből maguknak akarnak begyűjteni. Azt, hogy lelkiismerete sosem volt, már megtudtuk abból az amerikai tévéinterjúból. Ez az ember egy gátlástalan mocsok, és bármi elképzelhető tőle.

"ehhez mondjuk nem ártana definiálni a nemzet fogalmát"

Ez egy nagyon találó megjegyzés, és sok fejtörést okoz sokaknak. Főleg a magyaroknak, mert mi sok európai néphez képest is sok különféle nemzetiségből épültünk az elmúlt ezerpárszáz év alatt. (Ennél is érdekesebb a helyzet Pápua Új-Guineában, akkor állítólag 830 nyelváltozatot tudnak megkülönböztetni, 6000 ember jut egy nyelvre.)

Szóval az, hogy "magyar", nehezen definiálható. Én azt a definíciót szoktam a kérdésre adni, hogy magyar az, aki történelmi és kulturális közösséget érez azokkal az itt élő (vagy innen származó) emberekkel, akik ugyanezt érzik. Ezek az emberek a történelmi múltat a magyarnak hívott, ide vándorló törzsek leszármazottaiként fogalmazzák meg, és ez, valamint szinte az egész kontinens nyelveitől már gyökereiben is eltérő, közös nyelvet tartsák sajátjukénak. Ennyi. Ez egy közösség, amely idegen a minket körülvevők szemében, amelyet sok külső támadás ért már, és manapság is rendszeresen érik politikai támadások, ami persze azt eredményezi, hogy sokan ettől összébb húzódnak, védelmi reflexként, a közösség erejét támogatásul véve, és így könnyen elválik tőlük az, aki ezt a közösséget nem érzi vagy valamiért megtagadni akarja.

Érdekes kísérlet volna, ha idegen nyelvű emberek szóba elegyednének az internacionalista vagy a magyar voltát tagadó magyarokkal. Amikor az idegenek azt mondják, hogy "önök, románok", vagy szerbek, ukránok, albánok, de akár németek, olaszok, spanyolok stb., akkor vajon kijavítja-e őket az internacionalista, unióhívő magyar. "Nem, mi magyarok vagyunk." A válasz: "Ugyan, nem mindegy az? Európa ez is, az is." Aki ezen elneveti magát, vagy rábólint, nos, az az igazi internacionalista uniópárti, a többi csak megjátssza magát valamiért. Nyilván azért, mert szégyell magyarnak lenni. Én is szégyellem sok honfitársamat. De ezért még nem fogom Magyarországot letagadni, hanem inkább megmutatni fogom azt, hogy a "magyar" nép értelmes, illemtudó, intellektuális viselkedésre képes emberekből is áll. És megvédem a hazámat a becsmérlő ellen. A "haza" szót patetikusnak tarthatjuk, de a franciák, britek (!), amerikaiak is nagyon sokszor használják, hogy csodálnivaló népeket is említsek.

Jean Sol Partre 2017.07.07. 16:51:40

@Androsz: "Ez is egy döccenő. A szabadságért, egyenjogúságért állandóan hangoskodó liberálisok és az ezeket rendszeresen eltipró migránsokért küzdő liberálisok között vajon mekkora az átfedés? Mert ha nagyobb, mint 0 fő, az máris furcsa."

ti csak fekete-fehérben tudtok gondolkodni? nem minden migráns tiporja a szabadságjogokat, sőt.
ezek szerint pedig te nem hangoskodsz. mely jogaidról mondanál le szívesen?

Jean Sol Partre 2017.07.07. 16:56:16

@Androsz: "A szervezetek egy része talán idealista mámortól fűtve működik, de már biztosan tudjuk, hogy egy részük Soros pénzéből működik"

más részük pedig nem. és én sem, és én is mentem segíteni a keletibe amikor ott voltak a menekültek. akkor most én is plakátra kerülök?

"keltik a zavart,"

ez mit jelent? hol keletkezik a zavar és hogyan keltik? te biztos nagyon fiatal vagy, de pont a Rákosi féle nyelvezetet használod.

"Ez az ember egy gátlástalan mocsok, és bármi elképzelhető tőle."

például kurva sok pénzt adott a kolontári károsultaknak, akiknek az összedobott kétmilliárdján 7 éve csücsül a kormány. tényleg egy rohadék, az biztos. pláne, hogy majd az egész Orbán kormányt ő finanszírozta évekig, ezért mondjuk én is nagyon mérges vagyok rá.

Jean Sol Partre 2017.07.07. 16:59:19

@Androsz: "Én azt a definíciót szoktam a kérdésre adni, hogy magyar az, aki történelmi és kulturális közösséget érez azokkal az itt élő (vagy innen származó) emberekkel, akik ugyanezt érzik."

ez szépen hangzik. és mi van azokkal, akik esetleg ugyanezt érzik, de a közösség más tagjai mégiscsak kiközösítik őket? és mi van a kiközösítőkkel? ki dönti el, melyikük a magyar, vagy a magyarabb?

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2017.07.07. 18:27:06

@Jean Sol Partre: Értettem az 1984-et, csak máshogy, mint te. Értem a svájci és a magyar plakátkampány közötti különbséget is, meg a balliberálisok hosszú gondolatmeneteit is, utóbbiakkal aztán tényleg elég sok időt eltöltöttem. Értem, csak veled ellentétben ezeket én elutasítom. Azt nem értem, hogy minek jársz te ide. :)

Mivel nem tudod felfogni, hogy más miért gondol mást, nincs más választásod, mint hogy hülyének tarts, ami nem baj, mert ellenségként nem meggyőzni akarlak, hanem legyőzni. Nem azt akarom, hogy gondolj mást, mint amit most gondolsz, hanem hogy a szavazófülkékben azok legyenek többen, akik úgy gondolják, mint én. Ezt lehet megcélozni ezekben az időkben, ilyen a világ most.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.07.07. 18:34:39

@Holger Hartland:

Meg sem érdemelt ilyen szép választ.

Jean Sol Partre 2017.07.07. 19:07:41

@Holger Hartland: nem érted, mert ha értenéd, akkor látnád a következményeit is.

Az "idejárás" erős túlzás, a tldr posztod óta most vagyok itt először, mert megláttalak a címlapon, gondoltam megnézem, mit írtál.
Elég nagy marhaságot persze :) Frusztrált vagy, csalódott és mérges, örülsz, hogy végre valaki megtalálta a bűnöst aki felelős minden bajodért, hogy végre valaki felgyújtotta a házat, és drukkolsz, hogy a libsik mind bent égjenek, még szítod is a tüzet. Arról még fogalmad sincs, veled mi lesz, ennyire nem látsz előre, egyelőre lefoglal a káröröm és a "diadalitt", fűt a harci vágy. Pedig hát sejthető :)

Androsz · http://wikipedia.blog.hu/ 2017.07.07. 19:08:49

@Jean Sol Partre: "nem minden migráns tiporja a szabadságjogokat, sőt."

Figyeld, amit mondtam: "és az ezeket rendszeresen eltipró migránsokért küzdő..."

Aki nem tartozik közéjük, azoknak az esetleges támogatásáról lehet szó. De akik eleve egy indokolatlan szabálysértéssel (ma már bűncselekmény), bizonyára számukra is világos módon illegálisan és a személyazonosságának megállapítását akadályozva jön be, azt miért kellene azonnal a kebelünkre ölelnünk?

"»egy részük Soros pénzéből működik« ... más részük pedig nem"

Ez fölösleges akadékoskodás. Más részük nem. De egy részük igen, tehát Soros keze ott van, láttuk a térképet, amit a migránsok között még délszláv területen osztogattak, tudjuk azt is, hogy akik a Magyarország irányába vándorlásra biztatnak migránsokat, azok támogatói, fenntartói között ott van Soros pénze is, szóval azt tagadni, hogy Soros a migránsok ideáramlását nem csak kívánatosnak nevezte, hanem tesz is érte, abszolúte fölösleges tagadni. Fogadjuk el tényként, és minden egyébről ennek tudatában vitázni lehet még.

"például kurva sok pénzt adott a kolontári károsultaknak"

Ha én megfojtok tíz embert, majd veszek a gyerekeknek egy gyönyörű iskolát, akkor jó ember lettem? Biztos?

Amit Soros a saját kis szájával abban az interjúban elmondott, nem lehet félreértelmezni.

"mi van azokkal, akik esetleg ugyanezt érzik, de a közösség más tagjai mégiscsak kiközösítik őket?"

A Világegyetem működésére sem adtam magyarázatot, ne várd tőlem azt sem, hogy kitárgyaljam az összes társadalmi problémát. Elmondtam a saját definíciómat. Egyébként aki magyarként kiközösít más magyarokat, azt nyilván nem ezért teszi, hanem más oka van rá. A kérdés az, hogy amit te vélhetőleg kérdezel, tehát hogy a kiközösítés során megtagadja-e a másik magyarságát, mennyire jellemző. De valóban előfordul. Mégis úgy érzem, hogy ha a másik azt mondja, hogy dehát én is magyar vagyok, akkor a kérdés rendezéséhez fontos lépést tettek. A millióféle egyéb ok a kiközösítésre nem vehető hozzá a nemzet kérdéséhez.

"te biztos nagyon fiatal vagy, de pont a Rákosi féle nyelvezetet használod."

Érdekes, hogy fiatalnak tartasz, bár Rákosi idején még valóban nem éltem. De a zavarkeltés fogalmának használata számodra miért pont hozzá kötődik? Mellesleg tudod-e, hogy akkoriban pontosan mi és hogy volt, vagy csak a távolból tippelsz, a mostanság előszeretettel hangoztatott, naivan sematikus szólamok által befolyásolva? Manapság nagy divat mindenre diktátort, elnyomást, Rákosi-korszakot, nácizmust kiabálni.

A zavarkeltés azt jelenti, hogy bizonytalan vagy ellentétes híreket terjesztenek, illetve agresszív hangulatot gerjesztenek. Ez megtörtént és megtörténik arrafelé most is. Ez nem valami ősi kommunista csökevény – hogy egy valóban régi kifejezést haszáljak –, ez van most éppen Németországban, ha olvastad a híreket. A zavargások nem úgy szoktak történni, hogy ezer embernek hirtelen elege lesz, és összefutnak a téren. Úgy szoktak történni, hogy valaki szónoklatot mond, elszavalja a Nemzeti dalt, kiáltványt intéz a kormányhoz, a határőrség megroppantására biztat egy csomó férfit stb. Ne hidd, hogy a Rákosi-korszak elmúltával az egész világ ártatlanná vált. Érdemes figyelgetni a Nagyszerű Országok történelméről, pártküzdelmeiről, belpolitikájáról, titkosszolgálatairól szóló visszaemlékezéseket, sok éven át, és az ember arra jön rá, hogy mindenhol újra és újra lejátszódik mindig ugyanaz a szemétség.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.07.07. 19:30:46

@Androsz:

Nagyon vigyázz, mert lépre csal, vagy már csalt is. A libsi, ha már minden érvéből kifogyott - vagy akkor is, ha még nem - előszeretettel követel definíciót a vitapartnertől. Aztán mindegy, mit írsz definícióként, a végtelenségig beleköt és lefoglal téged, közben meg röhög a markába, hogy potyára dolgoztat.

Talán nem emlékezhetsz rá, ha túl fiatal vagy, de ez a definíciósdi a sadesz és szadesz-közeli "értelmiség" kedvenc vitaeszköze volt a vitapartner felmorzsolására.

Ha javasolhatom, ne dőlj be az ilyesminek, egyszerűen ignoráld.

2017.07.07. 20:47:52

száz szónak is egy a vége:
"igyál még egyet és fogd rá sorosra"
forrás: nesquik

Androsz · http://wikipedia.blog.hu/ 2017.07.07. 21:37:28

@Kovacs Nocraft Jozsefne: :-) Ez általánosságban az érvelést megúszni akarók trükkje is. Minden kijelentésben vagy definícióban lehet találni olyan szót, amelynek a definiálására lehet a partnert felszólítani, és ezzel tetszőleges mélységig el lehet hatolni, elvéve az időt, kedvet, erőt a ténylegesen elmondani próbált dolgok elmondásától. Aztán amikor a faggatott partnernek elmegy a türelme, akkor "ahá! megfogtam, kifogyott az érvekből" és diadalmas mosoly. A kutyaütő pszichoanalitikus is azt csinálja, hogy amikor a páciens abbahagyja a beszédet, akkor az utolsó kimondott szavát kérdésként megismételi, aztán megint lehet szunyókálni kicsit, amíg a páciens megpróbálja körülmagyarázni a találomra kicsípett szóhoz fűzött érzelmi viszonyát.

Nem vagyok én túl fiatal, inkább túl öreg. Nekem már egyre nehezebb újat mutatni a társadalom hülyeségeiből. Az igaz, hogy érdekes móka is tud lenni, amikor összehasonlítom a kora 70-es évek lózungjait az MSZP és az LMP benyögéseivel. És a Fideszéivel is, persze. Meg az akkori átlagember problémáit a maiakéval. :-))

Hogy mennyire nem értettük, hogy minek még külön ünnepet is rendezni a munkának...

osborne 2017.07.08. 00:07:12

Soros halálára vár az egész világ, vagyis a józanobbik fele.

Utána visszatérhetünk, hogy miért is és hogy épüljünk újra.

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2017.07.08. 00:42:04

@Jean Sol Partre: Most frusztrált vagy örvendező? :) Szerintem egyik sem, csak észreveszem, ha ki akarnak nyírni és védekezem ellene. Frusztrált majd akkor leszek, ha sikerül a kinyírás, örülni pedig akkor fogok, ha sikerül elhárítani.

@osborne: Az nem fog megoldani semmit. Soros csupán egy az ellenség főemberei közül. Van még sok, és ha meghal, majd lesz helyette másik. Pont ő került a plakátra, hát istenem, ennyire fotogén. :)

Jean Sol Partre 2017.07.08. 12:07:24

@Androsz: "Figyeld, amit mondtam: "és az ezeket rendszeresen eltipró migránsokért küzdő...""

erre válaszoltam, hogy nyilván nem értük küzd. viszont az igaz, hogy a magyar kormány foggal körömmel küzd azért, hogy mindenkit terroristának nevezhessen.

"Ez fölösleges akadékoskodás. Más részük nem. De egy részük igen, tehát Soros keze ott van, láttuk a térképet, amit a migránsok között még délszláv területen osztogattak, tudjuk azt is, hogy akik a Magyarország irányába vándorlásra biztatnak migránsokat, azok támogatói, fenntartói között ott van Soros pénze is, szóval azt tagadni, hogy Soros a migránsok ideáramlását nem csak kívánatosnak nevezte, hanem tesz is érte, abszolúte fölösleges tagadni. Fogadjuk el tényként, és minden egyébről ennek tudatában vitázni lehet még."

ha te ezt nevezed annak, hogy "soros szervezi a menekültáradatot", akkor nem sok minderől van beszélnivalónk, mert akkor egy hazug ember vagy, vagy végtelenül ostoba.
a magyar kormány is osztogatott térképeket a menekülteknek, hogy találnak el Bicskére a határról, a sima útbaigazítás nem jelent szervezést. De mindegy, aamit te tényként akarsz elfogadtatni az szimpla hazugság.

"A Világegyetem működésére sem adtam magyarázatot, ne várd tőlem azt sem, hogy kitárgyaljam az összes társadalmi problémát. Elmondtam a saját definíciómat"

én meg felvetettem, hogy a definíciód rossz.

"Mellesleg tudod-e, hogy akkoriban pontosan mi és hogy volt, vagy csak a távolból tippelsz, a mostanság előszeretettel hangoztatott, naivan sematikus szólamok által befolyásolva?"

nem sokkal a Rákosi éra után már éltem, szóval elég jól tudom, mi volt akkor.

"A zavarkeltés azt jelenti, hogy bizonytalan vagy ellentétes híreket terjesztenek, illetve agresszív hangulatot gerjesztenek."

te a magyar kormányról beszélsz baszki.

Jean Sol Partre 2017.07.08. 12:08:35

@Kovacs Nocraft Jozsefne: csak gondolkodni ne kelljen, legyen elég az ostoba gyűlölet, igazad van :D

Jean Sol Partre 2017.07.08. 12:12:42

@Holger Hartland: "Most frusztrált vagy örvendező?"

nem ellentmondás. frusztrált az egész életed miatt, most meg örvendező.

jellemző a szóhasználat, hogy téged ki akarnak nyírni. nem te vagy az oka semminek, téged elnyomnak és már azt is tudod, kicsoda, mert égre megmondták neked :)

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.07.08. 13:00:17

@Jean Sol Partre:

Köszönöm a beismerést, mindig is tudtam, hogy nem szoktál gondolkodni.

Androsz · http://wikipedia.blog.hu/ 2017.07.08. 14:09:05

@Jean Sol Partre: A "szervez" szó ezen az egész oldalon 3-szor hangzott el (az idézést nem számítva). Mindháromszor te mondtad. Ezek után ezért a szóért engem csúsztatva, feltételesen lehazugozni és leostobázni nem európai szokás.

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2017.07.08. 14:27:59

@Jean Sol Partre: Tünet. Ismeret nélkül is megmondanád, ki frusztrált és kinek milyen az élete. Az enyém OK, pont azért vagyok határozott abban, hogy megvédem.

Begren 2017.07.09. 02:03:56

Soros ugye tanítójától, Karl Poppertől vette a "nyitott társadalom" elnevezést.
Popper könyvének címe: "A nyitott társasalom és ellenségei", ellenségekként pedig kicsit meglepő módon Platónt, Hegelt és Marxot azonosítja. A művet nem olvastam, akik olvasták, azoknak elhiszem, hogy eléggé tendenciózusan, sőt, tisztességtelenül próbálja ráfogni Platónra és Hegelre, hogy elnyomó és totális államot akartak. Csak mert bűnbakot akart találni.
Ezzel együtt a plakátkampányról úgy érzem, zsigerileg, hogy engem is megaláz és hülyének néz, akkor is, ha egyébként nem értek egyet Sorossal. Az egész migrációs problémát rá fogni és vele megszemélyesíteni, ez valóban rossz idpket idéző propagandafogás.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.07.09. 09:03:28

@Begren:

"Az egész migrációs problémát rá fogni"

Soros az iszlám betelepítés reklámarca. Eléggé exponálja magát ez ügyben, így aztán nem kell csodálkozni azon, ha a plakátokon a másik oldal ővele személyesíti meg az ellenséget. Ezzel senki nem fogja rá az egész mizériát, de aki ennyire bedobja magát az iszlám betelepítés érdekében, annak a megszemélyesítés ellen nem lehet kifogása. Végül is egy plakáton nem lehet részletes elemzést közzétenni a pontos körülményekről és adatokról.

Begren 2017.07.09. 09:56:59

@Kovacs Nocraft Jozsefne: szvsz egy kormány dolga nem az, hogy bármilyen irányú propagandát fejtsen ki, hanem hogy törvényeket hozzon.
Másrészt Sorost szvsz ugyanolyan botorság "ellenségnek" kinevezni, mint ahogy mondjuk Karl Popper kinevezte Hegelt és Platónt a nyílt társadalom ellenségének.
A kizsákmányoló kapitalista sem ellenség. Az államnak nem az a feladata, hogy ellenségnek kiáltsa ki, hanem hogy olyan törvényeket hozzon, amik mellett nem tud kizsákmányolni.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.07.09. 10:52:44

@Begren:

"egy kormány dolga nem az, hogy bármilyen irányú propagandát fejtsen ki, hanem hogy törvényeket hozzon."

A kormánynak kibaszottul nem a törvényhozás a dolga. A kormány a végrehajtó hatalmi ág. A törvényeket a törvényhozás, vagyis a Parlament hozza.

Begren 2017.07.09. 11:03:05

@Kovacs Nocraft Jozsefne: akkor az államé. Ami ma Magyarországon gyakorlatilag megegyezik a kormánypárttal, kibaszottul.
Propagandaminisztérium elméletileg továbbra sincsen, és nincs is rá szükség, gyakorlatilag teljes gőzzel üzemel.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.07.09. 11:27:58

@Begren:

"akkor az államé. Ami ma Magyarországon gyakorlatilag megegyezik a kormánypárttal, kibaszottul."

Az állam is a végrehajtó hatalom része, akár a kormány. Ezért aztán ne csodálkozz, ha átfedés van a kettő között.

Még mindig az Országgyűlés az, amire gondolsz.

Ha mindez nem tetszik, tessék választást nyerni, a pálya bárki előtt szabad. De az nem ér, hogy két választást is elveszítetek, de közben rinyáltok, hogy nem ti alkotjátok a kormányt, és a kormány nem azt teszi, amit ti szeretnétek.

Tudom, most jössz majd az erősebbnek kedvező választási rendszerrel. Macron győzelme biztos mond neked is valamit. Több erősen demokratikus országban a miénknél sokkal aránytalanabb a választási rendszer, mégsem siratja senki a demokráciát.

De van egy jó hírem is: Ha ti lesztek az erősebbek, akkor nektek kedvez az aránytalan választási rendszer. Ehhez csak az kell, hogy választást nyerjetek. Mi sem könnyebb, hiszen a lakosság 80%-a eddig sem Orbánt támogatta...

Hoppá, de akkor most miért nem ti vagytok kormányon? :O

Begren 2017.07.09. 11:35:49

@Kovacs Nocraft Jozsefne: egyáltalán nem érted meg amit (eredetileg) mondtam, szerintem nem azért, mert buta volnál, hanem nem veszed a fáradtságot, hogy megértsd, nem ez a célod. Viszont hadakozol olyasmik ellen, amiket se nem mondtam, se nem gondoltam.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.07.09. 12:01:21

@Begren:

Már hogyne értettelek volna meg! Sajnos te nem érted. Az Országgyűlésben a TE választott képviselőd is ott van, aki akkor is képvisel téged, ha te épp nem rá szavaztál. Sőt olyan pártok képviselői is ott vannak, amely(ek)re te is szavaztál. Teht az Országgyűlésben a képviseleti demokrácia szabályai szerint TE is részt veszel a törvényalkotásban.

Az nem érdekes, hogy a kormányban csak a Fidesz emberei ülnek, hiszen a törvényeket az országgyűlés hozza, ahol te is képviselve vagy. Az ogy-ben a kormánypártoknak nincs is meg a 2/3-os többségük - jópár parlamenti szavazást el is buktak emiatt, szóval láthatóan működik a parlamenti képviseleti demokrácia.

Sorosra és a plakátokra visszatérve: Én is úgy látom, hogy a plakátkampány nem kimondottan ízléses dolog. Na de mutass nekem egy ízléses választási kampányt - mert nemhivatalosan már az zajlik. Másrészt Soros sem kimondottan Grál-lovagként lobbizik az EU-nál Magyarország ellen, ahogy az sem kimondottan ízléses (és akkor ez egy kva erős understatement), ahogy részt vesz a migránsáradat Európára szabadításában.

Soros választott hazája az USA. Akkor ne Európába és főleg ne Magyarországra zúdítsa a migránstömeget, hanem szervezzen nekik hajóutakat az Egyesült Államokba. Ja, hogy perceken belül börtönben találná magát embercsempészetért, ha ezt megtenné, míg Európával ezt büntetlenül megteheti, sőt Juncker és társai még tapsikálnak is neki?

Ettől még Magyarorságnak nem kell eltűrnie, hogy egy pénzember megpróbálja megváltoztatni Magyarország etnikai összetételét, hogy olyan embereket erőszakoljon ránk, akikkel a magyarok többsége nem akar együtt élni.

Begren 2017.07.09. 12:24:08

@Kovacs Nocraft Jozsefne: A mai tendencia nyilván egy USA dominálta világ kialakítása, USA kultúrával és berendekzedéssel. A migrációs zűr is ennek a része. Az egész mostani zűr Soros nélkül is teljesen ugyanígy zajlana.
Ez ellen a tendencia ellen természetesen fel kell lépni. De egyáltalán nem propagandával, hanem hatékony intézkedésekkel, legalább annyira képviselve a nemzeti érdekeket, mint amennyire mondjuk az USA képviseli a sajátjait.
Az állam (kormány) feladata NEM az, hogy megmondja, miről mit gondoljak. Az végképp nem, hogy nyilvánvalóan hangulatkeltés céljával faék egyszerűségű üzeneteket sulykoljon belém. Nem túl nehéz meglátni emögött a Finkelsteini (vagy most már habonyinak kell hívni?) propaganda módszereket.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.07.09. 13:15:41

@Begren:

"Az egész mostani zűr Soros nélkül is teljesen ugyanígy zajlana. "

Már megint egy nagyon magabiztos állítás. Annyit látunk, hogy Soros emberei igen hatékonyan segítik a migránsokat Európába vezető útjuk során: térképekkel, tanácsokkal (no fingerprint, no passport, no documents) és valószínűleg pénzzel is. Ez utóbbira ugyan nincs bizonyíték, de te komolyan elhiszed, hogy háborús övezetben, lebombázott városokban akkora kereslet van lakásokra/házakra, hogy a "menekültek" azok eladásából tesznek szert sokezer eurós, magyar viszonylatban is kisebb vagyonnak számító összegekre? Ráadásul azután marad náluk ennyi, hogy egy kisebb vagyont már kifizettek az embercsempészeknek.

Azok a civilnek hazudott szervezetek is Soros kezében vannak, amelyek a célországban aa jogi trükkök garmadájával akadályozzák meg a hatóságokat a migránsok azonosításában, származási országának felderítésében, és így annak kiderítésében, vajon egyáltalán jogosult-e bármiféle védelemre.

OK, ez valószínűleg még így is csak egy része az áradatnak, de sokkal fontosabb az a bátorítás, amit Sorostól kapnak. A példa, amely a többieket is arra ösztönzi, hogy elinduljanak Európába,

Érzésem szerint Soros életre szóló traumát szenvedett a háború alatt, amikor pedig épp keresztény család bújtatta - azt hiszem, már nagyon megbánták. Akkor határozhatta el, hogy minden pénzét és befolyását latba vetve annyit árt a neki ártó Európának, amennyit csak tud. Mert azt lásd be, hogy a bevándorlás támogatása, a nemzetállamok kipusztítása, a társadalmak atomizálása a nyitott társadalom örve alatt filantróp célnak tűnhet egy naiv laikus szemében, de aki ismeri már ezeket az ideológiákat, az tudja, hová vezetnek: a pusztulásba.

Begren 2017.07.09. 19:28:15

@Kovacs Nocraft Jozsefne: "azt hiszem, már nagyon megbánták"

valószínűtlennek tartom. Aki egy olyan helyzetben emberi módon viselkedik, az később nem válik embertelenné.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.07.09. 19:53:55

@Begren:

Egyikük már évek óta nem fogadja el Soros meghívását a megmentői számára évente rendezett összejövetelre.

Az eszedbe sem jut, hogy esetleg maga Soros vált embertelenné, mi? Sebaj, egyszer majd kihúzod a fejed a seggéből.

Jean Sol Partre 2017.07.09. 20:03:01

@Androsz: erről szól a kormánypropaganda és ezzel véditek a plakátkampányt. Ha szerinted nem ő szervezi, akkor ezzel azt mondod, hazudik a kormánypropaganda, értelmetlen és hazug a kampány. Döntsd el.

Jean Sol Partre 2017.07.09. 20:04:04

@Kovacs Nocraft Jozsefne: a te érvelésed az, hogy ha nincs jó érved valamire, ignorálod a vitapartnert. Te ismerted be a saját ostobaságodat.

Jean Sol Partre 2017.07.09. 20:05:44

@Holger Hartland: rólad azért elég sokat lehet tudni, amiből nem nehéz következtetni.

Jean Sol Partre 2017.07.09. 20:08:48

@Kovacs Nocraft Jozsefne: "Ha mindez nem tetszik, tessék választást nyerni, a pálya bárki előtt szabad."

ez kibaszott jó érv arra, hogy megmagyarázd, mit miért tesz a fidesz. Begren érveket hozott, te pedig mikor elfogytak a tieid, jössz azzal, hogy bibibí. Nem értem, az óvónéni hogy engedhetett a nethez téged.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.07.09. 20:24:36

@Jean Sol Partre:

Galambom, Begren még a klasszikus hatalmi ágakkal sincs tisztában. Innentől miféle érvei lehetnének?

"ez kibaszott jó érv arra, hogy megmagyarázd, mit miért tesz a fidesz."

Nem arra érv, sőt nem is érvnek szántam. Nekem tökmindegy, hogy 3/4 évvel a ogy. választások előtt még mindig a Fidesszel vagytok elfoglalva, miközben Borka körül egyre fogy a levegő és más jelöltetek még a láthatáron sincs. Harmadszor fogjátok a gyakorlatban is bemutatni a receptet arra, hogyan kell elveszteni ogy. választásokat úgy, hogy egy grammnyi ésszel meg is nyerhetnétek őket.

Orbán meg csak hátradől és kér egy kávét. :D

Begren 2017.07.09. 20:52:06

@Kovacs Nocraft Jozsefne: nem értek egyet egyáltalán Soros ideológiájával, de ez az ideológia nem embertelen, nem különbözik alapvetően a nyugati baloldal ideológiájától, sőt a konzervatívokétól se, mert a tettek szintjén bármilyen oldalú kormányok évtizedeken át aktívan elősegítették a tömeges bevándorlást, családegyesítést stb. És nyugat-európa ezzel együtt is élhetőbb hely - még - mint Magyarország, persze ha van elég pénzed, akkor kb. mindegy, csakhogy a magyarok jelentős részének nincsen.

Begren 2017.07.09. 20:59:37

@Kovacs Nocraft Jozsefne: amúgy meg marha irritáló ez a stílusod, hogy azért mert a hozzászólásom egy tök lényegtelen részében kormány helyett államot kellett volna írnom (ami megint csak, ma Magyarországon gyakorlatilag ugyanaz, a kormánypárt hozza a törvényeket, annak ellenére, hogy szerinted "kibaszottul nem ez a dolga"), ebből arra következtetsz, hogy egyetlen érvem se állja meg a helyét.

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2017.07.09. 21:06:54

@Jean Sol Partre: Rosszul tudsz vagy rosszul következtetsz: nem az én problémám. Támadnak, védekezünk: ilyen egyszerű.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.07.09. 21:23:45

@Begren:

"kormány helyett államot kellett volna írnom"

Kormányt is írtál, épp ez volt a baj. Mondjuk az állam is rossz lett volna. Mindegy, ugorgyunk.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.07.09. 21:26:27

@Begren:

Tudod mit? Igazad van! Mindig és mindenben!

Begren 2017.07.09. 21:42:41

@Kovacs Nocraft Jozsefne: ha kérdezek, akkor is?
Mert ha a kérdés az, hogy mi az állam dolga, akkor az tuti biztos, hogy nem dolga, hogy megmondja, hogy mit kéne gondolnom, se az, hogy a többség (állítólagos) véleményét lenyomja a más véleményen léőv kisebbség torkán.
Svájc nagykorúnak nézi az állampolgárait, és mer olyan kérdéseket feltenni népszavazáson, aminek valódi tétje van, pl. a bevándorlás MÉRTÉKÉRŐL, mert ez valójában nem egy igen-nem kérdés.

Jean Sol Partre 2017.07.09. 21:43:06

@Kovacs Nocraft Jozsefne: "Harmadszor fogjátok a gyakorlatban is bemutatni a receptet arra, hogyan kell elveszteni ogy. választásokat úgy, hogy egy grammnyi ésszel meg is nyerhetnétek őket. "

én nem idulok a választásokon, így se elveszteni, se megnyerni nem tudom. Botkára akkor se szavaznék, ha egyedül indulna, szerintem összekeversz valaki mással.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.07.09. 22:20:13

@Begren: Én a helyedben nem nagyon példálóznék épp Svájccal, ahol a nők évtizedes küzdelmek után csak 1971-ben (ezer.kilencszáz.hetven.egyben!) kaptak szavazati jogot, mindaddig a derék svájci férfi polgárok több alkalommal demokratikus módon NEM-mel népszavaztak a nők szavazati jogára.

Külön csemege, hogy Appenzell kantonban a nők 1990-ig nem kaptak szavazati jogot. Akkor is csak azért, mert a szövetségi bíróság a kanton férfi lakosai ellenére úgy döntött.

demokratie.geschichte-schweiz.ch/chronologie-frauenstimmrecht-schweiz.html

Begren 2017.07.10. 07:34:41

@Kovacs Nocraft Jozsefne: ezzel egyutt ha arra jarsz nincs olyan erzesed hogy sokkal jobban meg van szervezve a kozos eletuk kb.minden teren mint a mienk? Mivel ok mar javavan polgarosodtak mikor mi felfeudalizmusbol szocializmusba estunk at.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.07.10. 07:55:35

@Begren:

Ebben igazad van, de hol az összefüggés? És mivel is? Miért írod ezt?

Egy társadalom jó szervezettségéből nem következik automatikusan, hogy megszűnik a védekezési ösztöne. Ahogy az sem igaz, hogy a jól szervezett, olajozottan működő társadalmuk valamely ideológiának (liberalizmus, konzervativizmus vagy bármi más) köszönhető. Vagyis nincs összefüggés e társadalmak szervezettsége és migránsbefogadó-készsége között.

Ha cinikus akarnék lenni, azt is mondhatnám: a szervezettségük abban is jól megmutatkozik, hogy a rendőrségük és a terrorelhárító szerveik is olajozottan működnek, az ottani TEK biztos nem a szomszédoktól kér útbaigazítást. Árnyalja a képet az a tény, hogy erre a szervezett erőszakszervezetre szükségük is van a terrorfenyegetettség miatt.

De a lényeg a lényeg: semmiképpen nem tudod igazolni, hogy egy demokratikus, nyílt társadalom létrehozásához szükség van idegen, ellenséges kultúrájú és vallású tömegek betelepítésére, akiknek a jelenléte csak fokozza a (potenciális, de inkább tényleges) feszültségeket, sőt konfliktusokat. Bizonyára szép dolog a nyílt társadalom, de értelmetlen dolog szántszándékkal és önmagáért való módon olyan terheléseknek kitenni, amelyekre nincs semmi szükség.

(Az iparban ismert dolog a terhelésteszt. Na de ott sem az a standard gyakorlat, hogy egy objektumot az elképzelhető maximális terhelésen üzemeltetnek.)

Jean Sol Partre 2017.07.10. 11:40:05

@Kovacs Nocraft Jozsefne: egy óriási félreértés van itt, illetve nem annyira félreértés, leginkább a kormánypropaganda nyomja erősen.
Senki nem telepít be ide senkit. Ezek az emberek jönnek, ha akarjuk, ha nem. Aki itt segít nekik, nem azért segít, mert csalogatja őket, hanem mert az ember általában segít a gyengébben, az elesetten, az üldözöttön.
Még aki segít nekik, az is tisztában van azzal, hogy vannak köztük gazdasági menekültek is, meg azzal is, hogy akár veszélyes is lehet az áradat. De mivel emberek, segít.

Persze a vélemények különbözők, van aki szerint hasznos is lehet hogy jönnek, van aki szerint nagyon veszélyes és ezen belül is rengeteg gondolat van.
Az én bajom az, hogy erről semmiféle értelmes vita nincs, érvek sehol, gondolkodás sehol, a kormány fullba nyomja a kretént, ellenséget kreál, teljesen tisztességtelen törvényeket alkot ami az ártatlan menekülteket is sújtja, és gyűlöletet gerjeszt.
Ezzel persze konkrétan semmit nem old meg, csak a saját túléléséért csinálja, a felhergelt tömegekkel akarja megnyerni a választásokat.
Ez az ostoba Soros kampány is csak erre jó, hiszen se a menekülteket nem tartja távolabb, se Sorosnak nem árt, ő a hasát fogva röhög az egészen, csak az agyatlan barmok tapsikolnak, hogy most aztán jól megmondta a kormány, végre van kit utálni név szerint, hű milyen erősek vagyunk és megvédjük magunkat. Meg hogy jól odamondtunk a rohadt libsiknek is, most aztán de szar nekik, és ettől nekünk mennyire jó, hiszen ők is elnyomtak minket, most mi nyomjuk el őket és ez a káröröm pont annyi endorfint termel, hogy a boldogságtól nem vesszük észre, mennyire hülyének néz minket a kormány.
A nagy kék és kurva drága plakátok a csodafegyverek amik majd negvédenek bármitől... Talán a gondolkodástól, attól igen, mástól nem.

Ovi nagycsoportban ez már ciki, kiscsoportban még elmegy, de hát fiatal demokrácia vagyunk ráadásul szarok az óvónénik.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.07.10. 12:25:43

@Jean Sol Partre:

Bocsáss meg, de nincs kedvem végigolvasni a szófosásodat.

Jean Sol Partre 2017.07.10. 12:31:53

@Kovacs Nocraft Jozsefne: :D :D :D ennél őszintébb beismerést nem is kérhetnék. nincs semmi érved, csak izmozni szeretsz mint a képeden :D :D :D

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2017.07.10. 22:20:53

"Ha nem vagy hajlandó kipusztulni a családoddal és a fajtáddal együtt, az beismerés, hogy érvelésre és együttérzésre képtelen fasiszta vagy" - az évszázad érzelmi zsarolása. :D A németeknél működhet, itt nem.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.07.11. 09:31:24

@Holger Hartland:

Kifelejtetted a rasszistát és a nácit.

Jean Sol Partre 2017.07.11. 11:06:57

@Holger Hartland: kitől idéztél? azok a fránya hangok a fejedben?

Jean Sol Partre 2017.07.11. 11:59:33

@Holger Hartland: amúgy jól értem, ha nincs Soros plakát, kipusztulsz a fajtáddal együtt??? Neked se lehet könnyű. És még azt mondod, nem vagy frusztrált, pedig hát egy merő rettegés az egész életed.

Jean Sol Partre 2017.07.11. 16:13:27

@Holger Hartland: először nem létező idézetekkel vitatkozol, aztán meg már csak makogásra futja, gyorsan romlik az állapotod. Sajnállak nagyon, de így már kicsit se vagy érdekes, csá.

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2017.07.11. 16:41:06

@Jean Sol Partre: Na végre! Már azt hittem, sose rázom le! :D

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2017.07.11. 17:06:05

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Nem fért bele három sorba. Nem tudom, minek tartsam az olyanokat, akik, miközben a legrosszabbat akarják valakinek, még elvárják, hogy az illető érveljen vagy próbáljon imponálni nekik. De a hülyeség mellett most eszembe jutott egy másik magyarázat: az arrogancia. Ki az, aki úgy akar kinyírni, hogy közben őszintén ledöbben, ha nem érvelni próbálsz az életed mellett (egy olyan "vitában", amelynek a szabályaiba bele van írva, hogy veszítesz), hanem beleröhögsz a képébe és azt mondod neki, hogy akkor pakoljon fel és támadjon, te készen állsz? Az, aki hozzászokott a hatalomhoz. Nem feltételezem, hogy JSP személyesen szokott hozzá, de nem is kell személyesen, elég a politikai "táborán" keresztül. A ballibek és környezetük a kényelmesen lejtős pályához vagy a hátrakötött kezű ellenfélhez vannak szokva, és FRUSZTRÁLJA ;) őket, ha mással találkoznak.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.07.11. 23:07:25

@Holger Hartland:

Azt hiszem, a hatalmi arroganciával sikerült megfognod a lényeget. Mert nálunk ugyan nincsenek hatalmon, de Nyugat-Európa lényegében a markukban van.

"egy olyan "vitában", amelynek a szabályaiba bele van írva, hogy veszítesz"

Elnépzést, Virág elvtárs, ez az ítélet. :D

Begren 2017.07.12. 11:40:10

"Újabb hiba volt megpróbálni komoly választ adni a szofistáknak, mert ezt az emberfajtát lehetetlen meggyőzni, mindig tévednek. Elfelejtettük, hogy sosem keresik jóhiszeműen az igazságot, és a saját rendszerükhöz is csak azért ragaszkodnak, mert nagy a hírverése, de holnap már készek megváltoztatni a véleményüket. Mivel ezt nem ismertük fel, sok időt és fáradtságot vesztettünk. Nem a szofistákat kellett kibékíteni a vallással, hanem a világot, amelyet félrevezettek."
Chateaubriand (aki Voltaire-rel és követőivel szemben próbált fellépni)

De a plakátkampány akkor is szégyellnivaló finkelsteini humbug..

látjátok feleim szümtükkel 2017.07.12. 16:32:15

@Holger Hartland:"...most eszembe jutott egy másik magyarázat: az arrogancia. Ki az, aki úgy akar kinyírni, hogy közben őszintén ledöbben, ha nem érvelni próbálsz az életed mellett (egy olyan "vitában", amelynek a szabályaiba bele van írva, hogy veszítesz), hanem beleröhögsz a képébe és azt mondod neki, hogy akkor pakoljon fel és támadjon, te készen állsz? Az, aki hozzászokott a hatalomhoz. Nem feltételezem, hogy JSP személyesen szokott hozzá, de nem is kell személyesen, elég a politikai "táborán" keresztül."

Egészen szép önarcképet festettél magadról/magatokról.;D

látjátok feleim szümtükkel 2017.07.12. 16:37:42

Ezt meg a fideszről festették.ÖÖÖÖÖ

"A ballibek és környezetük a kényelmesen lejtős pályához vagy a hátrakötött kezű ellenfélhez vannak szokva, és FRUSZTRÁLJA ;) őket, ha mással találkoznak."

Mert mintha a sok fideszvezér ballibaként indult volna, csak egyesek, meg kovácsnék nem emlékeznek rá. Ja, meg már a bajuszosok sem.

Ezt nyálazzátok... ajánlotta egy ismerősöm.:D
www.youtube.com/watch?v=crRGp7aL3Ow

látjátok feleim szümtükkel 2017.07.12. 16:47:05

Mi a baj a Soros ellenes palkátkampánnyal?

Semmi, csak az, hogy nem ezek az emberek szerepelnek a nagyplakátokon, így a nép nem tudja, hogy ők nevetnek a végén. Nem a Soroson, hanem a népen.

www.kepfeltoltes.eu/images/hdd1/2017/07/05/929lista.jpg

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.07.12. 17:37:48

@Begren:

"De a plakátkampány akkor is szégyellnivaló finkelsteini humbug.."

Ha a plakátkampány az, aminek mondod, akkor az, amit Soros és az álcivil szervezetei művelnek, még inkább az. S ezen az sem változtat, hogy Sorosban és bűntársaiban a szégyenérzet szikrája sincs meg. Mondjuk ez az esetükben evolúciós eredmény, mert enélkül már rég kipusztultak volna szégyenükben.

Begren 2017.07.12. 20:26:47

@Kovacs Nocraft Jozsefne: ugyanez elmondható Orbánról is: lehetetlen, hogy ne tudjon arról, hogy magyar kórházakban emberek halnak meg pénzhiány (rossz felszereltség) miatt, miközben focira meg jóég tudja mire százmilliárdok mennek el. Én a helyében elsüllyednék szégyenemben.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.07.12. 20:33:02

@Begren:

Abszolút egyetértek veled.

Ámbátor lehet, hogy tényleg nem tud róla, mert ő nem kerül több hónapos várólistára, őt nem a folyosón fektetik le ágyhiány miatt. Természetesen ez sem mentség a felelőssége alől, sőt súlyosbítja azt, mert miniszterelnökként képben kellene lennie.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.07.15. 16:02:16

@WanderingNerd:

Sajnálom, hogy a legutóbbi neked címzett kommentemre nem válaszoltál:

@Kovacs Nocraft Jozsefne:

Annál is sajnálatosabb ez, mert a mostani kommentedben pont ugyanazokat ismétled meg, amikre már az említett válaszodban is reagáltam. Emlékeztetőül, bár bizonyára most sem fogsz érdemben reagálni:

"A nyílt társadalomnak nem előfeltétele kultúridegen, primitív, ellenséges népek betelepítése. Főleg nem olyanoké, akik tagadják a demokráciát, a nők egyenjogúságát, a vallásszabadságot, a véleményszabadságot - hadd ne soroljam. Vagyis lényegében mindazt tagadják, ami a nyílt társadalom lényege."

Főleg a fentire nem adtál eddig sem értelmes magyarázatot. Talán azért, mert nincs is. Tovább:

"Ha nyílt társadalmat akarsz, rajta. Na de miért akarod ezt olyan emberekre ráerőlteni, akinek az egész kultúrája homlokegyenest ellenkezik a nyílt társadalom eszméjével?

Ha pedig nem erőlteted rájuk, akkor lesz két párhuzamos társadalmad: az általad vágyott nyílt társadalom az európai népek számára és egy középkori iszlám társadalom a bevándoroltak által létrehozva. Adott az anarchia, a polgárháború minden feltétele.

Nem, ez nem közbiztonsági kérdés. Rendőrséggel nem oldhatók meg az ily módon mesterségesen létrehozott hatalmas feszültségek. Ebből igen véres polgárháború lesz, ha nem vetünk gátat az iszlám/arab/néger bevándorlásnak.

Szóval azt kellene felfognod - persze nem fogod, mert ideológiai alapon elutasítod -, hogy a nyílt társadalom létrehozásának nem szükségszerű feltétele a velünk ellenséges, kutúránkat elutasító népek betelepítése."

Tudom, egyszerűbb a kényes kérdés ignorálása... :D

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.07.15. 16:08:02

@WanderingNerd:

"Egy tucat értelmes ember itt beszélget, vitatkozik több mint egy hete egy abszolút marginális ügyről. "

Ha neked abszolút marginális ügy a Nyugat-Európában már az emberek mindennapi életét tönkretevő terrorveszély, akkor talán lapozd fel a szótárban a marginális szót.

Ha neked abszolút marginális,

- hogy Németországban viselkedési kódexet adnak ki egyes önkormányzatok a német nőknek, hogy ne érje őket nemi erőszak,

- hogy hosszú évtizedek, akár évszázadok óta szokásos ünnepségeket nem mernek megtartani a terrorveszély miatt,

- hogy a német önkormányzatok hgyerekes családanyákat lakoltatnak ki a szociális lakásukból, hogy helyet tudjanak adni a migrtánsoknak,

- hogy ezzel összefüggésben durván emelkednek a német családok lakásbérleti díjai is, mert a német állam a migránsok elhelyezése céléjából fölékínál a piaci áraknak,

akkor nem érted, mit jelent az, hogy marginális.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.07.15. 16:15:19

@WanderingNerd:

"Tudniillik az egész ügy, ami ellen a kormány európai szintű háborút indított, arról szól, hogy hajlandóak vagyunk-e elbírálni kb. 1200 Olaszországban és Görögországban partot ért menekült státuszért folyamodó beadványát, és ha azt pozitívan bíráljuk el, akkor befogadni őket. Erről van összesen szó. 1200 beadvány elbírálásáról. "

Te is nagyon jól tudod, csak letagadod, hogy ez az 129x menekültes ügy csak precedens lenne ahhoz, hogy a továbbiakban automatizmus épüljön erre. Hiszen azóta is másról sincs szó, mint hogy szolidarítani kell Németországgal, a legtöbb "menekültet" befogadó országgal.

Basszus, ha én meghívok a házamba lakni 1000 ingyenélő cigányt, s közben kiderül, hogy nem bírok velük, akkor milyen jogon akarhatnám szétosztani őket a település többi lakója között?

Németország egyedül döntött sok százezer illegális bevándorló beengedéséről - iratok, útlevél, ujjlenyomatvétel nélkül. Ha ehhez nem kérte az EU többségi szavazattal meghozott támogató döntését, akkor a szétosztásukhoz se kérje.

Tudom, lelketlen paraszt nácifasiszta vagyok, ráadásul primitív unintelligens bunkó, hiszen minden felmérés azt mutatja, hogy minél műveltebb és értelmesebb valaki, annál inkább hajlandó a menekültek befogadására.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.07.15. 17:29:27

@WanderingNerd:

Félre ne érts, nem voltak álmatlan éjszakáim azért, mert nem reagáltál a kommentemre. A nem válasz is válasz, ez közismert.

Csak csodálom, mily tökéletesen műveled azt a - főként liberálisokra jellemző - vitastílust, amely a kellemetlen kérdések vagy válaszok ignorálása mellett elkezdi ugyanazt hajtogatni, amit korábban. Az én primitív nácifasiszta falusi bunkó szintemen ez megfeleltethető annak a szuperharcosnak, akiről lepattannak a lövedékek, vagy ha eltalálják is, a szuperhős a sérüléssel mit sem törődve változatlan vagy még nagyobb erővel harcol tovább. Elismerésre méltó teflon-jellem.

látjátok feleim szümtükkel 2017.07.15. 21:49:50

@Kovacs Nocraft Jozsefne: "Ha a plakátkampány az, aminek mondod, akkor az, amit Soros és az álcivil szervezetei művelnek, még inkább az."

Felsorolnád mit művelnek? Mert én olyanokat eddig nem láttam, amiket eddig állítgattatok. Láttam viszont, hogy elrettentő példaként nem szerepelnek Soros álságos tevékenysége miatt a nagyplakátokon ők, hogy vigyázat emberek, mert a Soros civiljeiből ti is ezekké válhattok:
www.kepfeltoltes.eu/images/hdd1/2017/07/05/929lista.jpg

Androsz · http://wikipedia.blog.hu/ 2017.07.16. 01:53:42

@WanderingNerd: "Számotokra azért kell etnikai, vallási, származási alapon visszautasítani minden arab, iszlám bevándorlót..."

Nem, ez pontatlan, talán pontatlan magyarázatomra alapulva. Nem kell visszautasítani mindet. Nincs kifogásom az ellen, ha az ország próbaidőre a lakói közé fogad egypár értelmes, rendes, dolgozni szándékozó embert. Igaz, hogy az arabok, csak részben az elmúlt évek összképétől befolyásoltatva, nem túl szimpatikusak nekem, és amiket írtam az egy idő után hirtelen megzakkanó első- vagy másodgenerációs muszlimokról, azokat én komolyan is gondolom.

De ezzel a migráns népséggel nem ez a bajom, hanem három másik dolog. Nem kérnek, hanem erőszakosan követelnek menedéket; nem dolgozni akarnak, hanem pénzt kapni; az EU hangadói úgy képzelik, hogy a velük megkötött gazdasági egyezségrendszer nyomán megmondhatják nekünk nem csak azt, hogy mi mit gondolhatunk a világról, hanem azt is, hogy ide kik költözzenek. Merkel és néhány buta talpnyalója elintézték, hogy itt már csak pár Orbán-ellenes mániákus akarja ezeknek a migránsoknak a bármiféle befogadását, holott korábban bizonyára lett volna az emberekben egy egészséges béketűrés, és még ezeknek a tőlünk nem egyszerűen vallásukban, hanem általános életelveikben is nagyon különböző embereknek is adhattunk volna egy tányér levest és egy meleg zugot. Most, hogy beleverték az orrunkat valóságtól teljesen elszakadt nagypolitikusok, már nem fogjuk megenni a főztjüket.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.07.16. 06:23:08

@Androsz:

Ne erőlködj. Adja az álnaivat, adja azt, hogy ő jószándékú, csak nem ért valamit, magyarázd el neki.

Tökéletesen ért mindent, csak téged fáraszt. Magyarázhatod neki napestig a véleményedet, akkor is beleköt, "nem érti" stb.

Tudod, ezeket a vitákat már ezer helyen tízezerszer lefolytatták. Nemcsak Magyarországon, hanem Németországban és nyilván más országokban is. Egyetlen olyan eset sem ismert, amikor a libsit meg lehetett volna győzni nézetei ill. tevékenysége kultúra- és nemzetromboló ill. -pusztító voltáról.

Komolyan gondolod, hogy nem érti? Komolyan gondolod, hogy ha tőled ezeregyedszer is elolvassa azt, amit eddig is zsigerből elutasított, akkor majd rájön, hogy a saját népét, a saját hazáját teszi tönkre? Ne feledd, a libsinek nincs népe, nincs hazája. Csak állampolgársága.

Ha még nem értetted volna meg a libsi gondolkodást, akkor itt van egy elrettentő példa:

energiabox.blog.hu/2017/07/14/vedd_a_foldet_szallj_ki_a_kocsibol_repulj_kevesebbet_es_ne_szulj_annyit/full_commentlist/1#c33408185

Olvasd el a belinkelt kommentet, aztán gondolkodj. Csak egy dolgot ne tégy: ne próbéld meggyőzni, mert úgysem lehet. Csak te fáradsz bele, ő meg röhög a markába, ahogy látja az igyekezetedet.

Androsz · http://wikipedia.blog.hu/ 2017.07.16. 17:29:12

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Oké, akkor leegyszerűsítem a lényeget talán @WanderingNerd: kedvéért, talán általában a liberánsok kedvéért. Én egy vagyok azok közül, akik meg tudnak fogalmazni egy bonyolult gondolatot is, és nem mások szavait ismételgetik. Így aztán most megfogalmazom az egyébként elég árnyalt és útkereső gondolataimat letömörítve az általuk könnyen felhasználható szintre: Menjenek ezek a picsába követelőzni, mert itt nagyon nem hiányoznak a kutyának sem. Ide az jöjjön, aki dolgozni akar és tud, hajlandó megtanulni a nyelvünket és hajlandó betartani nemcsak a törvényeinket, hanem a liberánsok számára felfoghatatlan módon létező íratlan törvényeinket is. Ha nem fogadjuk őket szívesen, azt verjék le azokon a honfitársaikon, akik rossz hírbe hozták az egész fajtájukat, a vallásukat, és akik miatt a híradókba a lakóhelyeikről évtizedek óta a lepusztult, szutykos tanyák és porig lerombolt utcák képei kerülnek. Ezek a "menekültek" legfeljebb a felelősségük elől menekülnek, mert otthon is dolgozhatnának a betevő falatért, a családjukért, a békéjükért. Értem én, hogy a teli éléskamra és a bazi nagy tévék és autók látványától csorog a nyáluk, de itt is voltak a kamrák és padlások csontig üresek, a házak, gyárak földig romboltak, a földek szárazak, szóval nem mondhatják, hogy a feladatuk teljesíthetetlen. Nem a Nyugat volt az, aki segített az újraépítésben. A Nyugat a velejéig álszent, és ezt a hazájukban maradó migránsok könnyen kihasználhatják azzal, ha lázadást, forradalmat, szabadságharcot csinálnak a gengszterháborúikból, és aztán dőlni fog oda a sok lelkes újságíró, aztán meg a pénz, kéretlenül is. Ne tőlünk követeljenek otthont, hanem azoktól, akiknek a gyarmatai voltak sok-sok éven át, és akik aztán otthagyták őket, leszarva, hogy utánuk összedől az egész építmény, és egymás torkának ugranak a hiénák. Ha pedig valamelyikük idejön, akkor mindenekelőtt szépen mutatkozzon be, aztán pedig KÉRJEN, kulturált emberhez és valóban rászorulóhoz illőn.

Törökországból, Líbiából, Szerbiából repülőgépek is indulnak Németországba; ha eladják a mobiltelefonjukat, turistaosztályra is simán vehetnek jegyet. A reptéren aztán elérkeznek az EU határátlépő pontjához, és kérhetik a befogadásukat, a németek állítólag még mindig erről álmodoznak. Persze így nem lehet az otthon talán megszokott módon betörni a határokon, eltűnve a biztonságért őrködők szeme elől, de ez igazán nem lenne a menekülés alapfeltétele, azt hiszem.

Ide pedig, ha akarnak, jöjjenek felvidéki, kárpátaljai, vajdasági magyarok, akiket otthon szintén üldöznek, csak nem fegyverrel, hanem gyűlölettel, lenézéssel. Ők a mi családunk, és sokkal jobban szeretik ezt az országot, mint rengeteg folyton siránkozó, elégedetlenkedő, magát a magyarságáért köpködő magyarországi lakos. Aki menni akar innen, hát menjen, bár pofátlan dolog itt felnőni, tanulni, aztán elmenni egy másik országnak adózni, nekik visszadva azt, amit itt kaptak. És aki ide vágyik, sokan vannak ilyenek, azok hadd jöjjenek, szívesebben adunk nekik otthont, szerényke megélhetést, mint azoknak, akik megvetendőnek, kiszipolyozandónak vagy lerombolandónak tekinti ezt a világrészt, és ellenségnek a minden tiltakozás ellenére is egységesen a kereszténység örökségét követő történelmet és kultúrát. Ilyen alapon ide jöhetnek akár bolgárok, olaszok vagy macedónok is, sokkal kevesebb okunk van tartani az értetlenségüktől vagy idegenségüktől, mint az araboktól, négerektől. Nem rasszizmus ez tőlem, hanem a kultúrák között választok, amikor új barátokat keresek. A liberánsok fogadjanak be magukhoz mindenféle multikulti népséget, ha akarnak, de rám ne merjenek kényszeríteni semmilyen szemléletet, mert ez az én világom is, nem csak az övék. És én jobban ragaszkodom ehhez az országhoz, mint ők, úgyhogy ne ugassanak bele abba, hogy kit akarok az otthonomban látni.

A németek és más nyugati európéer majmok pedig a kurva anyjuknak diktálják az "európai alapértékek" definícióit, az európaiság és kontinentális demokrácia azt jelenti, hogy a mi álláspontunk ugyanúgy európai, mint az övék, és ne diktálni akarjanak, hanem keresni a közös nézeteket és megoldásokat.

Ez talán érthetőbb lett azoknak, akik ellenséget keresnek mindenkiben, akik nem úgy gondolkodnak, mint ők.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.07.17. 02:36:34

@WanderingNerd:

"ki és hogyan határozza meg, hogy ki a mi fajtánk és ki nem."

Ezt MI határozzuk meg. Nem a teféle haza- és nemzetárulók. Te egy szarláda vagy, nyald a muszlimok és négerek seggét.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.07.17. 02:38:16

@WanderingNerd:

"az az érzésem, hogy lehet, hogy én sem tartozom a te fajtádhoz, hiszen lehet, hogy libsi vagyok"

Beletrafáltál, te szarkupac.

Androsz · http://wikipedia.blog.hu/ 2017.07.17. 02:41:50

@WanderingNerd: "az az érzésem, hogy lehet, hogy én sem tartozom a te fajtádhoz, hiszen lehet, hogy libsi vagyok, és el is hagytam néhány évre a hazát. Ezek után úgy érzem, hogy esetleg nekem is félni valóm lenne."

Mitől??!

Innen senki nem akar elüldözni senkit, senki nem akar zsidótörvényeket, pogromot, kilakoltatást, semmiféle effajta szarságot. Itt pár száz rutinszerűen vagy megélhetésként hülye alakon kívül senki nem akar semmiféle felfordulást. Épp a felfordulás az, amit a migránsok ide telepítése ígérne.

Vannak emberek, akik kirívó ellenszenvet gerjesztenek bennem (és sok más itteni emberben is, akikkel beszélgetek) azzal, hogy időnként félnek egy kicsit, hol ettől, hol attól, éppen ki vagy mi az, amit ezzel a mocskos stílussal támadni akarnak. A külföld is úgy szokta a beavatkozási manővereit kezdeni, hogy AGGÓDNAK ezért vagy azért. Nem kell félni senkinek, bassza meg, és nem kell az effajta hiszti sem. Bérrettegők, undorítóak vagytok. Ráadásul az egész országot hozzátok rossz helyzetbe, és az a fajta magyar állampolgár tőlem nyugodtan eltakarodhat innen nyomtalanul, akinek ez a dolog közömbös.

Itt összesen annyi van, hogy ne jöjjön ide tömegével olyan ember, akit az itteniek nem kívánnak. Nem kell sem táborba zárni, sem legyilkolni őket, oda mennek, ahová akarnak, de itt, ha nem kérnek belőlük, akkor nincs helyük. Mindaddig, amíg a megítélésük meg nem változik. Ha akarják, kivárhatják azt az időt egy olyan helyen, amelyet értelemszerűen az ország belseje felé nem hagyhatnak el. Vagy beléphetnek az országba, mint bármelyik szabad ember, érvényes személyazonosító okmányokkal, szükség esetén vízummal, tartózkodási engedéllyel stb., a törvények által megszabott módon.

Ide egy tömeg akar behatolni. Akkor a tömegben levők elveszítik, feladják az egyéniségüket, és egy tömeg részévé válva ítéltetnek meg. Ha ennél többet szeretnének, akkor váljanak azonosítható, megszólítható személlyé.

Kik azok, akik döntenek? Demokrácia van. Ez a korábbi szocialista-liberális pártkoalíció értelmezése szerint 50%+1 főt jelent, akik megmondhatják, hogy a másik 50%-1 főre milyen szabályok vonatkoznak. Az a törvényeken múlik, hogy mekkora kiterjedésű közösségek kapják meg az önálló döntési jogot.

Igen, az első feltételem elméleti volt, és a második, gyakorlatias feltétellel kiválasztható népesség az első feltétel teljesítésének képességéről adhat tanúbizonyságot, évek alatt, formálva a közvéleményt. Ez mindenhol így működik, csak valamiért itt fontos lett valakiknek ezt az egyébként természetes ütemben végighaladó folyamatot ütésszerűen elintézni.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.07.17. 02:47:21

@Androsz:

Hgyjad, már megint a szokásos libsi érveléssel jön (igen, de...), megfűszerezve a jól bevált rettegéssel.

osborne 2017.08.12. 03:47:01

Plakátok végre eltűnőben, a probléma nem.

Három és fél milla nem kér a migránsokból.

Mehetnek a picsába!

Frederick 2018.02.23. 22:01:42

@Holger Hartland: Elmondom én, mi volt a baj a plakátkampánnyal.

Az, hogy lejáratta a migráció és a neoliberális elit* kritikáját.

Ahogy te is tetted ezzel a borzalmas cikkel.

*melynek Soros az egyik tagja
süti beállítások módosítása